Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Η KISKA ψάχνει συνεργάτες!

Εξάμηνη σύμβαση για Product Manager

Λίγο ή πολύ η Kiska είναι γνωστή σχεδόν σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας. Είναι η εταιρεία του Gerald Kiska, εξ ου και τ’ όνομά της, η οποία δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έκτοτε ασχολείται με τον σχεδιασμό διάφορων προϊόντων. Στον κόσμο της μοτοσυκλέτας είναι πιο γνωστή για τη συνεργασία της με την KTM, καθώς ήταν υπεύθυνη για την εμφάνιση της σειράς Duke. Ακόμη, έχει σχεδιάσει μοτοσυκλέτες και για τις CFMOTO, Husqvarna αλλά και σκούτερ, αφού ανέλαβε να μεταφέρει αυτούσια την εμφάνιση των κλασικών Lambretta στα νέα μοντέλα που παράγει πλέον η KSR σε συνεργασία με τη SYM, τα οποία φέρουν το έμβλημα της ιταλική εταιρείας.

Η Kiska ανήκει ήδη κατά το ένα τέταρτο –περίπου- στην KTM, η οποία μέχρι το τέλος του 2019 θα αγοράσει το επιπλέον 24% των μετοχών της ώστε φτάσει το 50%. Η κίνηση της εξαγοράς των υπόλοιπων μετοχών της Kiska απ’ την KTM οφείλεται στις αυξημένη πλέον δυνατότητα παραγωγής μοτοσυκλετών που έχει, τις οποίες απέκτησε όταν η Bajaj αγόρασε ένα μέρος των μετοχών της πορτοκαλί εταιρείας. Όπως έχουμε ήδη δει η KTM ετοιμάζει νέα μοντέλα, το RC 390 Adventure σίγουρα και πιθανότατα το νέο SMC 790, που σημαίνει περισσότερη δουλειά για το τμήμα σχεδιασμού της Kiska, αφού πλέον αυτή είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό των περισσότερων μοτοσυκλετών της.

Λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας, η Kiska αναζητά Product Manager για εξάμηνη συνεργασία. Μπορεί η σύμβαση να είναι μικρής διάρκειας, όμως το να δουλέψει κάνεις στην Kiska αποτελεί ένα δυνατό χαρτί για το βιογραφικό του, ενώ η εμπειρία που θα αποκτήσει είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι το πόσο μεγάλο πάθος έχει η σχεδιάστρια εταιρεία για τις μοτοσυκλέτες και ξεχωρίζει απ’ τον τρόπο που ξεκινά το δελτίο τύπου της. “Είμαι μια stunt rider με παρελθόν στο marketing. Η επαγγελματική μου ζωή δεν μπορεί να γίνει καλύτερη.” Αυτά είναι τα λόγια της Anamarija, Junior product consultant της Kiska και με αυτό τον τρόπο η εταιρεία κάνει σαφές με τι ανθρώπους θέλει να συνεργαστεί. Μάλιστα, το τονίζει ακόμη περισσότερο λέγοντας οδήγα, σκέψου και θριάμβευσε κατά τη διάρκεια της εξάμηνης σύμβασης. Η Kiska λοιπόν αναζητά έναν άνθρωπο που αφενός μεν να έχει σπουδάσει product management αλλά πρωτίστως να γουστάρει τις μοτοσυκλέτες, καθώς θα ασχοληθεί με την ανάπτυξή τους. Επίσης, θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση ο ενδιαφερόμενος όχι μόνο να έχει δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας αλλά και να το χρησιμοποιεί καθημερινά, πέραν των άλλων απαραίτητων προϋποθέσεων. Για όσους ενδιαφέρονται και θέλουν να μάθουν περισσότερα, μπορούν να μπουν στο επίσημο site της Kiska, ενώ σχετικά με το μισθό η εταιρεία –όπως είναι υποχρεωμένη απ’ το νόμο- αναφέρει τον κατώτατο μισθό που προσφέρει και ανέρχεται στα €1.000 μηνιαίως.