Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του
Με την ομάδα Polaris Mexico έλαβε μέρος στο Rally Dakar 2024
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
9/8/2024
Ο Μεξικανός αγωνιζόμενος Anibal Lopez ο οποίος είχε καταφέρει να αναδειχθεί πρωταθλητής στην κατηγορία Pro UTV Stock το 2022, έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του.
Ο Lopez ο οποίος είχε καταφέρει παλαιότερα να αναδειχθεί νικητής στην κατηγορία του στο Baja 500, τη φετινή χρονιά ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας Polaris Mexico στο Rally Dakar, ενώ το 2023 κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην κατηγορία Pro UTV Stock.
Ο θάνατος του Lopez σύμφωνα με την Ομοσπονδία SCORE (Southern California Off Road Enthusiasts), οφείλεται σε ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του χωρίς ωστόσο να αναφέρονται οι συνθήκες ή κάτι περισσότερο.
Η Ομοσπονδία SCORE μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ανέφερε: "Ολόκληρη η οικογένεια της SCORE είναι βαθιά θλιμμένη από την απώλεια του Lopez. Eκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναθλητές του”.
Ανακοίνωση έκανε όμως για τον θάνατο του Lopez και η Polaris Mexico λέγοντας τα εξής: "Αποχαιρετούμε έναν πραγματικό πρωταθλητή, έναν στοργικό πατέρα και έναν αγαπημένο φίλο. Ο θάνατός σου αφήνει ένα μεγάλο κενό στη ζωή μας αλλά η κληρονομιά σου θα συνεχίσει να μας εμπνέει. Ως αρχηγός της αγωνιστικής μας ομάδας, ηγήθηκες με θάρρος, αποφασιστικότητα και πάθος το οποίο μετέδιδες σε όλους. Μπορεί να πέρασες τη γραμμή του τερματισμού, αλλά η μνήμη σου θα μείνει για πάντα μαζί μας”.
TrialGP: Ο Toni Bou Παγκόσμιος Πρωταθλητής για 20ή συνεχόμενη φορά
Με ήττα και τον τίτλο - Έσπασε το αήττητο σερί του 2026 στην Ολλανδία
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
7/9/2026
Ο Toni Bou κατέκτησε στο Zelhem της Ολλανδίας τον 20ό συνεχόμενο τίτλο του στο TrialGP, συνεχίζοντας ένα από τα μεγαλύτερα σερί στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.
Ο Toni Bou (Montesa) συνεχίζει να γράφει τη δική του μοναδική ιστορία στο Trial. Ο Ισπανός εξασφάλισε τον 20ό συνεχόμενο τίτλο του - και συνολικά 40ό, συμπεριλαμβάνοντας τα 20 πρωταθλήματα στο outdoor X-Trial - κατά τη διάρκεια του TrialGP της Ολλανδίας, του έκτου και προτελευταίου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hertz FIM Trial 2026.
Ο 39χρονος Bou έφτασε στο Zelhem με ένα τεράστιο προβάδισμα και χρειάστηκε ένα ακόμη δυνατό Σαββατοκύριακο για να σφραγίσει τον τίτλο. Το πέτυχε στον πρώτο αγώνα της Κυριακής, κατακτώντας τον τίτλο πριν ολοκληρωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας.
Η διαδρομή στο Zelhem ήταν εξ ολοκλήρου τεχνητή, με τεράστιους βράχους, μεγάλες τσιμεντένιες πλάκες και σωλήνες. Οι συνθήκες του Σαββάτου ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές, καθώς η βροχή της προηγούμενης ημέρας και της νύχτας είχε επηρεάσει τα σκέλη.
Παρόλα αυτά, ο Bou ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο όπως ακριβώς έχει συνηθίσει. Κέρδισε και τους δύο αγώνες της πρώτης ημέρας, φτάνοντας τις 19 και 20 συνεχόμενες νίκες στη σεζόν και βάζοντας ουσιαστικά το ένα χέρι στο τρόπαιο.
Στον πρώτο αγώνα της Κυριακής, ο Jaime Busto (Beta) κατάφερε αρχικά να προηγηθεί, καθώς ο Bou δέχθηκε ένα απρόσμενο πεντάρι στο δεύτερο section. Ο Busto όμως έκανε στη συνέχεια το δικό του λάθος και ο Bou ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο αναβάτης της Montesa ήταν άψογος. Δεν πρόσθεσε άλλους βαθμούς ποινής στο υπόλοιπο της διαδρομής και ολοκλήρωσε τον αγώνα με συνολικά πέντε, μπροστά από τον Busto, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τον 20ό συνεχόμενο τίτλο του.
"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με το Σαββατοκύριακο και τη σεζόν. Ο Jaime ήταν πολύ δυνατός στον δεύτερο αγώνα και εγώ έκανα μόνο ένα λάθος σε ένα section, γι' αυτό και κέρδισε τον δεύτερο αγώνα. Όμως είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα τον τίτλο. Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα", δήλωσε ο Bou.
Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος δεν άλλαξε όμως την προσέγγιση του. Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής, ο Bou προσπάθησε να συνεχίσει το απόλυτο σερί νικών του και ξεκίνησε δυνατά, παίρνοντας και πάλι την πρώτη θέση στο Super Pole.
Η απώλεια πρόσφυσης σε ένα από τα σκέλη, το οποίο είχε γίνει δυσκολότερο από τα περάσματα των προηγούμενων αναβατών, του κόστισε πέντε βαθμούς. Ο Busto εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και πήρε τη νίκη, βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί του Bou μέσα στο 2026.
Ο Bou, πάντως, ολοκλήρωσε τον γύρο με τον τίτλο και με ακόμη μία συνολική νίκη ημέρας, διατηρώντας ένα εντυπωσιακό απόλυτο σερί 11 συνεχόμενων νικών στη συνολική κατάταξη των αγωνιστικών ημερών.
Με τον 20ό συνεχόμενο τίτλο, ο Toni Bou διευρύνει ακόμη περισσότερο ένα ρεκόρ που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο στο Trial. Και με έναν ακόμη γύρο να απομένει για το 2026, στο Pobladura de las Regueras της Ισπανίας στις 18-20 Σεπτεμβρίου, ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει άλλη μία σεζόν στην οποία κυριάρχησε σχεδόν απόλυτα.