2nd Women’s Ride Event Τρίκαλα

Επιδρομή θετικής ενέργειας
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/6/2019

Πολύ σπάνια το sequel μιας ταινίας είναι καλύτερο από την πρώτη. Αν εξαιρέσουμε τα παλιά “Ροζ Πάνθηρας” με τον Πήτερ Σέλερς και το Terminator, που οι δεύτερες ταινίες ήταν ισάξιες ή και καλύτερες από την πρώτη, σε όλες τις υπόλοιπες το ενδιαφέρον είναι μειωμένο και πάντα έχεις την αίσθηση πως ξέρεις τι θα συμβεί μετά. Όμως το 2nd Women’s Ride Event ανήκει δικαιωματικά σε αυτή την σπάνια κατηγορία, που το επόμενο είναι καλύτερο από το προηγούμενο.  Πέρσι στο Πήλιο και φέτος στα Τρίκαλα, η Andeli Mototouring μαζί με τη “δύναμη πυρός” των Ride Me Up από τη Θεσσαλονίκη, έφτιαξαν άλλο ένα απίστευτο κοκταϊλ γυναικείας παρέας που μας θυμίζει κάθε φορά γιατί αγαπήσαμε των μοτοσυκλετισμό.

Η όρεξη αυτών των κοριτσιών να οδηγάνε μοτοσυκλέτα, ισοπεδώνει κάθε κοινωνικό και οικονομικό τοίχο ανάμεσά τους. Γυναίκες που διοικούν εταιρείες με 20 άτομα προσωπικό και καθηγήτριες πανεπιστημίου που έχουν ταξιδέψει από τη μια άκρη της γης στην άλλη, έγιναν ξανά μια αγκαλιά με πιτσιρίκες είκοσι ετών που έβγαιναν για πρώτη φορά έξω από την πόλη τους με μοτοσυκλέτα. Κάποιες ταξίδεψαν με Duke 200 από την Θεσσαλονίκη και άλλες ήρθαν από τη Σαντορίνη. Κάποιες μόλις είχαν πάρει δίπλωμα και κάποιες άλλες είναι στην ομάδα Ζ της τροχαίας!

Όλες αυτές οι αντιφάσεις προσωπικοτήτων και οδηγηκών εμπειριών και ικανοτήτων, που σε μια αντροπαρέα θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε κοκορομαχίες και σε τάσεις αυτονόμησης, εδώ έγινε ένα πολύχρωμο μωσαϊκό που γέμιζε με ενέργεια κάθε σημείο των Τρικάλων που επισκεπτόταν. Ακόμα και όταν πήγαμε στα Μετέωρα, που τα τουριστικά λεωφορεία κατέβαζαν ορθές Κινέζων, τα κορίτσια ήταν εκείνα που “γέμιζαν” τον χώρο!

Το είχαμε γράψει και πέρσι, τα κορίτσια αυτά συμμετέχουν στην εκδρομή γιατί γουστάρουν να οδηγάνε μοτοσυκλέτες και τίποτε άλλο. Αυτό το “τίποτε άλλο” είναι που τις εννοεί τόσο δυνατά μεταξύ τους.

Φυσικά η Andeli Mototuring είχε φροντίσει να εμπλουτίσει τις βόλτες και τη χαρά της οδήγησης με γνώσεις και νέες εμπειρίες. Τα μαθήματα off-road με τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες motocross και enduro της Honda, καθώς και πρακτικά μαθήματα, όπως για παράδειγμα να βάζεις κορδόνι αν σου τρυπήσει το λάστιχο ή πως να αντιμετωπίζεις μηχανικά προβλήματα και να φροντίζεις σωστά τη μοτοσυκλέτα σου.

Μαζί με τα test ride των καινούριων μοντέλων της Honda για το 2019, τα κορίτσια που συμμετείχαν στο 2nd Women’s Ride Event, χόρτασαν οδήγηση και κάποιες από αυτές κέρδισαν δωροεπιταγές για εξοπλισμό αναβάτη, ενώ το μεγάλο δώρα ήταν ένα κράνος Bell Star! Κι επειδή “τρώγοντας έρχεται η όρεξη” έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχεδιασμοί για το 3rd… Εννοείται πως θα είμαστε εκεί! 

GoPro και AGV ενώνουν τις δυνάμεις τους - Νέο κράνος με ενσωματωμένη κάμερα [VIDEO]

Συνεργασία των δύο εταιρειών για δημιουργία κράνους με δυνατότητες καταγραφής εικόνας - Έρχεται το 2027
AGV GoPro
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/11/2026

Η GoPro ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ιταλική εταιρεία AGV για την ανάπτυξη ενός νέου κράνους μοτοσυκλέτας που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της AGV στην κατασκευή κρανών με την εμπειρία της GoPro στην ψηφιακή καταγραφή.

Η GoPro επεκτείνει τη δραστηριότητά της στον χώρο της μοτοσυκλέτας, παρουσιάζοντας επίσημα ένα βίντεο για την τη συνεργασία της με την AGV που είχαμε αναφέρει πριν από 1,5 χρόνο, για την εξέλιξη ενός νέου κράνους με ενσωματωμένες ψηφιακές λειτουργίες. Το νέο κράνος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2027 και θα αποτελεί κοινή προσπάθεια των δύο εταιρειών, με στόχο την ενσωμάτωση ψηφιακών δυνατοτήτων στην κατασκευή του κράνους.

Η AGV αναλαμβάνει το κομμάτι της σχεδίασης φέροντας την τεχνογνωσίας γύρω από την προστασία του αναβάτη, ενώ η GoPro συμβάλει με την εμπειρία της στην ανάπτυξη συστημάτων καταγραφής εικόνας και ψηφιακών τεχνολογιών. Η βασική ιδέα της συνεργασίας είναι η δημιουργία ενός κράνους στο οποίο οι ψηφιακές λειτουργίες θα ενσωματώνονται στον σχεδιασμό, αντί να προστίθενται εκ των υστέρων ως αξεσουάρ.

Προς το παρόν, οι δύο εταιρείες δεν έχουν αποκαλύψει τεχνικές προδιαγραφές, ούτε έχουν επιβεβαιώσει ποιες ακριβώς λειτουργίες θα ενσωματώνει το νέο κράνος, δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με κάμερες, αισθητήρες, συνδεσιμότητα ή άλλα ηλεκτρονικά συστήματα. Αντίστοιχα, άγνωστα παραμένουν τα stoixe;iaτης κατασκευής, του βάρους και της τιμής του.

Η GoPro έχει ήδη δημιουργήσει σχετική σελίδα στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν για να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με την κυκλοφορία του νέου κράνους. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δοκιμών "Test Pilot Program" μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το μέγεθος κράνους που χρησιμοποιούν.

Η εμπορική διάθεση του GoPro x AGV έχει προγραμματιστεί για το 2027, με περισσότερες πληροφορίες να αναμένονται όσο πλησιάζει η επίσημη παρουσίασή του. Μέχρι τότε, η συνεργασία κεντρίζει το ενδιαφέρον για το πως η τεχνολογία θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ένα κράνος μοτοσυκλέτας χωρίς την τοποθέτησης εξωτερικής κάμερας.