O Dave Suddes σκοτώθηκε σε αγώνα στη Σκωτία

Βετεράνος αναβάτης και ιδιοκτήτης της BSD Motorcycles
Dave Suddes
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/9/2024

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2024, ο βετεράνος αγωνιζόμενος Dave Suddes σκοτώθηκε σε αγώνα στην πίστα East Fortune στη Σκωτία. Ο Suddes ήταν το αφεντικό του καταστήματος μοτοσυκλετών BSD Motorcycles και ιδιαίτερα αγαπητός στη βρετανική σκηνή αγώνων μοτοσυκλέτας.

Ο Suddes ήτανε ένας άνθρωπος που η καρδιά του χτύπαγε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, καθώς το πάθος του για τις μοτοσικλέτες το είχε κάνει και τρόπο ζωής ώστε να βιοπορίζεται από αυτό, ως ιδιοκτήτης της BDS Motorcycles. Η όρεξη του να βοηθήσει όλες τις ομάδες, αναβάτες έμπειρους και μη, ήτανε κάτι που το έκανε ανιδιοτελώς, γεμίζοντας τον ως άνθρωπο. Ο ίδιος έτρεχε σε αγώνες εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τα τελευταία 3 έτη ήταν και χορηγός αγώνων.

Η εταιρεία της BDS Motorcycles έχει εμπειρία πάνω από 30 χρόνια σε επίπεδο σέρβις, βελτιώσεις και δυναμομετρήσεων ενώ πωλούν και μοτοσυκλέτες και scooter των Keeway, Sym, Royal Alloy, Hanway, MGB, Voge, AJS.

Πίσω του o Dave Suddes αφήνει τη σύζυγό του Amanda και τα παιδιά του Staphanie-Jonathan-Chris.

Ετικέτες

Africa Eco Race 2026 - Βροχή, αέρας και... χιόνι ακυρώνουν πρόλογο και 1ο σκέλος! [VIDEO]

Ανεπανάληπτες καιρικές συνθήκες για την περιοχή, ταλαιπωρούν αναβάτες και διοργάνωση
Africa Eco Race 2026
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2026

Το Africa Eco Race 2026 αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην έναρξή του λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών, αφού μετά την καταιγίδα που καθυστέρησε την άφιξη του φέρι με τα οχήματα και τους αγωνιζόμενους στην Αφρική, και κατ' επέκταση καθυστέρησε και την εκκίνηση, στη συνέχεια είχαμε έντονη βροχή, ισχυρούς ανέμους και... σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά του Μαρόκου, με αποτέλεσμα την ακύρωση τόσο του προλόγου όσο και του πρώτου σκέλους! 

Μάλιστα τις πρώτες ημέρες υπήρχε και θέμα με την ενημέρωση των δημοσιογράφων, καθώς αδίκως περιμέναμε τις πρώτες αναφορές για πρόλογο και 1ο σκέλος στις 25 και 26 Ιανουαρίου σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, με τη διοργάνωση να δίνει ελάχιστες πληροφορίες και να μην ενημερώνει επαρκώς για την κατάσταση.

Τελικά στις 26/1 το βράδυ το Africa Eco Race εξέδωσε το πρώτο του επίσημο ανακοινωθέν για τον αγώνα του 2026, αναφέροντας τα εξής:

"Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, η πλειονότητα των αγωνιζομένων και των οχημάτων επιβιβάστηκε στο Massilia στη Μασσαλία, πλοίο της La Méridionale, επίσημου συνεργάτη της Africa Eco Race. Η τριήμερη διάπλους προς την Ταγγέρη αποδείχθηκε απαιτητική, με ισχυρή θαλασσοταραχή και καταιγίδες στη Μεσόγειο. Παρ’ όλα αυτά, το κλίμα στο πλοίο παρέμεινε εξαιρετικό, τροφοδοτούμενο από το πνεύμα αλληλεγγύης και συντροφικότητας που χαρακτηρίζει τον αγώνα.

Η ταραχώδης αυτή διέλευση προκάλεσε καθυστερήσεις κατά την άφιξη, ανατρέποντας τον αρχικό προγραμματισμό των τεχνικών και διοικητικών ελέγχων στην Ταγγέρη. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες και οχήματα αποβιβάστηκαν τελικά την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, ενώ ορισμένες ομάδες βρίσκονταν ήδη στον χώρο.

Στην Ταγγέρη, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραναν σημαντικά τις συνθήκες στο πάρκο οχημάτων. Ως αποτέλεσμα, ο πρόλογος που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στην παραλία της πόλης ακυρώθηκε, καθώς ο χώρος κρίθηκε ακατάλληλος.

Η πρώτη χρονομετρημένη ειδική, προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου μεταξύ Ταγγέρης και Boussaïd, ακυρώθηκε επίσης από τη διεύθυνση του αγώνα. Οι έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά του Μαρόκου δεν επέτρεπαν τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών για αγωνιζόμενους και υποστηρικτικές ομάδες.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η οργάνωση αντέδρασε άμεσα. Ολόκληρη η καραβάνια της Africa Eco Race -αγωνιζόμενοι, ομάδες υποστήριξης και προσωπικό- προετοιμάζεται πλέον να φτάσει οδικώς στο πρώτο μπιβουάκ στο Boussaïd, αποφεύγοντας τις κύριες ορεινές ζώνες, μέσω μιας απλής διαδρομής σχεδόν 1.000 χιλιομέτρων.

Ο Anthony Schlesser, Εκτελεστικός Διευθυντής της Africa Eco Race, δήλωσε: "Ο καιρός ανέτρεψε ένα πρόγραμμα που είχε προετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια, αλλά αυτή είναι και η φύση αυτού του είδους της περιπέτειας. Ξέρουμε να προσαρμοζόμαστε και να εφαρμόζουμε εναλλακτικές λύσεις ώστε να διασφαλίζουμε την ασφάλεια και τη συνέχεια του ράλι. Από τη δεύτερη ειδική και μετά, ο αθλητισμός θα επιστρέψει στο προσκήνιο, μαζί με την αυτοπραγμάτωση και το πνεύμα περιπέτειας που βρίσκονται στον πυρήνα της Africa Eco Race".

Ελπίζουμε η διοργάνωση να έχει προβλέψει και να διαθέτει ένα "plan b" για τις συγκεκριμένες συνθήκες. Αν όλα πάνε καλά, η πρώτη ειδική του Africa Eco Race 2026 θα είναι αυτή της Τρίτης 27/1 από το Bousaïd προς το Tagounite στο Μαρόκο, με συνολικά 381 χρονομετρημένα χιλιόμετρα.

Ετικέτες