SYM ED1 και EE1 2019 στην EICMA

Τα νέα ηλεκτρικά δίκυκλα της εταιρείας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/11/2018

Την τιμητική τους όμως είχαν και τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα της SYM με την δυνατή παρουσία τους φέτος στην EICMA. Η SYM θέλοντας να παραμείνει μέσα στον ρεύμα των καιρών, προσφέρει τις δικές της λύσεις στην οικολογική μετακίνηση παρουσιάζοντας το ED1. Πρόκειται για ένα “ποδήλατο” –χωρίς πετάλια- εφοδιασμένο με τον ηλεκτρικό κινητήρα 600W που τροφοδοτείται από μια αποσπώμενη μπαταρία λιθίου 48V/15Ah. Η αυτονομία είναι μικρή φτάνοντας τα 40 χιλιόμετρα όταν οδηγείται με τη μέγιστη ταχύτητα που ανέρχεται στα 25 χιλιόμετρα την ώρα, καθώς προορίζεται μόνο για αστική χρήση.

Το συνολικό βάρος περιορίζεται στα 40 κιλά, ενώ διπλώνεται στη μέση, καθιστώντας έτσι εύκολη τη μεταφορά του μέσα στα συνωστισμένα ΜΜΜ.

Το δεύτερο δίκυκλο που παρουσίασε ήταν το EE1 και είναι ένα ηλεκτρικό scooter με αποσπώμενη μπαταρία όπως και στην περίπτωση του ποδηλάτου για εύκολη επαναφόρτιση. Το βάρος του ανέρχεται στα 170 κιλά συμπεριλαμβανομένου του βάρους της μπαταρίας των 102V/52Ah, με την αυτονομία να ποικίλει ανάλογα με τη χρήση. Η SYM αναφέρει πως στους αυτοκινητόδρομους, κινούμενο σταθερή ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα, η αυτονομία του περιορίζεται στα 50 χιλιόμετρα και μέσα στην πόλη μπορεί να φτάσει και τα 100 αναλόγως τη χρήση, με την μέση αυτονομία να βρίσκεται στα 65 χιλιόμετρα.

Δείτε στο τέλος του άρθρου το αναλυτικό gallery

Ακόμη, η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, με την οικονομική λειτουργία να είναι σε ισχύ μέχρι τα 90. Τα ηλεκτρικά δίκυκλα θα είναι διαθέσιμα στην αγορά μέχρι το τέλος του 2018. Τέλος, όσον αφορά τις αποσπώμενες μπαταρίες η SYM αναφέρει πως έχει μεριμνήσει ώστε να είναι συμβατές με τους μελλοντικούς σταθμούς επαναφόρτισης που θα δημιουργηθούν, κλείνοντας το μάτι και αφήνοντας χώρο για εικασίες μιας πιθανής συνεργασίας με την iONEX. Όπως έχουμε αναφερθεί και παλιότερα η iONEX αποτελεί παρακλάδι της Kymco, που με την σειρά της προωθεί με τον δικό της τρόπο τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα, παράλληλα με τη δημιουργία του δικτύου φόρτισης των κοινόχρηστων μπαταριών.

Μια κίνηση που έκανε πολύ έξυπνα, βάζοντας μπροστά την iONEX χωρίς να εμφανίζεται πουθενά το όνομα της, καθώς πιστεύει ότι έτσι είναι πιο εύκολο να προσελκύσει περισσότερους κατασκευαστές να την ακολουθήσουν στην μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, αφού θεωρεί πως είναι ένα βήμα που πρέπει να γίνει ταυτόχρονα απ’ όλα τα εργοστάσια.

Ετικέτες

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.