Olympia Rally 2023, 5η ημέρα - Στα δύσβατα εδάφη του Ερύμανθου

Χρήστος Πελούσης και Δημήτρης Χελιώτης συνεχίζουν στο TOP-10 της γενικής
Δημήτρης Χελιώτης, Yamaha Tenere 700
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/4/2023

Την πέμπτη ημέρα του Rally Olympia οι αναβάτες αγωνίστηκαν στο δύσβατο έδαφος του Ερύμανθου, ξεκινώντας από τον ποταμό Κλαδέο και καταλήγοντας στον Λάσδικα και τον Λάλα.

Οι διαγωνιζόμενοι διέσχισαν αρκετές δύσκολες τοποθεσίες, όπως η Δούκα, οι Μηλιές, το Δάσος Φολόης, το Κούμανι και η Κλινδιά, πριν ανέβουν στο βουνό Ερύμανθος, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, αγγίζοντας το χιόνι που είχε απομείνει! Κατηφόρα στον Αστρά και στα Λάμπεια, πριν την επιστροφή μέσω του δάσους Φολόης στον ποταμό Κλαδέο για την Ειδική Διαδρομή.

Οι αναβάτες αντιμετώπισαν μια εξαντλητική δοκιμασία αντοχής, με απότομες κλίσεις και με τις αμέτρητες στροφές του βουνού. Το μαγευτικό τοπίο της κορυφής του Ερύμανθου παρείχε ένα εντυπωσιακό σκηνικό καθώς οι αγωνιζόμενοι έφταναν στα όριά τους.

Ο πρώτος αναβάτης την πέμπτη ημέρα ήταν ο #423 Maximillian SCHEK, σημειώνοντας χρόνο 3:55'14". Ο #304 Mike WIEDEMANN ήταν πολύ κοντά, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με χρόνο 3:58'52". Ο χθεσινός πρωτοπόρος #52 Ferdinand KREIDL τερμάτισε στην τρίτη θέση με χρόνο 4:12'09.

Όσον αφορά τους Έλληνες αναβάτες, ο #52 Χρήστος ΠΕΛΟΥΣΗΣ ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 4:42'04", τερματίζοντας 5ος της ημέρας, ενώ ο #62 Δημήτρης ΧΕΛΙΩΤΗΣ τερμάτισε με χρόνο 5:19'06".

Τοπ 5 ημέρας:

1. #423 Maximillian SCHEK

2. #304 Mike WIELDMANN

3. #52 Ferdinand KREIDL

4. #49 Roman GRUBER

5. #52 Χρήστος ΠΕΛΟΥΣΗΣ

Τέλος δείτε το TOP-10 της γενικής κατάταξης στις μοτοσυκλέτες μετά και την 5η ημέρα.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
1 Mike WIEDEMANN 3  
2 Ferdinand KREIDL 5 00:23:34
3 Maximillian SCHEK 4 01:10:44
4 Roman GRUBER 4 02:29:39
5 Dominik HETZER 3 02:55:45
6 Christos PELOUSIS 5 03:10:06
7 Jan ZATKO 4 03:15:46
8 Alexander Maximillian KLEINEDLER 4 03:48:03
9 Dimitris HELIOTIS 6 03:59:17
10 Marc BOLZ 2 04:10:29
Ετικέτες

Olympia Rally, 1η Ημέρα: Δυναμική εκκίνηση με απαιτητική διαδρομή και πρωτιά Καράμπελα

Σκληρή πλοήγηση, έντονος ανταγωνισμός και μεγάλες προκλήσεις από τον Πρόλογο
karabelas
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/4/2026

Η πρώτη ημέρα του Olympia Rally 2026 επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του αγώνα, με τον Κίμωνα Καραμπέλα να παίρνει τη νίκη σε ένα σκέλος όπου άλλες δεξιότητες αποδείχθηκαν εξίσου κρίσιμες με την ταχύτητα.

To Olympia Rally 2026 ξεκίνησε επίσημα και η Ημέρα 1 ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες με ένα απαιτητικό πρώτο σκέλος όπου έγινε σαφές ότι αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο την ταχύτητα, αλλά και τη σωστή λήψη αποφάσεων, την πλοήγηση και την ψυχραιμία.

Olympia Rally 2026 Day 1

Από την προηγούμενη είχε ολοκληρωθεί η τελική εγγραφή, ο τεχνικός έλεγχος και η διαδικασία ενημέρωσης των αναβατών.

Rally Olympia 2026 Day 1


Το εναρκτήριο σκέλος βασίστηκε έντονα στις δεξιότητες ανάγνωσης roadbook, αναγκάζοντας τους αγωνιζόμενους να παραμένουν σε διαρκή εγρήγορση, να εμπιστεύονται τα όργανά τους και να αντιστέκονται στην παρόρμηση να οδηγούν μόνο με το ένστικτο.

Olympia Rally 2026 Day 1

Πρώτος στον τερματισμό του σκέλους ήταν ο Έλληνας πολυπρωταθλητής του enduro και συντάκτης του ΜΟΤΟ #52 Καραμπέλας Κίμων (GR) με YAMAHA Tenere 700, ακολουθούμενος από τον #45 Vander Hoeven Jacinto (BE) με HUSQVARNA FE 501 και τον #422 Roman Gruber (AT) με KTM EXC 500.

trigkas

Το φετινό Olympia Rally φιλοξενεί έντονη ελληνική παρουσία, με πολλούς Έλληνες αναβάτες έτοιμους να δείξουν τις δυνατότητές τους στη διεθνή σκηνή. Οι Έλληνες αναβάτες που συμμετέχουν είναι οι Κίμωνας Καράμπελας, Γιάννης Σεβαστόπουλος, Γιάννης Τρίγκας, Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης, Χρήστος Πελούσης, Γεώργιος Στογιάννος, Σωκράτης Ζαΐμης, Χάρης Παπαγεωργίου, Ηλίας Τσανικλίδης και Θεμιστοκλής Παπαμελετίου.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία για τις απαιτητικές ημέρες που ακολουθούν.

Olympia Rally 2026 Day 1

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε η πανηγυρική εκκίνηση στο κέντρο της πόλης, όπου παρουσιάστηκαν όλοι οι οδηγοί με δυνατή μουσική, πολύ κόσμο και πάρα πολύ χρώμα!

Olympia Rally 2026 Day 1


Η δεύτερη μέρα είναι η πιο απαιτητική στην πλοήγηση, καθώς διαθέτει ένα μεγάλο σε μήκος roadbook, με 438 “τουλίπες” και 19 μέτρα μήκος χαρτιού!

Olympia Rally 2026 Day 1


Θα είναι η μέρα που θα γίνουν οι μεγάλες διαφορές και θα διακριθούν οι πιο έμπειροι αλλά και οι πιο γρήγοροι!