MotoGP, Brno: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Νέο ενδιαφέρον μετά την επιστροφή στις νίκες για τον Marc Marquez
marc
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/6/2026

Ο αγώνας της Ουγγαρίας σηματοδότησε την επιστροφή στις νίκες για τον Marc Marquez, ενώ η πτώση του Jorge Martin συμπαρέσυρε μαζί του τον πρωτοπόρο και teammate Bezzecchi.

Ο Marc Marquez ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην Ουγγαρία κερδίζοντας την pole position, τον Sprint και τον αγώνα και τώρα πάει με φόρα στην Τσεχία σε μία πίστα που έχει φύγει 3 φορές νικητής τα τελευταία 5 χρόνια. Παράλληλα ο Ισπανός σκαρφάλωσε και στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τον Pedro Acosta. Αναμένουμε φυσικά και την απάντηση της Aprilia που είδε τους δύο της εργοστασιακούς αναβάτες εκτός αγώνα από την πρώτη κιόλας στροφή.

Όσον αφορά τη βαθμολογία, ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) έχει συγκεντρώσει 180 βαθμούς και βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με 20 βαθμούς διαφορά από τον teammate του, Jorge Martin (Aprilia Racing), και 48 από τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team).

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP για την πίστα της Καταλονίας για όλες τις κατηγορίες, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 19/6

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00-10:35

Moto3

Free Practice 1

10:50-11:30

Moto2

Free Practice 1

11:45-12:30

MotoGP

Free Practice 1

14:15-14:50

Moto3

Practice

15:05-15:45

Moto2

Practice

16:00-17:00

MotoGP

Practice

Σάββατο 20/6

Ωράριο

Κατηγορία

Event

09:40-10:10

Moto3

Free Practice 2

10:25-10:55

Moto2

Free Practice 2

11:10-11:40

MotoGP

Free Practice 2

11:50-12:05

MotoGP

Qualifying 1

12:15-12:30

MotoGP

Qualifying 2

13:45-14:00

Moto3

Qualifying 1

14:10-14:25

Moto3

Qualifying 2

14:40-14:55

Moto2

Qualifying 1

15:05-15:20

Moto2

Qualifying 2

16:00

MotoGP

Sprint

Κυριακή 21/6

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:40-10:50

MotoGP

Warm-Up

12:00

Moto3

Race

13:15

Moto2

Race

15:00

MotoGP

Race

 

MotoGP: Επιστρέφει ο Aldeguer στο Qatar, αντικαθιστά τον Alex Marquez ο Iker Lecuona

Ο Ισπανός της Gresini επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στην Ινδονησία, ενώ ο Lecuona αναλαμβάνει τη θέση του χειρουργημένου Alex Marquez
Aldeguer
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/11/2026

Δύο αλλαγές στη σύνθεση της BK8 Gresini Racing για το Grand Prix του Qatar, με τον Fermin Aldeguer να επιστρέφει στη δράση και τον Iker Lecuona να αντικαθιστά τον Alex Marquez, ο οποίος βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Η BK8 Gresini Racing επιβεβαίωσε ότι ο Fermin Aldeguer θα επιστρέψει στη σχάρα εκκίνησης των MotoGP στο Grand Prix του Qatar, έχοντας αναρρώσει από τον τραυματισμό που υπέστη στο Grand Prix  της Ινδονησίας.

Ο Ισπανός είχε πτώση στον δεύτερο γύρο του αγώνα στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη βάση του μετακαρπίου του δεξιού χεριού του. Ακολούθησε χειρουργική επέμβαση και περίοδος αποκατάστασης, με τον αναβάτη της Gresini να κρίνεται πλέον έτοιμος για την επιστροφή του.

Αντίθετα, εκτός αγωνιστικής δράσης παραμένει ο Alex Marquez, ο οποίος υποβλήθηκε σε τριπλή επέμβαση μετά το Grand Prix της Μαλαισίας και στόχος του είναι να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα της Πορτογαλίας.

Τη θέση του στην Gresini θα πάρει ο Iker Lecuona, ο οποίος θα συμμετάσχει στο πέμπτο Grand Prix της φετινής σεζόν ως αντικαταστάτης. Ο Ισπανός έχει ήδη αγωνιστεί αρκετές φορές μέσα στη χρονιά με την ομάδα, καλύπτοντας απουσίες αναβατών της.

Έτσι, η Gresini θα παρατάξει στο Qatar τους Fermin Aldeguer και Iker Lecuona, με τον Alex Marquez να επικεντρώνεται στην αποθεραπεία του ενόψει της επιστροφής στην Πορτογαλία.