Toni Bou - ΔΕΝ νίκησε στον 2ο αγώνα TrialGP της Ιταλίας!

Πρώτος ο Jaime Busto της GASGAS, δεύτερος ο Ισπανός της Honda, που όμως κέρδισε τον 1ο αγώνα και προηγείται στη γενική
Toni Bou δεύτερος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/6/2024

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει τον Toni Bou να κερδίζει -ακόμα και τραυματισμένος- όλους τους αγώνες, και όλους τους γύρους των X-Trial (αγώνες σε κλειστές πίστες με τεχνητά εμπόδια) και TrialGP (outdoor αγώνες με φυσικά εμπόδια). Όμως στις 16/6/2024 ο Ισπανός αναβάτης του HRC με τα 34 Παγκόσμια Πρωταθλήματα είχε ένα σπάνιο “στραβοπάτημα”, τερματίζοντας 2ος στον αγώνα της Κυριακής! Παρόλα αυτά, σίγουρα δεν ήρθε το τέλος του κόσμου για τον αδιαμφισβήτητο GOAT του αθλήματος, ο οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα του Σαββάτου, και παραμένει πρώτος γενικής με διαφορά.

Ενώ λοιπόν στους 2 πρώτους γύρους της σεζόν του 2024 η κατάσταση εξελισσόταν στον ίδιο ρυθμό που μας έχει συνηθίσει ο GOAT Bou (1ος και στους 4 πρώτους αγώνες, με κάθε γύρο να έχει από δύο), στον 3ο γύρο της σεζόν TrialGP, στην Ιταλία, ενώ ο Ισπανός πήρε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του -το Σάββατο-, την Κυριακή δεν βρέθηκε στην γνωστή ανίκητη φόρμα του, τερματίζοντας 2ος πίσω από τον συμπατριώτη του, Jaime Busto της GASGAS.

GASGAS Busto

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Busto στη σεζόν του 24, και η πρώτη… δεύτερη θέση του Bou.

Toni Bou

Προς τιμήν του ο Bou δεν επικαλέστηκε καμία δικαιολογία για τη δεύτερη θέση, δηλώνοντας πως “σήμερα δεν ήταν η ημέρα μας, αλλά δεν υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα από μια δεύτερη θέση όταν δεν κάνεις έναν καλό αγώνα.”

Ακολουθεί η βαθμολογία του TrialGP 2024, μετά και τον 3ο γύρο της Ιταλίας.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 BOU Toni Repsol Honda Team Montesa 117
2 MARCELLI Gabriel Repsol Honda Team Montesa 90
3 RAGA Adam Sherco Factory Team Sherco 81
4 BUSTO Jaime Gas Gas Factory Racing Gas Gas 79
5 GRATTAROLA Matteo Beta Factory Racing Beta 75
6 GELABERT Aniol TRRS Factory Team TRRS 57
7 GELABERT Miquel Vertigo Factory Team Vertigo 55
8 BINCAZ Benoit Sherco Factory Team Sherco 42
9 CASALES Jorge TRRS Factory Team TRRS 36
10 MARTYN Toby Montesa Montesa 35
Ετικέτες

Classic TT 2026: Michael Dunlop με Royal Enfield, Dean Harrison με Manx Norton - Ο John McGuinness στην εκκίνηση του Historic Senior

Με την συμμετοχή κορυφαίων αναβατών και φέτος το grid του ΤΤ των κλασσικών
Classic TT
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/8/2026

Ο Michael Dunlop θα αγωνιστεί με Royal Enfield 500, ο Dean Harrison με Manx Norton, ενώ ο John McGuinness θα οδηγήσει το πεδίο εκκίνησης του Historic Senior με Paton BIC 500

Οι συμμετοχές για το Classic TT 2026, το δευτερο συνεχόμενο της αναβίωσης, μετα από 6ετή παυση, επιβεβαιώθηκαν και το ενδιαφέρον στρέφεται στο Historic Senior, όπου οι Michael Dunlop, Dean Harrison και John McGuinness θα βρεθούν αντιμέτωποι πάνω σε ιστορικές μοτοσυκλέτες.

Ο Michael Dunlop, ρέκορντμαν νικών στην ιστορία του Isle of Man TT με 36 νίκες και νικητής της κατηγορίας lightway πέρσι, θα οδηγήσει μία Royal Enfield 500, ενώ ο Dean Harrison θα αγωνιστεί με μία Manx Norton. Οι δύο τους κυριάρχησαν και στο Isle of Man TT 2026, με τον Dunlop να σημειώνει τρεις νίκες, δύο στις Supersport και μία στα Sportbike, και τον Harrison να κατακτά τις δύο σημαντικότερες κατηγορίες, Superbike TT και Senior TT.

classic TT

Αμφότεροι θεωρούνται από τα μεγάλα φαβορί και για το Classic TT, αν και ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν επίσης σημαντικοί αναβάτες όπως οι Peter Hickman και Davey Todd.

Τεχνικά οι Hickman και Todd έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, προς το παρόν δεν βρίσκονται στη λίστα εκκίνησης του Historic Senior. Είναι όμως γνωστό ότι ο Hickman θα οδηγήσει μία WizNorton 588cc Rotary στον αγώνα Formula 1.

Την πρώτη θέση εκκίνησης στο Historic Senior θα έχει ο John McGuinness, ο οποίος μετρά 23 νίκες στο Isle of Man TT. Ο 54χρονος Βρετανός θα αγωνιστεί με μία Paton BIC 500 της Team Winfield.

classic TT

Πίσω του θα εκκινήσει ο Mike Browne με Norton ES2 που πέρσι κέρδισε την κατηγορία, ενώ ο Harrison θα φύγει από την τρίτη θέση. Ο Jamie Coward, teammate του Harrison, θα οδηγήσει επίσης μία Craven Classic Racing/Ted Woof Manx Norton.

Ο Dunlop θα είναι ο μοναδικός αναβάτης μέσα στους 20 επικεφαλής που θα χρησιμοποιήσει Royal Enfield, ενώ στο Historic Senior θα συμμετάσχουν ακόμη ιστορικές μοτοσυκλέτες όπως οι MV Agusta 500 Three, Suzuki T500, Yamaha TX500, Matchless G50 και Ducati Desmo 500.

classic TT

Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή του Dan Sayle, ο οποίος θα οδηγήσει την MV Agusta 500 Three που είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix με τον θρυλικό Giacomo Agostini.

Το Classic TT 2026 θα διεξαχθεί από 16 έως 28 Αυγούστου, με τρεις ημέρες αγώνων και τουλάχιστον δύο αγώνες σε καθεμία από αυτές. Η τελευταία ημέρα θα περιλαμβάνει και έναν εορταστικό γύρο παρέλασης με επικεφαλής τον John McGuinness, τιμώντας τα 30 χρόνια από την πρώτη του συμμετοχή στους αγώνες του Isle of Man TT.

Εμείς ευελπιστούμε ότι η φετινή διοργάνωση θα ταλανιστεί λιγότερο από τον καιρό καθώς την περασμένη χρονιά, οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος τόσο του Isle of Mann TT όσο και του Classic ΤΤ.