Olympia Rally 2023, 4η ημέρα - Δύο Έλληνες στην πρώτη δεκάδα γενικής

Χρήστος Πελούσης και Δημήτρης Χελιώτης
Olympia Rally, 4η ημέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/4/2023

Την 4η ημέρα του αγώνα, οι αναβάτες ολοκλήρωσαν μια δύσκολη διαδρομή μετακινούμενοι από τα Καλάβρυτα στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς το Olympia Rally αλλάζει περιοχή. 

Οι συμμετέχοντες του Olympia Rally αντιμετώπισαν μια σκληρή πρόκληση, καθώς πλοηγούνταν μέσα από ένα εντυπωσιακό, αλλά απαιτητικό τοπίο. Μετά τα όμορφα χωριά στην Κλειτορία και στα Τρόπαια, το ποτάμι του Λαδώνα με τη λίμνη στο τέλος του, τους συνόδευσε για ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής, όντας εντυπωσιακό, με τα λαμπερά του νερά και τα πλούσια χρώματα της φύσης. Στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι αντιμετώπισαν λόφους και δρόμους γεμάτους στροφές που οδηγούσαν στην Αρχαία Βάνενα, αλλά το πιο εντυπωσιακό πέρασμα ήταν ο δρόμος παράλληλα στον Ερύμανθο ποταμό, μέσα σε ένα βαθύ φαράγγι, με την απαιτητική κατηφόρα και δύσκολη ανηφόρα σε ένα απόκοσμο τοπίο.

Olympia Rally

Πρώτος στο τέλος της ειδικής διαδρομής ήταν ο #52 Ferdinand KREIDL με χρόνο 3:11'11 ". Δεύτερος ήταν ο #49 Roman GRUBER με χρόνο 3:17'30". Ο πρώτος αναβάτης της χθεσινής ημέρας, ο #304 Mike WIEDEMANN, έκανε ένα λάθος που τον έστειλε πίσω στην 3η θέση με χρόνο 3:23'12". Παρόλα αυτά, ο Mike Wiedemann παραμένει στην πρώτη θέση γενικής.

Top 5 ημέρας:
1. #52 Ferdinand KREIDL
2. #49 Roman GRUBER
3. #304 Mike WIELDMANN
4. #423 Maximillian SCHEK
5. #24 Marc BOLZ

Ακολουθεί το TOP 10 της γενικής κατάταξης στις μοτοσυκλέτες μετά και την 4η ημέρα

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
1 Mike WIEDEMANN 3  
2 Ferdinand KREIDL 5 00:11:17
3 Maximillian SCHEK 4 01:14:22
4 Dominik HETZER 3 02:01:10
5 Roman GRUBER 4 02:05:53
6 Jan ZATKO 4 02:16:24
7 Marc BOLZ 2 02:23:37
8 Christos PELOUSIS 5 02:27:54
9 Dimitris HELIOTIS 6 02:40:03
10 Alexander Maximillian KLEINEDLER 4 02:46:19

Για περισσότερες πληροφορίες για το Olympia Rally, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων και φωτογραφίες, επισκεφθείτε το site του Olympia Rally, ΕΔΩ.

Ετικέτες

Βασίλης Μπούδρος - Εγκρίθηκε η συμμετοχή του για το Rally Dakar 2025

Έτοιμος να διεκδικήσει μια ακόμα καλύτερη θέση από το 24, και πάλι με τη χορηγία της ελληνικής DNA Filters
Βασίλης Μπούδρος και DNA στο Dakar 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

O Βασίλης Μπούδρος ανέβασε στα social media του την την έγκριση συμμετοχής του από την οργανωτική επιτροπή του Rally Dakar 2025, με την περιπέτεια του πιο σκληρού αγώνα του κόσμου να καλεί ξανά τον Έλληνα αγωνιζόμενο ο οποίος το 2024 έφερε τη μοτοσυκλέτα της ελληνικής DNA στον τερματισμό, και φέτος φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο, βελτιώνοντας και τη θέση του στη γενική κατάταξη.

Η έγκριση αναφέρει τα εξής: "Αγαπητέ αγωνιζόμενε, 

Καλώς ήρθες στην περιπέτεια του Dakar!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας έχουμε ανάμεσα στους αναβάτες μοτοσυκλέτας που επελέγησαν για την 47η έκδοση, και θα είμαστε στο πλευρό σας καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της μοναδικής πρόκλησης! Έναρξη του αγώνα στις 3 Ιανουαρίου 2025 στην Bisha και τερματισμός στις 17 Ιανουαρίου στη Shubaytah.

David Castera και όλη η ομάδα του Dakar"

Βασίλης Μπούδρος και DNA στο Dakar 2025

Θυμίζουμε πως πέρυσι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Βασίλης, με τραυματισμούς και με διανυκτέρευσή εκτός Bivouac στη μέση της ερήμου χωρίς προμήθειες, κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα καβάλα στη Husqvarna FR450 Rally της DNA Filters την οποία βάφτισε “ΠΝΟΗ”, στη δυσκολότερη κατηγορία Original by Motul στην οποία ο αναβάτης δεν έχει υποστήριξη και εκτελεί ο ίδιος και χρέη μηχανικού! Κάπως έτσι, ο Βασίλης Μπούδρος έφτασε στον τερματισμό του Rally Dakar 2024 στην 78η θέση γενικής και στην 17η θέση της Original by Motul, με το φίλρο της DNA να τον βγάζει ασπροπρόσωπο, καταφέρνοντας να παραμείνει χωρίς ίχνος άμμου και χώματος, ενώ μοτοσυκλέτα και αναβάτης ήταν... "χτισμένοι" από την κορυφή έως τα νύχια!

Βασίλης Μπούδρος και DNA στο Dakar 2025

Ο Έλληνας αναβάτης εμφανώς συγκινημένος μετά τον τερματισμό του έκανε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε τα εξής: “Ένα παιδί από τη Ραφήνα κατάφερε να τερματίσει στον δυσκολότερο μηχανοκίνητο αγώνα στον κόσμο. Πρέπει να ονειρευόμαστε, να κυνηγάμε τις δυσκολίες, να μην τις αποφεύγουμε. Δεν έχει νόημα να πω για τις δυσκολίες που συνάντησα. Το σημαντικό είναι να δίνεις το παράδειγμα σε αυτούς που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Δεν έχει να κάνει με την θέση που τερματίζεις καθώς το σημαντικό είναι ο τερματισμός. Είμαι στην λίστα όσων τερμάτισαν και όχι όσων εγκατέλειψαν στην δυσκολότερη κατηγορία την Original by Motul, 'την κατηγορία των... άπλυτων' όπως την λέω εγώ. Τα καλύτερα έρχονται, έχουμε το ταξίδι προς την τελετή λήξης. Προχωράμε.”

Κι η περιπέτεια συνεχίζεται, με τον Βασίλη Μπούδρο και την DNA να προετοιμάζονται για τη νέα τους συμμετοχή στον πιο δύσκολο αγώνα του κόσμου. Καλή τους επιτυχία!

Ετικέτες