Toni Bou - 18ος Παγκόσμιος Τίτλο στο X-Trial με 2 γύρους να απομένουν
Με τον Ισπανό να έχει 18 ακόμα Τίτλους στο Outdoor Trial, με σύνολο 36 Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Από τον
Κώστα Γκαζή
7/10/2024
Στην Ανδόρρα, ο ToniBou πήρε την Πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial, κερδίζοντας έτσι τον 18ο Τίτλο του στο IndoorTrial, ο οποίος είναι ο 36ος συνολικά!
Με κάθε νέο Παγκόσμιο Τίτλο ο Ισπανός αναβάτης του HRC γράφει ξανά ιστορία, καταρρίπτοντας το δικό του απόλυτο ρεκόρ συλλογής Παγκοσμίων Τίτλων σε Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας εγκεκριμένο από τη FIM.
Ο 18ος τίτλος του Bou στο X-Trial ήρθε με 2 γύρους “καβάτζα”, πριν το τέλος της σεζόν του 2024. Μεγάλοι αντίπαλοι του Ισπανού για τη φετινή χρονιά ήταν ο ομόσταυλός του στη Honda, GabrielMarcelli και ο JaimeBustoτης GASGAS, ενώ η κατάκτηση του τίτλου βρήκε τον Bou με 106 βαθμούς έναντι 68 που είχαν Marcelli και Busto.
Ο αναβάτης της RepsolHonda έχει κερδίσει όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Trial (Indoor & Outdoor) από το 2007, και συνεχίζει ακάθεκτος.
Ο επόμενος γύρος για το X-Trial είναι στις 26 Οκτωβρίου στην Εσθονία, ενώ η δεύτερη θέση είναι ακόμα στα χαρτιά για Marcelli και Busto.
Daytona 200: Ιστορικό ρεκόρ για τον Josh Herrin, χαμηλή πτήση με highside ο Peter Hickman [VIDEO]
Η 84η διοργάνωση του αγώνα Daytona 200 σήμανε δύο ρεκόρ για τον Αμερικανό αναβάτη
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
9/3/2026
O αγώνας Daytona 200 δεν είναι απλά ο εναρκτήριος αγώνας του αμερικανικού πρωταθλήματος ταχύτητας MotoAmerica. Είναι μια ετήσια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού των ΗΠΑ, ένας αγώνας με ξεχωριστή προβολή που όλοι θέλουν να κερδίσουν και ο οποίος φέτος διεξήχθη για 84η φορά.
Ενταγμένος στην κατηγορία Supersport του MotoAmerica, έχει διάρκεια 200 μιλίων (εξ ου και το όνομά του) και απόσταση που αναλογεί σε 57 γύρους στη διαδρομή της πίστας Daytona International Speedway.
Ο φετινός αγώνας ξεκίνησε με δράμα, καθώς στον δεύτερο γύρο η πτώση ενός αναβάτη οδήγησε σε κόκκινες σημαίες και επανεκκίνηση για τους υπόλοιπους 56 γύρους, για να τερματίσει μετά από τρία πιτ-στοπ με τον μεγάλο πρωταγωνιστή, Josh Herrin (Panigale V2) στην πρώτη θέση.
Από αριστερά: Tyler Scott, Josh Herrin, Kayla Yaakov
Για τον Herrin αυτή ήταν μια ιστορική στιγμή καθώς έγινε ο πρώτος που κερδίζει τον Daytona 200 για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές στην ιστορία του θεσμού. Ο Αμερικανός μάλιστα μετρά πέντε νίκες στον συγκεκριμένο αγώνα, αν προσθέσουμε και αυτή του 2010 με τη Yamaha, γεγονός που τον βάζει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ πεντάκις νικητών μαζί με τους Scott Russell και Miguel Duhamel.
Αφότου γλίτωσε από ένα απρόοπτο στη διάρκεια πιτ-στοπ του, ο Herrin κατάφερε να πάρει τη νίκη για 38 δευτερόλεπτα από τον κάτοχο της pole position, Tyler Scott (Suzuki GSX-R750).
Τρίτη τερμάτισε η 18χρονη Kayla Yaakov (Ducati Panigale V2), γράφοντας ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στο βάθρο στα 84 χρόνια του Daytona 200.
Στον αγώνα συμμετείχε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Άγγλος θρύλος του Isle of Man TT, Peter Hickman με Triumph Street Triple 765 RS, ωστόσο είχε δύο πτώσεις που τον επηρέασαν δραστικά.
Η πρώτη ήρθε στη διαδικασία Time Attack και ήταν ένα μεγάλο highside απ’ το οποίο ευτυχώς ο Hickman βγήκε σχετικά αλώβητος, ενώ ακολούθησε ένα lowside στις χρονομετρημένες δοκιμές. Το αποτέλεσμα ήταν πως ο Άγγλος έπρεπε να παλέψει τόσο με το πονεμένο του κορμί όσο και με την εκκίνηση από πολύ πίσω, γεγονός που στο τέλος τον περιόρισε στην 29η θέση στον τερματισμό, πολύ πίσω από την τέταρτη που είχε καταφέρει πέρυσι στον ίδιο αγώνα.\