ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Yamaha: Νέος CEO ο Πάρης Κυριακόπουλος - Παραιτήθηκε ο Σωτήριος Χατζίκος

Προγραμματισμένη αλλαγή για την Yamaha στην Ελλάδα
Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
ο κος Πάρης Κυριακόπουλος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/1/2023

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ είχε ανακοινώσει πως στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ο κος Σωτήρης Χατζίκος θα ολοκληρώσει την μακρά θητεία του ως CEO και την θέση αυτή θα καλύψει ο Πρόεδρος του Ομίλου κος Πάρης Κυριακόπουλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 3/1/2023 και μετά την ανασυγκρότηση εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση που δεν ξεφεύγει από το πλάνο που είχε ανακοινωθεί με τον κο Χατζίκο να παραμένει μέλος, είναι άλλωστε και μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι πλέον ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κος Πάρης Κυριακόπουλος.

Ο κος Χατζίκος ανέλαβε την διοίκηση της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ το 2008, στην πιο ταραχώδη περίοδο της κρίσης και στα δεκαπέντε αυτά χρόνια συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάπτυξή της, με την Porsche και την Sixt να εντάσσονται στην επιχειρηματική δραστηριότητά της το 2011 και το 2018, όπως επίσης προχώρησε και σε μία ριζική, εσωτερική αναδιοργάνωση.

 

Χατζίκος
ο κος Σωτήρης Χατζίκος στο γραφείο του, στις νέες εγκαταστάσεις της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Η ανακοίνωση της εισηγμένης είναι η παρακάτω:

«Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και το διακριτικό τίτλο “ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.” (“Εταιρεία”) ανακοινώνει ότι ο κ. Σωτήριος Χατζίκος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, η οποία έγινε δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 03.01.2023, παραμένει δε στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκλεγμένο από τη γενική συνέλευση μέλος.

Κατά την ανωτέρω συνεδρίαση της 03.01.2023 το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα και όρισε τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 5§2 του ν. 4706/2020.

Μετά την παραπάνω ανασυγκρότηση σε σώμα, το Δ.Σ. της Εταιρίας έχει ως εξής:

 

1. Πάρης Κυριακόπουλος του Οδυσσέα και της Αναστασίας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.

 

2. Κρίτων Λεωνίδας Αναβλαβής του Στεφάνου και της Άννας Μαίρης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

 

3. Ιωάννης - Στυλιανός Ταβουλάρης του Νικολάου και της Βασιλικής, Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.

 

4. Θεόδωρος Ακίσκαλος του Αριστομένη και της Χίλντα Άννας, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

 

5. Λευκοθέα Βαράγκη του Θεμιστοκλή και της Ελένης, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

 

6. Ελένη Βρεττού του Χρήστου και της Ευτυχίας, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

 

7. Αλέξανδρος Διογένους του Γεωργίου και της Άννας, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

 

8. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος του Σωτηρίου και της Ειρήνης, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

 

9. Ειρήνη Μπαρδάνη του Φλώριου και της Παναγιώτας, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

 

10. Νικόλαος Παγιασλής του Πάνου και της Μαρίας, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

 

11. Σωτήριος Χατζίκος του Δημητρίου και της Ελπινίκης, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής και λήγει για το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου την 24.06.2024, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.

Επίσης, στην από 03.01.2023 συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίστηκαν εκ νέου οι εξουσίες εκπροσώπησης της Εταιρίας.

Περαιτέρω, το Δ.Σ., κατά την ως άνω συνεδρίασή του της 03.01.2023, κατόπιν της ανωτέρω ανασυγκρότησής του σε σώμα, αποφάσισε την αντικατάσταση του κ. Ιωάννη – Στυλιανού Ταβουλάρη ως μέλους της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Εταιρικής Διακυβέρνησης από την κα Ελένη Βρεττού, μη εκτελεστικού μέλους Δ.Σ.

Η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων και Εταιρικής Διακυβέρνησης ανασυγκροτήθηκε σε σώμα κατά τη συνεδρίασή της την 03.01.2023 και η νέα σύνθεσή της, καθώς και η ιδιότητα του κάθε μέλους της έχουν ως ακολούθως:

 

1. Αλέξανδρος Διογένους (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.), Πρόεδρος,

 

2. Θεόδωρος Ακίσκαλος (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.), Μέλος,

 

3. Ελένη Βρεττού (μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.), Μέλος.

 

Η θητεία των ανωτέρω μελών της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Εταιρικής Διακυβέρνησης συμπίπτει με τη θητεία του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι λήγει την 24.06.2024, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.

Ετικέτες

Ducati: Product Design Red Dot Award 2026 για τη νέα γενιά του Monster

Η πέμπτη γενιά του ιταλικού γυμνού απέσπασε σχεδιαστική βράβευση
Monster
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/8/2026

Η επιτροπή βράβευσε τη σχεδιαστική προσέγγιση της Monster, η οποία παρότι σύγχρονη διατηρεί τα χαρακτηριστικά και την πεμπτουσία του μοντέλου που το καθιέρωσαν από το 1992

Η Ducati Monster είναι η νικήτρια του Red Dot Design Award - Product Design 2026, ενός από τους πιο αναγνωρισμένους θεσμούς παγκοσμίως στον σχεδιασμό προϊόντων. Ο θεσμός, που ιδρύθηκε το 1955, απονέμεται κάθε χρόνο από ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών, η οποία αξιολογεί προϊόντα με βάση τον σχεδιασμό, την καινοτομία, τη λειτουργικότητα και την αισθητική τους.

Monster

Η διάκριση αφορά τη νέα, πέμπτη γενιά της Monster, η οποία παρουσιάστηκε το 2025 και αποτελεί τη σύγχρονη εξέλιξη ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα στην ιστορία της Ducati.

Monster

Η ιταλική εταιρεία, προσπάθησε να διατηρήσει στην νέα Monster τη βασική φιλοσοφία που καθιέρωσε το μοντέλο από την πρώτη του εμφάνιση το 1992, συνδυάζοντας λιτό σχεδιασμό, χαμηλό βάρος και σπορ χαρακτήρα. Παράλληλα, υιοθετεί νέα σχεδιαστική γλώσσα και σύγχρονη τεχνολογία, παραμένοντας πιστή σε χαρακτηριστικά στοιχεία όπως το ρεζερβουάρ με τους έντονους "ώμους", τον στρογγυλό προβολέα, την ενιαία σέλα και το κοντό πίσω τμήμα.

Monster

Η βράβευση της Monster συνεχίζει την παράδοση της Ducati στις διακρίσεις του θεσμού Red Dot, καθώς στο παρελθόν έχουν επίσης διακριθεί οι, 1199 Panigale (2013), XDiavel S (2016), Diavel 1260 (2019) και Diavel V4 (2024)

Monster

Το νέο βραβείο επιβεβαιώνει τη διαχρονική παρουσία της Ducati ανάμεσα στους κατασκευαστές που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στις επιδόσεις και την τεχνολογία, αλλά και στον βιομηχανικό σχεδιασμό των μοντέλων τους.

Monster

Monster