Rally Dakar 2024, Πρόλογος - Τερμάτισε ο Βασίλης Μπούδρος με τη μοτοσυκλέτα της DNA [VIDEO]

Στη μέση της μικρής πρώτης ειδικής χάθηκε για λίγο, όπως και πολλοί άλλοι αναβάτες, όμως δεν έχασε κανένα check-point
Βασίλης Μπούδρος, DNA, Dakar 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/1/2024

Δεν προλάβαμε να δούμε live τον Βασίλη στο Podium Start βίντεο του Rally Dakar 2024, και λίγη ώρα μετά είχε ήδη τερματίσει τον πρόλογο που είχε ειδική μόλις 30 χιλιομέτρων.

O Βασίλης δεν είχε ούτε μηχανικό πρόβλημα ούτε πτώση, όμως όμως όπως λέει κι ο ίδιος "το χαλαρά δεν υπάρχει στο Dakar", και η μικρή διαδρομή των 30 χιλιομέτρων έγινε μεγαλύτερη, αφού στη μέση της, κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, ξαφνικά ο Έλληνας αναβάτης είδε να έρχονται καταπάνω του περισσότερες από 10 μοτοσυκλέτες... ενώ λοιπόν είχε την αίσθηση πως πήγαινε σωστά, "το μυαλό δεν λειτουργεί πάντα όπως πρέπει σε αυτές τις στιγμές", γύρισε και ακολούθησε... τους χαμένους, πιστεύοντας πως κάπου είχε κάνει εκείνος λάθος. Μετά από λίγο επικράτησε χάος, καθώς όπως λέει ο ίδιος "ήταν σαν να είχαν ρίξει λίρες στην έρημο, και όλοι πήγαιναν γύρω-γύρω να τις βρουν..."

Ευτυχώς ο Βασίλης είδε κάποιο φορτηγάκι της διοργάνωσης και το ακολούθησε, με αποτέλεσμα να βρει ξανά τη σωστή κατεύθυνηση, και να τερματίσει κάνοντας τελικά 36 και όχι 30 χιλιόμετρα. Τουλάχιστον όμως δεν έχασε κανένα check-point -αρκετοί αναβάτες έχασαν ένα ή και δύο. Μετά τον πρόλογο, ο Βασίλης βρίσκεται πολύ πίσω, στη θέση 121 (σσ. αρχικά ήταν 140, αλλά διορθώθηκε αργότερα, με τη διοργάνωση να τον κατατάσσει στην 128η θέση και κατόπιν στη θέση 121) από 142 τερματίσαντες, όμως κάθε αρχή και δύσκολη, και αναμένουμε το comeback του τις επόμενες ημέρες. Σημειώστε τέλος πως η θέση 121 είναι θέση του στη γενική -όλες οι κατηγορίες. Στη δική του κατηγορία, την πλέον δύσκολη του αγώνα ORIGINAL BY MOTUL, στην οποία δεν υπάρχει υποστήριξη από μηχανικούς, ο Βασίλης είναι αυτή τη στιγμή 23ος στους 29 συμμετέχοντες.

Η αυριανή ειδική της πρώτης μέρας είναι "μεγαλούτσικη" όπως μας λέει ο Βασίλης (414 χιλιόμετρα και 127 χιλιόμετρα συνδετικής διαδρομής), από την Alula στην Al Henakiyah.

Τι θα κάνει ο Βασίλης για να προετοιμαστεί; "Λίγη προετοιμασία στο μηχανάκι, δηλαδή... ένα ξεμάτιασμα"... λέει γελώντας, αλλά "όλα οκ. Θα φτιάξω λίγο κάτι στα νερά μου" (κοιτάζωντας το υδροδοχείο του) "λίγο στα φαγητά μου... γιατί με ενοχλούνε όλα, και όλα κομπλέ.

Οι χορηγοί του Βασίλη στο Rally Dakar 2024 είναι οι παρακάτω:

 • DNA High Performance Filters 
 • Wheel City 
 • Husqvarna Motorcycles Hellas 
 • Motodirect 
 • Makan Trt
 • Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ) 
 • ECO GREEN AUTO 
 • Οπτικά Λάσκαρη 
 • Enduro Greece 
 • Protypo Rafina Fitness Club 
 • Motul Greece

 

Posted by Vasilis Boudros on Friday, January 5, 2024
Ετικέτες

TrialGP 2024, 5ος γύρος - Μια ανάσα πριν έναν ακόμα τίτλο ο Toni Bou

Τρίτο 1-2 για τη Repsol Honda - Το ντουέτο του ιαπωνικού εργοστασίου παραμένει στο 1-2 και στη γενική κατάταξη
TrialGP 2024, Βέλγιο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/7/2024

Στον πέμπτο γύρο της σεζόν του TrialGP για το 2024, ο Toni Bou πήρε μια ακόμα νίκη, με τον ομόσταυλό του, Gabriel Marcelli να παίρνει τη δεύτερη θέση, με τη Honda να καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή και τις 2 πρώτες θέσεις της γενικής βαθμολογίας.

Στον τελευταίο αγώνα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, στο Comblain-au-Pont του Βελγίου, ο Toni Bou πήρε μια ακόμα νίκη, κοιτώντας τους αντιπάλους του… αφ’ υψηλού, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας με 177 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον έτερο αναβάτη του HRC, Gabriel Marcelli με 135, ενώ τρίτος είναι ο Jaime Busto της GASGAS με 126.

Στο Βέλγιο, ο Bou έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του, σε ένα λασπωμένο τερέν, αυγατίζοντας τις φετινές νίκες του Πρωταθλήματος στις 8.

Επόμενος γύρος στις 25 Αυγούστου στην Cahors της Γαλλίας, όπου ο Bou θα έχει το πρώτο “Match Point”, την πρώτη ευκαιρία δηλαδή να πάρει τον τίτλο του 24.

 

Ετικέτες