Τρίτη συνεχόμενη ημέρα σαρωτικών ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ. - 265 συλλήψεις, 5.038 κλήσεις, 135 ακινητοποιήσεις οχημάτων

Συνδυασμένες δράσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, με τον νέο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Αρχηγείου της Αστυνομίας
ΕΛ.ΑΣ. - 3η συνεχόμενη ημέρα ελέγχων σε όλη την επικράτεια
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/9/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, το νέο Σχέδιο Δράσης της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει σαρωτικούς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ελέγχους σε όλη την ελληνική επικράτεια, κάτι που συνεχίστηκε και το διάστημα 20-21/9, για τρίτη κατά σειρά ημέρα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή θα είναι η νέα καθημερινότητα της ΕΛ.ΑΣ., ή αν θα... ξεφουσκώσει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο -ελπίζουμε πως όχι.

Οι δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών, επικεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε Δυτική Αττική, Κορωπί, Πόρτο Ράφτη, Κορινθία, Αχαΐα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 17.899 οχήματα και 23.820 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

 • 265 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα
 • 1.009 προσαγωγές,
 • 5.038 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
 • 152 λοιπές παραβάσεις,
 • 135 ακινητοποιήσεις οχημάτων και
 • 2 κατασχέσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν 386 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 64 άτομα, συνελήφθησαν 15 άτομα, από τα οποία τα 6 για παρεμπόριο, 3 για ναρκωτικά, 1 για το νόμο περί αλλοδαπών και 1 για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, της Φυλής και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:

 • πραγματοποιήθηκαν 555 έλεγχοι ατόμων και -283- έλεγχοι οχημάτων,
 • προσήχθησαν 41 άτομα,
 • συνελήφθησαν 6 άτομα, από τα οποία τα 2 για κλοπή, 1 για ναρκωτικά και 1 για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ
 • βεβαιώθηκαν 108 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα:

 • σε Κορωπί και Πόρτο Ράφτη, όπου πραγματοποιήθηκαν 54 έλεγχοι ατόμων και 26 έλεγχοι οχημάτων, ενώ βεβαιωθήκαν 6 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκε 1 όχημα,
 • σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια), όπου  πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι ατόμων, 3- έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν 4 άτομα και συνελήφθη 1 άτομο για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
 • σε περιοχές της Αχαΐας, όπου ελέχθησαν 59 άτομα, συνελήφθησαν 2 άτομα για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Περαιτέρω, σε περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα), της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) και της Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν 63 έλεγχοι σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, ελέγχθηκαν 291 άτομα, προσήχθησαν 3 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 3 για επισφαλή φόρτωση, 1 για στέρηση άδειας λειτουργίας και 1 για παράβαση Κ.Ο.Κ..

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό:

 • σε περιοχές της Ηπείρου και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, ελέγχθησαν 191  άτομα και 126 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 55 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
 • σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ελέγχθησαν 572  άτομα και 507 οχήματα, συνελήφθη 1 άτομο για παράβαση Κ.Ο.Κ., βεβαιώθηκαν 142 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. ενώ ακινητοποιήθηκαν 4 οχήματα.

Επιπλέον, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 44 άτομα (σχετικό το από 20-09-2023 Δελτίο τύπου).

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Αύξηση της αξίας της κατά 19%, σε σύγκριση με την προηγούμενη αποτίμηση (906 εκατομμύρια ευρώ το 2021)
motomag Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Όμιλος Piaggio, ανέθεσε στην Interbrand - παγκόσμιος ηγέτης στη συμβουλευτική εμπορικών σημάτων- να διερευνήσει το πόσο αποτιμάται η αξία της εταιρείας Vespa, με την συμβουλευτική εταιρεία να αποτιμά την αξία του εμπορικού σήματος Vespa στα 1 δις ευρώ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της Interbrand έδειξαν ταυτόχρονα πως σε σχέση με το 2021 η εμπορική αξία της Vespa αυξήθηκε κατά 19% (το 2021 η εμπορική αξία άγγιζε τα 906 εκατομμύρια ευρώ), με τον Manfredi Ricca, Global Chief Strategy Officer της Interbrand να δηλώνει: “Ίσως γίνεται κατάχρηση του όρου εμβληματική, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χαρακτηριστεί αυτή η μάρκα. H Vespa είναι μια μάρκα με κληρονομιά, η οποία εξελίσσεται διαρκώς. Έχει ιταλικές ρίζες, ωστόσο αγαπήθηκε παγκοσμίως. Eίναι μία premium μάρκα, που παραμένει όμως ανοιχτή σε όλους. Το έργο της αποτίμησης όχι μόνο προσδιορίζει σε αριθμούς την επιτυχία αυτής της μάρκας, αλλά δείχνει και ότι η Vespa αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, μία μίξη κινητικότητας, έκφρασης και κουλτούρας.”

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Για τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας του εμπορικού σήματος Vespa, η Interbrand χρησιμοποίησε αποδεδειγμένες τεχνικές αποτίμησης, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο πόρων, δεδομένων της αγοράς και ποσοτικών μελετών που διεξήχθησαν σε 10 βασικές αγορές εμπορικής αναφοράς για την Vespa (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Κίνα και Ινδία). Η Vespa επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την ηγετική της θέση στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στις Η.Π.Α. και την Ασία, παρουσιάζοντας ανάπτυξη ιδιαίτερα στην Ινδονησία, όπου ο όμιλος Piaggio άνοιξε πρόσφατα ένα νέο εργοστάσιο για την τοπική αγορά. Η μελέτη που διεξήγαγε η Interbrand, επιβεβαιώνει πως η Vespa δεν είναι ένα απλό scooter αλλά ένας σύγχρονος τρόπος lifestyle κάτι που αποδεικνύουν οι συνεργασίες με τις εταιρείες Christian Dior, Disney Pixar, τη Lego, την Walt Disney καθώς και τον τραγουδιστή Justin Bieber.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Σύμφωνα με τους παράγοντες δυναμικής της εταιρείας (Brand Strength Score) που αναλύθηκαν στη μελέτη της Interbrand, η Συγγένεια και η Διακριτικότητα επιβεβαιώνονται ως βασικές αρχές της Vespa. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο τη βαθιά εγγύτητα που έχει η Vespa με τους πελάτες της, αλλά και την ικανότητά του να δημιουργεί συναισθηματική σύνδεση μαζί τους, μέσα από ιδιαίτερα διαφοροποιημένες και καινοτόμες κινήσεις. Εν ολίγοις, η Vespa επιβεβαιώνει πως είναι μια εταιρεία μόδας-lifestyle σε δύο τροχούς, η οποία στοχεύει προς το μέλλον με μια ξεκάθαρη στρατηγική, την οποία ακολουθούν και αγαπούν εκατομμύρια παθιασμένοι αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Η αποτίμηση της εμπορικής επωνυμίας άνω του 1 δις ευρώ αναδεικνύει τη σχέση που έχει η εταιρεία με το παγκόσμιο κοινό της καθώς επίσης πως η Vespa αποτελεί κλειδί στην επιχειρηματικότητα και όχι ζημιογόνα επιχείρηση. Επιπρόσθετα ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι πως το Piaggio Group είδε φέτος τα έσοδα του να αυξάνονται κατά 25% αγγίζοντας τα 2 δις ευρώ.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

 

Ετικέτες