Karel Abraham - Από την υψηλότερη κατηγορία στην υψηλότερη κορυφή

Ο Τσέχος πρώην αναβάτης του MotoGP, ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ
Karel Abraham όρος Έβερεστ
Από το

motomag

19/5/2025

Μετά από 14 σεζόν στο paddock του MotoGP, ο Karel Abraham επέλεξε μια νέα πρόκληση πρόσφατα, την οποία ολοκλήρωσε και επιτυχώς, να κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ.

Το Έβερεστ δεσπόζει στον εκτενή ορεινό όγκο των Ιμαλάιων, αγγίζοντας τα 8.848,86 μέτρα, και αποτελεί για πάνω από έναν αιώνα στόχο για ορειβάτες. Ο Abraham, που είναι πλέον πρεσβευτής της Ducati και εμφανίζεται συχνά σε παρουσιάσεις της ιταλικής εταιρείας, αφήνοντας πίσω την αγωνιστική δράση έχει αναλάβει την περιγραφή και σχολιασμό αγώνων MotoGP. Ο Abraham συχνά εμφανίζεται στα κοινωνικά δίκτυα απολαμβάνοντας δραστηριότητες όπως το παραπέντε, οι ελεύθερες πτώσεις και οι καταδύσεις.

Karel Abraham όρος Έβερεστ

Η τελευταία του περιπέτεια φαίνεται πως του άφησε το πιο έντονο αποτύπωμα καθώς μετά την ανάβαση στο Έβερεστ, ο 35χρονος Τσέχος έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα:

“Όρος Έβερεστ. Το ψηλότερο βουνό στον κόσμο. Σωματικά αλλά ακόμα περισσότερο ψυχολογικά, η πιο δύσκολη πρόκληση της ζωής μου. Αν και κατάφερα να φτάσω στην κορυφή, πρέπει να παραδεχτώ ότι υποτίμησα αυτή την περιπέτεια. Οι αναμνήσεις αυτές θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μου. Ευχαριστώ τους @prakashguide που με βοήθησαν να ολοκληρώσω με ασφάλεια την διαδρομή από το base camp έως την κορυφή και πίσω σε μόλις 6 μέρες!

Όταν τελειώνει μία περιπέτεια, ξεκινά μία άλλη. Απλώς βεβαιώσου ότι θα βρίσκεις πάντα τον δρόμο για το σπίτι.”

Ο Abraham αποσύρθηκε από το MotoGP το 2019, χάνοντας τη θέση του στην ομάδα Avintia από τον Johan Zarco. Παρά τις λίγες επισκέψεις στο βάθρο στη κατηγορία Moto2 (μία νίκη και δύο βάθρα), δεν κατάφερε να αποδώσει ανάλογα στην κορυφαία κατηγορία. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στο πρωτάθλημα, με την υψηλότερη θέση τερματισμού να είναι δύο φορές η 14η, ενώ αγωνιζόταν με Ducati.

Karel Abraham όρος Έβερεστ


 

Ετικέτες

Suzuki – Δύο αγγλικά body kits για τα GSX-S1000 και GSX-8S

Προϊόντα φροντίδας και ομορφιάς για τις δύο γυμνές Suzuki από την αγγλική αντιπροσωπεία
suzuki gsx-s1000 k gsx-8s body kits
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/3/2026

Χωρίς να αλλάζουν το παραμικρό στην τεχνική βάση των δύο μοντέλων της Suzuki, αυτά τα κιτ γραφικών εμπλουτίζουν την εμφάνισή τους προσφέροντας μιαν αύρα εργοστασιακών αγωνιστικών.

suzuki gsx-s1000

Τα αυτοκόλλητα παίζουν κυρίως με τρία χρώματα – μαύρο, κόκκινο και ασημί – με το GSX-S1000 να ξεχωρίζει από τη μεγάλη αναγραφή Suzuki στις δύο του πλευρές, ενώ το GSX-8S έχει πιο διακριτικά γραφικά με μεγάλα 8S στα πλευρικά πλαστικά του ψυγείου.

suzuki gsx-8s

Τα κιτ γι’ αμφότερες τις μοτοσυκλέτες είναι διαθέσιμα στο δίκτυο καταστημάτων της Suzuki στην Αγγλία, με λιανικές τιμές 160 λιρών για το GSX-8S και 250 για το GSX-S1000 – ήτοι περίπου €185 και €290 αντιστοίχως, με την ισοτιμία της 19/3/2026 – χωρίς φυσικά το κόστος τοποθέτησης.

Ετικέτες