Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του

Με την ομάδα Polaris Mexico έλαβε μέρος στο Rally Dakar 2024
motomag Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/8/2024

Ο Μεξικανός αγωνιζόμενος Anibal Lopez ο οποίος είχε καταφέρει να αναδειχθεί πρωταθλητής στην κατηγορία Pro UTV Stock το 2022, έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του.

Ο Lopez ο οποίος είχε καταφέρει παλαιότερα να αναδειχθεί νικητής στην κατηγορία του στο Baja 500, τη φετινή χρονιά ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας Polaris Mexico στο Rally Dakar, ενώ το 2023 κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην κατηγορία Pro UTV Stock.

Ο θάνατος του Lopez σύμφωνα με την Ομοσπονδία SCORE (Southern California Off Road Enthusiasts), οφείλεται σε ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του χωρίς ωστόσο να αναφέρονται οι συνθήκες ή κάτι περισσότερο.

Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του

Η Ομοσπονδία SCORE μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ανέφερε: "Ολόκληρη η οικογένεια της SCORE είναι βαθιά θλιμμένη από την απώλεια του Lopez. Eκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναθλητές του”.

Ανακοίνωση έκανε όμως για τον θάνατο του Lopez και η Polaris Mexico λέγοντας τα εξής: "Αποχαιρετούμε έναν πραγματικό πρωταθλητή, έναν στοργικό πατέρα και έναν αγαπημένο φίλο. Ο θάνατός σου αφήνει ένα μεγάλο κενό στη ζωή μας αλλά η κληρονομιά σου θα συνεχίσει να μας εμπνέει. Ως αρχηγός της αγωνιστικής μας ομάδας, ηγήθηκες με θάρρος, αποφασιστικότητα και πάθος το οποίο μετέδιδες σε όλους. Μπορεί να πέρασες τη γραμμή του τερματισμού, αλλά η μνήμη σου θα μείνει για πάντα μαζί μας”.

Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του

 

Red Bull Romaniacs 2026: Αποτελέσματα Πρόλογου – Τι θέση πήραν οι Έλληνες αναβάτες [Photos]

Mario Roman vs Pol Tarrés σημειώσατε άσσο
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/7/2026

Η 23η έκδοση του Red Bull Romaniacs «UNSTOPPABLE» ξεκίνησε χτες με τον Πρόλογο, σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα με πολλά εμπόδια και κάτω από τα βλέμματα εκατοντάδων θεατών.

Gold

Ο Mani Lettenbichler (KTM) πετάχτηκε αμέσως μπροστά από τον Teo Kabakchiev (Sherco) που ήταν σε εξαιρετική φόρμα, με τους αδελφούς Brightmore (GASGAS) να ακολουθούν μαζί από κοντά. Ο Lettenbichler, που είναι ειδικός στη διαχείριση του ρυθμού, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ξεπερνώντας τα εμπόδια με αποτελεσματικότητα, με τον Kabakchiev να είναι πίσω του σταθερά.  Ο Lettenbichler έκανε μια αμφισβητήσιμη επιλογή διαδρομής, μη ακολουθώντας τη «flow line», κάτι που έδωσε στον Kabakchiev την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά. Λίγο πριν τη σημαία του τελευταίου γύρου, ο Kabakchiev άρπαξε την ευκαιρία, προσπέρασε τον Lettenbichler και ανέκτησε το προβάδισμα που κατείχε από την αρχή, ακολουθούμενος από τον Mitch Brightmore, ο οποίος ανέβαινε σταθερά στους τελευταίους γύρους. Με έναν γύρο να απομένει, ο Kabakchiev και ο Brightmore κατάφεραν να διατηρήσουν ταχύτερο ρυθμό και να κατακτήσουν τη νίκη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, ενώ ο Lettenbichler τερμάτισε τρίτος.

Silver

Η ένταση του αγώνα ξεχώρισε επίσης στην κατηγορία Silver, όπου η ταχύτητα και ο ρυθμός των διαγωνιζομένων ήταν σαφώς ανώτεροι σε σχέση με την κατηγορία Bronze. Ο Jiawei Sun (KTM) κυριάρχησε απόλυτα σε ολόκληρο τον αγώνα, οδηγώντας με δεξιότητα και ακρίβεια, κάνοντάς το να φαίνεται εύκολο. Δεύτερος ήρθε ο Lorenz Steinkellner (GASGAS) και τρίτος ο Sandon Kerswell (KTM). Η Sandra Gomez Cantero (Beta) ως πρώτη των γυναικών κατέλαβε την 5η θέση, ενώ την 15η θέση πήρε ο Έλληνας αναβάτης Γιώργος Οκάογλου με Sherco SE 300. Μάλιστα ο Έλληνας αναβάτης τερμάτισε μια θέση μπροστά από έναν πολύ διάσημο έκτακτο συμμετέχοντα: τον Αυστραλό Remy Gardner, αναβάτη WSBK, παγκόσμιο πρωταθλητή Moto2 (2021) και γιο του θρύλου Wayne Gardner!

Bronze

Η κατηγορία Bronze ήταν επίσης εντυπωσιακή, με τον πρόλογο να χαρακτηρίζεται από τον πατέρα (Jesús) και γιο (Stanislas) Zavala, αμφότεροι με Beta, που έκαναν αντίστοιχα το 1-2, σε μία άκρως οικογενειακή υπόθεση. Τρίτος τερμάτισε ο bastien Garreau (Husqvarna).

Adventure bikes

Ο Pol Tarrés (Yamaha), ο οποίος έχει δείξει στον κόσμο τις δυνατότητες και τα όρια στα οποία μπορούν να φτάσουν αυτές οι μοτοσυκλέτες, ήταν ο φαβορί για τη σημερινή ημέρα. Ωστόσο, η γραμμή εκκίνησης ήταν γεμάτη σκληρό ανταγωνισμό με Kevin Gallas (Yamaha), Mario Roman (CFMOTO), Dieter Rudlof (KTM), Jonny Walker (Triumph) και άλλους - μεταξύ αυτών και ο Adam Rieman, ο Αυστραλός που έχει γίνει γνωστός σε όλον τον κόσμο μέσω των βίντεο της σειράς Motology και ο οποίος δίνει το παρών σε συνεργασία με τη BMW Motorrad καβάλα σε F 900 GS.

Ο Tarrés και ο Gallas εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση στους πρώτους δύο γύρους, με τον Roman να ακολουθεί από κοντά. Ο Tarrés έκανε μερικά λάθη, αλλά ήταν μια πτώση που έδωσε στον Roman την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα και να ξεφύγει μπροστά. Ο Mario απέδειξε ότι μπόρεσε να μεταφέρει τον ομαλό και σταθερό τρόπο οδήγησής του στην κατηγορία των Adventure και πίεσε μέχρι τον τερματισμό, κατακτώντας τη νίκη στην κατηγορία Adventure Ultimate. Είναι η πρώτη του νίκη στο Red Bull Romaniacs, παρά τις πέντε φορές που είχε ανέβει στο βάθρο. Ο Tarrés τερμάτισε ακριβώς πίσω του στη 2η θέση και ο Dieter Rudolf στην 3η, ο οποίος επίσης είχε μόλις μεταπηδήσει στην κατηγορία Adventure Bike από την Gold Class.

Mario Roman: “Είναι καταπληκτική αίσθηση, είναι η πρώτη μου νίκη εδώ μετά από δέκα χρόνια. Απόλαυσα τον Πρόλογο, βρήκα τον ρυθμό μου, δεν έκανα λάθη· το νερό ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς έκανε τα εμπόδια ολισθηρά. Διατήρησα τη συγκέντρωσή μου και είμαι περήφανος για τη CFMOTO 450ΜΤ μου. Θα είναι μια μακρά εβδομάδα, μια καταπληκτική εβδομάδα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.”

Στην κατηγορία Adventure Core συμμετέχουν και οι Παναγιώτης Κουζής και Γιώργος Κοινωνάς με την ομάδα CFMOTO Hellas Racing Team. Ο Παναγιώτης Κουζής τρέχει με CFMOTO 800MT-X και κατέλαβε την 9η θέση, ενώ ο Γιώργος Κοινωνάς πήρε την 16η θέση πάνω στην σέλα της CFMOTO 450MT.

Από τον αγώνα απουσιάζει ο “δικός μας” Κίμωνας Καράμπελας που εντυπωσίασε πέρυσι, όμως μαζί με την ομάδα του αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν φέτος και διάλεξαν άλλον αγώνα. Σήμερα Τετάρτη η δράση συνεχίζεται και οι αναβάτες θα πρέπει να διανύσουν περίπου 150 χιλιόμετρα διαδρομών.