Προσωρινό πρόγραμμα TrialGP 2024 - Εφτά γύροι για την επόμενη σεζόν

Χρονιά που σηματοδοτεί τα 50 χρόνια ύπαρξης του θεσμού και τα 25 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Trial γυναικών
Το αγωνιστικό ημερολόγιο του TrialGP 2024
Από το

motomag

27/9/2023

Μετά την ολοκλήρωση του Trial des Nations, η FIM ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα των TrialGP για την επόμενη σεζόν, με αρκετές πίστες να επιστρέφουν στο πρόγραμμα, ανεβάζοντας τους γύρους στους 7 και τις αγωνιστικές ημέρες στις 12.

Ξεκινώντας στα μέσα Απριλίου, τα TrialGP θα βρεθούν στο Maisse της Γαλλίας, όπου έχει προγραμματιστεί μόνο μία αγωνιστική ημέρα. Τελευταία φορά βρέθηκε στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το μακρινό 2008, όταν ο GOAT του αθλήματος Toni Bou, είχε τερματίσει δεύτερος με Honda - Montesa, στον δρόμο για τον δεύτερο Παγκόσμιο Τίτλο του.

Άλλη μία πίστα που έχουμε να δούμε από το 2019, είναι αυτή στο Motegi της Ιαπωνίας, όπου θα φιλοξενηθεί ο 2ος γύρος των TrialGP. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ανδόρα της Ισπανίας για τον 3ο γύρο.

Από εκεί, φεύγουμε για Ιταλία, όπου στα μέσα Ιουνίου θα μεταφερθούμε στην αλπική κοιλάδα της Valsassina, για το 4ο γύρο. Μία νέα προσθήκη για το 2024 και συνεπώς άγνωστη για τους αγωνιζόμενους. Για τον 5ο γύρο τα TrialGP θα ταξιδέψουν 620 χιλιόμετρα βορειότερα, στο Neunkirchen της Γερμανίας.

Ο τελευταίος γύρος πριν το καθιερωμένο καλοκαιρινό διάλειμμα θα διεξαχθεί στο Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα στο Comblain-au-Pont.

Επιστρέφοντας, στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο 7ος και τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε μία επίσης νέα πίστα, στο Ripoll της νοτιοανατολικής Ισπανίας. Εκεί θα διεξαχθούν επίσης, την Παρασκευή και το Σάββατο, τα FIM Trial Vintage Trophy και FIM Trial Vintage Motorcycle Trophy.

Το Trial des Nations θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου, στην Pobladura de las Regueras της Ισπανίας, εκεί όπου έλαβε χώρα ο τελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Trial το 2021.

Οι κατηγορίες TrialGP και Trial2 θα ακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα, ενώ το Γυναικείο Πρωτάθλημα θα έχει δύο λιγότερους γύρους, απουσιάζοντας από Ανδόρα και Ιταλία. Η κατηγορία Trial3 θα βρεθεί μόνο σε Ιαπωνία και Ισπανία. Τέλος, το πρωτάθλημα για την Trial2 των γυναικών θα κριθεί σε Γερμανία, Βέλγιο και Ισπανία.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα 2024:

TrialGP

1ος Αγώνας: 13-14 Απριλίου – Maise – Γαλλία

2ος Αγώνας: 17-19 Μαΐου – Motegi – Ιαπωνία

3ος Αγώνας: 07-09 Ιουνίου - Sant Julià de Lòria – Ανδόρα

4ος Αγώνας: 14-16 Ιουνίου – Valsassina – Ιταλία

5ος Αγώνας: 05-07 Ιουλίου – Neunkirchen – Γερμανία

6ος Αγώνας: 13-14 Ιουλίου – Comblain-au-Pont – Βέλγιο

7ος Αγώνας: 13-15 Σεπτεμβρίου – Ripoll – Ισπανία

FIM Trial Vintage Trophy / FIM Trial Vintage Motorcycle Trophy

13-14 Σεπτεμβρίου – Ripoll – Ισπανία

FIM Trial Des Nations / FIM Trial Des Nations Γυναικών /FIM International Trophy / FIM Challenge Des Nations

21-22 Σεπτεμβρίου – Pobladura de las Regueras – Ισπανία

Ετικέτες

Hellas Rally Raid 2024: Ο Πέτρος Πισσαρίδης τερματίζει τον αγώνα καβάλα στο Voge 300 Rally

Αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τον αξιόμαχο χαρακτήρα της μικρής On-Off της εταιρείας
Πισσαρίδης VOGE
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/6/2024

Για μια ολόκληρη εβδομάδα περισσότεροι από 400 αναβάτες από ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο Hellas Rally του 2024, τον δεύτερο αγώνα στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Tout Terrain Rally, που έλαβε χώρα στις περιοχές ανάμεσα σε Ιτέα, Άμφισσα, Καρπενήσι και Λαμία.

Στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας, οι αγωνιζόμενοι κλήθηκαν να καλύψουν κάτι παραπάνω από 1.600 χιλιόμετρα, σε μια σκληρή μάχη κόντρα σε αντιξοότητες και χρονόμετρα, με τη διαδρομή να ανεβαίνει σε υψόμετρα ακόμα και πάνω από τα 2.300m, ενώ στο πρόγραμμα υπήρχε και μία διήμερη δοκιμασία “Marathon Stage” κατά την οποία οι αναβάτες δεν είχαν δυνατότητα λήψης εξωτερικής βοήθειας από τους μηχανικούς τους.

Πάνω από 400 συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο bivouac στο λιμάνι της Ιτέας, με τη συνέχεια να διαγράφεται συναρπαστική στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, όπου τα σκληρά χωμάτινα εδάφη και οι καταρρακτώδεις βροχές έβαλαν σε δοκιμασία τόσο τις αντοχές όσο και τις δεξιότητες της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων. Το Hellas Rally Raid είναι ένας άκρως σημαντικός αγώνας Rally, καθόσον σε αυτόν καταξιωμένοι διεθνείς αναβάτες προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παίρνουν την πολυπόθητη πρόκριση για συμμετοχή στο Rally Dakar.

Voge 300 Rally

Αγωνίζονται με μοτοσυκλέτες Enduro και αυτή τη φορά, ανάμεσά τους βρέθηκε και ο Έλληνας Πέτρος Πισσαρίδης, με τη μοναδική On/Off μοτοσυκλέτα να τα βάζει με καθαρόαιμες κατασκευές.

Πισσαρίδης, VOGE

Το Voge 300 Rally απέδειξε περίτρανα πως με λίγη δουλειά μπορεί κάλλιστα να τα βγάλει πέρα ακόμα σε σε συνθήκες ενός κορυφαίου και ιδιαίτερα σκληρού ράλι. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για μια αγωνιστική Enduro αλλά για μοτοσυκλέτα διπλής χρήσης, με την οποία κάλλιστα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση!

Πέτρος Πισσαρίδης και Voge 300 Rally

Πέτρος Πισσαρίδης

Ένας ιδανικός όπως αποδείχθηκε συνδυασμός, με τον έμπειρο αναβάτη της ομάδας PPgraphics Rally Team να τερματίζει πάνω σε ένα ειδικά προετοιμασμένο Voge 300 Rally. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτός ήταν ο παρθενικός αγώνας της ομάδας σε Rally θεσμούς και πως αυτή αποτελείται από τον αναβάτη Πέτρο Πισσαρίδη, τον μηχανικό Χρήστο Βλάμη, καθώς και αρκετούς ακόμη εξωτερικούς συνεργάτες! Μετά τον αγώνα, ο οδηγός της ομάδας δήλωσε πως είναι εντυπωσιασμένος με τις δυνατότητες του Voge 300 Rally και πως έπεται συνέχεια!

Οι δηλώσεις του Πέτρου Πισσαρίδη

Πέτρος Πισσαρίδης, VOGE Greece

“Στο Hellas Rally Raid 2024 στόχος μας ήταν ένας ασφαλής τερματισμός του Voge 300 Rally μας, καθόσον επρόκειτο για την πιο αδύναμη και βαριά μοτοσυκλέτα στην κατηγορία της, παράλληλα και τη μόνη On/Off. Σίγουρα αυτό δεν ήταν εύκολο μιας και τα χιλιόμετρα ήταν πολλά και το τερέν κάποιες φορές πολύ απαιτητικό. Δεν θα λέγαμε το ίδιο και για το roadbook, με τη χρήση του οποίου κατάφερα και προσαρμόστηκα σχετικά άμεσα και παρά τις μόλις τέσσερις προπονήσεις. Από προβλήματα είχαμε κάθε μέρα με τη βάση του πύργου της πλοήγησης, κάποιες φορές έφτασα στον τερματισμό κρατώντας τον με τα χέρια μου! Υπήρξαν δύο σημαντικές στιγμές, κατά τις οποίες νόμιζα ότι ο αγώνας τελείωσε για μένα. Η πρώτη ήταν τη δεύτερη μέρα, όταν και είχα μια πτώση που επέφερε μια τρύπα στο καπάκι του κινητήρα και απώλεια λιπαντικού. Βρήκα τη δύναμη και το έφτιαξα, χρησιμοποιώντας λάδι diesel που βρήκα σε ένα βενζινάδικο. Ναι καλά το ακούσατε, με αυτό το λάδι έκανα χωρίς πρόβλημα περισσότερα από 170 χιλιόμετρα μέχρι να γυρίσω στο Bivouac και να το αναλάβει ο μηχανικός μου! Η δεύτερη στιγμή ηταν στη Marathon stage 1 των 330 χλμ, όπου μια καταρρακτώδης βροχή επέφερε μια βραχυκυκλωμένη ασφάλεια! Στις δύο Marathon ειδικές κατάλαβα πόσο επικίνδυνος ήταν αυτός ο αγώνας, μιας και έβλεπα μοτοσυκλέτες πεσμένες σε γκρεμούς και τραυματισμένους αναβάτες. Για να μην σας κουράζω, ήθελα πάση θυσία τον τερματισμό όπως και έγινε! Προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, στον Χρήστο Βλάμη και τον βοηθό του Σάλι Σκέλτζεν, που δούλεψαν νύχτα μέρα. Όπως επίσης ενα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την τεράστια αγκαλιά από τη μαμά εταιρεία Voge Greece! Όπως έχω πει στο παρελθόν, το μικρόβιο μπήκε σε ολους μας, χτίζουμε μια βάση και συλλέγουμε δεδομένα από τις εμπειρίες και τις δυσκολίες που μόνο καλύτερους μας κάνουν! Στόχος μας φυσικά είναι το όνειρο! Το όνειρο που μας εμφύσησε ο φίλος Βασίλης Μπούδρος! Ραντεβού στον επόμενο αγώνα 24 ώρες 1000 χιλιόμετρα τον Οκτώβριο, πάντα στη σέλα του Voge 300 Rally!”

Περισσότερες πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Στα video που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την προετοιμασία της ομάδας και του Voge 300 Rally πριν τον αγώνα

Ετικέτες