MBE 2020: Monster ΜΑΧ!

Ένα “ανίερο” ζευγάρωμα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/1/2020

Οι μοτοσυκλέτες που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό, που παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο στα πλαίσια της MBE, είναι εξ ορισμού εντυπωσιακές και ιδιαίτερες κατασκευές, οι οποίες κρύβουν ευφάνταστη δημιουργικότητα και αμέτρητες εργατοώρες πίσω από την κατασκευή τους. Ένα από τα δημιουργήματα που ξεχωρίζει όμως είναι το… νόθο παιδί του ζευγαρώματος ενός Yamaha TMAX κι ενός Ducati Monster S2R!

Ναι σωστά διαβάσατε, το mega scooter της Yamaha και το naked της Ducati έχουν δώσει ένα περίεργα γοητευτικό και καλοφτιαγμένο αποτέλεσμα, που αν δεν το δεις δύσκολα μπορείς να φανταστείς πως αυτά τα δύο ετερόκλητα στοιχεία μπορούν να συνδυαστούν. Ουσιαστικά πρόκειται για το πλαίσιο και τον κινητήρα του Monster «τυλιγμένο» στα πλαστικά του ΤΜΑΧ. Προφανώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς ο δικύλινδρος V-90 δεν μπαίνει έτσι απλά στο κοστούμι του mega scooter, ούτε καταλαμβάνει τον χώρο που πιάνει ο δικύλινδρος εν σειρά της Yamaha. Γι’ αυτό το carbon κομμάτι πίσω από την ποδιά (που ουσιαστικά γεμίζει τα κενά του χωροδικτυώματος) έχει το απαραίτητο κενό για να ξεπροβάλλει ο πίσω κύλινδρος του Ducati και οι δύο φιλτροχοάνες, ενώ σε κοινή θέα είναι και το χωροδικτύωμα που κατά ένα περίεργο τρόπο συνδυάζεται με την αρχιτεκτονική “boomerang” των πλαστικών του ΤΜΑΧ.

Και επειδή προφανώς ο δημιουργός του θεώρησε ότι δεν είναι ήδη αρκετά ιδιαίτερη κατασκευή, προσάρμοσε και δύο καθρέφτες από φορτηγάκι, χαμηλά εκατέρωθεν της ποδιάς, με τα λογότυπα της Ducati Corse να φιγουράρουν πάνω τους. Το ψαλίδι είναι μονόμπρατσο – φυσικά- και οι δύο εξατμίσεις βγαίνουν χαμηλά στο πλάι του πίσω τροχού.

Η όλη κατασκευή είναι σε πολύ καλό ποιοτικό επίπεδο, όπως και η βαφή, αν και οι δύο καθρέφτες από βαν είναι κάπως παράταιροι, ενώ τα όργανα δίνουν μια αγωνιστική νότα με τη λιτή επιλογή της μικρής ψηφιακής οθόνης  και του λευκού δείκτη θερμοκρασίας. Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο Monster Max θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για διάκριση, όχι μόνο για το επίπεδο της κατασκευής του, αλλά και για το ότι δίνει κάτι εντελώς διαφορετικό στο σύμπαν των custom δημιουργιών.

 

Θεσσαλονίκη: Ληστεία, απαγωγή και εκβιασμός σε μία ημέρα με πρόσχημα την αγορά μοτοσυκλέτας – Συλλήψεις 5 μήνες μετά!

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων
1
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/1/2026

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2025, όταν ένας εκ των τεσσάρων δραστών (38, 42, 46 και 49 ετών) επικοινώνησε με το 48χρονο θύμα και κανονίστηκε συνάντηση στην Νικόπολης Θεσσαλονίκης, με πρόσχημα την ολοκλήρωση αγοραπωλησίας μοτοσυκλέτας.

Εκεί, ο 48χρονος συναντήθηκε με τον 38χρονο δράστη, ο οποίος στη συνέχεια τον έπεισε να μεταβούν σε περιοχή του Ευόσμου. Δυστυχώς για το θύμα στο σημείο περίμεναν οι υπόλοιποι δράστες, 42, 46 και 49 ετών με τον 49χρονο να επιτήθεται και να δένει το θύμα με χειροπέδες.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των δραστών, οι 4 δράστες, όλοι τους πολίτες, τον μετέφεραν σε άλλο σημείο της περιοχής, όπου του αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή, ένα ρολόι χειρός, προσωπικό έγγραφο και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι δράστες φέρονται να απαίτησαν από τον 48χρονο να τους αποκαλύψει τους κωδικούς των τραπεζικών εφαρμογών του, ενώ ένας εκ των δραστών προχώρησε ακόμη περισσότερο στις απειλές του και πυροβόλησε μία φορά στον αέρα με πιστόλι, προκειμένου να τον πείσει για τις διαθέσεις του.

Αφότου πήραν τους κωδικούς τον απελευθέρωσαν έχοντας μάλιστα την απαίτηση να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ αργότερα την ίδια ημέρα.
Μετά την ληστεία και την απαγωγή, οι 4 δράστες προχώρησαν και στον εκβιασμό.

Χρειάστηκαν 5 μήνες, όμως σύμφωνα με το σημερινό Δ.Τ. της ΕΛ.ΑΣ η υπόθεση εξιχνιάστηκε και οι δράστες έχουν συλληφθεί.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ετικέτες