VOGE: Συνέντευξη με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Loncin

Το παρόν και το μέλλον της premium μάρκας της Loncin
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/11/2022

Έως τώρα οι άνθρωποι που καθορίζουν τη στρατηγική και το μέλλον των μη παραδοσιακών παικτών της αγοράς μοτοσυκλέτας (ιαπώνων κι ευρωπαίων) δεν είχαν άμεση επαφή με το ευρύ ευρωπαϊκό κοινό, ούτε καν με τους δημοσιογράφους! Τόσο στις διεθνείς εκθέσεις, όσο και στις εθνικές αγορές, την εκπροσώπησή τους αναλάμβαναν ουσιαστικά οι τοπικοί εισαγωγείς, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν μεν μια καλή γενική εικόνα για την εταιρεία που αντιπροσωπεύουν, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι οι άνθρωποι που παίρνουν επί της ουσίας τις αποφάσεις και σίγουρα δεν έχουν έτοιμες όλες τις απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που υπάρχουν.

Όσο καλά κι αν γνωρίζουμε το μέγεθος και τις δραστηριότητες της Loncin, μέσα από την συνεργασία της με την BMW, έχοντας αναλάβει για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας την κατασκευή των δικύλινδρων εν σειρά κινητήρων της σειράς F800/F900, αλλά και την κατασκευή ολόκληρου του scooter C400/C400X/C400GT, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές απορίες σχετικά με την στρατηγική και το μέλλον της VOGE, η οποία δημιουργήθηκε από την μητρική LONCIN με σαφή στόχο τις εξαγωγές στις αγορές του δυτικού κόσμου.

Όπως καταλαβαίνετε, η ευκαιρία που μας δόθηκε να έχουμε μια αρκετά μεγάλης διάρκειας συνέντευξη με τον κύριο Allen Yin, ο οποίος κατέχει τη θέση του Vice General Manager για την Ευρώπη δεν μπορούσε να χαθεί και ταυτόχρονα αποτελεί δείγμα της διαφοράς που έχει η VOGE από τις άλλες εταιρείες της Κίνας αυτή τη στιγμή.

Κι αυτό πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, διότι οι εταιρείες είναι οι άνθρωποί τους και ειδικά στην περίπτωση των κινέζικων εταιρειών υπάρχει αυτή τη στιγμή πέπλο μυστηρίου σχετικά με τους ανθρώπους που τις διοικούν.

Προφανώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποια νέα μοντέλα θα δείξει στην EICMA η VOGE την επόμενη εβδομάδα, όμως ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει να μάθουμε πως βλέπουν οι άνθρωποι της Loncin και φυσικά της VOGE την συνολική εικόνα του μοτοσυκλετισμού και την θέση τους μέσα στο σύνολο της βιομηχανίας δικύκλων.

Γι΄αυτό και η φράση του κυρίου Allen Yin πως στόχος της LONCIN είναι να γίνει άμεσος ανταγωνιστής των ιαπωνικών εργοστασίων, όχι μόνο ως προς τις πωλήσεις και τα μερίδια αγοράς, αλλά ως προς την ποιότητα και τεχνολογία των δικύκλων τους, είναι η σημαντικότερη φράση που έχουμε ακούσει από άνθρωπο που βρίσκεται μέσα στον πυρήνα των αποφάσεων ενός κινέζικου εργοστασίου έως σήμερα.

Εμείς αυτό κρατήσαμε ως το σημαντικότερο όλων από τα λόγια του Allen Yin, έστω κι αν είπε πολλά άλλα τα οποία έχουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για το άμεσο μέλλον της VOGE στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως είπαμε ήδη, την άλλη εβδομάδα στην EICMA η VOGE θα προσθέσει στη γκάμα της επισήμως τα νέα μοντέλα του 2023, εκ των οποίων τα δύο αφορούν τις πιο εμπορικές κατηγορίες της ευρωπαϊκής και της ελληνικής αγοράς. Το ένα θα είναι ένα μικρό, σπορ scooter στα 125/150 κυβικά και το άλλο θα είναι ένα ολοκαίνουριο δικύλινδρο on-off στη μεσαία κατηγορία κυβισμού.

Αμφότερα αναμένεται να δώσουν πολύ μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις της VOGE διότι πρόκειται τις πιο hot κατηγορίες με μεγάλα μερίδια αγοράς.

Την ίδια στιγμή η VOGE ετοιμάζεται να κάνει ένα μεγάλο άλμα στη γκάμα της, προσθέτοντας και το δικύλινδρο εν σειρά On-off των 900 κυβικών!

Προφανώς η άφιξη αυτής της μοτοσυκλέτας θα δημιουργήσει ένα “κενό” στη γκάμα μεταξύ του μονοκύλινδρου 650 και του δικύλινδρου 900.

Μην στεναχωριέστε όμως, διότι αυτός ο δικύλινδρος εν σειρά θα αποκτήσει και μικρότερου κυβισμού εκδόσεις…

Αυτά αφορούν το άμεσο μέλλον, δηλαδή τα επόμενα δυο-τρία χρόνια, διότι στα σχέδια της μητρικής Loncin είναι να αποκτήσει η VOGE ακόμα και τετρακύλινδρους εν σειρά κινητήρες!   

Όλα αυτά δείχνουν τη δυναμική και τους στόχους της εταιρείας, αλλά στην πραγματικότητα και οι αντίστοιχοι κατασκευαστές κινούνται στα ίδια πλαίσια και έχουν την ίδια στρατηγική.

Εκείνο που διαφοροποιεί την VOGE από τους υπόλοιπους αυτή τη στιγμή είναι η πραγματοποίηση αυτής της συνέντευξης και ο ίδιος ο κύριος Allen Yin.

Όχι απλά είναι νέος και ενθουσιώδης, αλλά είναι ένας άνθρωπος με… αυτιά! Εξαιρετικά σπάνιο στις μέρες μας να βρεις ανθρώπους με αυτιά – ιδιαίτερα σε τέτοιες θέσεις.

Ακόμα πιο σπάνιο είναι να έχεις την ευκαιρία ενός άμεσου και ανοιχτού διαλόγου με υψηλόβαθμο στέλεχος της Loncin.

Όπως για παράδειγμα να συζητάς ανοιχτά ορισμένα προβλήματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας που έχουν συνηθίσει να ακολουθούν.

Ένα από αυτά (το οποίο αφορά σχεδόν όλες τις εταιρείες της Κίνας) είναι η απουσία ενός εταιρικού press site για δημοσιογράφους, όπου θα βρίσκεις αξιόπιστες και επίσημες πληροφορίες για τον βασικό εξοπλισμό κάθε μοντέλου και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά. Έως τώρα είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις ένα σημείο αναφορά που να έχει όλη την γκάμα των μοντέλων και ακόμα πιο δύσκολο να βρεις επίσημα τεχνικά στοιχεία, πληροφορίες και φωτογραφίες που θα αποτυπώνουν τον βασικό εξοπλισμό και θα επιβεβαιώνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά για εκείνον που ξέρει τι βλέπει.

Ακόμα και οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι δυσκολεύονται να βρουν αυτές τις πληροφορίες καθώς και υλικό υψηλής ποιότητας και στην ποσότητα που χρειάζεται για να προωθήσουν τα μοντέλα που εισάγουν στη χώρα τους.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε εκτενώς, αφορούσε το τμήμα R&D δηλαδή τους ανθρώπους που σχεδιάζουν και εξελίσσουν τα νέα μοντέλα. Εταιρείες όπως η Loncin έχουν ξεπεράσει πλέον το στάδιο της τυφλής αντιγραφής και αρκετά μοντέλα της VOGE έχουν δική τους προσωπικότητα, όχι μόνο ως προς την εμφάνιση αλλά και ως προς την συμπεριφορά τους στο δρόμο. Αυτό δείχνει πως πριν μπουν στη γραμμή παραγωγής έχει προηγηθεί μια διαδικασία σκέψης και επιλογών και δεν είναι μοτοσυκλέτες όπου κάποιος βίδωσε πάνω τους μερικά εξαρτήματα. Προφανώς αυτονόητο, αλλά είναι πολλά κι αυτά που έχουν δει τα μάτια μας, στην αχανή αυτή χώρα.

Το θέμα αυτό συμπεριελάμβανε και τον τομέα των δημοσιογραφικών παρουσιάσεων, όπου μέχρι στιγμής καμία κινέζικη εταιρεία δεν έχει διοργανώσει κάποια άρτια διεθνούς επιπέδου δημοσιογραφική παρουσιάσης νέων μοντέλων. Πρόκειται για κάτι που τους στερεί ένα μεγάλο μέρος από την επαφή τους με το κοινό, διότι οι δημοσιογραφικές παρουσιάσεις είναι από τις ελάχιστες ευκαιρίες που έχουν οι σχεδιαστές/μηχανολόγοι μιας εταιρείας να ακούσουν από πρώτο χέρι τις παρατηρήσεις ανθρώπων που είναι έξω από τον στενό εμπορικό τομέα της εταιρείας τους. Κι όπως σας έχουμε πει πολλές φορές, αυτός είναι και ο ποιο βασικός λόγος να γίνεται κάτι τέτοιο και ένας από τους τομείς που ξεχωρίζει το ΜΟΤΟ αντλώντας πληροφορίες αλλά και ενημερώνοντας απευθείας τα κατάλληλα αυτιά με τις παρατηρήσεις που χρειάζονται.

Η συζήτηση αυτή έφτασε τόσο βαθιά στην ουσία του προβλήματος, που μιλήσαμε ακόμα και για την υπερβολικά κοντή τελική μετάδοση των κινέζικων μοτοσυκλετών!

Πρόκειται για ένα κοινό χαρακτηριστικών που έχουν όλες οι μικρομεσαίες κινέζικες μοτοσυκλέτες και έως τώρα δεν έχει φτάσει ποτέ έως τα κατάλληλα αυτιά, διότι πολύ απλά δεν είχε γίνει ποτέ ξανά μια τέτοιου είδους συζήτηση μεταξύ δημοσιογράφων και υψηλόβαθμων ανθρώπων από τις κινέζικες εταιρείες.

Η τοποθέτηση του Allen Yin επί του θέματος ήταν σαφής, υπογραμμίζοντας πως επιζητούν την κριτική και ιδιαίτερα την αυστηρή κριτική καθώς στόχος τους είναι να βελτιώσουν τις μοτοσυκλέτες τους και να γίνουν άμεσοι αντίπαλοι των ιαπώνων σε όλους τους τομείς.

 

Σίγουρα κάτι αλλάζει στην βιομηχανία δικύκλων της Κίνας και η VOGE είναι από τις πρώτες εταιρείες της χώρας της που καταλαβαίνει πόσο διαφορετικό είναι να πουλάς φτηνά scooter και πόσο διαφορετικό είναι να πουλάς μεγάλες μοτοσυκλέτες.

 

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες