SYM ED1 και EE1 2019 στην EICMA

Τα νέα ηλεκτρικά δίκυκλα της εταιρείας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/11/2018

Την τιμητική τους όμως είχαν και τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα της SYM με την δυνατή παρουσία τους φέτος στην EICMA. Η SYM θέλοντας να παραμείνει μέσα στον ρεύμα των καιρών, προσφέρει τις δικές της λύσεις στην οικολογική μετακίνηση παρουσιάζοντας το ED1. Πρόκειται για ένα “ποδήλατο” –χωρίς πετάλια- εφοδιασμένο με τον ηλεκτρικό κινητήρα 600W που τροφοδοτείται από μια αποσπώμενη μπαταρία λιθίου 48V/15Ah. Η αυτονομία είναι μικρή φτάνοντας τα 40 χιλιόμετρα όταν οδηγείται με τη μέγιστη ταχύτητα που ανέρχεται στα 25 χιλιόμετρα την ώρα, καθώς προορίζεται μόνο για αστική χρήση.

Το συνολικό βάρος περιορίζεται στα 40 κιλά, ενώ διπλώνεται στη μέση, καθιστώντας έτσι εύκολη τη μεταφορά του μέσα στα συνωστισμένα ΜΜΜ.

Το δεύτερο δίκυκλο που παρουσίασε ήταν το EE1 και είναι ένα ηλεκτρικό scooter με αποσπώμενη μπαταρία όπως και στην περίπτωση του ποδηλάτου για εύκολη επαναφόρτιση. Το βάρος του ανέρχεται στα 170 κιλά συμπεριλαμβανομένου του βάρους της μπαταρίας των 102V/52Ah, με την αυτονομία να ποικίλει ανάλογα με τη χρήση. Η SYM αναφέρει πως στους αυτοκινητόδρομους, κινούμενο σταθερή ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα, η αυτονομία του περιορίζεται στα 50 χιλιόμετρα και μέσα στην πόλη μπορεί να φτάσει και τα 100 αναλόγως τη χρήση, με την μέση αυτονομία να βρίσκεται στα 65 χιλιόμετρα.

Δείτε στο τέλος του άρθρου το αναλυτικό gallery

Ακόμη, η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, με την οικονομική λειτουργία να είναι σε ισχύ μέχρι τα 90. Τα ηλεκτρικά δίκυκλα θα είναι διαθέσιμα στην αγορά μέχρι το τέλος του 2018. Τέλος, όσον αφορά τις αποσπώμενες μπαταρίες η SYM αναφέρει πως έχει μεριμνήσει ώστε να είναι συμβατές με τους μελλοντικούς σταθμούς επαναφόρτισης που θα δημιουργηθούν, κλείνοντας το μάτι και αφήνοντας χώρο για εικασίες μιας πιθανής συνεργασίας με την iONEX. Όπως έχουμε αναφερθεί και παλιότερα η iONEX αποτελεί παρακλάδι της Kymco, που με την σειρά της προωθεί με τον δικό της τρόπο τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα, παράλληλα με τη δημιουργία του δικτύου φόρτισης των κοινόχρηστων μπαταριών.

Μια κίνηση που έκανε πολύ έξυπνα, βάζοντας μπροστά την iONEX χωρίς να εμφανίζεται πουθενά το όνομα της, καθώς πιστεύει ότι έτσι είναι πιο εύκολο να προσελκύσει περισσότερους κατασκευαστές να την ακολουθήσουν στην μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, αφού θεωρεί πως είναι ένα βήμα που πρέπει να γίνει ταυτόχρονα απ’ όλα τα εργοστάσια.

Ετικέτες

Italjet Dragster 300 Black Edition 2026 – Η γοητεία του σκότους

Νέος σκοτεινός χρωματισμός για το 300άρι Dragster της Italjet.
Italjer Dragster 300 Black Edition
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/2/2026

Η Italjet εμπλουτίζει τη γκάμα των Dragster με μια νέα Black Edition, η οποία διαφοροποιείται από αυτή που είχαμε δει στην έκθεση EICMA 2025 στο Μιλάνο πριν λίγο καιρό, «σβήνοντας» από το Dragster κάθε ίχνος άλλου χρώματος.

Απαλλαγμένο από κάθε λογής γραφικά και με το πλαίσιό του σε μαύρο φινίρισμα, το Dragster 300 Black Edition δεν διαφέρει σε τίποτε άλλο όσον αφορά στην τεχνική του βάση και εξοπλισμό.

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 278 cc αποδίδει 24 hp και 2.7 kgm για 128 κιλά σε ένα σπορ σκούτερ που κυλά σε τροχούς 12 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, ενώ ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό ατσάλινο χωροδικτύωμα γύρω από το οποίο κτίζεται, κρατώντας το σε κοινή θέα, καθώς και για την πρωτότυπη μπροστινή ανάρτηση με το μονόμπρατσο S.I.S..

Επί του παρόντος η νέα Black Edition δεν έχει προστεθεί στην ιστοσελίδα της Italjet δίπλα στους άλλους διαθέσιμους χρωματισμούς που περιλαμβάνουν τους χρωματικούς συνδυασμούς μαύρο-κόκκινο και λευκό-κίτρινο, καθώς και τις δύο ειδικές εκδόσεις Malossi Edition και Gresini Edition.

Ετικέτες