Toni Bou - ΔΕΝ νίκησε στον 2ο αγώνα TrialGP της Ιταλίας!

Πρώτος ο Jaime Busto της GASGAS, δεύτερος ο Ισπανός της Honda, που όμως κέρδισε τον 1ο αγώνα και προηγείται στη γενική
Toni Bou δεύτερος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/6/2024

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει τον Toni Bou να κερδίζει -ακόμα και τραυματισμένος- όλους τους αγώνες, και όλους τους γύρους των X-Trial (αγώνες σε κλειστές πίστες με τεχνητά εμπόδια) και TrialGP (outdoor αγώνες με φυσικά εμπόδια). Όμως στις 16/6/2024 ο Ισπανός αναβάτης του HRC με τα 34 Παγκόσμια Πρωταθλήματα είχε ένα σπάνιο “στραβοπάτημα”, τερματίζοντας 2ος στον αγώνα της Κυριακής! Παρόλα αυτά, σίγουρα δεν ήρθε το τέλος του κόσμου για τον αδιαμφισβήτητο GOAT του αθλήματος, ο οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα του Σαββάτου, και παραμένει πρώτος γενικής με διαφορά.

Ενώ λοιπόν στους 2 πρώτους γύρους της σεζόν του 2024 η κατάσταση εξελισσόταν στον ίδιο ρυθμό που μας έχει συνηθίσει ο GOAT Bou (1ος και στους 4 πρώτους αγώνες, με κάθε γύρο να έχει από δύο), στον 3ο γύρο της σεζόν TrialGP, στην Ιταλία, ενώ ο Ισπανός πήρε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του -το Σάββατο-, την Κυριακή δεν βρέθηκε στην γνωστή ανίκητη φόρμα του, τερματίζοντας 2ος πίσω από τον συμπατριώτη του, Jaime Busto της GASGAS.

GASGAS Busto

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Busto στη σεζόν του 24, και η πρώτη… δεύτερη θέση του Bou.

Toni Bou

Προς τιμήν του ο Bou δεν επικαλέστηκε καμία δικαιολογία για τη δεύτερη θέση, δηλώνοντας πως “σήμερα δεν ήταν η ημέρα μας, αλλά δεν υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα από μια δεύτερη θέση όταν δεν κάνεις έναν καλό αγώνα.”

Ακολουθεί η βαθμολογία του TrialGP 2024, μετά και τον 3ο γύρο της Ιταλίας.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 BOU Toni Repsol Honda Team Montesa 117
2 MARCELLI Gabriel Repsol Honda Team Montesa 90
3 RAGA Adam Sherco Factory Team Sherco 81
4 BUSTO Jaime Gas Gas Factory Racing Gas Gas 79
5 GRATTAROLA Matteo Beta Factory Racing Beta 75
6 GELABERT Aniol TRRS Factory Team TRRS 57
7 GELABERT Miquel Vertigo Factory Team Vertigo 55
8 BINCAZ Benoit Sherco Factory Team Sherco 42
9 CASALES Jorge TRRS Factory Team TRRS 36
10 MARTYN Toby Montesa Montesa 35
Ετικέτες

Olympia Rally 2025 – Πρόλογος και ιδανική αυλαία για το διεθνή αγώνα

1ος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος μεταξύ των Ελλήνων – 1ος γενικής ο Σλοβένος Urban Jerkic
Olumpia Rally 2025
Από το

motomag

29/4/2025

110 αναβάτες από όλο τον κόσμο έδωσαν το “παρών” στην εκκίνηση στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας εν μέσω εορταστικής ατμοσφαίρας, μετά από ένα πρόλογο 45 χιλιομέτρων που αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητικός τόσο σε πλοήγηση όσο και σε οδήγηση.

Η καιρός ήταν βροχερός, ανεβάζοντας τα επίπεδα δυσκολίας με την παρουσία λάσπης, αν και απέτρεψε την δημιουργία σκόνης.

Η σειρά εκκίνησης για τη δεύτερη ειδική, μια μεγάλη διαδρομή 250 χιλιομέτρων γύρω από την τεχνητή λίμνη του Πηνειού, θα καθοριστεί με βάση τα αποτελέσματα του προλόγου.

Olympia Rally 2025 - 1η Ημέρα

Νικητής της πρώτης ειδικής ήταν ο Σλοβένος Urban Jerkic με KTM EXC 450, με χρόνο 1ώ05’28”, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Roberto Barbieri με Husqvarna FE 501, που υπολείπονταν κατά 1’14”. Ο Γερμανός Mike Wiedemann τερμάτισε τρίτος με Yamaha Tenere XTZ 700. Κορυφαίος Έλληνας αναβάτης ήταν ο “δικός μας” Γιάννης Σεβαστόπουλος, τον οποίο και γνωρίζετε επίσης μέσα από τις συμμετοχές του στα Mega Test του ΜΟΤΟ. Ο Γιάννης τρέχει επίσης με Yamaha Tenere 700 και πήρε παράλληλα και την  5η θέση στη γενική με χρόνο 1ώ09’47”.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, ενώ αρκετές από αυτές μπορείτε να τις δείτε στη συλλογή που ακολουθεί.