Yamaha – Το ντοκιμαντέρ "The Great Adventure" για τον αγώνα Rally Africa Eco Race 2022 υποψήφιο για βραβείο στα International Motor Film Awards [Video]

Πρωταγωνιστές οι εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha Ténéré World Raid Team Pol Tarres και Alessandro Botturi
The Great Adventure
Από το

motomag

24/8/2023

Η Yamaha Motor Europe σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Francesco Teo δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας μίας ώρας με ονομασία "The Great Adventure", το οποίο αποτυπώνει τις προσπάθειες των εργοστασιακών αναβατών Tarres και Botturi στον αγώνα Rally Africa Eco Race 2022 στον οποίο έκαναν το 1-2 στην κατηγορία +700Β καθώς και παρασκήνια από τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ντοκιμαντέρ "The Great Adventure", το οποίο σύντομα θα προβληθεί στο Amazon Prime αποτυπώνει τις περιπέτειες των Tarres και Botturi στον αγώνα Rally Africa Eco Race 2022 ο οποίος διεξάγεται στην κλασική διαδρομή του Rally Dakar στην Αφρική με αφετηρία το Μονακό, -η διαδρομή του 2022 κάλυπτε σχεδόν 6000 χιλιόμετρα σε 12 στάδια- μέσω Μαρόκου, Μαυριτανίας και Σενεγάλης, πριν τερματίσει στο θρυλικό Lac Rose στο Ντακάρ. Στο επίσημο trailer που μας έδωσε η Yamaha παίρνουμε μια μικρή γεύση από τα όσα θα δούμε στο εν λόγω ντοκιμαντέρ, με τους πρωταγωνιστές Tarres και Botturi να μας μεταφέρουν την πρόκληση αλλά και τα κίνητρα τους στο να φέρουν στον τερματισμό τα δύο Yamaha Tenere 700 World Raid. To "The Great Adventure", θα περιέχει ταυτόχρονα αποκλειστικό backstage υλικό από τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τους θεατές να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και αδημοσίευτο υλικό το οποίο αποτυπώνει τα όσα διαδραματίζονται σε μια αγωνιστική ομάδα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Rally Raid.

The Great Adventure

Επιπρόσθετα στο ντοκιμαντέρ θα παρακολουθήσουμε και το πως είναι εξοπλισμένο το Yamaha Tenere 700 World Raid ώστε να τα βγάλει πέρα στις αχανείς εκτάσεις της ερήμου, ενώ θα δούμε και τους δύο πρωταγωνιστές Tarres και Botturi να πανηγυρίζουν τον θρίαμβο του τερματισμού κατακτώντας την 5η και 24η θέση γενικής, κάνοντας ταυτόχρονα το 1-2 στην κατηγορία +700Β για την Yamaha. To "The Great Adventure" είναι υποψήφιο στην κατηγορία Best Documentary Feature στα International Motor Film Awards, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 21 Σεπτεμβρίου στο Alexandra Palace στο Λονδίνο της Αγγλίας.

Ο Paolo Pavesio, Διευθυντής μάρκετινγκ και μηχανοκίνητου αθλητισμού της Yamaha Motor Europe δήλωσε: "Οι αγώνες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του DNA της Yamaha από την ίδρυσή μας πριν από επτά δεκαετίες και προφανώς, το πρώτο πράγμα που σκέφτονται όλοι όταν πρόκειται για αγώνες είναι η νίκη. Αυτός είναι, φυσικά, και ο πρωταρχικός μας στόχος. Ωστόσο, οι αγώνες είναι κάτι πολύ περισσότερο. Έχει να κάνει με την πρόκληση των ορίων, όσο και των ορίων της μoτοσυκλέτας. Είναι μια ομαδική προσπάθεια, όπου οι αναβάτες είναι απλώς το τελικό βήμα μιας διαδικασίας που περιλαμβάνει τεράστιο όγκο εργασίας από τους μηχανικούς, τόσο στο εργοστάσιο όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αν υπάρχει ένας κλάδος που αναδεικνύει αυτή τη διαδικασία περισσότερο από άλλους, αυτοί είναι οι αγώνες ράλλυ. Πρόκειται για ένα είδος μηχανοκίνητου αθλητισμού που, από την αρχή του αρχικού Ράλλυ Παρίσι-Ντακάρ, περιλαμβάνει επίσης την ανακάλυψη άγνωστων τοπίων, επικαλούμενο πραγματικά το πραγματικό πνεύμα της περιπέτειας. Από τότε που ξεκίνησε το νέο Ténéré, σκεφτόμαστε να το φέρουμε πίσω στις διαδρομές της Βόρειας Αφρικής, στους θρυλικούς αμμόλοφους "εκείνης" της ερήμου, όπου δημιουργήθηκαν τόσες πολλές αναμνήσεις.”

 

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.