Τρίτη συνεχόμενη ημέρα σαρωτικών ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ. - 265 συλλήψεις, 5.038 κλήσεις, 135 ακινητοποιήσεις οχημάτων

Συνδυασμένες δράσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, με τον νέο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Αρχηγείου της Αστυνομίας
ΕΛ.ΑΣ. - 3η συνεχόμενη ημέρα ελέγχων σε όλη την επικράτεια
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/9/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, το νέο Σχέδιο Δράσης της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει σαρωτικούς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ελέγχους σε όλη την ελληνική επικράτεια, κάτι που συνεχίστηκε και το διάστημα 20-21/9, για τρίτη κατά σειρά ημέρα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή θα είναι η νέα καθημερινότητα της ΕΛ.ΑΣ., ή αν θα... ξεφουσκώσει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο -ελπίζουμε πως όχι.

Οι δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών, επικεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε Δυτική Αττική, Κορωπί, Πόρτο Ράφτη, Κορινθία, Αχαΐα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 17.899 οχήματα και 23.820 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

  • 265 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα
  • 1.009 προσαγωγές,
  • 5.038 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • 152 λοιπές παραβάσεις,
  • 135 ακινητοποιήσεις οχημάτων και
  • 2 κατασχέσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν 386 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 64 άτομα, συνελήφθησαν 15 άτομα, από τα οποία τα 6 για παρεμπόριο, 3 για ναρκωτικά, 1 για το νόμο περί αλλοδαπών και 1 για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, της Φυλής και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:

  • πραγματοποιήθηκαν 555 έλεγχοι ατόμων και -283- έλεγχοι οχημάτων,
  • προσήχθησαν 41 άτομα,
  • συνελήφθησαν 6 άτομα, από τα οποία τα 2 για κλοπή, 1 για ναρκωτικά και 1 για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ
  • βεβαιώθηκαν 108 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα:

  • σε Κορωπί και Πόρτο Ράφτη, όπου πραγματοποιήθηκαν 54 έλεγχοι ατόμων και 26 έλεγχοι οχημάτων, ενώ βεβαιωθήκαν 6 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκε 1 όχημα,
  • σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια), όπου  πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι ατόμων, 3- έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν 4 άτομα και συνελήφθη 1 άτομο για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
  • σε περιοχές της Αχαΐας, όπου ελέχθησαν 59 άτομα, συνελήφθησαν 2 άτομα για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Περαιτέρω, σε περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα), της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) και της Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν 63 έλεγχοι σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, ελέγχθηκαν 291 άτομα, προσήχθησαν 3 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 3 για επισφαλή φόρτωση, 1 για στέρηση άδειας λειτουργίας και 1 για παράβαση Κ.Ο.Κ..

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό:

  • σε περιοχές της Ηπείρου και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, ελέγχθησαν 191  άτομα και 126 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 55 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
  • σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ελέγχθησαν 572  άτομα και 507 οχήματα, συνελήφθη 1 άτομο για παράβαση Κ.Ο.Κ., βεβαιώθηκαν 142 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. ενώ ακινητοποιήθηκαν 4 οχήματα.

Επιπλέον, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 44 άτομα (σχετικό το από 20-09-2023 Δελτίο τύπου).

Ξάνθη: Θανατηφόρο τροχαίο μοτοσυκλετιστή με εγκατάλειψη - Ο οδηγός αυτοκινήτου προκάλε νέο δυστύχημα με θύμα τον αδερφό του

Νεκρός και ο αδερφός του οδηγού - Βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο
cover
Από το

motomag

8/12/2025

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής στα Κιμμέρια της Ξάνθης, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος συγκρούστηκε μετωπικά με δίκυκλο που οδηγούσε 71χρονος, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος αναβάτης να χάσει τη ζωή του, ενώ ξεψύχησε και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου!

Ειδικότερα 36χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος διαπιστώθηκε αργότερα ότι στερούνταν άδειας οδήγησης, εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας που κινητοποιήθηκαν εντόπισαν το όχημα του 36χρονου σε οικισμό της Ξάνθης όπου και διαπίστωσαν ότι τη ζωή του είχε χάσει και ο αδερφός του οδηγού που ήταν συνεπιβάτης την ώρα του δυστυχήματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Xanthinews.gr και του Σταύρου Καρυπίδη ο 36χρονος προκάλεσε και δεύτερο τροχαίο στο Σέλερο πέφτοντας πάνω σε μάντρα και αυτή ήταν η αιτία του θανάσιμου τραυματισμού του αδερφού του, ενώ τότε τραυματίστηκε και ο ίδιος.

Αφού 36χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο συνελήφθη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.