Ρεκόρ Guinness έκανε ο Josh Herrin για ταχύτερο ξύσιμο αγκώνα – VIDEO!

Με Yamaha R6 στα 162.4χλμ για 30 μέτρα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/2/2021

Ο δημοφιλής Αμερικανός αγωνιζόμενος, πρωταθλητής στα MotoAmerica Superstock αλλά και Superbike, Josh Herrin σημείωσε ένα πρωτότυπο ρεκόρ, ξύνοντας αγκώνα με ταχύτητα μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων και σε απόσταση μεγαλύτερη των τριάντα μέτρων.

Πρόκειται για ένα ρεκόρ που έγινε στοχευμένα μετά από αρκετές προσπάθειες για λογαριασμό της Fresh n’ Lean, μίας μεγάλης εταιρείας παράδοσης έτοιμου, οργανικού φαγητού για την οποία ο Herrin λειτουργεί ως πρέσβης επικοινωνίας.

Ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι και ο ίδιος μοτοσυκλετιστής και λατρεύει τους αγώνες, που είναι και ο βασικός λόγος που μία τέτοια εταιρεία προσέγγισε τον Herrin για να γίνει χορηγός του.

Από εκείνη την στιγμή έψαχναν αρκετά για να βρουν μία πρωτότυπη ιδέα που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το ταλέντο του Herrin κερδίζοντας προβολή, μέχρι που στο τραπέζι έπεσε το ρεκόρ Guinness για το ταχύτερο ξύσιμο αγκώνα κερδίζοντας την προσοχή του Josh, όπως εξηγείται και στο video.

Επιλέχτηκε η τοποθεσία Buttonwillow Raceway Park που η λέξη «πάρκο» την χαρακτηρίζει απόλυτα. Κι αυτό γιατί ακριβώς όπως συμβαίνει με πολλές τέτοιες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ δεν μιλάμε για μία απλή πίστα αλλά για ένα σύνολο διαδρομών που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και ταυτόχρονους, ξεχωριστούς αγώνες!

Η βασική δομή της πίστας μπορεί να δώσει 12(!) διαφορετικές διαδρομές για δοκιμές και τεχνική οδήγηση, ενώ μαζί με τα καρτ ο αριθμός των συνδυασμών που μπορούν να γίνουν ξεπερνά τις 25!

Αυτό δίνει μία μεγαλύτερη διάσταση σε ένα από τα ζητήματα που ακούγονται στο video και χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν, περιμένοντας να πάνε την επόμενη ημέρα κάποιου track day για να κάνουν την προσπάθεια του ρεκόρ. Κι αυτό για να έχει καθαρίσει η πίστα από την αρκετή σκόνη της Καλιφόρνια όπου και βρίσκεται. Με σχεδόν 25 δυνατούς συνδυασμούς, είναι λογικό κάποια σημεία της πίστας να αργούν να δουν κίνηση και να καθαρίσουν αρκετά.

Σε κάθε περίπτωση ο Herrin έκανε αρκετές προσπάθειες με την Yamaha R6 αναγκασμένος να παραμείνει σε γωνία 60 μοιρών για να κερδίσει σε ταχύτητα, καλύπτοντας έτσι και την απαίτηση των 30 μέτρων για να προσμετρηθεί ως ρεκόρ.

Το ξύσιμο του αγκώνα, όταν συμβαίνει φυσικά στην διάρκεια ενός αγώνα και όχι παλεύοντας για κάποια φωτογραφία, σπανίως γίνεται σε αυτά τα χιλιόμετρα και ακόμη πιο σπάνια επί τριάντα μέτρα. Ο Herrin έπρεπε να προσαρμόσει την γραμμή του ώστε να κρατηθεί στην σωστή γωνία για να κερδίσει το ρεκόρ και έπειτα από αρκετές προσπάθειες εκείνη την ημέρα, τελικά το κατάφεραν.

Είχαν προηγηθεί άλλες προσπάθειες σε διαφορετικές πίστες, μέχρι που βρήκαν την συγκεκριμένη στροφή που θα τους επέτρεπε να προσαρμόσουν την προσέγγισή της κατάλληλα, με στόχο το ρεκόρ.

Το ρεκόρ έγινε στις 4 Φεβρουαρίου, αλλά επισημοποιήθηκε σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2021 από την επιτροπή των ρεκόρ Guinness, με τον Josh να ανεβάζει σήμερα και το video της προσπάθειάς του:

Ματαιώθηκε η Intermot 2026 – Ραντεβού το 2027 σε νέες ημερομηνίες

Το πείραμα της ετήσιας έκθεσης της Κολωνίας δεν πέτυχε και αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε η ματαίωση της έκθεσης της επόμενης χρονιάς, ενώ αλλάζει πάλι στόχευση
intermot
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/2/2026

Μέχρι το 2019 η Διεθνής Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Κολωνίας, η γνωστή Intermot γινόταν κάθε δύο χρόνια τον Οκτώβρη, περίπου έναν μήνα πριν τη διοργάνωση της ετήσιας EICMA στο Μιλάνο.

Η ματαίωση της Intermot το 2021 εξαιτίας της πανδημίας covid-19 μετέφερε τη γερμανική έκθεση στο 2022, αλλά πια η κατάσταση είχε αλλάξει. Η έκθεση της Κολωνίας έψαχνε να βρει τη θέση της σε μια βιομηχανία που είχε μεταλλαχθεί, με τις περισσότερες πρεμιέρες να γίνονται πια διαδικτυακώς απλωμένες σε μια μεγάλη περίοδο αρκετών μηνών, ενώ οι κατασκευαστές στήριξαν την ιταλική έκθεση κρατώντας αρκετές αποκαλύψεις για το ετήσιο ραντεβού της.

Το 2022 η μόνη πρεμιέρα που φιλοξενήθηκε στην Intermot ήταν αυτή της Honda με το CB750 Hornet. Ούτε καν η συμπατριώτισσα BMW δεν παρέκκλινε της απόφασής της να απέχει από εκθέσεις και να παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα αποκλειστικώς online.

Η Intermot έπρεπε να αλλάξει για να βρει ξανά τη θέση της στον κόσμο της Μοτοσυκλέτας και στο πλαίσιο αυτό το 2024 ανακοινώθηκε πως θα γινόταν κι αυτή ετήσια, στρέφοντας το ενδιαφέρον της σε νέα πεδία, όπως οι influencers και οι πάσης φύσης ψηφιακοί δημιουργοί.

Το ΜΟΤΟ παρέμεινε διαχρονικά πιστό στο ραντεβού της Κολωνίας, ωστόσο ήταν σαφές πως δεν υπήρχε πια ειδησεογραφία από τις μόλις δύο σάλες του εκθεσιακού κέντρου Koelnmesse που τη φιλοξένησαν.

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 η διοργανώτρια της Intermot, IVM (Industrie Verband Motorrad Deutschland e.V.) ανακοίνωσε πως η έκθεση της Κολωνίας δεν θα γίνει το 2026. Ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του Δεκέμβρη στο νέο πρόγραμμα που εγκαινίασε πέρυσι ως ετήσια, επιλέγοντας μια ημερομηνία μετά την EICMA που παραδοσιακά επιμένει στις αρχές Νοέμβρη, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί φέτος.

Αντ’ αυτού, η Intermot μεταφέρεται σε νέες ημερομηνίες, καθώς ανακοινώθηκε η επόμενη διοργάνωση από 12 ως 14 Φεβρουαρίου 2027. Αυτό σημαίνει πως η έκθεση θα μικρύνει και σε διάρκεια, καθώς από τετραήμερη που θα ήταν αρχικά γίνεται τριήμερη.

Περιμένουμε πλέον με ενδιαφέρον τις επόμενες ανακοινώσεις για το νέο προφίλ της Intermot, καθώς σε πρώτη φάση αυτό που καθίσταται πασιφανές είναι η συρρίκνωσή της.