Yamaha – Το ντοκιμαντέρ "The Great Adventure" για τον αγώνα Rally Africa Eco Race 2022 υποψήφιο για βραβείο στα International Motor Film Awards [Video]

Πρωταγωνιστές οι εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha Ténéré World Raid Team Pol Tarres και Alessandro Botturi
The Great Adventure
Από το

motomag

24/8/2023

Η Yamaha Motor Europe σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Francesco Teo δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας μίας ώρας με ονομασία "The Great Adventure", το οποίο αποτυπώνει τις προσπάθειες των εργοστασιακών αναβατών Tarres και Botturi στον αγώνα Rally Africa Eco Race 2022 στον οποίο έκαναν το 1-2 στην κατηγορία +700Β καθώς και παρασκήνια από τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ντοκιμαντέρ "The Great Adventure", το οποίο σύντομα θα προβληθεί στο Amazon Prime αποτυπώνει τις περιπέτειες των Tarres και Botturi στον αγώνα Rally Africa Eco Race 2022 ο οποίος διεξάγεται στην κλασική διαδρομή του Rally Dakar στην Αφρική με αφετηρία το Μονακό, -η διαδρομή του 2022 κάλυπτε σχεδόν 6000 χιλιόμετρα σε 12 στάδια- μέσω Μαρόκου, Μαυριτανίας και Σενεγάλης, πριν τερματίσει στο θρυλικό Lac Rose στο Ντακάρ. Στο επίσημο trailer που μας έδωσε η Yamaha παίρνουμε μια μικρή γεύση από τα όσα θα δούμε στο εν λόγω ντοκιμαντέρ, με τους πρωταγωνιστές Tarres και Botturi να μας μεταφέρουν την πρόκληση αλλά και τα κίνητρα τους στο να φέρουν στον τερματισμό τα δύο Yamaha Tenere 700 World Raid. To "The Great Adventure", θα περιέχει ταυτόχρονα αποκλειστικό backstage υλικό από τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τους θεατές να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και αδημοσίευτο υλικό το οποίο αποτυπώνει τα όσα διαδραματίζονται σε μια αγωνιστική ομάδα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Rally Raid.

The Great Adventure

Επιπρόσθετα στο ντοκιμαντέρ θα παρακολουθήσουμε και το πως είναι εξοπλισμένο το Yamaha Tenere 700 World Raid ώστε να τα βγάλει πέρα στις αχανείς εκτάσεις της ερήμου, ενώ θα δούμε και τους δύο πρωταγωνιστές Tarres και Botturi να πανηγυρίζουν τον θρίαμβο του τερματισμού κατακτώντας την 5η και 24η θέση γενικής, κάνοντας ταυτόχρονα το 1-2 στην κατηγορία +700Β για την Yamaha. To "The Great Adventure" είναι υποψήφιο στην κατηγορία Best Documentary Feature στα International Motor Film Awards, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 21 Σεπτεμβρίου στο Alexandra Palace στο Λονδίνο της Αγγλίας.

Ο Paolo Pavesio, Διευθυντής μάρκετινγκ και μηχανοκίνητου αθλητισμού της Yamaha Motor Europe δήλωσε: "Οι αγώνες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του DNA της Yamaha από την ίδρυσή μας πριν από επτά δεκαετίες και προφανώς, το πρώτο πράγμα που σκέφτονται όλοι όταν πρόκειται για αγώνες είναι η νίκη. Αυτός είναι, φυσικά, και ο πρωταρχικός μας στόχος. Ωστόσο, οι αγώνες είναι κάτι πολύ περισσότερο. Έχει να κάνει με την πρόκληση των ορίων, όσο και των ορίων της μoτοσυκλέτας. Είναι μια ομαδική προσπάθεια, όπου οι αναβάτες είναι απλώς το τελικό βήμα μιας διαδικασίας που περιλαμβάνει τεράστιο όγκο εργασίας από τους μηχανικούς, τόσο στο εργοστάσιο όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αν υπάρχει ένας κλάδος που αναδεικνύει αυτή τη διαδικασία περισσότερο από άλλους, αυτοί είναι οι αγώνες ράλλυ. Πρόκειται για ένα είδος μηχανοκίνητου αθλητισμού που, από την αρχή του αρχικού Ράλλυ Παρίσι-Ντακάρ, περιλαμβάνει επίσης την ανακάλυψη άγνωστων τοπίων, επικαλούμενο πραγματικά το πραγματικό πνεύμα της περιπέτειας. Από τότε που ξεκίνησε το νέο Ténéré, σκεφτόμαστε να το φέρουμε πίσω στις διαδρομές της Βόρειας Αφρικής, στους θρυλικούς αμμόλοφους "εκείνης" της ερήμου, όπου δημιουργήθηκαν τόσες πολλές αναμνήσεις.”

 

Ετικέτες

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Αύξηση της αξίας της κατά 19%, σε σύγκριση με την προηγούμενη αποτίμηση (906 εκατομμύρια ευρώ το 2021)
motomag Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Όμιλος Piaggio, ανέθεσε στην Interbrand - παγκόσμιος ηγέτης στη συμβουλευτική εμπορικών σημάτων- να διερευνήσει το πόσο αποτιμάται η αξία της εταιρείας Vespa, με την συμβουλευτική εταιρεία να αποτιμά την αξία του εμπορικού σήματος Vespa στα 1 δις ευρώ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της Interbrand έδειξαν ταυτόχρονα πως σε σχέση με το 2021 η εμπορική αξία της Vespa αυξήθηκε κατά 19% (το 2021 η εμπορική αξία άγγιζε τα 906 εκατομμύρια ευρώ), με τον Manfredi Ricca, Global Chief Strategy Officer της Interbrand να δηλώνει: “Ίσως γίνεται κατάχρηση του όρου εμβληματική, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χαρακτηριστεί αυτή η μάρκα. H Vespa είναι μια μάρκα με κληρονομιά, η οποία εξελίσσεται διαρκώς. Έχει ιταλικές ρίζες, ωστόσο αγαπήθηκε παγκοσμίως. Eίναι μία premium μάρκα, που παραμένει όμως ανοιχτή σε όλους. Το έργο της αποτίμησης όχι μόνο προσδιορίζει σε αριθμούς την επιτυχία αυτής της μάρκας, αλλά δείχνει και ότι η Vespa αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, μία μίξη κινητικότητας, έκφρασης και κουλτούρας.”

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Για τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας του εμπορικού σήματος Vespa, η Interbrand χρησιμοποίησε αποδεδειγμένες τεχνικές αποτίμησης, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο πόρων, δεδομένων της αγοράς και ποσοτικών μελετών που διεξήχθησαν σε 10 βασικές αγορές εμπορικής αναφοράς για την Vespa (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Κίνα και Ινδία). Η Vespa επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την ηγετική της θέση στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στις Η.Π.Α. και την Ασία, παρουσιάζοντας ανάπτυξη ιδιαίτερα στην Ινδονησία, όπου ο όμιλος Piaggio άνοιξε πρόσφατα ένα νέο εργοστάσιο για την τοπική αγορά. Η μελέτη που διεξήγαγε η Interbrand, επιβεβαιώνει πως η Vespa δεν είναι ένα απλό scooter αλλά ένας σύγχρονος τρόπος lifestyle κάτι που αποδεικνύουν οι συνεργασίες με τις εταιρείες Christian Dior, Disney Pixar, τη Lego, την Walt Disney καθώς και τον τραγουδιστή Justin Bieber.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Σύμφωνα με τους παράγοντες δυναμικής της εταιρείας (Brand Strength Score) που αναλύθηκαν στη μελέτη της Interbrand, η Συγγένεια και η Διακριτικότητα επιβεβαιώνονται ως βασικές αρχές της Vespa. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο τη βαθιά εγγύτητα που έχει η Vespa με τους πελάτες της, αλλά και την ικανότητά του να δημιουργεί συναισθηματική σύνδεση μαζί τους, μέσα από ιδιαίτερα διαφοροποιημένες και καινοτόμες κινήσεις. Εν ολίγοις, η Vespa επιβεβαιώνει πως είναι μια εταιρεία μόδας-lifestyle σε δύο τροχούς, η οποία στοχεύει προς το μέλλον με μια ξεκάθαρη στρατηγική, την οποία ακολουθούν και αγαπούν εκατομμύρια παθιασμένοι αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Η αποτίμηση της εμπορικής επωνυμίας άνω του 1 δις ευρώ αναδεικνύει τη σχέση που έχει η εταιρεία με το παγκόσμιο κοινό της καθώς επίσης πως η Vespa αποτελεί κλειδί στην επιχειρηματικότητα και όχι ζημιογόνα επιχείρηση. Επιπρόσθετα ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι πως το Piaggio Group είδε φέτος τα έσοδα του να αυξάνονται κατά 25% αγγίζοντας τα 2 δις ευρώ.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

 

Ετικέτες