Olympia Rally 2023, 1η ημέρα - O Maximillian Schek με Beta στην κορυφή

Οι αγωνιζόμενοι πήραν μια πρώτη γεύση για τις επόμενες ημέρες
Olympia Rally 2023, day 1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2023

Η πρώτη ημέρα του Olympia Rally 2023 βρήκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης τον Γερμανό αναβάτη Maximillian Schek, ο οποίος με το Beta 480 RR κατάφερε να είναι ταχύτερος στον Πρόλογο του αγώνα.

Ο 6ημερος διεθνής αγώνας Rally-Raid Olympia Rally 2023 ο οποίος διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Ομάδα Εκτός Δρόμου (Off Road Team) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε τη Δευτέρα 24 Απριλίου από την περιοχή των Καλαβρύτων. Οι συμμετέχοντες πήραν μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες καθώς αγωνίστηκαν στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, μήκους 50 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Η εν λόγω ειδική διαδρομή του Προλόγου του Olympia Rally πραγματοποιήθηκε γύρω από τα Καλάβρυτα, από τον Λόφο Σκεπαστού, με τους οδηγούς να συνεχίζουν προς το βουνό της Κερπίνης. Μετά το τέλος της διαδρομής οι οδηγοί βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων για την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα.

Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας στο Olympia Rally, ο Maximillian Schek (#423 Beta 480 RR) είναι αυτός που βρίσκεται στην κορυφή της γενικής κατάταξης, με τον Mike Wieldmann (#304 KTM 450 Rally) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Το προσωρινό βάθρο συμπληρώνει ο Ferdinand Kreidl (#52 KTM 690 Rally FR). Ταχύτερος Έλληνας αναβάτης είναι ο Δημήτρης Χελιώτης (#63 Yamaha Tenere 700) ο οποίος βρίσκεται στην ένατη θέση.

Το Olympia Rally συνεχίζεται με τη δεύτερη ειδική διαδρομή Λίμνη Φενεός - Feneos Lake, η οποία έχει μήκος 250 - 320 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Στον επίσημο ηλεκτρονικό ιστότοπο του Rally, μπορεί κάποιος να βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, τα αποτελέσματα καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Olympia Rally.

Olympia Rally, 1η Ημέρα - Top-5 μοτοσυκλετών

1. #423 Maximillian Schek (Beta 480 RR)

2. #304 Mike Wieldmann (KTM 450 Rally)

3. #52 Ferdinand Kreidl (KTM 690Rally FR)

4. #303 Kamper Helmut (KTM EXC 450)

5. #24 Marc Bolz (KTM 350 F)

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες