Ducati Hypermotard 950 concept: γοητεύει και βραβεύεται

Άλλο ένα αριστείο στον τοίχο της Ducati
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/5/2019

Στην ίδια εκδήλωση που παρουσιάστηκε η Concept R18, η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της BMW με το νέο θηριώδη κινητήρα των 1.800cc, υπήρχε και μια Ιταλίδα καλλονή, που όχι μόνο κέρδισε την προσοχή όσων παρευρέθηκαν στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este, αλλά ήρθε πρώτη στην κατηγορία Concept Bikes: New Design and Prototypes by Manufacturers and Independents.

Ουσιαστικά όμως δεν πρόκειται για κάποιο concept ή κάποιο πρωτότυπο, αλλά για ένα απλό Hypermotard 950 παραγωγής, του οποίου όμως έχει τροποποιηθεί η εμφάνιση αλλά και ορισμένα μηχανικά μέρη, ούτως ώστε να τονιστεί περισσότερο η αγωνιστική φιλοσοφία της Ducati που υπάρχει στο DNA των μοτοσυκλετών της και προέρχεται απ’ τα παγκόσμια πρωταθλήματα.

θυμηθείτε: Οδηγούμε Ducati Hypermotard 950 / SP: Πρώτες εντυπώσεις [VIDEO]

Το συγκεκριμένο Hypermotard 950 δημιουργήθηκε απ’ το Centro Stile (το κέντρο σχεδιασμού της Ducati), το οποίο κατάφερε να τονίσει ακόμη περισσότερο την αιχμηρή σχεδίαση της μοτοσυκλέτας. Κυρίαρχο ρόλο έχει η βαφή που παραπέμπει στα γκράφιτι των πόλεων, υποδεικνύοντας έτσι το πεδίο δράσης της. Η χρήση ενός LED προβολέα μπροστά καθώς και ο ξηρού τύπου συμπλέκτης αναδεικνύουν περαιτέρω το αγωνιστικό πνεύμα της Ducati.

Το τροποποιημένο μοντέλο μάλιστα, έκανε πάταγο όχι μόνο στο σημείο που βρισκόταν αλλά και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς συγκέντρωσε πολλές θετικές κριτικές μέσα σε λίγες ώρες, απ’ τη στιγμή που “ανέβηκε” στο διαδίκτυο. Ο διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού της Ducati, σε δηλώσεις του σχετικά με την επιτυχία του concept είπε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απήχηση που είχε η μοτοσυκλέτα που παρουσιάσαμε στον διαγωνισμό, καθώς είναι η επόμενη επιτυχία που είχαμε μετά την απονομή του Red Dot βραβείου για την Diavel 1260. Τα concept σχεδίασης είναι χρήσιμα για να παρουσιάζουμε νέα στοιχεία, όπως στην προκείμενη περίπτωση τα γραφικά της βαφής, καθώς και να αξιολογούμε της αντιδράσεις που προκαλούνται. Είμαστε ξετρελαμένοι με την απήχηση που είχε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεδομένης της σημασίας και της προσοχής που αφιερώνουμε στο σχεδιασμό, ο οποίος είναι ένας απ’ τους θεμελιώδεις πυλώνες της Ducati. Όταν βραβευόμαστε σε περιστάσεις όπως αυτή είμαστε υπερβολικά περήφανοι.”

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.