Husqvarna Vitpilen 401 - Με μειωμένη τιμή το "Λευκό Βέλος"

Σε τιμή προσφοράς με όφελος που φτάνει τα 290 ευρώ
Vitpilen 401 Husqvarna σε τιμή προσφοράς 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

22/4/2025

Το Husqvarna Vitpilen 401 είναι πλέον διαθέσιμο με μειωμένη τιμή από την ελληνική αντιπροσωπεία και αυτό κάνει πιο ελκυστική την αγορά του.


Το Vitpilen 401 ωρίμασε και σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα που αντικατέστησε στην γκάμα της εταιρείας με τις σουηδικές ρίζες έχασε λίγο από το ακραίο cafe racer στιλ του αλλά κέρδισε εμφανώς σε χρηστικότητα, έχοντας ως βάση το νέο 390 Duke.

Vitpilen 401 Husqvarna σε τιμή προσφοράς 2025

Το νέο Vitpilen 401 έχει πιο ξεκούραστη θέση οδήγησης για τις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και πιο μεγάλη σέλα που μπορεί να δεχτεί πλέον και δεύτερο άτομο για αποστάσεις σαφώς μεγαλύτερες των... πέντε χιλιομέτρων που μπορούσε να βολτάρει ο συνεπιβάτης στην προηγούμενη γενιά, ενώ χρησιμοποιεί έναν εντελώς νέο ελαφρύ μονοκύλινδρο κινητήρα, όπως και νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα αλλά και ψαλίδι. Το "neo cafe-racer" κοστούμι έχει μελετηθεί επίσης από την αρχή, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται σουίτα ηλεκτρονικών που περιλαμβάνει δυο riding modes (street και rain), πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της WP, Quickshifter+ στον βασικό εξοπλισμό και συνδεσιμότητα στην νέα έγχρωμη TFT οθόνη των 5 ιντσών.

Την πλήρη δοκιμή της μοτοσυκλέτας μπορείτε να την διαβάσετε στο τεύχος #660 του ΜΟΤΟ, με το μοντέλο να γίνεται τώρα πιο προσιτό και να μειώνει την τιμή του από τα 6.680 στα 6.390 ευρώ και το όφελος για τον ενδιαφερόμενο να βρίσκεται στα 290 ευρώ. Στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της Husqvarna μπορείτε να δείτε από κοντά το 401 Vitpilen ενώ υπάρχει και δυνατότητα για test ride.

Έξυπνες κάμερες – Νέος διαγωνισμός με μικρότερο προϋπολογισμό, σιγή ιχθύος για λάθος ενδείξεις στην πιλοτική φάση

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκήρυξε νέο διαγωνισμό μετά την ακύρωση του πρώτου λόγω προσφυγών
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Ο νέος διαγωνισμός γίνεται “για τη σύναψη μεικτής σύμβασης προμήθειας και παροχής υπηρεσιών για την Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.” και έχει συνολικό προϋπολογισμό 44.055.805 ευρώ, ενώ το κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής.

Το αντικείμενό του τώρα αφορά μόνο τις 1.000 σταθερές κάμερες που πρόκειται να αναπτυχθούν σε σταθερά σημεία ανά τη χώρα και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα τους: βάσεις στήριξης, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δικτύωση, συντήρηση, εκπαίδευση αστυνομικών στη χρήση τους. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή τις κινητές κάμερες που θα μπουν σε λεωφορεία, οι οποίες πιθανότατα θα ανατεθούν σε διαφορετικό διαγωνισμό.

Ο νέος διαγωνισμός θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών την 27η Ιουλίου 2026 και την ηλεκτρονική τους αποσφράγιση την 28η Ιουλίου, ωστόσο προβλέπει σχεδόν το μισό κόστος από πριν και η αιτία είναι η αφαίρεση του όρου προαίρεσης, δηλαδή της δυνατότητας επέκτασης της παραγγελίας σε μετέπειτα χρόνο. Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο λόγος που δεν ενσωματώθηκε ξανά η προαίρεση είναι πως δεν μπορούν να είναι γνωστές εκ των προτέρων οι τεχνικές προδιαγραφές που θα ισχύουν σε μερικά χρόνια, έτσι η κυβέρνηση δεν ήθελε να δεσμευτεί με ένα πακέτο συγκεκριμένων προδιαγραφών που ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί ή βελτιωθεί ως την επόμενη προμήθεια.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί ματαιώθηκε στα τέλη Μαΐου μετά από αρκετές προσφυγές εταιρειών που επικαλούνταν είτε ασαφείς τεχνικές προδιαγραφές ή υπονοούσαν φωτογραφικό διαγωνισμό που πρακτικά περιέγραφε τα προϊόντα ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Στο μεταξύ η επικαιρότητα έχει γεμίσει από δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο που μιλούν για τεράστιο ποσοστό λανθασμένων καταγραφών από τις “έξυπνες” κάμερες. Με εκτιμήσεις για αστοχία σε πάνω από 90% των βεβαιωμένων παραβάσεων, τα σχετικά δημοσιεύματα επικαλούνται αστυνομικές πηγές, γεγονός που κάνει ιδιαίτερα ανησυχητικό το όλο ζήτημα καθώς, από τη στιγμή που οι κάμερες θα έχουν δικτυωθεί ως προβλέπεται, θα λειτουργούν αυτόνομα. Αυτό σημαίνει πως όποιοι δεχτούν κλήση για παράβαση που κρίνουν πως ήταν λανθασμένη, θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο και να προσφύγουν κατά της καταγραφής, γεγονός που μπορεί να πλημμυρίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην παρούσα φάση, οι λιγοστές κάμερες που έχουν εγκατασταθεί πιλοτικά δεν υποστηρίζονται από σέρβερς τεχνητής νοημοσύνης, αλλά τα ευρήματά τους περνούν από την κλασική μέθοδο, έλεγχο από αστυνομικό. Προφανέστατα όμως δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί να τσεκάρουν τι κατέγραψε κάθε μια από τις κάμερες που διαφημίζονται πως θα πιάνουν χιλιάδες παραβάτες κάθε μέρα.