Toni Bou - 18ος Παγκόσμιος Τίτλο στο X-Trial με 2 γύρους να απομένουν

Με τον Ισπανό να έχει 18 ακόμα Τίτλους στο Outdoor Trial, με σύνολο 36 Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Toni Bou
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/10/2024

Στην Ανδόρρα, ο Toni Bou πήρε την Πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial, κερδίζοντας έτσι τον 18ο Τίτλο του στο Indoor Trial, ο οποίος είναι ο 36ος συνολικά!

Με κάθε νέο Παγκόσμιο Τίτλο ο Ισπανός αναβάτης του HRC γράφει ξανά ιστορία, καταρρίπτοντας το δικό του απόλυτο ρεκόρ συλλογής Παγκοσμίων Τίτλων σε Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας εγκεκριμένο από τη FIM.

Ο 18ος τίτλος του Bou στο X-Trial ήρθε με 2 γύρους “καβάτζα”, πριν το τέλος της σεζόν του 2024. Μεγάλοι αντίπαλοι του Ισπανού για τη φετινή χρονιά ήταν ο ομόσταυλός του στη Honda, Gabriel Marcelli και ο Jaime Busto της GASGAS, ενώ η κατάκτηση του τίτλου βρήκε τον Bou με 106 βαθμούς έναντι 68 που είχαν Marcelli και Busto.

Ο αναβάτης της Repsol Honda έχει κερδίσει όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Trial (Indoor & Outdoor) από το 2007, και συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο επόμενος γύρος για το X-Trial είναι στις 26 Οκτωβρίου στην Εσθονία, ενώ η δεύτερη θέση είναι ακόμα στα χαρτιά για Marcelli και Busto.

Φωτό: Marc Calvo

Ετικέτες

Θρίαμβος της Ισπανίας στο X-Trial of Nations της Σεβίλλης

Οι Toni Bou και Gabriel Marcelli έφεραν τον 14ο τίτλο για την Ισπανία - Βρετανία και Ιταλία στο βάθρο
X-Trial of Nations
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/3/2026

Η Ισπανία επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την κυριαρχία της στο indoor trial, καθώς οι Toni Bou και Gabriel Marcelli κατέκτησαν τη νίκη στο FIM X-Trial of Nations (indoor) που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη, χαρίζοντας στη χώρα τους τον 14ο τίτλο στη διοργάνωση.

Η ισπανική ομάδα, αποτελούμενη από τον πολυπρωταθλητή Toni Bou και τον ομόσταυλο του στην Repsol Honda Trial Team, Gabriel Marcelli, κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Bou ήρθε στη διοργάνωση μόλις μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του 20ού του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial στο Chalon-sur-Saône, ενώ για τον Marcelli η συμμετοχή αυτή αποτέλεσε το ντεμπούτο του στο X-Trial of Nations και μάλιστα συνδυάστηκε με νίκη.

Το ισπανικό δίδυμο έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, κερδίζοντας τόσο τον πρώτο όσο και τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Στον μεγάλο τελικό, όπου οι δύο αναβάτες κάθε ομάδας αγωνίζονται στην ίδια ειδική διαδρομή αλλά σε αντίθετες κατευθύνσεις, οι αντίπαλοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό τους. Μετά την τρίτη ειδική, η Ισπανία είχε συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς ποινής, τη στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία είχε 11 και η Ιταλία 18.

X-Trial of Nations

Στο τέλος του αγώνα, οι Bou και Marcelli ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με μόλις τέσσερις βαθμούς ποινής, εξασφαλίζοντας μια άνετη νίκη. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Βρετανοί Harry Hemingway (Beta) και Jack Peace (Sherco) με 26 βαθμούς ποινής, ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι Ιταλοί Matteo Grattarola (Beta) και Francesco Titli (TRRS) με 31.

X-Trial of Nations

Η μάχη για τη δεύτερη θέση κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο τμήμα του τελικού. Οι Βρετανοί μπήκαν στην τελευταία προσπάθεια με προβάδισμα δύο βαθμών έναντι των Ιταλών και κατάφεραν να το διατηρήσουν, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση, το καλύτερο αποτέλεσμα της Μεγάλης Βρετανίας στη διοργάνωση από το 2017. Από την πλευρά της, η Ιταλία επανέλαβε την τρίτη θέση που είχε κατακτήσει και στην περσινή διοργάνωση.

X-Trial of Nations

Αντίθετα, η γαλλική ομάδα των Benoit Bincaz (Electric Motion) και Hugo Dufrese (Beta), που είχε τερματίσει δεύτερη πέρυσι στη Νίκαια, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καθώς κατέλαβε την τέταρτη θέση τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο.

Περιπετειώδης ήταν και η παρουσία της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ryon Land (Sherco) αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή μετά από τραυματισμό στην προπόνηση δύο ημέρες πριν τον αγώνα, όταν υπέστη κάταγμα σε δάχτυλο του δεξιού χεριού. Έτσι, ο Joshua Roper (GasGas) αγωνίστηκε μόνος του, με αποτέλεσμα η ομάδα να καταγραφεί ως DNF στα τελικά αποτελέσματα.

Μετά τη νίκη, οι πρωταγωνιστές της ισπανικής ομάδας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την επιτυχία μπροστά στο κοινό της πατρίδας τους.

X-Trial of Nations

Ο Toni Bou δήλωσε: "Η συμμετοχή στο X-Trial of Nations είναι πάντα διαφορετική και σήμερα ήταν πολύ ξεχωριστή επειδή αγωνίστηκα μαζί με τον Gabi, τον teammate μου. Οδηγήσαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, ειδικά στον τελικό, και η ατμόσφαιρα στη Σεβίλλη ήταν εκπληκτική."

Από την πλευρά του, ο Gabriel Marcelli πρόσθεσε: "Η πρώτη μου εμπειρία σε αυτή τη διοργάνωση ήταν φανταστική. Με τον Toni όλα γίνονται πιο εύκολα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μοιράστηκα την ομάδα μαζί του και που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη μπροστά στους Ισπανούς φιλάθλους."

Η δράση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial συνεχίζεται στις 18 Απριλίου στην Ταραγόνα, όπου θα διεξαχθεί ο επόμενος και τελευταίος γύρος της φετινής σεζόν, μετά την ακύρωση του γύρου της Λισαβώνας.