Προσωρινό πρόγραμμα TrialGP 2024 - Εφτά γύροι για την επόμενη σεζόν

Χρονιά που σηματοδοτεί τα 50 χρόνια ύπαρξης του θεσμού και τα 25 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Trial γυναικών
Το αγωνιστικό ημερολόγιο του TrialGP 2024
Από το

motomag

27/9/2023

Μετά την ολοκλήρωση του Trial des Nations, η FIM ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα των TrialGP για την επόμενη σεζόν, με αρκετές πίστες να επιστρέφουν στο πρόγραμμα, ανεβάζοντας τους γύρους στους 7 και τις αγωνιστικές ημέρες στις 12.

Ξεκινώντας στα μέσα Απριλίου, τα TrialGP θα βρεθούν στο Maisse της Γαλλίας, όπου έχει προγραμματιστεί μόνο μία αγωνιστική ημέρα. Τελευταία φορά βρέθηκε στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το μακρινό 2008, όταν ο GOAT του αθλήματος Toni Bou, είχε τερματίσει δεύτερος με Honda - Montesa, στον δρόμο για τον δεύτερο Παγκόσμιο Τίτλο του.

Άλλη μία πίστα που έχουμε να δούμε από το 2019, είναι αυτή στο Motegi της Ιαπωνίας, όπου θα φιλοξενηθεί ο 2ος γύρος των TrialGP. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ανδόρα της Ισπανίας για τον 3ο γύρο.

Από εκεί, φεύγουμε για Ιταλία, όπου στα μέσα Ιουνίου θα μεταφερθούμε στην αλπική κοιλάδα της Valsassina, για το 4ο γύρο. Μία νέα προσθήκη για το 2024 και συνεπώς άγνωστη για τους αγωνιζόμενους. Για τον 5ο γύρο τα TrialGP θα ταξιδέψουν 620 χιλιόμετρα βορειότερα, στο Neunkirchen της Γερμανίας.

Ο τελευταίος γύρος πριν το καθιερωμένο καλοκαιρινό διάλειμμα θα διεξαχθεί στο Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα στο Comblain-au-Pont.

Επιστρέφοντας, στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο 7ος και τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε μία επίσης νέα πίστα, στο Ripoll της νοτιοανατολικής Ισπανίας. Εκεί θα διεξαχθούν επίσης, την Παρασκευή και το Σάββατο, τα FIM Trial Vintage Trophy και FIM Trial Vintage Motorcycle Trophy.

Το Trial des Nations θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου, στην Pobladura de las Regueras της Ισπανίας, εκεί όπου έλαβε χώρα ο τελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Trial το 2021.

Οι κατηγορίες TrialGP και Trial2 θα ακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα, ενώ το Γυναικείο Πρωτάθλημα θα έχει δύο λιγότερους γύρους, απουσιάζοντας από Ανδόρα και Ιταλία. Η κατηγορία Trial3 θα βρεθεί μόνο σε Ιαπωνία και Ισπανία. Τέλος, το πρωτάθλημα για την Trial2 των γυναικών θα κριθεί σε Γερμανία, Βέλγιο και Ισπανία.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα 2024:

TrialGP

1ος Αγώνας: 13-14 Απριλίου – Maise – Γαλλία

2ος Αγώνας: 17-19 Μαΐου – Motegi – Ιαπωνία

3ος Αγώνας: 07-09 Ιουνίου - Sant Julià de Lòria – Ανδόρα

4ος Αγώνας: 14-16 Ιουνίου – Valsassina – Ιταλία

5ος Αγώνας: 05-07 Ιουλίου – Neunkirchen – Γερμανία

6ος Αγώνας: 13-14 Ιουλίου – Comblain-au-Pont – Βέλγιο

7ος Αγώνας: 13-15 Σεπτεμβρίου – Ripoll – Ισπανία

FIM Trial Vintage Trophy / FIM Trial Vintage Motorcycle Trophy

13-14 Σεπτεμβρίου – Ripoll – Ισπανία

FIM Trial Des Nations / FIM Trial Des Nations Γυναικών /FIM International Trophy / FIM Challenge Des Nations

21-22 Σεπτεμβρίου – Pobladura de las Regueras – Ισπανία

Ετικέτες

Kevin Benavides - Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού

Ένα ράγισμα στο αριστερό του χέρι και τραύματα στο κεφάλι δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο rally της πατρίδας του
motomagKevin Benavides – Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Αργεντινή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης MX, το οποίο τον άφησε με ραγισμένο αριστερό χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο νικητής του Dakar 2023 βρισκόταν το Σάββατο 11 Μαϊου στην πίστα Mantillo MX Park, κοντά στο σπίτι του στην Salta της Αργεντινής, προκειμένου να προπονηθεί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Benavides να εμπλέκεται σε ένα ατυχές “περιστατικό” - δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για σύγκρουση με κάποιον άλλο αναβάτη ή απλή πτώση. Αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το χέρι του και να χτυπήσει στο κεφάλι του. Επομένως, δεν θα συμμετάσχει στον rally αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί 1-7 Ιουνίου στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ευχήθηκε από την μεριά της καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Benavides, με τον Manager της ομάδας Rally, Andreas Holzl να δηλώνει ότι ο Αργεντινός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Οι τραυματισμοί του, ωστόσο, δεν εμπνέουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ετικέτες