KTM - Η εργοστασιακή ομάδα του Rally Dakar 2023

Matthias Walkner, Toby Price, και Kevin Benavides
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2022

Η εργοστασιακή ομάδα Rally των “πορτοκαλί”, Red Bull KTM Factory Racing, παρουσιάστηκε επίσημα έναν μήνα πριν από την έναρξη του Dakar 2023, αποτελούμενη από τον Αυστριακό Matthias Walkner, τον Αυστραλό Toby Price και τον Αργεντινό Kevin Benavides.

Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά, τόσο λόγω των αναβολών στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally, όσο και των τραυματισμών της ομάδας, με τον Walkner να επιστρέφει στους αγώνες για πρώτη φορά μετά το Abu Dhabi Desert Challenge, εκεί όπου είχε κατακτήσει την 3η θέση, επαναλαμβάνοντας την επίδοση που είχε πετύχει στο Dakar 2022. Μετά το Abu Dhabi, ο νικητής του Dakar 2018 είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον ώμο, ενώ τώρα η αποκατάσταση του πλησιάζει το 100%.

Ο Toby Price είχε επίσης μια δύσκολη χρονιά το 2022, όταν ένα λάθος στην πλοήγηση του κόστισε ακριβά στο Dakar, ενώ στη συνέχεια μια πτώση στο Μαρόκο τον ανάγκασε να αποσυρθεί από το Rallye du Maroc ενώ πάλευε για τη νίκη. Με 2 νίκες και συνολικά 5 βάθρα στο Dakar, ο Αυστραλός είναι πάντα στα φαβορί για τη πρωτιά στο εμβληματικό ράλι.

Αυτό θα είναι το 2ο Dakar του Kevin Benavides με την εργοστασιακή ΚΤΜ, με τον Αργεντινό να έχει ανεβαίνει στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2022, τόσο στη Χιλή όσο και στην Ισπανία, και καθώς συλλέγει εμπειρία στη σέλα του KTM 450 Rally, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες του να πρωταγωνιστήσει και στο Dakar.

Ο αγώνας ξεκινά στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, με τον τερματισμό να γίνεται στις 15 Ιανουαρίου του 2023.

Βασίλης Παντελεάκης: Αγωνίζεται το Σαββατοκύριακο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto Junior

Στον θεσμό που αποτελεί έναν από τους προθάλαμους για το MotoGP
panteleakis
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/5/2026

Ο 18χρονος αναβάτης ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto Junior και συγκεκριμένα στην κατηγορία Stock European Championship.

Ο θεσμός Stock European Championship αποτελείται από συνολικά επτά γύρους που διεξάγονται σε πίστες της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας και Ιταλίας και η έναρξη είναι προγραμματισμένη την Κυριακή 24 Μαΐου στην πίστα της Καταλονίας.

Ο Βασίλης Παντελεάκης που θα τρέχει με Honda CBR600RR ήταν από τις πρώτες συμμετοχές που έγιναν δεκτές στο FIM Moto Junior και εμείς σας είχαμε ενημερώσει από τον Φεβρουάριο για την εξέλιξη αυτή.

Στην κατηγορία του συμμετέχουν ακόμη 35 αναβάτες από διάφορα μέρη του κόσμου, με τους περισσότερους αναβάτες – 12 στο σύνολο – να κατάγονται από την Ισπανία, όπως είναι αναμενόμενο.

Ο θεσμός αποτελεί έναν από τους προθαλάμους για το MotoGP και όπως είναι λογικό είναι και μία μεγάλη ευκαιρία για να αναδείξει το ταλέντο του ο Έλληνας αναβάτης στο υψηλό αυτό επίπεδο.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Βασίλη Παντελεάκη και θα σας ενημερώνουμε για την πορεία του στο πρωτάθλημα.