Olympia Rally 2023, 5η ημέρα - Στα δύσβατα εδάφη του Ερύμανθου

Χρήστος Πελούσης και Δημήτρης Χελιώτης συνεχίζουν στο TOP-10 της γενικής
Δημήτρης Χελιώτης, Yamaha Tenere 700
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/4/2023

Την πέμπτη ημέρα του Rally Olympia οι αναβάτες αγωνίστηκαν στο δύσβατο έδαφος του Ερύμανθου, ξεκινώντας από τον ποταμό Κλαδέο και καταλήγοντας στον Λάσδικα και τον Λάλα.

Οι διαγωνιζόμενοι διέσχισαν αρκετές δύσκολες τοποθεσίες, όπως η Δούκα, οι Μηλιές, το Δάσος Φολόης, το Κούμανι και η Κλινδιά, πριν ανέβουν στο βουνό Ερύμανθος, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, αγγίζοντας το χιόνι που είχε απομείνει! Κατηφόρα στον Αστρά και στα Λάμπεια, πριν την επιστροφή μέσω του δάσους Φολόης στον ποταμό Κλαδέο για την Ειδική Διαδρομή.

Οι αναβάτες αντιμετώπισαν μια εξαντλητική δοκιμασία αντοχής, με απότομες κλίσεις και με τις αμέτρητες στροφές του βουνού. Το μαγευτικό τοπίο της κορυφής του Ερύμανθου παρείχε ένα εντυπωσιακό σκηνικό καθώς οι αγωνιζόμενοι έφταναν στα όριά τους.

Ο πρώτος αναβάτης την πέμπτη ημέρα ήταν ο #423 Maximillian SCHEK, σημειώνοντας χρόνο 3:55'14". Ο #304 Mike WIEDEMANN ήταν πολύ κοντά, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με χρόνο 3:58'52". Ο χθεσινός πρωτοπόρος #52 Ferdinand KREIDL τερμάτισε στην τρίτη θέση με χρόνο 4:12'09.

Όσον αφορά τους Έλληνες αναβάτες, ο #52 Χρήστος ΠΕΛΟΥΣΗΣ ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 4:42'04", τερματίζοντας 5ος της ημέρας, ενώ ο #62 Δημήτρης ΧΕΛΙΩΤΗΣ τερμάτισε με χρόνο 5:19'06".

Τοπ 5 ημέρας:

1. #423 Maximillian SCHEK

2. #304 Mike WIELDMANN

3. #52 Ferdinand KREIDL

4. #49 Roman GRUBER

5. #52 Χρήστος ΠΕΛΟΥΣΗΣ

Τέλος δείτε το TOP-10 της γενικής κατάταξης στις μοτοσυκλέτες μετά και την 5η ημέρα.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
1 Mike WIEDEMANN 3  
2 Ferdinand KREIDL 5 00:23:34
3 Maximillian SCHEK 4 01:10:44
4 Roman GRUBER 4 02:29:39
5 Dominik HETZER 3 02:55:45
6 Christos PELOUSIS 5 03:10:06
7 Jan ZATKO 4 03:15:46
8 Alexander Maximillian KLEINEDLER 4 03:48:03
9 Dimitris HELIOTIS 6 03:59:17
10 Marc BOLZ 2 04:10:29
Ετικέτες

Βάθρο για τον Valentino Rossi στις 12 Ώρες του Bathurst

Ξεκίνημα με το δεξί στο Intercontinental GT Challenge 2026 για τη BMW και τον Ιταλό θρύλο του MotoGP
Team WRT BMW Rossi
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/2/2026

Το Intercontinental GT Challenge έτρεξε τον πρώτο του αγώνα στη διοργάνωση του 2026 στην πίστα του Bathurst στην Αυστραλία, έναν 12ωρο αγώνα αντοχής που ανοίγει το πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων της φετινής χρονιάς.

Η ομάδα Team WRT των Rossi, Augusto Farfus (Βραζιλία) και Raffaele Marciello (Ελβετία) με το αυτοκίνητο BMW M4 GT3 EVO υπό τον αριθμό #46 κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην τρίτη θέση.

Team WRT BMW Rossi

Ο αγώνας με διάρκεια 12 ώρες είχε αρκετές διακοπές εξαιτίας ατυχημάτων, με πολλές κίτρινες σημαίες στη διάρκειά του και μια διακοπή που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα.

Team WRT BMW Rossi

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης από το ένα αυτοκίνητο της ομάδας ήρθε ενόσω το δεύτερο (#32) έχασε πολλές θέσεις εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα ατύχημα αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα, καθώς χρειάστηκε να παραμείνει στα πιτς για αρκετή ώρα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο. Πέρυσι η Team WRT είχε θριαμβεύσει στον ίδιο αγώνα κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις.

Το Intercontinental GT Challenge 2026 θα συνεχιστεί με τον δεύτερο (από τέσσερεις) αγώνες από 14 ως 17 Μαΐου με τις 24 Ώρες του Nurburgring στη Γερμανία.

Ετικέτες