Το νέο BMW R Nine T Racer;

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/10/2016

H Intermot είναι η Έκθεση που παραδοσιακά η BMW και η KTM παρουσιάζουν τα "δυνατά" τους μοντέλα, με τους Ιάπωνες και τους υπόλοιπους ευρωπαίους να μοιράζουν το βάρος ανάμεσα στην Έκθεση της Κολονίας και την EICMA του Μιλάνου που ακολουθεί στις αρχές Νοεμβρίου.
Σας είχαμε δείξει εδώ και λίγες μέρες τις πρώτες φωτογραφίες από το G310GS, που κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί στην EICMA, ενώ πριν από λίγο διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία για τη νέα έκδοση που ετοίμασε ην BMW πάνω στην πλατφόρμα του R Nine T, με την ονομασία "Racer".
Το βρετανικό Visordown εντόπισε αυτή την φωτογραφία, για την οποία κρατάμε ακόμη κάποιες επιφυλάξεις καθώς κάθε χρόνο το photoshop στο internet γίνεται όλο και καλύτερο, η οποία δείχνει ένα R Nine T με στοιχεία café racer, το οποίο μάλιστα ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με αυτό που αποκάλυπταν οι εγκρίσεις τύπου για την California που εξασφάλισε η BMW πριν λίγο διάστημα.
Ο κινητήρας έχει παραμείνει ο γνωστός αερόψυκτος boxer, το "μπικίνι-φαίρινγκ" με τον στρογγυλό προβολέα δίνουν ένα κομψό, ρετρό look, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα κλιπόν που φαίνεται να διαθέτει η μοτοσυκλέτα και η μακριά και ογκώδης εξάτμιση, η οποία αφήνει και τα μεγαλύτερα ερωτηματικά για την αυθεντικότητα της φωτογραφίας. Σε λίγες ώρες πάντως, θα λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με το Racer αλλά και την έκδοση "Pure" που έχει ανακοινώσει η BMW ότι θα παρουσιάσει στην Κολονία.

Ετικέτες

Valentino Rossi: Τελειώνει το βιβλίο του και ξεκινά σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Προσωρινή παύση στην καριέρα του στο FIA World Endurance Championship - Για να ολοκληρώσει την τηλεοπτική σειρά
Rossi
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/12/2025

Ο Valentino Rossi ήταν καλεσμένος σε Ιταλική, όπου και ανακοίνωσε πως το βιβλίο που ετοιμάζει για τη ζωή του βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση και μετά θα ξεκινήσει και δική του σειρά ντοκιμαντέρ.

Ο Ιταλός αναβάτης αποκάλυψε πως αυτή την περίοδο γράφει την αυτοβιογραφία του και μάλιστα είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του, ενώ στην είπε πως έπειτα θέλει να βγει στις οθόνες και ντοκιμαντέρ για την ζωή του.

Η είδηση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που η BMW ανακοίνωσε πως ο Ιταλός δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην σύνθεση της LMGT3 και αυτές οι δύο ειδήσεις ίσως και να σχετίζονται. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μπήκε στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου το 2022, μετά το τέλος της καριέρας του στο MotoGP.

Ο Γιατρός συνεργάστηκε με την ομάδα WRT για να αγωνιστεί στο GT World Challenge, πριν κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA WEC το 2024 με την βελγική ομάδα ως εργοστασιακός οδηγός της BMW. Φέτος βρίσκεται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης.

Η ομάδα του επιβεβαίωσε πλέον ότι ο Rossi δεν θα συμμετέχει στο WEC του επόμενου έτους, με το αυτοκίνητο Νο 46 να αντικαθίσταται από το Νο 69 των Anthony McIntosh, Dan Harper και Parker Thompson. Το συμβόλαιο του Rossi με την BMW λήγει στο τέλος του έτους, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να προχωρήσει και να αγωνιστεί και στη μεγαλύτερη κατηγορία Hypercar του WEC. Προς το παρόν τα σενάρια τον θέλουν να βρίσκει ξανά τον δρόμο του στους αγώνες αυτοκινήτου στο πρωτάθλημα GT World Challenge Europe.

 

Ετικέτες