KTM AG - Αγοράζει το 25,1% της MV Agusta

Και αναλαμβάνει τη διανομή της MV σε παγκόσμια κλίμακα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/11/2022

Όταν στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 είχε ανακοινωθεί πως η KTM AG αναλαμβάνει τη διανομή της MV Agusta σε ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικό, ο τίτλος του άρθρου στο ΜΟΤΟ ήταν “Προάγγελος”, καθώς διαφαινόταν ξεκάθαρα η επέκταση της πρώτης εκείνης συνεργασίας. Ένα μήνα μετά, η επέκταση ήρθε σαρωτικά, με την ανακοίνωση αγοράς από την KTM του 25,1% της MV Agusta, την ανάληψη του τμήματος προμηθειών της ιταλικής φίρμας, και τη διανομή των μοτοσυκλετών του Varese σε παγκόσμιο επίπεδο από τους “πορτοκαλί”.

Το λιτό δελτίο τύπου που κυκλοφόρησαν MV Agusta και PIERER Mobility το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2022 έχει ως εξής: “Η MV Agusta και η PIERER Mobility συμφώνησα σε στρατηγική συνεργασία.

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο Ευρωπαίων κατασκευαστών μοτοσυκλέτας, η KTM AG, μια εταιρεία της PIERER Mobility, θα προμηθεύσει την MV Agusta με υποστήριξη εφοδιαστικής αλυσίδας και θα αναλάβει τον τομέα των προμηθειών (purchasing). Επιπρόσθετα, κατά την πορεία της συνεργασίας αυτής, η MV Agusta θα διανέμει εν μέρει την προϊοντική της γκάμα μέσω του παγκόσμιου δικτύου διανομής της PIERER Mobility.

Τον Νοέμβριο του 2022, η KTM AG θα αποκτήσει το 25.1% της MV Agusta Motor S.p.A., με βάση το Varese της Ιταλίας, μέσω αύξησης κεφαλαίου.”

Το "εν μέρει" στη διατύπωση για τη διανομή της MV Agusta από το δίκτυο της KTM AG πιστεύουμε πως αφορά στη διατήρηση, τουλάχιστον για την ώρα, και του υπάρχοντος δικτύου διανομής της MV Agusta.

Έτσι, η επιρροή της PIERER Mobility στην MV ισχυροποιείται, και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα επόμενα βήματα αυτής της συνεργασίας. 

QJMOTOR SQ 350: 1η εμφάνιση στην Ελλάδα, στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026

Με πλούσιο εξοπλισμό και 16ρηδες τροχούς εμπρός-πίσω
QJMOTOR SQ 350 Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/4/2026

Λόγω προσιτής τιμής για την κατηγορία κυβισμού, αλλά και βάσει των προδιαγραφών και του πλούσιο εξοπλισμού, το QJMOTOR SQ 350 αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Το SQ 350 βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας και είναι το μοναδικό σκούτερ της QJMOTOR, το οποίο έχει επίπεδη ποδιά και τροχούς 16 ιντσών και στα δύο άκρα, ως μοντέλο που θέλει να ανταγωνιστεί το Honda SH350i.

Μεγάλο όπλο στη διεκδίκηση μερίδας των πωλήσεων στην κατηγορία για το SQ 350 είναι η τιμή του που έχει οριστεί στα 4.295 ευρώ, σε συνδυασμό βέβαια με όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει. 

Το SQ 350 έχει υγρόψυκτο 4βάλβιδο κινητήρα 330 κ.εκ., οποίος αποδίδει 29 hp και 3,21 kg.m ροπής στις 7.500 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα και χρησιμοποιεί ψεκασμό της Bosch. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 10 λίτρα, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 172 κιλά, πλήρες υγρών.

Το νέο σκούτερ της QJMOTOR έχει μεταξόνιο 1.495 χλστ. και ύψος σέλας στα 750 χλστ., με την πέδηση να αναλαμβάνει ένας δίσκος εμπρός διαμέτρου 265 χλστ. με διπίστονη δαγκάνα και ένας δίσκος 240 χλστ. πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου.  

Στον στάνταρ εξοπλισμό του SQ 350 περιλαμβάνεται ABS, Traction Control, keyless σύστημα ενεργοποίησης/εκκίνησης, διπλή θύρα φόρτισης, TFT οθόνη αφής με διαγώνιο στις πέντε ίντσες, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, διάφανες χούφτες, ψηλή ζελατίνα, όπως και top box με χωρητικότητα 33 λίτρων.

Το σκούτερ της QJMOTOR δείχνει προσεγμένο και από κοντά αν και ο μόνος τρόπος φυσικά για να μάθουμε αν αξίζει πραγματικά τα χρήματα που καλείται να δώσει κανείς για να το κάνει δικό του είναι όταν θα έρθει η ώρα της αναλυτικής του δοκιμής.

 

Ετικέτες