AJP PR7 2016

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/11/2015

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο εξελικτικής διαδικασίας, η πορτογαλική εταιρεία παρουσίασε στην EICMA την AJP PR7, μια adventure μοτοσυκλέτα που διατήρησε πολλά από τα στοιχεία που είχε όταν παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πέρσι στην Intermot. Η AJP τοποθετεί την PR7 στην αγορά ως "μια καθαρόαιμη μοτοσυκλέτα για το χώμα, ευέλικτη αλλά ταυτόχρονα και άνετη, μικρή σε διαστάσεις και ελαφριά, με δυνατότητα να φορτωθεί με αποσκευές και να ταξιδέψει για πολλά χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα."
Σε σχέση με το πρωτότυπο διατηρήθηκε το υβριδικό περιμετρικό πλαίσιο δύο δοκών που συνδυάζει αλουμινένια με ατσάλινα μέρη, ενώ πλέον είναι ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο και ενώνεται με βίδες με το λαιμό που παίζει και τον ρόλο του δοχείου λαδιού.
Το ανεστραμμένο πιρούνι του είναι διαμέτρου 48mm και δίνει διαδρομή 300 χιλιοστών, ενώ το πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ δίνει 280mm διαδρομής αντίστοιχα για τον πίσω τροχό. Τα φρένα του είναι ένα δίσκος 300mm εμπρός με μια δαγκάνα δύο εμβόλων και πίσω διαθέτει έναν δίσκο 240mm με δαγκάνα ενός εμβόλου.
Το ρεζερβουάρ των 17 λίτρων είναι τοποθετημένο κάτω από τη σέλα, συμβάλλοντας στην συγκέντρωση των μαζών, το συνολικό βάρος ανακοινώνεται μόλις στα 165 κιλά -πλήρες υγρών- και η απόσταση από τα έδαφος φτάνει τα 320mm.
Ο κινητήρας του είναι ένας τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος 630 κυβικών (ο γνωστός κινητήρας του Husqvarna TE630), με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους από την SWM, ο οποίος διαθέτει και αντικραδασμικό άξονα, με διαστάσεις 100x76,4mm και ψεκασμό με σώμα διαμέτρου 45 χιλιοστών.

Ετικέτες

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.