Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του

Με την ομάδα Polaris Mexico έλαβε μέρος στο Rally Dakar 2024
motomag Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/8/2024

Ο Μεξικανός αγωνιζόμενος Anibal Lopez ο οποίος είχε καταφέρει να αναδειχθεί πρωταθλητής στην κατηγορία Pro UTV Stock το 2022, έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του.

Ο Lopez ο οποίος είχε καταφέρει παλαιότερα να αναδειχθεί νικητής στην κατηγορία του στο Baja 500, τη φετινή χρονιά ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας Polaris Mexico στο Rally Dakar, ενώ το 2023 κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην κατηγορία Pro UTV Stock.

Ο θάνατος του Lopez σύμφωνα με την Ομοσπονδία SCORE (Southern California Off Road Enthusiasts), οφείλεται σε ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του χωρίς ωστόσο να αναφέρονται οι συνθήκες ή κάτι περισσότερο.

Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του

Η Ομοσπονδία SCORE μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ανέφερε: "Ολόκληρη η οικογένεια της SCORE είναι βαθιά θλιμμένη από την απώλεια του Lopez. Eκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναθλητές του”.

Ανακοίνωση έκανε όμως για τον θάνατο του Lopez και η Polaris Mexico λέγοντας τα εξής: "Αποχαιρετούμε έναν πραγματικό πρωταθλητή, έναν στοργικό πατέρα και έναν αγαπημένο φίλο. Ο θάνατός σου αφήνει ένα μεγάλο κενό στη ζωή μας αλλά η κληρονομιά σου θα συνεχίσει να μας εμπνέει. Ως αρχηγός της αγωνιστικής μας ομάδας, ηγήθηκες με θάρρος, αποφασιστικότητα και πάθος το οποίο μετέδιδες σε όλους. Μπορεί να πέρασες τη γραμμή του τερματισμού, αλλά η μνήμη σου θα μείνει για πάντα μαζί μας”.

Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του

 

CIV Yamaha R7 Cup – Εμβόλισαν τον Μαυρόπουλο ενώ διεκδικούσε την πρωτιά

Ευτυχώς δεν χτύπησε ο Έλληνας αναβάτης
dinos31
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/7/2026

Στην πίστα του Misano διεξήχθη ο τέταρτος γύρος του Ιταλικού θεσμού Yamaha R7 Cup, με τον αγώνα να έχει ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς αγωνιζόταν ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος με την ομάδα Team Rosso e Nero.

Ο Έλληνας αναβάτης είχε ξεκινήσει εξαιρετικά την χρονιά και είχε πάρει τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, ενώ μετά τον τρίτο γύρο βρισκόταν στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Στον τέταρτο γύρο που διεξήχθη χτες στην πίστα του Misano, ο Μαυρόπουλος έκανε μία εκπληκτική εκκίνηση και πέρασε πρώτος. Όμως μόλις δύο γύρους μετά την εκκίνηση κι ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση, ένας συναθλητής του έχασε τα φρένα και τον εμβόλισε, με αποτέλεσμα την πτώση του Έλληνα αναβάτη.

dinos

Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν ήταν ιδανικό για τον νεαρό αναβάτη, όμως ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού δεν χτύπησε κατά την πτώση του. Βαθμολογικά πλέον τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για τον “Dinos31”, όμως απομένουν δύο γύροι για τη λήξη της σεζόν και με τη δεδομένη ταχύτητα που διακρίνει τον Μαυρόπουλο, σίγουρα μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη πεντάδα και έτσι να πάρει την πρόκριση για τον Superfinale.