AJP PR7 2016

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/11/2015

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο εξελικτικής διαδικασίας, η πορτογαλική εταιρεία παρουσίασε στην EICMA την AJP PR7, μια adventure μοτοσυκλέτα που διατήρησε πολλά από τα στοιχεία που είχε όταν παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πέρσι στην Intermot. Η AJP τοποθετεί την PR7 στην αγορά ως "μια καθαρόαιμη μοτοσυκλέτα για το χώμα, ευέλικτη αλλά ταυτόχρονα και άνετη, μικρή σε διαστάσεις και ελαφριά, με δυνατότητα να φορτωθεί με αποσκευές και να ταξιδέψει για πολλά χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα."
Σε σχέση με το πρωτότυπο διατηρήθηκε το υβριδικό περιμετρικό πλαίσιο δύο δοκών που συνδυάζει αλουμινένια με ατσάλινα μέρη, ενώ πλέον είναι ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο και ενώνεται με βίδες με το λαιμό που παίζει και τον ρόλο του δοχείου λαδιού.
Το ανεστραμμένο πιρούνι του είναι διαμέτρου 48mm και δίνει διαδρομή 300 χιλιοστών, ενώ το πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ δίνει 280mm διαδρομής αντίστοιχα για τον πίσω τροχό. Τα φρένα του είναι ένα δίσκος 300mm εμπρός με μια δαγκάνα δύο εμβόλων και πίσω διαθέτει έναν δίσκο 240mm με δαγκάνα ενός εμβόλου.
Το ρεζερβουάρ των 17 λίτρων είναι τοποθετημένο κάτω από τη σέλα, συμβάλλοντας στην συγκέντρωση των μαζών, το συνολικό βάρος ανακοινώνεται μόλις στα 165 κιλά -πλήρες υγρών- και η απόσταση από τα έδαφος φτάνει τα 320mm.
Ο κινητήρας του είναι ένας τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος 630 κυβικών (ο γνωστός κινητήρας του Husqvarna TE630), με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους από την SWM, ο οποίος διαθέτει και αντικραδασμικό άξονα, με διαστάσεις 100x76,4mm και ψεκασμό με σώμα διαμέτρου 45 χιλιοστών.

Ετικέτες

Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]

Δεν πήρε την φόρα που χρειαζόταν λόγο βροχής
Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/11/2025

Ο 36χρονος stunt rider Lurrique Ferrari, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επίδειξης στο τεράστιο θεματικό πάρκο Beto Carrero, νοτίως του Σάο Πάολο κατά την διάρκεια του Hot Wheels Epic Show, μία δημοφιλής επίδειξη με μοτοσυκλέτες που αποτελούσε ατραξιόν για το πάρκο.

Έμπειρος και με μεγάλο κοινό που τον ήξερε και τον παρακολουθούσε, ο Lurrique Ferrari τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν δεν καθάρισε ένα από τα άλματα και τράκαρε πάν στην ράμπα προσγείωσης.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Marieta Konder Bornhausen Hospital όπου λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε θάνατός του και κηδεύτηκε σήμερα παρουσία πορείας εκατοντάδων μοτοσυκλετιστών.

Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]

Το πάρκο έχει αναστείλει το Hot Wheels Epic Show με μία διαρροή από το γραφείο του εισαγγελέα της Santa Catarina, να κάνει λόγο για διαδρομή που θα μπορούσε να είναι καλύτερα σχεδιασμένη, αν εστίαζε λιγότερο στην πιστότητα με το δημοφιλές παιχνίδι και περισσότερο στην ασφάλεια των stunt rider.

Ωστόσο ακριβώς ένα χρόνο πριν, στο ίδιο πάρκο, ένας άλλος μοτοσυκλετιστής έχασε την ζωή του με παρόμοιο τρόπο και μάλιστα οι ανακοινώσεις για τα συλλυπητήρια είναι καρμπόν αλλάζοντας τα ονόματα.

Για την απόδοση ευθυνών, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αιτία για την οποία η μοτοσυκλέτα του Lurrique Ferrari δεν έφτασε την απαραίτητη ταχύτητα για να καθαρίσει το άλμα καθώς και τι μέτρα είχαν ληφθεί κατά τον σχεδιασμό, για να περιορίζεται ο τραυματισμός σε περίπτωση που δεν καθαρίσει κανείς το άλμα.

 

Σκοτώθηκε **stunt rider **σε επίδειξη **Hot Wheels!** https://www.motomag.gr/news/epikairotita/nekros-stunt-rider-sto-hot-wheels-epic-show-skotothike-o-lurrique-ferrari-sto

Posted by Moto Magazine Greece on Thursday, November 27, 2025

 

 

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.