TrialGP 2024, 5ος γύρος - Μια ανάσα πριν έναν ακόμα τίτλο ο Toni Bou

Τρίτο 1-2 για τη Repsol Honda - Το ντουέτο του ιαπωνικού εργοστασίου παραμένει στο 1-2 και στη γενική κατάταξη
TrialGP 2024, Βέλγιο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/7/2024

Στον πέμπτο γύρο της σεζόν του TrialGP για το 2024, ο Toni Bou πήρε μια ακόμα νίκη, με τον ομόσταυλό του, Gabriel Marcelli να παίρνει τη δεύτερη θέση, με τη Honda να καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή και τις 2 πρώτες θέσεις της γενικής βαθμολογίας.

Στον τελευταίο αγώνα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, στο Comblain-au-Pont του Βελγίου, ο Toni Bou πήρε μια ακόμα νίκη, κοιτώντας τους αντιπάλους του… αφ’ υψηλού, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας με 177 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον έτερο αναβάτη του HRC, Gabriel Marcelli με 135, ενώ τρίτος είναι ο Jaime Busto της GASGAS με 126.

Στο Βέλγιο, ο Bou έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του, σε ένα λασπωμένο τερέν, αυγατίζοντας τις φετινές νίκες του Πρωταθλήματος στις 8.

Επόμενος γύρος στις 25 Αυγούστου στην Cahors της Γαλλίας, όπου ο Bou θα έχει το πρώτο “Match Point”, την πρώτη ευκαιρία δηλαδή να πάρει τον τίτλο του 24.

 

Ετικέτες

Davey Todd: Χάνει και το Isle of Man TT λόγω τραυματισμού

“Δεν αφήσαμε καμία λεπτομέρεια στην τύχη, απλά μας τελείωσε ο χρόνος”
todd
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/5/2026

Σας είχαμε ενημερώσει πως ο Davey Todd είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αγώνα Daytona 200 στις αρχές Μαρτίου, καθώς ο Βρετανός αναβάτης διαγνώστηκε με κατάγματα στο μηριαίο οστό, στην κνήμη και στη μύτη. Στην συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όπου του τοποθετήθηκε μεταλλική πλάκα στο μηριαίο οστό και βίδες στην κνήμη.

Ο Todd λόγω των τραυματισμών δεν συμμετείχε στον αγώνα North West 200 και τελικά θα χάσει και το φετινό Isle of Man TT (25/5-6/6). Ο Βρετανός οδήγησε λίγες εβδομάδες νωρίτερα σε trackday στην πίστα της Βαλένθια, όμως η ιατρική ομάδα του TT τον εξέτασε και τον έκρινε ακατάλληλο για τον αγώνα.

Ο Todd δήλωσε: “Είμαι απογοητευμένος που πρέπει να πω ότι δεν θα βρεθώ στη γραμμή εκκίνησης του TT 2026, ειδικά με όλη τη δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες εννέα εβδομάδες. Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να βρεθώ σε θέση να αγωνιστώ και είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους όσους συμμετείχαν στη θεραπεία μου στο Formula Medicine στην Ιταλία, καθώς και για την καταπληκτική υποστήριξη από τη BMW Motorrad, τη Monster Energy και όλους τους υπέροχους ανθρώπους γύρω μου.

"Δεν αφήσαμε καμία λεπτομέρεια στην τύχη και δοκιμάσαμε τα πάντα με στόχο να επιστρέψω για το TT, αλλά δυστυχώς, απλά μας τελείωσε ο χρόνος. Η προσοχή τώρα στρέφεται στο επόμενο έτος, ώστε να επιστρέψω πιο δυνατός από ποτέ. Εν τω μεταξύ, θα υποστηρίζω την ομάδα μου, την 8TEN Racing, από την κερκίδα”.

Ο Todd πέτυχε τις πρώτες του νίκες στο TT το 2024 στους αγώνες Superstock και Senior και την περσινή χρονιά κέρδισε τον αγώνα Superbike, σημειώνοντας την τρίτη του νίκη στον θεσμό.