WESS 2019: Νικτής στο Erzbergrodeo ο Jarvis

Μια σημαντική επιτυχία!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/6/2019

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη αλλά η πέμπτη φορά που ο Graham Jarvis κατακτά έναν απ’ τους δυσκολότερους αγώνες Enduro. Αναφερόμαστε στον αναβάτη που το περασμένο Μάρτιο είχε επισκεφτεί τη χώρα μας και συγκεκριμένα τη Θήβα για να παραδώσει μαθήματα, χάρη στην διοεγάνωση του Enduro Club Thivas. Έχοντας νικήσει και πέρσι, ο Jarvis ήρθε στον φετινό αγώνα του Erzbergrodeo με πολύ αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας όμως πως με την διαδρομή να είναι ασφυκτικά γεμάτη από αναβάτες, η νίκη δεν θα ερχόταν εύκολα. Παρ’ όλα αυτά, με την εμπειρία του και τη στρατηγική που ακολούθησε κατάφερε να κυριαρχήσει για πέμπτη φορά.

Όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, έτσι κι τώρα, ο Graham Jarvis ξεκίνησε ήπια και άρχισε αργά αλλά σταθερά να κινείται προς την κορυφή. Πέρασε με ασφάλεια το πρώτο check point του αγώνα 14ος και από κει κι έπειτα ξεκίνησε να προσπερνά τον έναν μετά τον άλλον αναβάτη. Μετά από μία ώρα αγώνα ήταν ήδη στη τρίτη θέση και με μικρή διαφορά απ’ τον πρώτο, έχοντας τη δυνατότητα να τον απειλήσει. Μετά τον πρώτο ανεφοδιασμό, όταν έφτασε στο Carl’s Dinner (σημείο της διαδρομής) έκανε την κίνηση ματ για να σφραγίσει τη νίκη του.

Απομακρύνθηκε απ’ τον Manni Lettenbichler και βρέθηκε στο Green Hell (άλλο ένα σημείο της διαδρομής) έχοντας τα ηνία του αγώνα. Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ανέβει τον σχεδόν κάθετο λόφο με την πρώτη προσπάθεια, ο Jarvis παρέμεινε ψύχραιμος και δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του όταν είδε τον Lettenbichler να βρίσκεται πίσω του. Έπειτα, αφού ήταν στη κορυφή, με τη μεθοδικότητά του κατάφερε να παραμείνει μπροστά για το υπόλοιπο της διαδρομής, μήκους 35,2 χιλιομέτρων,η οποία περιελάμβανε επίσης το Dynamite και Lazy Noon, δύο αρκετά τεχνικά σημεία. Ο Graham Jarvis ολοκλήρωσε πρώτος τον αγώνα μέσα σε  2 ώρες και 27 λεπτά.

Σε δηλώσεις του, ο Jarvis ανέφερε: “Αισθάνομαι υπέροχα. Πιστεύω πως είναι η πιο σημαντική νίκη της καριέρας μου στο Erzberg. Πολλοί άνθρωποι σχολίαζαν την ηλικία μου και στα 44 μου έχω ορισμένες αμφιβολίες σχετικά με την αντοχή μου κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όμως διατήρησα την αυτοσυγκέντρωσή μου και συνέχισα να πιέζω. Ήξερα πως είχα πολλή δουλειά να κάνω απ’ την εκκίνηση, αλλά τα γρήγορα κομμάτια του αγώνα που ήταν στην αρχή ποτέ δεν μου ταίριαζαν. Μόλις έφτασα στο Carls Dinner ξεκίνησα να ανακάμπτω. Ήταν διαφορετικό απ’ όταν το περπάτησα, όμως τα πήγα πολύ καλά. Κατάφερα να βρεθώ πρώτος πηγαίνοντας στο Green Hell.

Ο Alfredo Gomez έδωσε επίσης έναν εξαιρετικό αγώνα και κατάφερε να τερματίσει τέταρτος, ενώ ξεκίνησε απ’ τη τρίτη θέση. Στην εκκίνηση χρειάστηκε να δώσει μια σκληρή μάχη με τους υπόλοιπους αναβάτες στην πρώτη ανάβαση της διαδρομής. Έκτοτε προσπάθησε να πλησιάσει τους τρεις πρώτους, μπαίνοντας με γρήγορους ρυθμούς μέσα στο Carl’s Dinner και πλησίασε τον συμπατριώτη του Mario Roman. Στο 23ο check point είχε βρεθεί μπροστά απ’ τον Wade Young στην τέταρτη θέση, όπου και ολοκλήρωσε τον αγώνα με τέσσερα λεπτά διαφορά απ’ τον τρίτο.

Πρώτος αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία βρίσκεται ο Manuel Lettenbichler (KTM) με 1.960 βαθμούς, δεύτερος ο Mario Roman (Sherco) με 1.770 και μετά τη νίκη του στο Erzbergrodeo, ο Graham Jarvis (Husquvarna) ακολουθεί κατά πόδας στη τρίτη θέση με 1.690.

Ετικέτες

Η Aprilia Tuareg Racing ενισχύεται με τον Thomas Marini για το 2026

Θα συνδράμει τον Jacopo Cerutti στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup
aprilia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/3/2026

Η Aprilia Tuareg Racing επεκτείνει το αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2026, ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τον Thomas Marini και διπλασιάζοντας τις συμμετοχές της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally και Ιταλικό Motorally.

Η Aprilia Tuareg Racing προετοιμάζεται για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς του 2026 ανακοινώνοντας την ένταξη του Thomas Marini στο εργοστασιακό της πρόγραμμα Rally Raid. Ο αναβάτης από το Σαν Μαρίνο θα αγωνιστεί με την Aprilia Tuareg Rally στο πλαίσιο της συνεργασίας της Aprilia με τη GCorse, την ομάδα των αδελφών Guareschi.

Ένας αναβάτης με ισχυρό βιογραφικό στο rally raid

Ο Marini θεωρείται ένας από τους πλέον δυνατούς αναβάτες της ευρωπαϊκής σκηνής Rally Raid. Στο παλμαρέ του ξεχωρίζει ο τίτλος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Raid TT το 2024, ενώ το 2025 πέτυχε σημαντικές διεθνείς νίκες στο Albania Rally και στο Transanatolia Rally.

Πριν στραφεί πλήρως στους αγώνες Rally, είχε κατακτήσει και εθνικούς τίτλους motocross στην κατηγορία 300 το 2016 και το 2017. Παράλληλα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Africa Eco Race, όπου κατέκτησε μια νίκη σε ειδική διαδρομή και ακόμη τέσσερα αποτελέσματα μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό Tout Terrain Rally Cup

Το 2026 ο Marini θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tout Terrain Rally Cup οδηγώντας την Aprilia Tuareg Rally. Εκεί θα είναι ομόσταυλος του Jacopo Cerutti, με τους δύο αναβάτες να συμμετέχουν και στους τέσσερις αγώνες της χρονιάς.

Aprilia Tuareg Racing

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες σε τέσσερις χώρες:

  • Ισπανία (12–18 Απριλίου)
  • Ελλάδα (25–31 Μαΐου)
  • Ρουμανία (10–18 Ιουλίου)
  • Ιταλία (13–17 Οκτωβρίου)

Παράλληλα, ο Marini θα συμμετάσχει σε αρκετές δοκιμές μέσα στη χρονιά, ενώ θα λάβει μέρος ως wildcard και στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motorally.

Προετοιμασία για το Africa Eco Race

Στο πρόγραμμα του 2026 περιλαμβάνεται επίσης το Addax Rally στο Μαρόκο (25 με 30 Οκτωβρίου), ένας αγώνας που θεωρείται σημαντικό βήμα προετοιμασίας για το Africa Eco Race του 2027. Εκεί ο Marini θα βρεθεί στην εκκίνηση με τα χρώματα της Aprilia, δίπλα στον Cerutti.

Διπλό αγωνιστικό πρόγραμμα για την Aprilia

Η Aprilia Tuareg Racing θα έχει φέτος διπλή αγωνιστική παρουσία. Εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally Raid, η ομάδα θα συμμετάσχει και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally.

Σε αυτό θα αγωνιστούν οι Marco Menichini και Francesco Montanari με την πολυβραβευμένη Tuareg Rally. Το ημερολόγιο του πρωταθλήματος της Ιταλίας περιλαμβάνει τέσσερις γύρους:

  • Alassio (28–29 Μαρτίου)
  • Olbia (16–17 Μαΐου)
  • Gioia dei Marsi (20–21 Ιουνίου)
  • Umbertide (12–13 Σεπτεμβρίου)

Η “Βασίλισσα της Αφρικής”

Η Aprilia Tuareg Rally έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο Rally Raid. Η αξιοπιστία και οι επιδόσεις της στις αφρικανικές διαδρομές της χάρισαν το προσωνύμιο “Queen of Africa”.

Η συνεργασία της Aprilia με την GCorse τα τελευταία τρία χρόνια έχει οδηγήσει σε μια σειρά σημαντικών επιτυχιών, όπως οι δύο συνεχόμενοι τίτλοι στο Africa Eco Race το 2024 και το 2025, αλλά και νίκες σε αγώνες όπως τα Baja Aragón, Hellas Rally Raid και Ro Rally Marathon, καθώς και στους τρεις τελευταίους τίτλους του Ιταλικού Motorally.

Aprilia Racing

Δηλώσεις

Ο Thomas Marini δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νέα του συνεργασία:
“Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εντάσσομαι στην οικογένεια της Aprilia. Οι στόχοι για τη σεζόν είναι φιλόδοξοι και υπάρχει μεγάλη διάθεση να παλέψουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα για εμένα, αλλά είμαι βέβαιος ότι μαζί με την Ομάδα Guareschi θα κάνουμε σημαντική δουλειά εξέλιξης.”

Από την πλευρά του, ο Vittoriano Guareschi υπογράμμισε τον ενθουσιασμό του για την συνεργασία:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Thomas Marini στην ομάδα. Η συνεργασία προέκυψε φυσικά, καθώς υπήρχε αμοιβαία επιθυμία. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει διεθνώς για τα εξαιρετικά αποτελέσματά του και γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία του. Θα ξεκινήσουμε άμεσα δοκιμές στο Riotorto και στη συνέχεια θα αγωνιστούμε στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Motorally πριν το ντεμπούτο μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.”