Δεκάδες έλεγχοι για παράνομες εξατμίσεις στη Θεσσαλονίκη - Βεβαιώθηκαν 111 παραβάσεις

Στόχος ο περιορισμός της ηχορύπανσης από μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα
Τροχαία Θεσσαλονίκης - έλεγχοι για παράνομες εξατμίσεις 2025
Από το

motomag

21/1/2025

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης προχώρησε σε ελέγχους τις προηγούμενες ημέρες έχοντας ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης που προκαλείται από δίκυκλα. 

Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της ηχορύπανσης που προκαλείται από δίκυκλα, στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, στην μη χρήση προστατευτικού κράνους καθώς και στην αποτροπή τέλεσης αυτοσχέδιων αγώνων.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας στο πλαίσιο αυτό κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως και 19 Ιανουαρίου 2025, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πλήθος οχημάτων και βεβαιώθηκαν συνολικά 111 παραβάσεις.

Από αυτές τις παραβάσεις οι 83 αφορούσαν έλλειψη αποτελεσματικού σιγαστήρα (τελικό εξάτμισης) που να είναι κατάλληλο για μείωση θορύβου κινητήρα και 28 για θόρυβο εξάτμισης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου. Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι γιατί δεν βεβαιώθηκε παράβαση για θόρυβο πέραν του επιτρεπόμενου ορίου και στους αναβάτες ή οδηγούς στους οποίους η μοτοσυκλέτα ή το αυτοκίνητο δεν έφερε κατάλληλο σιγαστήρα για τη μείωση του θορύβου του κινητήρα.

Η Διεύθυνση Τροχαίας της συμπρωτεύουσας αναφέρει επίσης ότι εντοπίστηκε όχημα που είχε ειδικό εξάρτημα (πεταλούδα), το οποίο λειτουργούσε με τηλεχειριστήριο ώστε να μειώνει το θόρυβο της εξάτμισης όποτε επιθυμούσε ο οδηγός.

Στους όλους τους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Παράλληλα στις 20 Ιανουαρίου, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Τροχαίας, Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν συνολικά επτά (7) άτομα που οδηγούσαν ενώ τους είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης και ένα άτομο που οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης και στερείτο επίσης διππλώματος.

Triumph end of Year Offer: Σημαντικές προσφορές με όφελος έως 2.350 ευρώ

Μειώσεις τιμών και δώρα αξεσουάρ και πακέτα εξοπλισμού από την αντιπροσωπεία
Triumph End of Year προσφορές 2025
Από το

motomag

19/12/2025

Η Triumph αποχαιρετά το 2025 με προσφορές σε πολλά δημοφιλή μοντέλα της, από τα 400άρια Speed και Scrambler και τα τρικύλινδρα Tiger 660, 900 και 1200 έως τις modern classic μοτοσυκλέτες της. 

Οι προσφορές της Triumph θα ισχύουν μέχρι το τέλος του 2025 και έχουν ως εξής:

Tiger 900 με δώρο το τριβάλιτσο σετ αξίας 2.300 ευρώ
Tiger 1200 με δώρο το τριβάλιτσο σετ αξίας 2.350 ευρώ
Scrambler 400 X με μείωση τιμής και όφελος 400 ευρώ
Speed 400 με μείωση τιμής και όφελος 300 ευρώ

Tiger Sport 660 με δωρεάν αξεσουάρ Triumph αξίας  750 ευρώ
-Κεντρική βαλίτσα για 2 κράνη
-Σχάρα και βάση βαλίτσας
-Χούφτες

Trident 660 με δώρο αξεσουάρ Triumph αξίας 965 ευρώ
-Προστατευτικά πλαισίου
-Κιτ χειρολαβών συνεπιβάτη
-Τσάντα ουράς
-Κυλιόμενα φλας εμπρός & πίσω

Bonneville T100 με δώρο αξεσουάρ Triumph αξίας 830 ευρώ
-Συναγερμός
-Κιτ τοποθέτησης συναγερμού
-Συσκευή πλοήγησης Beeline Moto II

Scrambler 900 Icon με δώρο αξεσουάρ Triumph αξίας 830 ευρώ
-Συναγερμός
-Κιτ τοποθέτησης συναγερμού
-Συσκευή πλοήγησης Beeline Moto II