Toni Bou - 18ος Παγκόσμιος Τίτλο στο X-Trial με 2 γύρους να απομένουν

Με τον Ισπανό να έχει 18 ακόμα Τίτλους στο Outdoor Trial, με σύνολο 36 Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Toni Bou
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/10/2024

Στην Ανδόρρα, ο Toni Bou πήρε την Πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial, κερδίζοντας έτσι τον 18ο Τίτλο του στο Indoor Trial, ο οποίος είναι ο 36ος συνολικά!

Με κάθε νέο Παγκόσμιο Τίτλο ο Ισπανός αναβάτης του HRC γράφει ξανά ιστορία, καταρρίπτοντας το δικό του απόλυτο ρεκόρ συλλογής Παγκοσμίων Τίτλων σε Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας εγκεκριμένο από τη FIM.

Ο 18ος τίτλος του Bou στο X-Trial ήρθε με 2 γύρους “καβάτζα”, πριν το τέλος της σεζόν του 2024. Μεγάλοι αντίπαλοι του Ισπανού για τη φετινή χρονιά ήταν ο ομόσταυλός του στη Honda, Gabriel Marcelli και ο Jaime Busto της GASGAS, ενώ η κατάκτηση του τίτλου βρήκε τον Bou με 106 βαθμούς έναντι 68 που είχαν Marcelli και Busto.

Ο αναβάτης της Repsol Honda έχει κερδίσει όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Trial (Indoor & Outdoor) από το 2007, και συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο επόμενος γύρος για το X-Trial είναι στις 26 Οκτωβρίου στην Εσθονία, ενώ η δεύτερη θέση είναι ακόμα στα χαρτιά για Marcelli και Busto.

Φωτό: Marc Calvo

Ετικέτες

Isle of Man TT: Ο 33χρονος Daniel Ingham σκοτώθηκε στις δοκιμές των Supersport

Δεν έχει ξεκινήσει καλά το φετινό ΤΤ και είμαστε ακόμη στις δοκιμές
daniel ingham
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/5/2026

Μετά από ένα επεισοδιακό ξεκίνημα, όπου οι πρώτες δοκιμές της Δευτέρας 25/5 διακόπηκαν όταν μια μοτοσυκλέτα αγωνιζόμενου που είχε πέσει κατέληξε πάνω σε θεατές στην Parliament Square της Ramsey οδηγώντας σε διακοπή του πρώτου Qualifying, η συνέχεια έφερε νέα απρόοπτα.

Δύο ατυχήματα στις κατατακτήριες των Sidecars ώθησαν τους διοργανωτές να ματαιώσουν εντελώς την κατηγορία για φέτος, αλλά τώρα ήρθε μια ακόμη χειρότερη είδηση.

Πριν λίγη ώρα γράφαμε στην είδηση της ματαίωσης των Sidecars πως υπήρχαν φήμες για ένα συμβάν στη στροφή Doran’s Bend, ωστόσο μόλις ανακοινώθηκε πως το εν λόγω ατύχημα δεν αφορούσε τα Sidecars, αλλά τις χρονομετρημένες δοκιμές της κατηγορίας Supersport.

Daniel Ingham
O Daniel Ingham πανηγυρίζει τη νίκη που είχε πάρει το 2024 στο Manx GP

Η διοργάνωση του Tourist Trophy ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα τον θάνατο του 33χρονου Daniel Ingham, ο οποίος είχε πέσει χτες στη Doran’s Bend κατά το τρίτο σκέλος Qualifying της κατηγορίας του, στην οποία συμμετείχε με Yamaha R6.

Ο Ingham ήταν έμπειρος αναβάτης, έχοντας αγωνιστεί στη Mountain Course για πρώτη φορά το 2016 στο Manx Grand Prix. Στην καριέρα του μετρούσε αρκετές επισκέψεις στο βάθρο, καθώς και μια νίκη το 2024 στον αγώνα Senior του Manx Grand Prix.

Μακάρι αυτή η πρώτη απώλεια στο Tourist Trophy του 2026 να είναι και η τελευταία.