Toni Bou - Πήρε τον 37ο Παγκόσμιο Τίτλο του στο Trial [VIDEO]

Το πρώτο πιάτο ήταν το X-Trial, σειρά έχει τώρα το TrialGP 2025
Toni Bou - Παγκόσμιος Πρωταθλητής X-Trial 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/3/2025

Σε μια αναμενόμενη εξέλιξη, ο αναβάτης του HRC Toni Bou πήρε έναν ακόμα Παγκόσμιο Τίτλο στο Trial, στο X-Trial που διεξάγεται σε κλειστά στάδια με τεχνητά εμπόδια. Σειρά στη ρουτίνα του Ισπανού να παίρνει δυο-δυο τους τίτλους κάθε χρονιά έχει τώρα το TrialGP που διεξάγεται σε εξωτερικούς χώρους με φυσικά εμπόδια και ξεκινά στις αρχές Απριλίου.

Το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαρτίου 2025, στον 7o και προ-τελευταίο αγώνα του X-Trial 2025, η νίκη πήγε στον Jaime Busto της GASGAS, όμως ο Toni Bou πήρε έναν ακόμη Παγκόσμιο Τίτλο, φτάνοντας συνολικά τους 37! Τρίτος στην πίστα της Cahors ήταν ο ομόσταυλος του Bou, επίσης Ισπανός Gabriel Marcelli που βρέθηκε στην τρίτη θέση γενικής βαθμολογίας, πίσω από τον Πρωταθλητή Bou και τον δεύτερο Busto.

Συνολικά τη σεζόν του 2025 στο Indoor Trial, ο Bou πήρε 5 νίκες στους 7 αγώνες μέχρι στιγμής, ενώ υπολείπεται ο αγώνας της Εσθονίας στις 26 Απριλίου.

Toni Bou

Ο Πρωταθλητής Bou δήλωσε πολύ χαρούμενος στο τέλος του αγώνα, λέγοντας πως “η σεζόν δεν ξεκίνησε όπως θα θέλαμε στη Μαδρίτη, αλλά καταφέραμε να τη γυρίσουμε προς τον στόχο μας, που ήταν ξεκάθαρα ο τίτλος. Ο τίτλος είναι πάντα κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό καθώς δεν ξέρεις ποτέ αν αυτός θα είναι ο τελευταίος σου.”

Αξιόλογη η μετριοφροσύνη, αλλά... Toni, όπως πάνε τα πράγματα μάλλον ο τελευταίος σου θα είναι όταν βαρεθείς εσύ να κερδίζεις, κι όχι όταν βρεθεί κάποιος να σε ανταγωνιστεί.

Ακολουθεί η γενική βαθμολογία μετά από 7 αγώνες. 

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 Bou Toni Repsol Honda HRC 130
2 Busto Jaime Gas Gas Factory Team 99
3 Marcelli Gabriel Repsol Honda HRC 75
4 Raga Adam Sherco Factory Team 48
5 Bincaz Benoit Sherco Factory Team 45
6 Grattarola Matteo Beta Factory Racing 23
7 Canales Alex Montesa Talent School 13
8 Peace Jack Sherco Factory Team 12
9 Farre Arnau Sherco Factory Team 9
10 Haga  Sondre Gas Gas Factory Team 8
11 Gelabert Aniol TRRS Factory Team 6
12 Dufrese Hugo Beta 5
13 Gandola Lorenzo Beta 4
14 Hemingway Harry Beta 2
15 Mempör Marco TRRS Factory Team 1
16 Nilsen Mats TRRS Factory Team 1
17 Green Billy Scorpa Factory 1
18 Gelabert Miquel Vertigo Factory Team 1

Ετικέτες

Olympia Rally 2025 – Πρόλογος και ιδανική αυλαία για το διεθνή αγώνα

1ος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος μεταξύ των Ελλήνων – 1ος γενικής ο Σλοβένος Urban Jerkic
Olumpia Rally 2025
Από το

motomag

29/4/2025

110 αναβάτες από όλο τον κόσμο έδωσαν το “παρών” στην εκκίνηση στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας εν μέσω εορταστικής ατμοσφαίρας, μετά από ένα πρόλογο 45 χιλιομέτρων που αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητικός τόσο σε πλοήγηση όσο και σε οδήγηση.

Η καιρός ήταν βροχερός, ανεβάζοντας τα επίπεδα δυσκολίας με την παρουσία λάσπης, αν και απέτρεψε την δημιουργία σκόνης.

Η σειρά εκκίνησης για τη δεύτερη ειδική, μια μεγάλη διαδρομή 250 χιλιομέτρων γύρω από την τεχνητή λίμνη του Πηνειού, θα καθοριστεί με βάση τα αποτελέσματα του προλόγου.

Olympia Rally 2025 - 1η Ημέρα

Νικητής της πρώτης ειδικής ήταν ο Σλοβένος Urban Jerkic με KTM EXC 450, με χρόνο 1ώ05’28”, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Roberto Barbieri με Husqvarna FE 501, που υπολείπονταν κατά 1’14”. Ο Γερμανός Mike Wiedemann τερμάτισε τρίτος με Yamaha Tenere XTZ 700. Κορυφαίος Έλληνας αναβάτης ήταν ο “δικός μας” Γιάννης Σεβαστόπουλος, τον οποίο και γνωρίζετε επίσης μέσα από τις συμμετοχές του στα Mega Test του ΜΟΤΟ. Ο Γιάννης τρέχει επίσης με Yamaha Tenere 700 και πήρε παράλληλα και την  5η θέση στη γενική με χρόνο 1ώ09’47”.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, ενώ αρκετές από αυτές μπορείτε να τις δείτε στη συλλογή που ακολουθεί.