ΕΛΜΟΤΟ - Μοτοπορεία Διαμαρτυρίας και Επίδοση Ψηφίσματος στη Βουλή

Διεκδίκηση με ένα κείμενο 12 ενοτήτων, σε καίρια θέματα που αφορούν τους μοτοσυκλετιστές
ΕΛΜΟΤΟ - Ψήφισμα και μοτοπορεία διαμαρτυρίας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/4/2024

Ψήφισμα της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας - ΕΛ.ΜΟΤ.Ο με 12 ενότητες που θίγουν καίρια θέματα που αφορούν τον μοτοσυκλετιστή με ιδιαίτερη αναφορά στην οδική ασφάλεια και στην βελτίωση των υποδομών, βρίσκεται από το Σάββατο 13 Απριλίου στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 1819/13-04-2024.

Η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία – ΕΛ.ΜΟΤ.Ο έχοντας υψηλό το αίσθημα ευθύνης της εκπροσώπησης των Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών, με αφορμή τις τελευταίες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, προχώρησε σε μοτο-πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, η οποία ξεκίνησε από το ΣΕΦ και κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος με την επίδοση Ψηφίσματος.

Το ψήφισμα που παραδόθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, θίγει όλα τα θέματα που απασχολούν τον μέσο μοτοσυκλετιστή, με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης των υποδομών.

Παραθέτουμε το ψήφισμα στο οποίο η ΕΛΜΟΤΟ προτείνει λύσεις στα παραπάνω ζητήματα, ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκριση από την κυβέρνηση και την εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

“ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Διεκδικούμε και προτείνουμε…

1. Μείωση των τιμών των διοδίων για τις μοτοσυκλέτες, μέσω κρατικής επιδότησης. Ορθολογική και δίκαιη χρέωση σύμφωνα με το ίχνος της στην άσφαλτο και τον όγκο που καταλαμβάνει στον χώρο. Μείωση της αναλογίας χρέωσης μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας με βάση την σύμβαση της ¨Γέφυρας Α.Ε¨ στην γέφυρα ¨Χαρίλαος Τρικούπης¨. Δημιουργία ξεχωριστής λωρίδας στα διόδια, με ειδικό αντιολισθητικό τάπητα και χρήση e-pass για τις μοτοσυκλέτες.

2. Επανεξέταση του ΚΟΚ πριν αυτός ψηφιστεί, σε βασικά θέματα όπως το όριο χιλιομέτρων και η διήθηση. Τα όρια ταχύτητας εντός αστικού ιστού να θεσπιστούν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και μελετών όπου είναι απαραίτητο (σχολεία, νοσοκομεία). Είμαστε αντίθετοί στην οριζόντια επιβολή του ορίου των 30 km στις πόλεις. Να επιτρέπεται η διήθηση των μοτοσυκλετών με βάση κριτήρια και συγκεκριμένα όρια ταχύτητας που θα προκύψουν από μελέτες. Να γίνει ιεράρχηση των παραβάσεων του ΚΟΚ βάσει των κριτηρίων της νομικής επιστήμης με νέα δόμηση.

3. Ασφαλείς δρόμους για όλους. Επισήμανση επικίνδυνων σημείων και άμεση αντιμετώπιση τους με αντιολισθητικές διαγραμμίσεις σε όλους τους δρόμους και ευδιάκριτη σήμανση. Επαρκή φωτισμό δρόμων και ιδιαίτερα σε διασταυρώσεις και επικίνδυνα σημεία.

4. Ασφαλέστερο -¨συγχωρητικό¨ περιβάλλον των οδών. Να προστεθεί διπλή μπαριέρα και να επενδυθούν με ελαστικά υλικά, με άμεση προτεραιότητα στα επικίνδυνα σημεία. Οι νέες μπαριέρες να πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Προσεκτική επιλογή όπου είναι απαραίτητο με φιλικά προς τον μοτοσυκλετιστή σαμαράκια (κατά τα Βρετανικά πρότυπα).

5. Έλεγχος, σήμανση και ασφάλιση των έργων υποδομής (π.χ. οπτικές ίνες). Έλεγχος των εκτελούμενων έργων και δημιουργία μητρώου έργων. Δημιουργία αποτρεπτικών υποδομών.

6. Ένταξη του δίκυκλου στις μελέτες που εκπονούνται (κίνηση, ασφάλεια, πάρκινγκ κτλ.). Επαρκής και δωρεάν θέσεις στάθμευσης δίκυκλων, δημιουργία θέσεων στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ και στις αρχές των πεζόδρομων. Κατασκευή ειδικών διαμορφώσεων πρόσδεσης των αντικλεπτικών.

7. Ποιοτική, όχι ποσοτική αστυνόμευση. Εντατικότεροι έλεγχοι για ανασφάλιστα / ακατάλληλα προς χρήση οχήματα.

8. Κυκλοφοριακή αγωγή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Άμεση ανάγκη για δημιουργία νέας κουλτούρας οδηγικής συμπεριφοράς. Καμπάνιες οδικής ασφάλειας. Εκμετάλλευση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων για προγράμματα εκπαίδευσης – ενημέρωσης. Ίδρυση Παρατηρητηρίου οδικής ασφάλειας δίκυκλων, κατά τα πρότυπα της Γαλλικής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών.

9. Αλλαγή - εκσυγχρονισμός του τρόπου απόκτησης διπλώματος οδήγησης. Εκπαίδευση – μετεκπαίδευση των νέων οδηγών και ομαλή ένταξη στο κυκλοφοριακό περιβάλλον με ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα.

10. Γραμμή καταγγελιών σε 5ψήφιο τηλεφωνικό νούμερο. Μηνύσεις χωρίς παράβολα για επικίνδυνες υποδομές. Εξορθολογισμός της διαδικασίας αυτοκινητιστικών διαφορών για όλα τα τροχαία (ενσωμάτωση τακτικής διαδικασίας).

11. Μείωση ή απαλλαγή του ΦΠΑ στα κράνη και στον εξοπλισμό ασφαλείας των αναβατών. Voucher επιδότησης για την αγορά εξοπλισμού ασφαλείας με την αγορά κάθε καινούργιου δίκυκλου. Voucher με την μορφή safety pass για αγορά εγκεκριμένου εξοπλισμού ασφαλείας από καταστήματα εντός Ελλάδας με την έκδοση αντίστοιχου παραστατικού (απόδειξης ή τιμολογίου), με προτεραιότητα τις επαγγελματικές ομάδες που χρησιμοποιούν την μοτοσυκλέτα.

12. Μείωση τελών κυκλοφορίας σε όλες τις κατηγορίες μοτοσυκλετών και προώθηση της χρήσης δικύκλου με ειδικές διαφημιστικές καμπάνιες αφού αποδεδειγμένα μπορεί να αποτελέσει την λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις.

Τι θέλουμε να πετύχουμε…

Να κάνουμε πιο άνετη και ασφαλέστερη την μετακίνηση μας, να μειώσουμε και ίσως να μηδενίσουμε τον δείκτη ατυχημάτων και να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα οδηγικής συμπεριφοράς που θα χαρακτηρίζεται από την ευγένεια και το υψηλό επίπεδο ικανοτήτων των οδηγών.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει το δίκυκλο να ενταχθεί σε όλες τις μελέτες που εκπονούνται και όλοι εμείς οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας να έχουμε θέση και λόγο σε όλες τις επιτροπές και τα όργανα λήψης αποφάσεων.

Πρόθεση μας είναι να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος."

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες