Το νέο BMW R Nine T Racer;

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/10/2016

H Intermot είναι η Έκθεση που παραδοσιακά η BMW και η KTM παρουσιάζουν τα "δυνατά" τους μοντέλα, με τους Ιάπωνες και τους υπόλοιπους ευρωπαίους να μοιράζουν το βάρος ανάμεσα στην Έκθεση της Κολονίας και την EICMA του Μιλάνου που ακολουθεί στις αρχές Νοεμβρίου.
Σας είχαμε δείξει εδώ και λίγες μέρες τις πρώτες φωτογραφίες από το G310GS, που κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί στην EICMA, ενώ πριν από λίγο διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία για τη νέα έκδοση που ετοίμασε ην BMW πάνω στην πλατφόρμα του R Nine T, με την ονομασία "Racer".
Το βρετανικό Visordown εντόπισε αυτή την φωτογραφία, για την οποία κρατάμε ακόμη κάποιες επιφυλάξεις καθώς κάθε χρόνο το photoshop στο internet γίνεται όλο και καλύτερο, η οποία δείχνει ένα R Nine T με στοιχεία café racer, το οποίο μάλιστα ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με αυτό που αποκάλυπταν οι εγκρίσεις τύπου για την California που εξασφάλισε η BMW πριν λίγο διάστημα.
Ο κινητήρας έχει παραμείνει ο γνωστός αερόψυκτος boxer, το "μπικίνι-φαίρινγκ" με τον στρογγυλό προβολέα δίνουν ένα κομψό, ρετρό look, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα κλιπόν που φαίνεται να διαθέτει η μοτοσυκλέτα και η μακριά και ογκώδης εξάτμιση, η οποία αφήνει και τα μεγαλύτερα ερωτηματικά για την αυθεντικότητα της φωτογραφίας. Σε λίγες ώρες πάντως, θα λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με το Racer αλλά και την έκδοση "Pure" που έχει ανακοινώσει η BMW ότι θα παρουσιάσει στην Κολονία.

Ετικέτες

Φωτιά ξέσπασε στην πίστα Most ακριβώς πριν τον αγώνα WSBK

Ευτυχώς η πυροσβεστική υπηρεσία έδρασε άμεσα
fire
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/5/2026

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στην πίστα Most και άφησε ένα σημαντικό τμήμα του paddock χωρίς ρεύμα. Μάλιστα το συγκεκριμένο ατυχές γεγονός συνέβη ακριβώς πριν την έναρξη του πέμπτου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike, που ξεκινά σήμερα.

Χτες το πρωί εκρήξεις ακούστηκαν και πυκνός καπνός κάλυψε τμήματα της πίστας. Η πυροσβεστική υπηρεσία έφτασε στον χώρο σε σύντομο χρονικό διάστημα και άρχισε αμέσως τις εργασίες κατάσβεσης, ενώ πολλοί αναβάτες παρακολουθούσαν την κατάσταση με ανησυχία από ασφαλή απόσταση.

Η διοργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση για την πυρκαγιά, αναφέροντας: “Μετά από ένα τεχνικό συμβάν που αφορούσε έναν μετασχηματιστή ρεύματος στο Autodrom Most το πρωί της Πέμπτης, μέρος του paddock υπέστη προσωρινή διακοπή ρεύματος. Χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού της πίστας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η κατάσταση αντιμετωπίστηκε γρήγορα και με ασφάλεια. Περίπου το ένα τρίτο του paddock επηρεάστηκε από τη στιγμιαία διακοπή ρεύματος.

"Μέχρι τις 14:00 τοπική ώρα, η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί και η παροχή ρεύματος είχε αποκατασταθεί μέσω ενός εφεδρικού συστήματος, επιτρέποντας στο προσωπικό του paddock να συνεχίσει τις προετοιμασίες για τον αγώνα στην Τσεχία. Οι κρίσιμες λειτουργικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Αγώνων και του Ιατρικού Κέντρου, δεν επηρεάστηκαν από τη διακοπή ρεύματος και παρέμειναν σε λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια του συμβάντος”.

Το αγωνιστικό τριήμερο ξεκινά σε λίγο και το πρόγραμμα μεταδόσεων μπορείτε να δείτε εδώ. Μάλιστα ο αγώνας έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς συμμετέχει ο Γιάννης Περιστεράς στην κατηγορία WorldSPB.