KTM - Η εργοστασιακή ομάδα του Rally Dakar 2023

Matthias Walkner, Toby Price, και Kevin Benavides
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2022

Η εργοστασιακή ομάδα Rally των “πορτοκαλί”, Red Bull KTM Factory Racing, παρουσιάστηκε επίσημα έναν μήνα πριν από την έναρξη του Dakar 2023, αποτελούμενη από τον Αυστριακό Matthias Walkner, τον Αυστραλό Toby Price και τον Αργεντινό Kevin Benavides.

Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά, τόσο λόγω των αναβολών στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally, όσο και των τραυματισμών της ομάδας, με τον Walkner να επιστρέφει στους αγώνες για πρώτη φορά μετά το Abu Dhabi Desert Challenge, εκεί όπου είχε κατακτήσει την 3η θέση, επαναλαμβάνοντας την επίδοση που είχε πετύχει στο Dakar 2022. Μετά το Abu Dhabi, ο νικητής του Dakar 2018 είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον ώμο, ενώ τώρα η αποκατάσταση του πλησιάζει το 100%.

Ο Toby Price είχε επίσης μια δύσκολη χρονιά το 2022, όταν ένα λάθος στην πλοήγηση του κόστισε ακριβά στο Dakar, ενώ στη συνέχεια μια πτώση στο Μαρόκο τον ανάγκασε να αποσυρθεί από το Rallye du Maroc ενώ πάλευε για τη νίκη. Με 2 νίκες και συνολικά 5 βάθρα στο Dakar, ο Αυστραλός είναι πάντα στα φαβορί για τη πρωτιά στο εμβληματικό ράλι.

Αυτό θα είναι το 2ο Dakar του Kevin Benavides με την εργοστασιακή ΚΤΜ, με τον Αργεντινό να έχει ανεβαίνει στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2022, τόσο στη Χιλή όσο και στην Ισπανία, και καθώς συλλέγει εμπειρία στη σέλα του KTM 450 Rally, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες του να πρωταγωνιστήσει και στο Dakar.

Ο αγώνας ξεκινά στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, με τον τερματισμό να γίνεται στις 15 Ιανουαρίου του 2023.

John McGuinness: Συζητήσεις με τη Honda για το μέλλον – "Δεν σκέφτομαι ακόμη την απόσυρση"

Ο 23 φορές νικητής του Isle of Man TT αναζητά συνέχεια και στο 2027
McGuiness
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/8/2026

Ο John McGuinness επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα και το 2027, με τις συζητήσεις με τη Honda να αναμένεται να καθορίσουν το επόμενο βήμα του 54χρονου Βρετανού

Ο John McGuinness συμπλήρωσε φέτος 30 χρόνια συμμετοχών στο Isle of Man TT και ετοιμάζεται να δώσει το "παρών" στο Classic TT, όπου εκτός από τους αγώνες θα συμμετάσχει και σε επετειακό γύρο επίδειξης.

Παρά τα 54 του χρόνια, ο 23 φορές νικητής του TT εξακολουθεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο συμμετείχε στον αγώνα του Πρωταθλήματος Pirelli National Superstock στο Oulton Park με CBR1000RR-R Fireblade SP, τερματίζοντας 17ος στον πρώτο αγώνα, πριν εγκαταλείψει έπειτα από πτώση ενώ βρισκόταν στη 15η θέση στον δεύτερο. Ήταν η πρώτη του πτώση έπειτα από περίπου έξι χρόνια.

Αν συνεχίσει και το 2027, θα πρόκειται για την 37η συνεχόμενη αγωνιστική του σεζόν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται ακόμη να αποσυρθεί, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που θα έχει με τη Honda.

"Είναι η 36η μου σεζόν στους αγώνες και δεν θέλω ακόμη να αποσυρθώ. Όσο το απολαμβάνουμε και περνάμε καλά, θέλω να συνεχίσω. Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι με τη Honda και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε την επόμενη χρονιά. Ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκομαι πάντα στα paddock, γιατί αγαπώ τους ανθρώπους και αυτόν τον χώρο. Δεν κρεμάω ακόμη τα αγωνιστικά μου μποτάκια", δήλωσε ο McGuinness.

Παρότι οι νίκες στο TT έχουν γίνει πιο δύσκολες τα τελευταία χρόνια, ο Βρετανός συνεχίζει να βελτιώνει τις επιδόσεις του. Στο φετινό Superbike TT σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της καριέρας του σε αγώνα έξι γύρων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ακόμη και μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες στους αγώνες.