Toni Bou - ΔΕΝ νίκησε στον 2ο αγώνα TrialGP της Ιταλίας!

Πρώτος ο Jaime Busto της GASGAS, δεύτερος ο Ισπανός της Honda, που όμως κέρδισε τον 1ο αγώνα και προηγείται στη γενική
Toni Bou δεύτερος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/6/2024

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει τον Toni Bou να κερδίζει -ακόμα και τραυματισμένος- όλους τους αγώνες, και όλους τους γύρους των X-Trial (αγώνες σε κλειστές πίστες με τεχνητά εμπόδια) και TrialGP (outdoor αγώνες με φυσικά εμπόδια). Όμως στις 16/6/2024 ο Ισπανός αναβάτης του HRC με τα 34 Παγκόσμια Πρωταθλήματα είχε ένα σπάνιο “στραβοπάτημα”, τερματίζοντας 2ος στον αγώνα της Κυριακής! Παρόλα αυτά, σίγουρα δεν ήρθε το τέλος του κόσμου για τον αδιαμφισβήτητο GOAT του αθλήματος, ο οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα του Σαββάτου, και παραμένει πρώτος γενικής με διαφορά.

Ενώ λοιπόν στους 2 πρώτους γύρους της σεζόν του 2024 η κατάσταση εξελισσόταν στον ίδιο ρυθμό που μας έχει συνηθίσει ο GOAT Bou (1ος και στους 4 πρώτους αγώνες, με κάθε γύρο να έχει από δύο), στον 3ο γύρο της σεζόν TrialGP, στην Ιταλία, ενώ ο Ισπανός πήρε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του -το Σάββατο-, την Κυριακή δεν βρέθηκε στην γνωστή ανίκητη φόρμα του, τερματίζοντας 2ος πίσω από τον συμπατριώτη του, Jaime Busto της GASGAS.

GASGAS Busto

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Busto στη σεζόν του 24, και η πρώτη… δεύτερη θέση του Bou.

Toni Bou

Προς τιμήν του ο Bou δεν επικαλέστηκε καμία δικαιολογία για τη δεύτερη θέση, δηλώνοντας πως “σήμερα δεν ήταν η ημέρα μας, αλλά δεν υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα από μια δεύτερη θέση όταν δεν κάνεις έναν καλό αγώνα.”

Ακολουθεί η βαθμολογία του TrialGP 2024, μετά και τον 3ο γύρο της Ιταλίας.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 BOU Toni Repsol Honda Team Montesa 117
2 MARCELLI Gabriel Repsol Honda Team Montesa 90
3 RAGA Adam Sherco Factory Team Sherco 81
4 BUSTO Jaime Gas Gas Factory Racing Gas Gas 79
5 GRATTAROLA Matteo Beta Factory Racing Beta 75
6 GELABERT Aniol TRRS Factory Team TRRS 57
7 GELABERT Miquel Vertigo Factory Team Vertigo 55
8 BINCAZ Benoit Sherco Factory Team Sherco 42
9 CASALES Jorge TRRS Factory Team TRRS 36
10 MARTYN Toby Montesa Montesa 35
Ετικέτες

Suzuka 8 Hours: Επιστροφή για Miller, Rea και Locatelli στον θρυλικό Ιαπωνικό αγώνα αντοχής

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike θα αγωνιστεί με τη Honda HRC, ο Miller με την εργοστασιακή Yamaha δίπλα στους Nakasuga και Locatelli
Suzuka 8 Hours
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/5/2026

O Αυστραλός Jack Miller των MotoGP και δύο γνώριμα πρόσωπα του WorldSBK, ο Jonathan Rea και ο Andrea Locatelli, ετοιμάζονται να επιστρέψουν στον ιστορικό αγώνα 8 Ωρών της Suzuka, με τους αναβάτες να ενισχύουν τις εργοστασιακές ομάδες της Honda και της Yamaha στην 47η διοργάνωση του αγώνα αντοχής που θα διεξαχθεί στις 3-5 Ιουλίου στην πίστα της Suzuka.

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK Jonathan Rea και ο πρώην team mate του στη Yamaha, Andrea Locatelli, θα βρεθούν ξανά στην Ιαπωνία για έναν από τους σημαντικότερους αγώνες αντοχής στον κόσμο, εκπροσωπώντας δύο από τις ισχυρότερες εργοστασιακές συμμετοχές του θεσμού.

Miller και Locatelli συνεχίζουν με την εργοστασιακή Yamaha

Suzuka 8 Hours

Ο Andrea Locatelli θα φορέσει ξανά τα χρώματα της Yamaha Factory Racing Team, πλαισιώνοντας τον πολυνίκη του ιαπωνικού πρωταθλήματος Katsuyuki Nakasuga και τον αναβάτη MototGP της Yamaha, Jack Miller, με στόχο αυτή τη φορά την κορυφή.

Το 2025 ήταν η πρώτη επιστροφή της εργοστασιακής Yamaha στον 8ώρο αγώνα της Suzuka μετά το 2019, συμμετοχή που έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια της εταιρείας. Η ομάδα με το #55 εντυπωσίασε άμεσα, καθώς ο Locatelli στην πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα βοήθησε τη Yamaha να τερματίσει στη δεύτερη θέση, ενώ παράλληλα σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

Για το 2026, ο Ιταλός στοχεύει ξεκάθαρα στην ένατη νίκη της Yamaha στη Suzuka, δηλώνοντας: "Έλαβα υπέροχα νέα από την Ιαπωνία φέτος! Είμαι πραγματικά ευγνώμων που θα αγωνιστώ ξανά στο Suzuka 8 Hours με την εργοστασιακή ομάδα. Το να οδηγώ την εργοστασιακή R1 και να βρίσκομαι δίπλα σε αναβάτες όπως ο Jack και ο Nakasuga είναι εξαιρετικό για την εξέλιξή μου ως αναβάτης. Φέτος ο στόχος μας είναι η νίκη που χάσαμε πέρυσι. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν."

Rea με Honda HRC και στόχο ακόμη μία νίκη

Suzuka 8 Hours

Από την άλλη πλευρά, ο Jonathan Rea επιστρέφει στη Suzuka ως μέλος της Honda HRC, συμπληρώνοντας ουσιαστικά το κενό που υπήρχε στην περσινή σύνθεση της ομάδας.

Ο Βορειοϊρλανδός θα μοιραστεί τη μοτοσυκλέτα με τον Johann Zarco, νικητή του περσινού αγώνα, και τον Takumi Takahashi, με τη Honda να υπερασπίζεται τον τίτλο, που σταθερά κατακτά από το 2022.

Η περσινή νίκη της Honda HRC είχε ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς η ομάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δύο μόνο αναβάτες, μετά τον τραυματισμό του Iker Lecuona και την αδυναμία του Xavi Vierge να τον αντικαταστήσει λόγω διαδικαστικών προβλημάτων.

Για τον Rea, η Suzuka είναι γνώριμο έδαφος. Το 2012 κατέκτησε την πρώτη του νίκη εκεί με Honda CBR1000RRW, ενώ επέστρεψε στην κορυφή το 2019 με Kawasaki, έχοντας δίπλα του τους Leon Haslam και Toprak Razgatlıoğlu, ενώ φέτος θα προσπαθήσει να προσθέσει ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό του και να χαρίσει στη Honda δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία στον ιστορικό αγώνα αντοχής της Ιαπωνίας.