MIG-RR: Ηλεκτρικό ποδήλατο Ducati

Για ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

25/1/2019

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα απ’ τα μεγάλα ονόματα της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας επεκτείνονται στην ηλεκτροκίνηση. Το καλοκαίρι μάλιστα μετά τον “χωρισμό” της με την Alta Motors, η Harley Davidson άνοιξε το δικό της R&D τμήμα αποκλειστικά για την έρευνα και εξέλιξη των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, ενώ παρουσίασε την Livewire στην περσινή EICMA. Οι κινήσεις αυτές, όπως της Kymco με την IONEX και το SuperNEX καθώς και της Sym δεν πέρασαν απαρατήρητες και έτσι η Ducati ξεκίνησε ήδη τα πρώτα της βήματα παρουσιάζοντας το MIG-RR.

Το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο της Ducati είχε κάνει το ντεμπούτο τον περασμένο Νοέμβριο στην EICMA και από σήμερα είναι διαθέσιμο σε όσους επιθυμούν να το παραγγείλουν απ’ την ιστοσελίδα της Ducati με τις παραδόσεις να ξεκινάνε τον Απρίλιο, ενώ το κόστος αγοράς να ανέρχεται στα 6.250€. Το MIG-RR δημιουργήθηκε με την συνεργασία της Ducati και της Thok Ebikes και διαθέτει τον ηλεκτρικό κινητήρα της Shimano Steps E8000 με μπαταρία 504Wh. Κατασκευασμένο για enduro, διαθέτει αναρτήσεις της FOX Factory Kashima οι οποίες έχουν διαδρομή 170mm μπροστά και 160mm πίσω. Οι ζάντες είναι 29 ιντσών μπροστά και 27,5 πίσω, ενώ έχει τετραπίστονες δαγκάνες και σττους δύο δίσκους. Το τιμόνι είναι της Renthal και είναι κατασκευασμένο απο carbon για την ελαχιστοποίηση του βάρους. 
Με αυτό τον τρόπο η Ducati ξεκινά την επέκτασή της στον κόσμο των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, ενώ όπως δήλωσε ο Claudio Domenicalli κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων του αγώνα Motostudent στην Aragon βρίσκονται κοντά στην παραγωγή μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας.

Ετικέτες

Τουλάχιστον 31 εκατομμύρια ευρώ σε έναν χρόνο από πρόστιμα για κράνος – Παραβάτης ένας στους 10

Η καμπάνια ‘Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους’ συμπλήρωσε έναν χρόνο και η Αστυνομία εξέδωσε τον απολογισμό της
sym ttlbt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Ιούνιο του 2025 και έκτοτε έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι μπλόκων και ελέγχων από την Αστυνομία, με τη χρήση κράνους να συνιστά μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς συνοδεύεται από εβδομαδιαία δελτία Τύπου με τα σχετικά ευρήματα.

Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό της, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε χτες, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026, πως στη διάρκεια του χρόνου αυτού έγιναν 974.582 έλεγχοι και μέσω αυτών βεβαιώθηκαν 95.603 παραβάσεις για μη χρήση κράνους.

Αυτό σημαίνει πως χοντρικά ένας στους δέκα δεν φορούσε κράνος, το 9,8% για την ακρίβεια.

Η ανάλυση των ευρημάτων μας λέει πως 84.943 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε αναβάτες δικύκλων – με 3.054 εξ αυτών εργαζόμενους ως διανομείς – και άλλες 10.660 αφορούσαν επιβάτες σε δίκυκλα.

Στο άθροισα συγκαταλέγονται και 15.940 αναβάτες ΕΠΗΟ (Ελαφριά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα), για τους οποίους το κράνος είναι επίσης υποχρεωτικό, αλλά το πρόστιμο μόλις 30 ευρώ.

Με έναν απλό υπολογισμό (παραβάσεις επί πρόστιμα, υπολογίζοντας διπλά για τους συνεπιβάτες καθώς πληρώνει πρόστιμο γι’ αυτούς και ο αναβάτης), προκύπτει μια σούμα τουλάχιστον 31.582.700 ευρώ.

Λέμε ‘τουλάχιστον’ διότι δεν αποκλείεται κάποιοι εκ των παραβατών να είναι υπότροποι, κάτι που σημαίνει πως τα πρόστιμα γι’ αυτούς θα είναι πολύ αυστηρότερα. Θυμίζουμε πως βάσει του νέου ΚΟΚ, η πρώτη υποτροπή επισύρει χίλια ευρώ πρόστιμο, ενώ από τη δεύτερη και μετά πέφτουν διχίλιαρα.

Για κάθε μια από τις δεκάδες χιλιάδες παραβάσεις αυτές, οι αναβάτες έχασαν και το δίπλωμα οδήγησής τους για 30 μέρες, ενώ σε περιπτώσεις υποτροπής το διάστημα αυτό πολλαπλασιάζεται σε έξι μήνες για την πρώτη και έναν χρόνο για κάθε επόμενη. Μάλιστα από την πρώτη υποτροπή απαιτείται επανάληψη εκπαίδευσης και εξέτασης για να επιστραφεί το δίπλωμα, αυξάνοντας κι άλλο τη λυπητερή.

Από τα εβδομαδιαία δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. μπορούμε ακόμη να δούμε πως υπάρχει μια ελαφρά περιοδική διακύμανση που δίχως άλλο συνδέεται με την εποχή του χρόνου, αλλά και την εκάστοτε συγκυρία (λ.χ. γιορτές και αργίες).

Ο αριθμός των αστυνομικών ελέγχων ακολουθεί μια ανάλογη διακύμανση, καθώς τον Χειμώνα έχουμε κατά μέσο όρο 15 με 16.000 ελέγχους, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός αυτός ξεπερνά με συνέπεια τους 20.000.

Έτσι το ποσοστό παραβατών ανά ελέγχους επιδεικνύει μια σχετική σταθερότητα, κυμαινόμενο μεταξύ 6 και 10%, με τις μεγαλύτερες τιμές να σημειώνονται τους ζεστούς μήνες του χρόνου και τις μικρότερες τους κρύους.