SYM ED1 και EE1 2019 στην EICMA

Τα νέα ηλεκτρικά δίκυκλα της εταιρείας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/11/2018

Την τιμητική τους όμως είχαν και τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα της SYM με την δυνατή παρουσία τους φέτος στην EICMA. Η SYM θέλοντας να παραμείνει μέσα στον ρεύμα των καιρών, προσφέρει τις δικές της λύσεις στην οικολογική μετακίνηση παρουσιάζοντας το ED1. Πρόκειται για ένα “ποδήλατο” –χωρίς πετάλια- εφοδιασμένο με τον ηλεκτρικό κινητήρα 600W που τροφοδοτείται από μια αποσπώμενη μπαταρία λιθίου 48V/15Ah. Η αυτονομία είναι μικρή φτάνοντας τα 40 χιλιόμετρα όταν οδηγείται με τη μέγιστη ταχύτητα που ανέρχεται στα 25 χιλιόμετρα την ώρα, καθώς προορίζεται μόνο για αστική χρήση.

Το συνολικό βάρος περιορίζεται στα 40 κιλά, ενώ διπλώνεται στη μέση, καθιστώντας έτσι εύκολη τη μεταφορά του μέσα στα συνωστισμένα ΜΜΜ.

Το δεύτερο δίκυκλο που παρουσίασε ήταν το EE1 και είναι ένα ηλεκτρικό scooter με αποσπώμενη μπαταρία όπως και στην περίπτωση του ποδηλάτου για εύκολη επαναφόρτιση. Το βάρος του ανέρχεται στα 170 κιλά συμπεριλαμβανομένου του βάρους της μπαταρίας των 102V/52Ah, με την αυτονομία να ποικίλει ανάλογα με τη χρήση. Η SYM αναφέρει πως στους αυτοκινητόδρομους, κινούμενο σταθερή ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα, η αυτονομία του περιορίζεται στα 50 χιλιόμετρα και μέσα στην πόλη μπορεί να φτάσει και τα 100 αναλόγως τη χρήση, με την μέση αυτονομία να βρίσκεται στα 65 χιλιόμετρα.

Δείτε στο τέλος του άρθρου το αναλυτικό gallery

Ακόμη, η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, με την οικονομική λειτουργία να είναι σε ισχύ μέχρι τα 90. Τα ηλεκτρικά δίκυκλα θα είναι διαθέσιμα στην αγορά μέχρι το τέλος του 2018. Τέλος, όσον αφορά τις αποσπώμενες μπαταρίες η SYM αναφέρει πως έχει μεριμνήσει ώστε να είναι συμβατές με τους μελλοντικούς σταθμούς επαναφόρτισης που θα δημιουργηθούν, κλείνοντας το μάτι και αφήνοντας χώρο για εικασίες μιας πιθανής συνεργασίας με την iONEX. Όπως έχουμε αναφερθεί και παλιότερα η iONEX αποτελεί παρακλάδι της Kymco, που με την σειρά της προωθεί με τον δικό της τρόπο τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα, παράλληλα με τη δημιουργία του δικτύου φόρτισης των κοινόχρηστων μπαταριών.

Μια κίνηση που έκανε πολύ έξυπνα, βάζοντας μπροστά την iONEX χωρίς να εμφανίζεται πουθενά το όνομα της, καθώς πιστεύει ότι έτσι είναι πιο εύκολο να προσελκύσει περισσότερους κατασκευαστές να την ακολουθήσουν στην μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, αφού θεωρεί πως είναι ένα βήμα που πρέπει να γίνει ταυτόχρονα απ’ όλα τα εργοστάσια.

Ετικέτες

H Royal Enfield ανανεώνει το Continental GT 650 – Θα συνεχίσει δίπλα στο 750

Φρεσκάρισμα για την ινδική αγορά που λογικά θα δούμε και στα ευρωπαϊκά μοντέλα του 2027
re-continental-gt-2027
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/8/2026

Στην ουσία του το Continental GT με τον δικύλινδρο κινητήρα 648 κυβικών εκατοστών δεν αλλάζει, διατηρώντας όλα τα βασικά του χαρακτηριστικά αναλλοίωτα ως είχαν.

Στην Ινδία ωστόσο παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες μια ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου με μερικές διαφορές σε εμφάνιση και εξοπλισμό.

royal-enfield-continental-gt

Όσον αφορά στον εμφανισιακό τομέα, η διαφορά είναι εμφανέστερη στο κόκκινο (Rocker Red) χρώμα που πλέον συνοδεύεται από χυτές αλουμινένιες ζάντες, αντί των ακτινωτών που φορούσε, ενώ κινητήρας και εξατμίσεις βάφονται σε μαύρο χρώμα.

Έτσι οι ακτινωτές ζάντες συνεχίζουν στις χρωματικές εκδόσεις με το ασημί ρεζερβουάρ (Mr Clean) και με το πράσινο (British Racing Green).

royal-enfield-continental-gt

Παράλληλα, ο εξοπλισμός των Continental GT εμπλουτίζεται με φιμέ ζελατινούλα μπροστά από τα όργανα, καθώς και μια παροχή φόρτισης USB-C που προστίθεται στο τιμόνι, ενώ τα φλας γίνονται κι αυτά LED, όπως και ο προβολέας.

Στην Ινδία το φρεσκαρισμένο Continental GT είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, καθώς εικάζουμε πως αυτές οι αλλαγές θα περάσουν και στα μοντέλα που θα εξαχθούν στην Ευρώπη από το νέο έτος, κάτι που θα γνωρίζουμε πέραν κάθε αμφιβολίας μετά τις διεθνείς εκθέσεις μοτοσυκλέτας του Φθινοπώρου - διεθνείς εκθέσεις μοτοσυκλέτας του Φθινοπώρου – EICMA και Intermot.

royal-enfield-continental-gt

Μια ενδιαφέρουσα είδηση που προέκυψε από την εμφάνιση του ανανεωμένου Continental GT είναι πως η Royal Enfield φέρεται να έχει αποφασίσει να διατηρήσει τη γκάμα των δικύλινδρων 650 στην αγορά και αφότου θα έχει παρουσιάσει να ανάλογα μοντέλα με τον μεγαλύτερο δικύλινδρο των 750 κυβικών – ήδη έχουμε δει τα Himalayan 750 και Continental GT 750.

royal-enfield-continental-gt

 

Ετικέτες