Ρεκόρ Guinness έκανε ο Josh Herrin για ταχύτερο ξύσιμο αγκώνα – VIDEO!

Με Yamaha R6 στα 162.4χλμ για 30 μέτρα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/2/2021

Ο δημοφιλής Αμερικανός αγωνιζόμενος, πρωταθλητής στα MotoAmerica Superstock αλλά και Superbike, Josh Herrin σημείωσε ένα πρωτότυπο ρεκόρ, ξύνοντας αγκώνα με ταχύτητα μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων και σε απόσταση μεγαλύτερη των τριάντα μέτρων.

Πρόκειται για ένα ρεκόρ που έγινε στοχευμένα μετά από αρκετές προσπάθειες για λογαριασμό της Fresh n’ Lean, μίας μεγάλης εταιρείας παράδοσης έτοιμου, οργανικού φαγητού για την οποία ο Herrin λειτουργεί ως πρέσβης επικοινωνίας.

Ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι και ο ίδιος μοτοσυκλετιστής και λατρεύει τους αγώνες, που είναι και ο βασικός λόγος που μία τέτοια εταιρεία προσέγγισε τον Herrin για να γίνει χορηγός του.

Από εκείνη την στιγμή έψαχναν αρκετά για να βρουν μία πρωτότυπη ιδέα που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το ταλέντο του Herrin κερδίζοντας προβολή, μέχρι που στο τραπέζι έπεσε το ρεκόρ Guinness για το ταχύτερο ξύσιμο αγκώνα κερδίζοντας την προσοχή του Josh, όπως εξηγείται και στο video.

Επιλέχτηκε η τοποθεσία Buttonwillow Raceway Park που η λέξη «πάρκο» την χαρακτηρίζει απόλυτα. Κι αυτό γιατί ακριβώς όπως συμβαίνει με πολλές τέτοιες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ δεν μιλάμε για μία απλή πίστα αλλά για ένα σύνολο διαδρομών που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και ταυτόχρονους, ξεχωριστούς αγώνες!

Η βασική δομή της πίστας μπορεί να δώσει 12(!) διαφορετικές διαδρομές για δοκιμές και τεχνική οδήγηση, ενώ μαζί με τα καρτ ο αριθμός των συνδυασμών που μπορούν να γίνουν ξεπερνά τις 25!

Αυτό δίνει μία μεγαλύτερη διάσταση σε ένα από τα ζητήματα που ακούγονται στο video και χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν, περιμένοντας να πάνε την επόμενη ημέρα κάποιου track day για να κάνουν την προσπάθεια του ρεκόρ. Κι αυτό για να έχει καθαρίσει η πίστα από την αρκετή σκόνη της Καλιφόρνια όπου και βρίσκεται. Με σχεδόν 25 δυνατούς συνδυασμούς, είναι λογικό κάποια σημεία της πίστας να αργούν να δουν κίνηση και να καθαρίσουν αρκετά.

Σε κάθε περίπτωση ο Herrin έκανε αρκετές προσπάθειες με την Yamaha R6 αναγκασμένος να παραμείνει σε γωνία 60 μοιρών για να κερδίσει σε ταχύτητα, καλύπτοντας έτσι και την απαίτηση των 30 μέτρων για να προσμετρηθεί ως ρεκόρ.

Το ξύσιμο του αγκώνα, όταν συμβαίνει φυσικά στην διάρκεια ενός αγώνα και όχι παλεύοντας για κάποια φωτογραφία, σπανίως γίνεται σε αυτά τα χιλιόμετρα και ακόμη πιο σπάνια επί τριάντα μέτρα. Ο Herrin έπρεπε να προσαρμόσει την γραμμή του ώστε να κρατηθεί στην σωστή γωνία για να κερδίσει το ρεκόρ και έπειτα από αρκετές προσπάθειες εκείνη την ημέρα, τελικά το κατάφεραν.

Είχαν προηγηθεί άλλες προσπάθειες σε διαφορετικές πίστες, μέχρι που βρήκαν την συγκεκριμένη στροφή που θα τους επέτρεπε να προσαρμόσουν την προσέγγισή της κατάλληλα, με στόχο το ρεκόρ.

Το ρεκόρ έγινε στις 4 Φεβρουαρίου, αλλά επισημοποιήθηκε σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2021 από την επιτροπή των ρεκόρ Guinness, με τον Josh να ανεβάζει σήμερα και το video της προσπάθειάς του:

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Κρατική χρηματοδότηση 9 εκατομμυρίων ευρώ ενόψει αυξημένου ανταγωνισμού

Νέες πίστες σε Βουλγαρία και Αλβανία προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις
pista
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/6/2026

Τη χρηματοδότηση ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού για τη συνολική αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Το πλάνο περιλαμβάνει εκτεταμένες παρεμβάσεις στην αγωνιστική διαδρομή, στις ζώνες ασφαλείας, στις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης ομάδων και οδηγών, στα pits, στα κτήρια διοίκησης και στις υποδομές φιλοξενίας.

Η πίστα των Σερρών αποτελεί μία από τις κορυφαίες πίστες των Βαλκανίων, όμως η δημιουργία νέων πιστών όπως η A1 Motor Park στη Βουλγαρία και η Auto Moto Park στην Αλβανία δημιουργούν νέα δεδομένα και εντείνουν σημαντικά τον ανταγωνισμό στην ευρύτερη περιοχή. Για τον λόγο αυτό το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ την ελληνική πίστα.

Η παραπάνω είδηση θα μπορούσε να σχετίζεται και με τη νέα πίστα που προανήγγειλε ο Μάριος Ηλιόπουλος στην Πάτρα, ενώ παράλληλα ελπίζουμε το έργο να πραγματοποιηθεί κι αυτά τα χρήματα να πιάσουν τόπο, ώστε η πίστα των Σερρών να εξελιχθεί περαιτέρω.

Η δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε: “Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση, με ποσό 9 εκατομμυρίων ευρώ, της αναβάθμισης του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, ενός έργου που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας και να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση των Σερρών στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

"Πρόκειται για μια εξέλιξη που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, καθώς το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκε μια ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Σερρών και του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, με κοινό στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων και της αναπτυξιακής προοπτικής που διαθέτει το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

"Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση αυτή, η οποία ανταποκρίνεται σε ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο ίδιος πίστεψε στο όραμα για τον τόπο μας.

"Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Εξωτερικών και Βουλευτή Σερρών κ. Τάσο Χατζηβασιλείου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων και συνέβαλε ουσιαστικά στην προώθηση του αιτήματος στα αρμόδια κέντρα λήψης αποφάσεων. Και, φυσικά, ευχαριστώ θερμά τον Αν. Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για την εξαιρετική συνεργασία μας, καθώς και για την ανταπόκρισή του σε ένα ζήτημα που αφορά το μέλλον του τόπου μας.

"Η αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου δεν αφορά μόνο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αφορά την εξωστρέφεια των Σερρών, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την προσέλκυση επισκεπτών και επενδύσεων και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για την περιοχή μας.

"Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε η εξαγγελία αυτή να μετατραπεί σύντομα σε έργο και να αποδώσει τα μέγιστα οφέλη για τους πολίτες των Σερρών.

"Σήμερα είναι μια πολύ καλή ημέρα για τις Σέρρες. Και είναι μια ημέρα που μας επιτρέπει να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον ενός εμβληματικού έργου για τον τόπο μας”.