Toni Bou - Πήρε τον 35ο Παγκόσμιο Τίτλο του, σε ένα σερί που κρατά από το 2007...
Κάθε χρονιά και 2 τίτλους, αυτός είναι ο 18ος στο TrialGP (Outdoor Trial), ενώ έχει 17 ακόμα στο X-Trial
Από τον
Κώστα Γκαζή
26/8/2024
Ο GOAT του Trial, Toni Bou, κέρδισε τον 18ο Παγκόσμιο Τίτλο του στο TrialGP έναν γύρο πριν το τέλος της σεζόν, ανεβάζοντας το σύνολο των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων (Indor & Outdoor Trial) που έχει κατακτήσει στα 35.
Στην Cahors της Γαλλίας, o Ισπανός αναβάτης της Honda, πήρε την 9η νίκη του για τη σεζόν του 2024 καβάλα στη Montesa Cota 4RT, παίρνοντας μαθηματικά τον τίτλο με έναν γύρο να απομένει, έχοντας μέχρι στιγμής 197 βαθμούς, έναντι 150 του ομόσταυλού του στο HRC, Gabriel Marcelli και 143 του Jaime Busto με GASGAS.
Κάπως έτσι, ο 37χρονος Bou έχει κατακτήσει 17 X-Trial Πρωταθλήματα, 18 TrialGP, ενώ έχει 152 νίκες και 208 βάθρα στο TrialGP, κατακτώντας και τις δυο κατηγορίες Παγκοσμίου Trial κάθε χρόνο από το 2007 μέχρι σήμερα!
Αν τώρα ο Marcelli καταφέρει να διατηρήσει τη διαφορά που τον χωρίζει από τον τρίτο Busto στον τελευταίο γύρο που θα γίνει στις 13-15 Σεπτεμβρίου στο Ripoll, η Honda έχει τη δυνατότητα να κάνει και το 1-2 στους αναβάτες.
Guy Martin - Ετοιμάζεται για ντεμπούτο στους αγώνες αυτοκινήτου με την Honda
Ο θρύλος του Isle of Man TT θα αγωνιστεί στο Racing Hondas Championship τον Απρίλιο με ένα S2000R
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
16/3/2026
Ο Guy Martin, ένας από τους πιο διάσημους αναβάτες στην ιστορία του Isle of Man TT, ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε έναν διαφορετικό χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο σε αγώνες αυτοκινήτου τον επόμενο μήνα στο Racing Hondas Championship.
Ο Βρετανός, που έχει καταγράψει δεκάδες συμμετοχές και βάθρα στο θρυλικό Isle of Man TT, θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Honda S2000R, έπειτα από πρόσφατη δοκιμή που πραγματοποίησε στην πίστα του Oulton Park.
Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης δοκιμής, ο Martin συμπλήρωσε περισσότερους από 40 γύρους, οδηγώντας δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, ώστε να εξοικειωθεί τόσο με το αγωνιστικό όσο και με τις ρυθμίσεις του.
Το επίσημο αγωνιστικό του ντεμπούτο θα πραγματοποιηθεί στον πρώτο γύρο της σεζόν στο Silverstone, όπου θα οδηγήσει ένα S2000R με τα χρώματα της Takata, συμμετέχοντας στην κατηγορία S2000 Cup του πρωταθλήματος.
Μιλώντας μετά τη δοκιμή στο Oulton Park, ο Martin εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με την εμπειρία του πίσω από το τιμόνι.
"Είναι πραγματικά εξαιρετικό μηχάνημα. Για μένα όλα ήταν καινούρια, οπότε η ημέρα είχε στόχο να συνηθίσω το αυτοκίνητο και να δω πώς συμπεριφέρεται. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος.
"Είναι από αυτά τα αυτοκίνητα που χρειάζονται λίγο χρόνο για να χτίσεις εμπιστοσύνη, αλλά λατρεύω τη Honda και το χάρηκα πολύ. Έχει τρομερή πρόσφυση και μετά τη δοκιμή ανυπομονώ να αγωνιστώ μέσα στο γκρουπ στο Silverstone."
Η δοκιμή στο Oulton Park αποτέλεσε επίσης ευκαιρία για την ομάδα να δοκιμάσει νέα εξαρτήματα φρένων της Probite, αλλά και μια διαφορετική ρύθμιση στο πλαίσιο, με στόχο να γίνει το αγωνιστικό αυτοκίνητο του 2026 πιο ανταγωνιστικό.
Ο συντονιστής του Racing Hondas Championship, Paul McErlean, σχολίασε επίσης τη συμμετοχή του Martin στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.
"Το να καλωσορίσουμε έναν άνθρωπο με το κύρος και το προφίλ του Guy στο πρωτάθλημα και να δοκιμάσει το S2000R ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τη διοργάνωση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η δοκιμή αυτή οδήγησε τελικά στην απόφασή του να αγωνιστεί στο Silverstone."
"Απέκτησε γρήγορα αίσθηση του S2000R και έγινε σαφές ότι το πακέτο τον εντυπωσίασε. Η απόφασή του να αγωνιστεί στον πρώτο γύρο της χρονιάς δείχνει και το ενδιαφέρον που ήδη δημιουργείται γύρω από αυτή τη νέα κατηγορία."
Μετά το ντεμπούτο του Martin στο Silverstone, το συγκεκριμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα περάσει στα χέρια ενός ακόμη μεγάλου ονόματος των βρετανικών αγώνων, του θρύλου του BTCC (Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού), James Kaye.