Toni Bou - 18ος Παγκόσμιος Τίτλο στο X-Trial με 2 γύρους να απομένουν

Με τον Ισπανό να έχει 18 ακόμα Τίτλους στο Outdoor Trial, με σύνολο 36 Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Toni Bou
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/10/2024

Στην Ανδόρρα, ο Toni Bou πήρε την Πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial, κερδίζοντας έτσι τον 18ο Τίτλο του στο Indoor Trial, ο οποίος είναι ο 36ος συνολικά!

Με κάθε νέο Παγκόσμιο Τίτλο ο Ισπανός αναβάτης του HRC γράφει ξανά ιστορία, καταρρίπτοντας το δικό του απόλυτο ρεκόρ συλλογής Παγκοσμίων Τίτλων σε Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας εγκεκριμένο από τη FIM.

Ο 18ος τίτλος του Bou στο X-Trial ήρθε με 2 γύρους “καβάτζα”, πριν το τέλος της σεζόν του 2024. Μεγάλοι αντίπαλοι του Ισπανού για τη φετινή χρονιά ήταν ο ομόσταυλός του στη Honda, Gabriel Marcelli και ο Jaime Busto της GASGAS, ενώ η κατάκτηση του τίτλου βρήκε τον Bou με 106 βαθμούς έναντι 68 που είχαν Marcelli και Busto.

Ο αναβάτης της Repsol Honda έχει κερδίσει όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Trial (Indoor & Outdoor) από το 2007, και συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο επόμενος γύρος για το X-Trial είναι στις 26 Οκτωβρίου στην Εσθονία, ενώ η δεύτερη θέση είναι ακόμα στα χαρτιά για Marcelli και Busto.

Φωτό: Marc Calvo

Ετικέτες

Olympia Rally, 4η Ημέρα – Σεβαστόπουλος και Καράμπελας μονοπωλούν ξανά την κορυφή

Δεύτερη μέρα της Marathon Stage με τους δύο αναβάτες της Μοτοδυναμικής να κυριαρχούν ξανά
Olympia Rally 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Ξεκινώντας από την Καλαμάτα και κινούμενη σε μια διαδρομή γύρω από τον Ταΰγετο, η τέταρτη μέρα του Olympia Rally 2026 και δεύτερη της Marathon Stage είχε μια συγκριτικά μικρότερη ειδική διαδρομή ως προς την πρώτη Marathon μέρα, επιστρέφοντας για τερματισμό πάλι στη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Olympia Rally 2026
Κίμωνας Καράμπελας

Νικητής της ημέρας ήταν ο Γιάννης Σεβαστόπουλος (#2, Yamaha WR450F) ακολουθούμενος από τον Κίμωνα Καράμπελα (#52, Yamaha Ténéré 700), με τους δύο αναβάτες της Motodynamics Rally Team να επαναλαμβάνουν την επίδοση τους προηγούμενης μέρας, αλλά με ανάποδη σειρά. Το βάθρο της ημέρας συμπλήρωσε ο Γάλλος Pinvidic David (#11) με GAS GAS 350 EC.

Olympia Rally 2026
Γιάννης Τρίγκας

Έτσι στη γενική κατάταξη του αγώνα ο Σεβαστόπουλος εύλογα διατηρεί την πρώτη θέση στην οποία είχε προαχθεί μια μέρα πριν, με τον Αυστριακό Ferdinand Kreidl (KTM EXC 450) δεύτερο και τον Καράμπελα να ανεβαίνει τρίτος.

Olympia Rally 2026

Ψηλά στην κατάταξη παραμένει και ο Γιάννης Τρίγκας (#22, Suzuki DR-Z4S) κατέχοντας την πέμπτη θέση, ενώ ο επόμενος Έλληνας στην κατάταξη είναι ο Ηλίας Τσανικλίδης (#106, Voge 300 Rally) στην 28η θέση. Ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης (#55, Suzuki V-Strom 800 DE) στην 35η, Χρήστος Πελούσης (#41, Beta 480RR) στην 36η, Γιώργος Στογιάννος (#18, Honda CRF250R) στην 39η, Χάρης Παπαγεωργίου (#12, GASGAS EC250F) στην 48η και Σωκράτης Ζαΐμης (#555, Yamaha Ténéré 700) στην 56η.

Ετικέτες