Ημερίδες ασφαλούς οδήγησης Kawasaki

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το 2017!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/12/2017

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kawasaki, η ΤΕΟΜΟΤΟ, ολοκλήρωσε με επιτυχία την διοργάνωση των Ημερίδων Ασφαλούς Οδήγησης Kawasaki, με τη συνεργασία δύο εκ των σημαντικότερων σχολών εκπαίδευσης αναβατών που λειτουργούν στην Ελλάδα, το City's A.R.T του "California Superbike School" και του "Riding School".


Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, καθώς 50 αναβάτες-ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών Kawasaki παρακολούθησαν τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν σε ειδικές εγκαταστάσεις υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένων εκπαιδευτών. Μέσα από ένα συνδυασμό θεωρίας και πρακτικής εξάσκησης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να διδαχτούν βασικές τεχνικές ασφαλούς οδήγησης, να διορθώσουν συνήθη λάθη στο χειρισμό της μοτοσυκλέτας και να βελτιώσουν τις οδηγικές τους ικανότητες αυξάνοντας παράλληλα το επίπεδο ασφάλειας και αυτοπεποίθησης.


Η ΤΕΟΜΟΤΟ από τη μεριά της ευχαριστεί μέσω του δελτίου τύπου για την διοργάνωση, τόσο τους συμμετέχοντες όσο και τους εκπαιδευτές, για την άψογη συνεργασία και για το ευχάριστο και εποικοδομητικό κλίμα των σεμιναρίων, ενώ ανανέωσε το ραντεβού για τις νέες ημερίδες του 2018.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τον κύκλο των σεμιναρίων.

 

Ετικέτες

Ξεμένουμε πάλι από πινακίδες κυκλοφορίας! Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μας

Εν μέσω Καλοκαιριού, της εποχής με την υψηλότερη ζήτηση στην αγορά Μοτοσυκλέτας, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πινακίδες κυκλοφορίας. Ξανά
pinakides
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο είχε δοθεί ένα προσωρινό διέξοδο στην ασφυξία της αγοράς λόγω έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας για νέα οχήματα. Αποδείχθηκε λίγο, όπως περιμέναμε. Το πρόβλημα που αφορά τόσο σε μοτοσυκλέτες όσο και σε αυτοκίνητα δεν είναι νέο, έχοντας την πηγή του στην προφανή αδυναμία του υπουργείου Μεταφορών να διεξάγει έναν διαγωνισμό για την προμήθεια των πινακίδων.

Η αντιπαλότητα δύο υποψηφίων για τη συγκεκριμένη ανάθεση και οι προσφυγές που καταθέτουν κάθε φορά στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) έχουν πρακτικά ακυρώσει κάθε προσπάθεια για διαγωνισμό και το αποτέλεσμα είναι οι συνεχείς ελλείψεις στην αγορά.

Ήδη από τον Μάρτιο ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος (ΣΕΜΕ) προειδοποιούσε για τις ελλείψεις αυτές και τις τραγικές συνέπειες που θα έχουν στην αγορά, ωστόσο η μόνη απτή απάντηση που ήρθε από την κυβέρνηση ήταν άλλη μια απευθείας ανάθεση μικρού αριθμού πινακίδων που απλώς κουκούλωσε το πρόβλημα προσωρινά.

Τότε το γράφαμε πως η έλλειψη θα ξαναεμφανιζόταν και να που τρεις μήνες μετά η αγορά στερεύει εκ νέου από πινακίδες, με τους εμπόρους να βρίσκονται άθελά τους στην πρώτη γραμμή διαμαρτυριών, καθώς αυτοί έρχονται σε επαφή με τον πελάτη που έχει πληρώσει τη μοτοσυκλέτα του και περιμένει εβδομάδες και μήνες για να μπορέσει να την κυκλοφορήσει. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, αυτοί δεν έχουν καμιά ευθύνη για το πρόβλημα, παρότι είναι οι αποδέκτες των παραπόνων και φυσικά οι χαμένοι της υπόθεσης αν μια πώληση ακυρωθεί από τον πελάτη πάνω στον εκνευρισμό του.

Τι να περιμένουμε αυτή τη φορά; Όχι και πολλά. Ένα γνωστό ρητό λέει πως ο ορισμός της ανοησίας είναι να επαναλαμβάνεις διαρκώς το ίδιο πείραμα χωρίς καμιά αλλαγή και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Θα μπορούσαμε ίσως να διατηρήσουμε μια νότα αισιοδοξίας πως κάποια στιγμή κάποιος θα καταφέρει να κάνει αυτόν τον στοιχειωμένο διαγωνισμό – είναι και νέος στο πόστο του ο υπουργός Μεταφορών τώρα. Αλλά μετά θυμόμαστε την άλλη απέλπιδα προσπάθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει ήδη αποτύχει δύο φορές να κάνει τον διαγωνισμό για τις έξυπνες κάμερες και η αισιοδοξία μας πέφτει πιο γρήγορα κι από προδικαστική προσφυγή στην ΕΑΔΗΣΥ.