Ρεκόρ Guinness έκανε ο Josh Herrin για ταχύτερο ξύσιμο αγκώνα – VIDEO!

Με Yamaha R6 στα 162.4χλμ για 30 μέτρα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/2/2021

Ο δημοφιλής Αμερικανός αγωνιζόμενος, πρωταθλητής στα MotoAmerica Superstock αλλά και Superbike, Josh Herrin σημείωσε ένα πρωτότυπο ρεκόρ, ξύνοντας αγκώνα με ταχύτητα μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων και σε απόσταση μεγαλύτερη των τριάντα μέτρων.

Πρόκειται για ένα ρεκόρ που έγινε στοχευμένα μετά από αρκετές προσπάθειες για λογαριασμό της Fresh n’ Lean, μίας μεγάλης εταιρείας παράδοσης έτοιμου, οργανικού φαγητού για την οποία ο Herrin λειτουργεί ως πρέσβης επικοινωνίας.

Ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι και ο ίδιος μοτοσυκλετιστής και λατρεύει τους αγώνες, που είναι και ο βασικός λόγος που μία τέτοια εταιρεία προσέγγισε τον Herrin για να γίνει χορηγός του.

Από εκείνη την στιγμή έψαχναν αρκετά για να βρουν μία πρωτότυπη ιδέα που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το ταλέντο του Herrin κερδίζοντας προβολή, μέχρι που στο τραπέζι έπεσε το ρεκόρ Guinness για το ταχύτερο ξύσιμο αγκώνα κερδίζοντας την προσοχή του Josh, όπως εξηγείται και στο video.

Επιλέχτηκε η τοποθεσία Buttonwillow Raceway Park που η λέξη «πάρκο» την χαρακτηρίζει απόλυτα. Κι αυτό γιατί ακριβώς όπως συμβαίνει με πολλές τέτοιες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ δεν μιλάμε για μία απλή πίστα αλλά για ένα σύνολο διαδρομών που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και ταυτόχρονους, ξεχωριστούς αγώνες!

Η βασική δομή της πίστας μπορεί να δώσει 12(!) διαφορετικές διαδρομές για δοκιμές και τεχνική οδήγηση, ενώ μαζί με τα καρτ ο αριθμός των συνδυασμών που μπορούν να γίνουν ξεπερνά τις 25!

Αυτό δίνει μία μεγαλύτερη διάσταση σε ένα από τα ζητήματα που ακούγονται στο video και χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν, περιμένοντας να πάνε την επόμενη ημέρα κάποιου track day για να κάνουν την προσπάθεια του ρεκόρ. Κι αυτό για να έχει καθαρίσει η πίστα από την αρκετή σκόνη της Καλιφόρνια όπου και βρίσκεται. Με σχεδόν 25 δυνατούς συνδυασμούς, είναι λογικό κάποια σημεία της πίστας να αργούν να δουν κίνηση και να καθαρίσουν αρκετά.

Σε κάθε περίπτωση ο Herrin έκανε αρκετές προσπάθειες με την Yamaha R6 αναγκασμένος να παραμείνει σε γωνία 60 μοιρών για να κερδίσει σε ταχύτητα, καλύπτοντας έτσι και την απαίτηση των 30 μέτρων για να προσμετρηθεί ως ρεκόρ.

Το ξύσιμο του αγκώνα, όταν συμβαίνει φυσικά στην διάρκεια ενός αγώνα και όχι παλεύοντας για κάποια φωτογραφία, σπανίως γίνεται σε αυτά τα χιλιόμετρα και ακόμη πιο σπάνια επί τριάντα μέτρα. Ο Herrin έπρεπε να προσαρμόσει την γραμμή του ώστε να κρατηθεί στην σωστή γωνία για να κερδίσει το ρεκόρ και έπειτα από αρκετές προσπάθειες εκείνη την ημέρα, τελικά το κατάφεραν.

Είχαν προηγηθεί άλλες προσπάθειες σε διαφορετικές πίστες, μέχρι που βρήκαν την συγκεκριμένη στροφή που θα τους επέτρεπε να προσαρμόσουν την προσέγγισή της κατάλληλα, με στόχο το ρεκόρ.

Το ρεκόρ έγινε στις 4 Φεβρουαρίου, αλλά επισημοποιήθηκε σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2021 από την επιτροπή των ρεκόρ Guinness, με τον Josh να ανεβάζει σήμερα και το video της προσπάθειάς του:

Valentino Rossi: Επιβεβαίωσε τα αγωνιστικά τετράτροχα σχέδιά του για το 2026

Παραμένει και φέτος στην BMW, αλλάζει όμως πρωτάθλημα
valentino
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/1/2026

Ο θρύλος του MotoGP Valentino Rossi αν και αποχώρησε από τον θεσμό WEC της FIA, επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στη BMW και το 2026 και θα επιστρέψει στο GT World Challenge Europe, εκεί που αγωνιζόταν και τις σεζόν 2022 - 2024.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μοτοσυκλέτας μεταπήδησε στους επαγγελματικούς αγώνες αυτοκινήτου μετά το τέλος της καριέρας του στο MotoGP και εντάχθηκε στην βελγική ομάδα WRT με αυτοκίνητα Audi για τη σεζόν 2022. Την επόμενη χρονιά παρέμεινε στην WRT, που όμως αγωνιζόταν με αυτοκίνητα BMW.

Το 2024 συμμετείχε και στο World Endurance Championship (WEC), ενώ το 2025 επικεντρώθηκε πλήρως στο WEC. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας VR46 MotoGP στη Ρώμη την Τετάρτη, ο Ιταλός επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει στο GTWCE και έχει συμφωνήσει με την BMW για τρία ακόμη χρόνια.

Ο Rossi ανέφερε ως λόγο για την αποχώρησή του από το WEC τις οικογενειακές του υποχρεώσεις: “Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζομαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, αλλά αποφάσισα να αλλάξω, επειδή το GTWC διεξάγεται στην Ευρώπη και οι αγώνες είναι πιο κοντά μεταξύ τους, ενώ στο WEC οι περισσότεροι αγώνες διεξάγονται εκτός Ευρώπης, με αποτέλεσμα να χρειάζονται πολλές πτήσεις και μακρινά ταξίδια. Με δύο μικρά κορίτσια και οικογένεια, είναι δύσκολο να λείπω για τόσες πολλές μέρες, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το GTWC είναι πολύ διασκεδαστικό."

"Η επιλογή ήταν δική μου, σε συμφωνία με τη BMW, με την οποία υπέγραψα τριετή ανανέωση. Έπρεπε επίσης να καταλάβω προσεκτικά τι να κάνω μαζί τους, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί νιώθω καλά σε αυτό το πρωτάθλημα. Θα αγωνιστώ στο GTWC και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι ένα πρωτάθλημα που μου αρέσει πολύ και στο οποίο συμμετείχα στην αρχή της αγωνιστικής μου καριέρας”, δήλωσε ο Rossi.

Ετικέτες