Toni Bou - 18ος Παγκόσμιος Τίτλο στο X-Trial με 2 γύρους να απομένουν

Με τον Ισπανό να έχει 18 ακόμα Τίτλους στο Outdoor Trial, με σύνολο 36 Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Toni Bou
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/10/2024

Στην Ανδόρρα, ο Toni Bou πήρε την Πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial, κερδίζοντας έτσι τον 18ο Τίτλο του στο Indoor Trial, ο οποίος είναι ο 36ος συνολικά!

Με κάθε νέο Παγκόσμιο Τίτλο ο Ισπανός αναβάτης του HRC γράφει ξανά ιστορία, καταρρίπτοντας το δικό του απόλυτο ρεκόρ συλλογής Παγκοσμίων Τίτλων σε Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας εγκεκριμένο από τη FIM.

Ο 18ος τίτλος του Bou στο X-Trial ήρθε με 2 γύρους “καβάτζα”, πριν το τέλος της σεζόν του 2024. Μεγάλοι αντίπαλοι του Ισπανού για τη φετινή χρονιά ήταν ο ομόσταυλός του στη Honda, Gabriel Marcelli και ο Jaime Busto της GASGAS, ενώ η κατάκτηση του τίτλου βρήκε τον Bou με 106 βαθμούς έναντι 68 που είχαν Marcelli και Busto.

Ο αναβάτης της Repsol Honda έχει κερδίσει όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Trial (Indoor & Outdoor) από το 2007, και συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο επόμενος γύρος για το X-Trial είναι στις 26 Οκτωβρίου στην Εσθονία, ενώ η δεύτερη θέση είναι ακόμα στα χαρτιά για Marcelli και Busto.

Φωτό: Marc Calvo

Ετικέτες

Βάθρο για τον Valentino Rossi στις 12 Ώρες του Bathurst

Ξεκίνημα με το δεξί στο Intercontinental GT Challenge 2026 για τη BMW και τον Ιταλό θρύλο του MotoGP
Team WRT BMW Rossi
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/2/2026

Το Intercontinental GT Challenge έτρεξε τον πρώτο του αγώνα στη διοργάνωση του 2026 στην πίστα του Bathurst στην Αυστραλία, έναν 12ωρο αγώνα αντοχής που ανοίγει το πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων της φετινής χρονιάς.

Η ομάδα Team WRT των Rossi, Augusto Farfus (Βραζιλία) και Raffaele Marciello (Ελβετία) με το αυτοκίνητο BMW M4 GT3 EVO υπό τον αριθμό #46 κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην τρίτη θέση.

Team WRT BMW Rossi

Ο αγώνας με διάρκεια 12 ώρες είχε αρκετές διακοπές εξαιτίας ατυχημάτων, με πολλές κίτρινες σημαίες στη διάρκειά του και μια διακοπή που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα.

Team WRT BMW Rossi

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης από το ένα αυτοκίνητο της ομάδας ήρθε ενόσω το δεύτερο (#32) έχασε πολλές θέσεις εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα ατύχημα αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα, καθώς χρειάστηκε να παραμείνει στα πιτς για αρκετή ώρα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο. Πέρυσι η Team WRT είχε θριαμβεύσει στον ίδιο αγώνα κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις.

Το Intercontinental GT Challenge 2026 θα συνεχιστεί με τον δεύτερο (από τέσσερεις) αγώνες από 14 ως 17 Μαΐου με τις 24 Ώρες του Nurburgring στη Γερμανία.

Ετικέτες