Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MIG-RR: Ηλεκτρικό ποδήλατο Ducati

Για ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα απ’ τα μεγάλα ονόματα της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας επεκτείνονται στην ηλεκτροκίνηση. Το καλοκαίρι μάλιστα μετά τον “χωρισμό” της με την Alta Motors, η Harley Davidson άνοιξε το δικό της R&D τμήμα αποκλειστικά για την έρευνα και εξέλιξη των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, ενώ παρουσίασε την Livewire στην περσινή EICMA. Οι κινήσεις αυτές, όπως της Kymco με την IONEX και το SuperNEX καθώς και της Sym δεν πέρασαν απαρατήρητες και έτσι η Ducati ξεκίνησε ήδη τα πρώτα της βήματα παρουσιάζοντας το MIG-RR.

Το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο της Ducati είχε κάνει το ντεμπούτο τον περασμένο Νοέμβριο στην EICMA και από σήμερα είναι διαθέσιμο σε όσους επιθυμούν να το παραγγείλουν απ’ την ιστοσελίδα της Ducati με τις παραδόσεις να ξεκινάνε τον Απρίλιο, ενώ το κόστος αγοράς να ανέρχεται στα 6.250€. Το MIG-RR δημιουργήθηκε με την συνεργασία της Ducati και της Thok Ebikes και διαθέτει τον ηλεκτρικό κινητήρα της Shimano Steps E8000 με μπαταρία 504Wh. Κατασκευασμένο για enduro, διαθέτει αναρτήσεις της FOX Factory Kashima οι οποίες έχουν διαδρομή 170mm μπροστά και 160mm πίσω. Οι ζάντες είναι 29 ιντσών μπροστά και 27,5 πίσω, ενώ έχει τετραπίστονες δαγκάνες και σττους δύο δίσκους. Το τιμόνι είναι της Renthal και είναι κατασκευασμένο απο carbon για την ελαχιστοποίηση του βάρους. 
Με αυτό τον τρόπο η Ducati ξεκινά την επέκτασή της στον κόσμο των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, ενώ όπως δήλωσε ο Claudio Domenicalli κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων του αγώνα Motostudent στην Aragon βρίσκονται κοντά στην παραγωγή μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας.

Tags: