Suzuki Hayabusa 860 άλογα: O Guy Martin στην τελική ευθεία για τα 482Km/h!

Έτοιμος για το αγγλικό ρεκόρ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/5/2021

Ο Guy Martin δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις παρόλο που αποσύρθηκε από τους αγώνες το 2017, και συγκεκριμένα από το Isle of Man TT όπου είχε γίνει ένας από τους ήρωές του, εξαιτίας της προσωπικότητάς του και των τολμηρών δηλώσεών του.

Οι αγώνες του θύμιζαν μετά από ένα σημείο την ημέρα της «μαρμότας» όπως είπε, κι έτσι αποφάσισε την τελευταία πενταετία να ασχοληθεί με άλλα πράγματα στην ζωή του, ένα από αυτά ήταν να διασχίσει την αμερικάνικη ήπειρο με ποδήλατο. Η ταχύτητα όμως του είχε λείψει και την κυνήγησε με όλα τα μέσα, ακόμη και τρακτέρ, καταλήγοντας το 2019 με μία Hayabusa Turbo προετοιμασμένη από την Holeshot Racing.

Πέρσι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έφτασε τα 830 άλογα και πλέον, σύμφωνα με τον Martin, ξεπερνά τους 860 ίππους χωρίς όμως να είναι βέβαιο αν η Holeshot Racing συνεχίζει να τον υποστηρίζει. Η Holeshot Racing ήταν εκείνη που προετοίμασε την Hayabusa του Martin φτάνοντας τα 270mp/h (περίπου 435km/h) πίσω στο 2019.

Τώρα ο πήχης για τον Martin είναι να ξεπεράσει τα 300μίλια, δηλαδή τα 482,8Km/h, ένα ρεκόρ που μετρά από εκκίνηση και για τον σκοπό αυτό δεν βελτίωσε μόνο την ιπποδύναμη αλλά κυρίως την αεροδυναμική πηγαίνοντας την μοτοσυκλέτα σε αεροσύραγγα. Το φαίριγνκ κρατά κάποιες βασικές σχεδιαστικές γραμμές της Hayabusa που παραμένουν αμυδρά στο προσκήνιο, θυμίζοντας πως αυτή η μοτοσυκλέτα έχει φτιαχτεί για τον σκοπό αυτό.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Martin έκανε μία κάπως μακάβρια δήλωση, λέγοντας πως θα πέθαινε για να το πετύχει κάτι που προφανώς ο καθένας απεύχεται, αλλά είναι χαρακτηριστικό της επιμονής που δείχνει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η Suzuki Hayabusa που αγοράστηκε πριν από τρία χρόνια έναντι 6.000 Ευρώ σε μέτρια κατάσταση, έχει περάσει την ζωή της από τότε κάνοντας επιταχύνσεις και, είναι έτοιμη για την νέα προσπάθεια με την αναβαθμισμένη ιπποδύναμή της. Το μόνο που μένει πλέον είναι να θέσει ο Martin την ημερομηνία, κάτι που θα κάνεις μόλις αισθανθεί πως όλα είναι «ΟΚ». Όπως έχει δηλώσει, επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο, μέχρι τα 400Km/h είναι όλα καλά, από εκεί και πάνω η αδρεναλίνη τον κρατά ξύπνιο για δύο μέρες, ενώ αντίστοιχα δύσκολη σωματικά και πνευματικά είναι και η προετοιμασία. Μην ξεχνάμε πως η απόσταση είναι συγκεκριμένη και η πίστα του αεροδρομίου τελειώνει, δεν μιλάμε για ρεκόρ στην αχανή Bonneville και τα λάθη έχουν μικρότερα περιθώρια για διόρθωση.

 

 

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο ο τζίρος ξεπέρασε το ένα δις ευρώ

Πολύ καλά πάνε οι δουλειές για την ιταλική εταιρεία η οποία είδε και πάλι τα έσοδα της να αυξάνονται
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Brembo είδε σε ένα τρίμηνο τον τζίρο της να ξεπερνά το ένα δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4.4% ως προς τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής εταιρείας, στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2024 τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 176.8 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 75.2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έσοδα βάσει των συγκρίσιμων συναλλαγματικών ισοτιμιών αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα της συγκεκριμένης περιόδου της περσινής χρονιάς, με τον χρηματοοικονομικό δανεισμό να φτάνει τα 529,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 23,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με αυτόν της 31ης Μαρτίου 2023.

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi ανέφερε: “H Brembo ξεκίνησε και το 2024 με θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας την θετική τάση που υπήρχε και το 2023. Για πρώτη φορά σε ένα μόλις τρίμηνο ξεπεράσαμε το ένα δις ευρώ σε έσοδα. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις αυξημένες σε όγκο πωλήσεις στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε, ώστε να προωθήσουμε τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης του Ομίλου μας. Στην Ταϊλάνδη κατασκευάζουμε το πρώτο εργοστάσιο μας το οποίο θα παράγει προϊόντα που αφορούν μόνο τις μοτοσυκλέτες. Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Brembo στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας”.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα που βλέπουμε, ένα μόνο είναι το σίγουρο, πως η Brembo διάγει την καλύτερη της περίοδο όσον αφορά την εμπορική της πορεία παγκοσμίως.

Ετικέτες