Rally Dakar 2024, Πρόλογος - Τερμάτισε ο Βασίλης Μπούδρος με τη μοτοσυκλέτα της DNA [VIDEO]

Στη μέση της μικρής πρώτης ειδικής χάθηκε για λίγο, όπως και πολλοί άλλοι αναβάτες, όμως δεν έχασε κανένα check-point
Βασίλης Μπούδρος, DNA, Dakar 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/1/2024

Δεν προλάβαμε να δούμε live τον Βασίλη στο Podium Start βίντεο του Rally Dakar 2024, και λίγη ώρα μετά είχε ήδη τερματίσει τον πρόλογο που είχε ειδική μόλις 30 χιλιομέτρων.

O Βασίλης δεν είχε ούτε μηχανικό πρόβλημα ούτε πτώση, όμως όμως όπως λέει κι ο ίδιος "το χαλαρά δεν υπάρχει στο Dakar", και η μικρή διαδρομή των 30 χιλιομέτρων έγινε μεγαλύτερη, αφού στη μέση της, κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, ξαφνικά ο Έλληνας αναβάτης είδε να έρχονται καταπάνω του περισσότερες από 10 μοτοσυκλέτες... ενώ λοιπόν είχε την αίσθηση πως πήγαινε σωστά, "το μυαλό δεν λειτουργεί πάντα όπως πρέπει σε αυτές τις στιγμές", γύρισε και ακολούθησε... τους χαμένους, πιστεύοντας πως κάπου είχε κάνει εκείνος λάθος. Μετά από λίγο επικράτησε χάος, καθώς όπως λέει ο ίδιος "ήταν σαν να είχαν ρίξει λίρες στην έρημο, και όλοι πήγαιναν γύρω-γύρω να τις βρουν..."

Ευτυχώς ο Βασίλης είδε κάποιο φορτηγάκι της διοργάνωσης και το ακολούθησε, με αποτέλεσμα να βρει ξανά τη σωστή κατεύθυνηση, και να τερματίσει κάνοντας τελικά 36 και όχι 30 χιλιόμετρα. Τουλάχιστον όμως δεν έχασε κανένα check-point -αρκετοί αναβάτες έχασαν ένα ή και δύο. Μετά τον πρόλογο, ο Βασίλης βρίσκεται πολύ πίσω, στη θέση 121 (σσ. αρχικά ήταν 140, αλλά διορθώθηκε αργότερα, με τη διοργάνωση να τον κατατάσσει στην 128η θέση και κατόπιν στη θέση 121) από 142 τερματίσαντες, όμως κάθε αρχή και δύσκολη, και αναμένουμε το comeback του τις επόμενες ημέρες. Σημειώστε τέλος πως η θέση 121 είναι θέση του στη γενική -όλες οι κατηγορίες. Στη δική του κατηγορία, την πλέον δύσκολη του αγώνα ORIGINAL BY MOTUL, στην οποία δεν υπάρχει υποστήριξη από μηχανικούς, ο Βασίλης είναι αυτή τη στιγμή 23ος στους 29 συμμετέχοντες.

Η αυριανή ειδική της πρώτης μέρας είναι "μεγαλούτσικη" όπως μας λέει ο Βασίλης (414 χιλιόμετρα και 127 χιλιόμετρα συνδετικής διαδρομής), από την Alula στην Al Henakiyah.

Τι θα κάνει ο Βασίλης για να προετοιμαστεί; "Λίγη προετοιμασία στο μηχανάκι, δηλαδή... ένα ξεμάτιασμα"... λέει γελώντας, αλλά "όλα οκ. Θα φτιάξω λίγο κάτι στα νερά μου" (κοιτάζωντας το υδροδοχείο του) "λίγο στα φαγητά μου... γιατί με ενοχλούνε όλα, και όλα κομπλέ.

Οι χορηγοί του Βασίλη στο Rally Dakar 2024 είναι οι παρακάτω:

  • DNA High Performance Filters 
  • Wheel City 
  • Husqvarna Motorcycles Hellas 
  • Motodirect 
  • Makan Trt
  • Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ) 
  • ECO GREEN AUTO 
  • Οπτικά Λάσκαρη 
  • Enduro Greece 
  • Protypo Rafina Fitness Club 
  • Motul Greece

 

Posted by Vasilis Boudros on Friday, January 5, 2024
Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες