Valentino Rossi - Εγκατάλειψη στον αγώνα Fanatec GT World Challenge στη Monza

Επόμενο ραντεβού στον δεύτερο αγώνα του θεσμού για τη σεζόν, στα μέσα Μαΐου
Valentino Rossi Fanatec 23, 1st race
Από το

motomag

24/4/2023

Το αγωνιστικό ντεμπούτο του Valentino Rossi στο Fanatec GT World Challenge 2023 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο αστέρας των δύο τροχών τέθηκε εκτός αγώνα στην πίστα της Monza.

Ο Valentino Rossi στα τέλη του 2021 κρέμασε την αγωνιστική του φόρμα στον κόσμο των δύο τροχών και από το 2022 εντάχθηκε στην ομάδα των επίσημων “τετράτροχων” εργοστασιακών οδηγών της BMW M Motorsport, έχοντας ως “αγωνιστικό όπλο” μια BMW M4 GT3.

O “γιατρός” ο οποίος το 2022 έλαβε μέρος στο Fanatec GT World Challenge με αυτοκίνητο της Audi, για να μεταπηδήσει στη BMW στα τέλη της χρονιάς, αποφάσισε πως και φέτος θα λάβει μέρος στον ίδιο θεσμό με την ομάδα των Βαυαρών. Για να προετοιμαστεί καλύτερα για την αγωνιστική σεζόν του 2023, ο Rossi βρέθηκε στον 24ωρο αγώνα του Dubai, καθώς και στον αγώνα Bathurst 12 Hour στην Αυστραλία.

Valentino Rossi Fanatec 23, 1st race

Ωστόσο το αγωνιστικό ντεμπούτο του Ιταλού αστέρα στο Fanatec GT World Challenge 2023 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα στον 3ωρο αγώνα αντοχής ο οποίος διεξήχθη στην πίστα της Monza το Σαββατοκύριακο 22-23 Απριλίου, ενώ το πλήρωμα των Valentino Rossi, Augusto Farfus και Maxime Martin μαχόταν για μια θέση στο βάθρο, δυστυχώς τέθηκαν εκτός αγώνα μετά από ζημιά που έπαθε το πίσω μέρος του αμαξώματος της BMW M4 GT3 σε ένα κερμπ της πίστας, ενώ στο τιμόνι βρισκόταν ο Farfus.

Valentino Rossi Fanatec 23, 1st race

Ο Valentino Rossi σε δηλώσεις του μετά από την εγκατάλειψη δήλωσε πως αισθάνεται λυπημένος καθώς είχαν όλες τις προϋποθέσεις για ένα καλό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα ο Ιταλός άσσος είπε πως ξεκινώντας από τη δεύτερη θέση του grid στον αγώνα, κατάφερε να μείνει κοντά στους πρωτοπόρους στην αρχή του αγώνα -οι 3 οδηγοί εναλλάσσονται σε κάθε αγώνα. Ωστόσο στη συνέχεια ένα μικρό λάθος που έκανε στο σικέιν της πίστας είχε ως αποτέλεσμα να χάσει 15 δευτερόλεπτα. "Δυστυχώς στο τέλος δεν μπορέσαμε να φέρουμε το αυτοκίνητο στον τερματισμό."

Παρόλα αυτά ο Rossi δήλωσε πως κρατάει τα θετικά από το ντεμπούτο του και ετοιμάζεται για τον επόμενο του αγώνα στο Fanatec GT World Challenge ο οποίος θα λάβει χώρα στη Μεγάλη Βρετανία στις 13-14 Μαΐου.

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες