Το νέο BMW R Nine T Racer;

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/10/2016

H Intermot είναι η Έκθεση που παραδοσιακά η BMW και η KTM παρουσιάζουν τα "δυνατά" τους μοντέλα, με τους Ιάπωνες και τους υπόλοιπους ευρωπαίους να μοιράζουν το βάρος ανάμεσα στην Έκθεση της Κολονίας και την EICMA του Μιλάνου που ακολουθεί στις αρχές Νοεμβρίου.
Σας είχαμε δείξει εδώ και λίγες μέρες τις πρώτες φωτογραφίες από το G310GS, που κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί στην EICMA, ενώ πριν από λίγο διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία για τη νέα έκδοση που ετοίμασε ην BMW πάνω στην πλατφόρμα του R Nine T, με την ονομασία "Racer".
Το βρετανικό Visordown εντόπισε αυτή την φωτογραφία, για την οποία κρατάμε ακόμη κάποιες επιφυλάξεις καθώς κάθε χρόνο το photoshop στο internet γίνεται όλο και καλύτερο, η οποία δείχνει ένα R Nine T με στοιχεία café racer, το οποίο μάλιστα ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με αυτό που αποκάλυπταν οι εγκρίσεις τύπου για την California που εξασφάλισε η BMW πριν λίγο διάστημα.
Ο κινητήρας έχει παραμείνει ο γνωστός αερόψυκτος boxer, το "μπικίνι-φαίρινγκ" με τον στρογγυλό προβολέα δίνουν ένα κομψό, ρετρό look, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα κλιπόν που φαίνεται να διαθέτει η μοτοσυκλέτα και η μακριά και ογκώδης εξάτμιση, η οποία αφήνει και τα μεγαλύτερα ερωτηματικά για την αυθεντικότητα της φωτογραφίας. Σε λίγες ώρες πάντως, θα λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με το Racer αλλά και την έκδοση "Pure" που έχει ανακοινώσει η BMW ότι θα παρουσιάσει στην Κολονία.

Ετικέτες

Τελωνειακοί έκαναν φύλλο και φτερό συμμετέχοντες εντουροβόλτας στην Θάσο

Σε μία κατά τα άλλα άψογη διοργάνωση με πάνω από 400 συμμετοχές
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/4/2026

Η ομάδα Enduro Squad Thassos πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο μία διήμερη εντουροβόλτα που δυστυχώς έκλεισε με ένα απρόσμενο γεγονός που δεν αφορούσε την διοργάνωση.

Αυτή ήταν συνολικά η τρίτη εκδήλωση της ομάδας, που εκκινούσε από την παραλία Αγίου Αντωνίου και περνούσε από επιβλητικά παλιά λατομεία και ιστορικά μεταλλεία της Θάσου. Οι συμμετέχοντες έμειναν έκπληκτοι από τα φυσικά τοπία, τα μονοπάτια τόσο σε βουνό, όσο και σε θάλασσα αλλά και από το υψηλό επίπεδο οργάνωσης.

3

Βέβαια, αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν ήταν τα τρία συνεργία της τελωνειακής υπηρεσίας που περίμεναν τους συμμετέχοντες στην έξοδο της Κεραμωτής και έκαναν φύλλο και φτερό κυριολεκτικά για να βρουν έστω και την παραμικρή παρατυπία, με αποτέλεσμα να κόψουν πολλά και ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα σε ορισμένους αναβάτες.

Ο λόγος που έπεσαν βροχή τα πρόστιμα ήταν η μεταφορά των μοτοσυκλετών που έγινε σε αγροτικά και επαγγελματικά οχήματα, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις για την έλλειψη των εγγράφων των μοτοσυκλετών αλλά και των εγγράφων εισαγωγής, αφού αρκετοί συμμετέχοντες ήρθαν από άλλες χώρες για να λάβουν μέρος.

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο και θα πρέπει να έχει γίνει καταγγελία για να βρεθούν εκεί όχι ένα, αλλά τρία κλιμάκια για έρευνες και προσωπικά θα ήθελα να δω τις υπηρεσίες αυτές (η Τελωνειακή Υπηρεσία υπάγεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) να είναι το ίδιο σχολαστικές με τα δημόσια πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη (βλέπε ΟΠΕΚΕΠΕ) και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, χωρίς την παραμικρή ενόχληση!

Για να προλάβουμε όσους πουν το συνηθισμένο "ας πρόσεχαν, να ήταν νόμιμοι κτλ" το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό και οι έλεγχοι αυτοί απλά είναι σπάνιοι, ακόμη και στην βασική Εθνική Οδό της χώρας που η παρουσία των Αρχών είναι καθημερινή όλο το χρόνο. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που το γράμμα του νόμου είναι πολύ κοντά στην υπερβολή και λιγότερο στην πραγματικότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η διήθηση των μοτοσυκλετών που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να προβλέπεται από τον ΚΟΚ όχι όμως με τον τρόπο που εδώ και δεκαετίες λαμβάνει χώρα καθημερινά στην ζωή όλων των πολιτών. Δεν διώκεται καθημερινά η πρακτική αυτή και όπως έχουμε εξηγήσει με σχετική αρθρογραφία, είναι από τις περιπτώσεις που λέμε πως ο νόμος είναι λάθος.
Το να μην μπορείς να μεταφέρεις την δική σου μοτοσυκλέτα με το δικό σου όχημα οπουδήποτε θέλεις, είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα.
Στην προκειμένη περίπτωση εξαντλήθηκαν τα περιθώρια από τις Αρχές, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για ιδιώτες που κάνουν το χόμπι τους με τις μοτοσυκλέτες τους.

2

Είναι απίστευτο το γεγονός πως βλέπουμε μία τέτοια αντιμετώπιση σε μία εκδήλωση που η συμμετοχή είναι δωρεάν, η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για μειωμένες τιμές σε ακτοπλοϊκά και διαμονή και με πάνω από 400 συμμετέχοντες που έδωσαν εμπορικά – και όχι μόνο - μία πνοή στην τοπική κοινωνία σε μία περίοδο εκτός της κύριας σεζόν.