TrialGP 2024, 5ος γύρος - Μια ανάσα πριν έναν ακόμα τίτλο ο Toni Bou

Τρίτο 1-2 για τη Repsol Honda - Το ντουέτο του ιαπωνικού εργοστασίου παραμένει στο 1-2 και στη γενική κατάταξη
TrialGP 2024, Βέλγιο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/7/2024

Στον πέμπτο γύρο της σεζόν του TrialGP για το 2024, ο Toni Bou πήρε μια ακόμα νίκη, με τον ομόσταυλό του, Gabriel Marcelli να παίρνει τη δεύτερη θέση, με τη Honda να καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή και τις 2 πρώτες θέσεις της γενικής βαθμολογίας.

Στον τελευταίο αγώνα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, στο Comblain-au-Pont του Βελγίου, ο Toni Bou πήρε μια ακόμα νίκη, κοιτώντας τους αντιπάλους του… αφ’ υψηλού, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας με 177 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον έτερο αναβάτη του HRC, Gabriel Marcelli με 135, ενώ τρίτος είναι ο Jaime Busto της GASGAS με 126.

Στο Βέλγιο, ο Bou έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του, σε ένα λασπωμένο τερέν, αυγατίζοντας τις φετινές νίκες του Πρωταθλήματος στις 8.

Επόμενος γύρος στις 25 Αυγούστου στην Cahors της Γαλλίας, όπου ο Bou θα έχει το πρώτο “Match Point”, την πρώτη ευκαιρία δηλαδή να πάρει τον τίτλο του 24.

 

Ετικέτες

Bagger World Cup: Ξανά στον αέρα ο Iannone – Αποσύρθηκε η ομάδα του, άλλη στην θέση της με νέο αναβάτη

Σουρεαλιστικές καταστάσεις, δέκα ημέρες πριν την έναρξη
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/3/2026

Τέσσερις θα είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον φετινό θεσμό Bagger World Cup. Μετά την απόσυρση της Cecchini Racing Team που είχε συμφωνήσει με τον Iannone, τη θέση της αναμένεται να πάρει η επίσης ιταλική ParkinGO Racing Team.

Περίεργα πράγματα βλέπουμε μόλις δέκα ημέρες πριν την έναρξη του θεσμού Bagger World Cup του MotoGP, με την Cecchini Racing Team να αποσύρει τη συμμετοχή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και τη θέση της αναμένεται να πάρει μία άλλη ιταλική ομάδα με Ιταλό αναβάτη. Η ομάδα φέρεται να είναι η ParkinGO Racing Team και ο αναβάτης ο Filippo Rovelli, που το όνομά του μάλλον δεν σας λέει τίποτα καθώς δεν έχει πετύχει διεθνείς διακρίσεις, ενώ την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στο ιταλικό πρωτάθλημα και πήρε την 5η θέση στην κατηγορία των στοκ μοτοσυκλετών. Μάλιστα ο Rovelli θα συμμετέχει και το 2026 στο ιταλικό πρωτάθλημα με την ομάδα Penta Motorsport στην κατηγορία Superbike.

Με όλα τα παραπάνω παράδοξα, το επίπεδο έλλειψης οργάνωσης είναι τέτοιο που θα ζηλεύαμε και στην Ελλάδα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως με τόσες λίγες συμμετοχές αλλά και αναβάτες που σίγουρα δεν προέρχονται από το πάνω ράφι, ο νέος αυτός θεσμός δύσκολα θα τραβήξει τα βλέμματα του κοινού και είναι πολύ πιθανόν αν δεν αλλάξει κάτι να καταλήξει σαν τη MotoE, που παρακολουθούσαν μόνο οι συγγενείς και φίλοι των αναβατών και αυτοί όχι πάντα!

Με τα τρέχοντα δεδομένα, το Bagger World Cup για τη σεζόν του 2026 θα έχει τέσσερεις ομάδες και συνολικά 9 αναβάτες:

 

Joe Rascal Racing (Αυστραλία) – 3 αναβάτες

Niti Racing (Ινδονησία) – 2 αναβάτες

ParkinGO Team (Ιταλία) – 1 αναβάτης

Saddlemen Racing (ΗΠΑ) – 3 αναβάτες