Yamaha R1 Petronas Replica: Ό,τι πάρεις… 46!

100% MotoGP στιλ!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/8/2020

Με τον Quartararo πρώτο σε βαθμολογία πρωταθλήματος και τον Morbidelli να οδηγεί την κούρσα, όπως έγινε στο Brno, και να τερματίζει στο βάθρο, η Yamaha δεν είναι καθόλου περίεργο που ετοίμασε μία ειδική replica έκδοση για την R1 στα χρώματα της αγωνιστικής M1 της Petronas Racing.

Το περίεργο είναι ο συμβολισμός με το νούμερο 46, αν και η Petronas λέει πως συμβολίζει τα χρόνια της εταιρείας χωρίς να αναφέρει καθόλου τον Rossi και να γίνεται λόγος για την επόμενη σεζόν που υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ομάδα. Το -υπάρχει περίπτωση- πηγάζει από τις τελευταίες εξελίξεις μετά το ατύχημα.

Έτσι λοιπόν, συμβολικά για τα χρόνια, η replica θα κοστίζει 46.000 Ευρώ και θα φτιαχτούν μόλις 46 όλες κι όλες.

Η Petronas ανακοινώνει πως την βαφή έχει αναλάβει η ίδια εταιρεία που επιμελείται και των αγωνιστικών, οπότε η πιστότητα στο χρώμα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Υπάρχουν επίσης και αεροδυναμικά βοηθήματα, που ίσως να δούμε στο μέλλον και στις R1 παραγωγής, όπως έχουν κι άλλες -και σιγά σιγά όλες, του ανταγωνισμού.

Από εκεί και πέρα τα πολλά αυτά χρήματα αντικατοπτρίζονται και σε πιο χειροπιαστά αξεσουάρ και δεν εξαντλούνται σε μία υπερβολική χρέωση για χρώματα: Μπροστά έχουμε FGRT 2 πιρούνι της Ohlins και πίσω TTX με αγωνιστικό σταμπιλιζατέρ και κιτ εξάτμισης από λαιμούς.

Οι τροχοί είναι Marchesini με σύστημα ταχείας εξαγωγής και έχουν δαγκάνες GP4-RX της Brembo με τις βασικές αλλαγές να ολοκληρώνονται με αγωνιστική ECU, αγωνιστική γκαζιέρα και κιτ μαρσπιέ.

Μαζί σας bonus, οι 46 ιδιοκτήτες θα λάβουν ένα κράνος της KYT με αντίστοιχο χρωματισμό και άλλα αναμνηστικά, καθώς και ένα VIP pass για οποιονδήποτε αγώνα MotoGP θέλουν, όταν με το καλό θα υπάρχουν και πάλι θεατές, αλλά χωρίς αυστηρούς περιορισμούς, όπως αναμένεται να γίνει στο Misano.

Μαζί με τα 46 χρόνια Petronas υπάρχουν και άλλες συγκυρίες, όπως τα εγκαίνια του νέου GYTR Pro καταστήματος, και τα 20α γενέθλια της Yamaha Austria Racing Team.

Ο κος Razlan Razali της Petronas Yamaha Sepang Team πρόσθεσε πως αυτή η Replica έκδοση σηματοδοτεί την πορεία της πρώτης δορυφορικής ομάδας της Yamaha που κερδίζει αγώνα στα MotoGP μετά από 20 χρόνια. Για αυτό και τονίζει πως οι μελλοντικοί -αριθμημένοι- ιδιοκτήτες δεν θα έχουν μόνο μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα για track days, αλλά και ένα κομμάτι της ιστορίας της μοναδικής αυτής ομάδας.

Η σχεδόν διπλάσια τιμή της συγκεκριμένης replica δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό από αναρτήσεις, φρένα και τροχούς, αλλά όχι σε σημείο να είναι ευκαιρία για κάποιον που κοιτά το κόστος των €46.000. Ευκαιρία για αυτά τα λίγα πορτοφόλια που μπορούν να αντέξουν το βάρος, μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη μόλις δεις όλο τα πακέτο συνολικά, μαζί με το στήσιμο από το YART, που από μόνο του είναι μία ακριβή υπηρεσία…

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Η DK Racing αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki στην Αττική καθώς την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος
motomag Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Η Suzuki Motorcycles ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki για την περιοχή της Αττικής και παράλληλα την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος στα Suzuki MX με συμμετοχή του ιδίου στην κατηγορία Senior του Ελληνικού πρωταθλήματος MX και Scramble με Suzuki RM-Z450 καθώς και του γιού του Παναγιώτη Κεραμιδά στην κατηγορία MX2 με RM-Z250.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Δεν έχασε χρόνο η ανανεωμένη σύνθεση στον τομέα μοτοσυκλέτας του Ομίλου Σφακιανάκη που τελεί με την διεύθυνση του κ. Γιώργου Ασημακόπουλου από 1η Οκτωβρίου, επενδύοντας στη διευρυμένη παρουσία της Suzuki σε κάθε κατηγορία αλλά και στους αγώνες. Η αγωνιστική παρουσία στο Motocross με υποστήριξη αγωνιζομένων μέσα από την συνεργασία της DK Racing, καλύπτει ένα μεγάλο κενό και φέρνει την Suzuki ξανά στο προσκήνιο σε ένα κομμάτι που είχε στο παρελθόν έντονη παρουσία.

Η ενασχόληση του Δημήτρη Κεραμιδά με το Motocross ξεκίνησε στην Κρήτη το 1987 με τις διακρίσεις να έρχονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα MX το 1992. Το 1994 ξεκίνησε η “παγκόσμια περιπλάνηση” με συμμετοχή του για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας σε αγώνα στο Westerlo του Βελγίου, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα λαμβάνοντας μέρος σε Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Όσον αφορά τις δραστηριότητες της εταιρίας DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αυτές ξεκίνησαν το 2004 με διοργάνωση και υποστήριξη αγώνων Motocross και Scramble και στη συνέχεια το 2007 με εμπορία μοτοσυκλετών και αξεσουάρ από την έδρα της εταιρίας -Δημητρακοπούλου 92 στο Κουκάκι- προσφέροντας εμπειρία και τεχνογνωσία στο κοινό που ασχολείται με το Motocross. Απόγειο της DK Racing πρέπει να θεωρείται η εμπορική της παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ενώ φυσικά οι αναγνώστες του MOTO γνωρίζουν τον Δημήτρη Κεραμιδά από την αρθρογραφία του και τις δοκιμές Motocross στο περιοδικό όπου ξεχωρίζει για την ακεραιότητα, την τεκμειρίωση και την οδηγική εμπειρία που περνά στον αναγνώστη.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Σχετικά με την σειρά RM-Z της Suzuki, η συγκεκριμένη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της στο Παγκόσμιο Motocross. Ο Γερμανός αναβάτης της Suzuki Ken Roczen με RM-Ζ450 αναδείχθηκε φέτος για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSX με την RM-Ζ450, ενώ όλα αυτά τα χρόνια διάσημοι αναβάτες οι οποίοι στοχεύουν στη νίκη έχουν οδηγήσει τις ΜΧ μοτοσυκλέτες της Suzuki. Όσον αφορά τους ερασιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα η οποία τους προσφέρει διασκέδαση η σειρά RM-Z της Suzuki αποτελεί ενδεδειγμένη λύση. Το Suzuki RM-Z450 του 2024 έχει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, πιο επίπεδη καμπύλη ροπής, ταχύτερη και ακόμα πιο ελεγχόμενη απόκριση στο γκάζι και μεγαλύτερη ισχύ ψηλά, με το Suzuki RM-Z250 του 2024 να έχει ισχυρότερο κινητήρα, ελαφρύ πλαίσιο και ψαλίδι και ανάρτηση υψηλής απόδοσης.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

 

Ετικέτες