Yamaha R1 Petronas Replica: Ό,τι πάρεις… 46!

100% MotoGP στιλ!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/8/2020

Με τον Quartararo πρώτο σε βαθμολογία πρωταθλήματος και τον Morbidelli να οδηγεί την κούρσα, όπως έγινε στο Brno, και να τερματίζει στο βάθρο, η Yamaha δεν είναι καθόλου περίεργο που ετοίμασε μία ειδική replica έκδοση για την R1 στα χρώματα της αγωνιστικής M1 της Petronas Racing.

Το περίεργο είναι ο συμβολισμός με το νούμερο 46, αν και η Petronas λέει πως συμβολίζει τα χρόνια της εταιρείας χωρίς να αναφέρει καθόλου τον Rossi και να γίνεται λόγος για την επόμενη σεζόν που υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ομάδα. Το -υπάρχει περίπτωση- πηγάζει από τις τελευταίες εξελίξεις μετά το ατύχημα.

Έτσι λοιπόν, συμβολικά για τα χρόνια, η replica θα κοστίζει 46.000 Ευρώ και θα φτιαχτούν μόλις 46 όλες κι όλες.

Η Petronas ανακοινώνει πως την βαφή έχει αναλάβει η ίδια εταιρεία που επιμελείται και των αγωνιστικών, οπότε η πιστότητα στο χρώμα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Υπάρχουν επίσης και αεροδυναμικά βοηθήματα, που ίσως να δούμε στο μέλλον και στις R1 παραγωγής, όπως έχουν κι άλλες -και σιγά σιγά όλες, του ανταγωνισμού.

Από εκεί και πέρα τα πολλά αυτά χρήματα αντικατοπτρίζονται και σε πιο χειροπιαστά αξεσουάρ και δεν εξαντλούνται σε μία υπερβολική χρέωση για χρώματα: Μπροστά έχουμε FGRT 2 πιρούνι της Ohlins και πίσω TTX με αγωνιστικό σταμπιλιζατέρ και κιτ εξάτμισης από λαιμούς.

Οι τροχοί είναι Marchesini με σύστημα ταχείας εξαγωγής και έχουν δαγκάνες GP4-RX της Brembo με τις βασικές αλλαγές να ολοκληρώνονται με αγωνιστική ECU, αγωνιστική γκαζιέρα και κιτ μαρσπιέ.

Μαζί σας bonus, οι 46 ιδιοκτήτες θα λάβουν ένα κράνος της KYT με αντίστοιχο χρωματισμό και άλλα αναμνηστικά, καθώς και ένα VIP pass για οποιονδήποτε αγώνα MotoGP θέλουν, όταν με το καλό θα υπάρχουν και πάλι θεατές, αλλά χωρίς αυστηρούς περιορισμούς, όπως αναμένεται να γίνει στο Misano.

Μαζί με τα 46 χρόνια Petronas υπάρχουν και άλλες συγκυρίες, όπως τα εγκαίνια του νέου GYTR Pro καταστήματος, και τα 20α γενέθλια της Yamaha Austria Racing Team.

Ο κος Razlan Razali της Petronas Yamaha Sepang Team πρόσθεσε πως αυτή η Replica έκδοση σηματοδοτεί την πορεία της πρώτης δορυφορικής ομάδας της Yamaha που κερδίζει αγώνα στα MotoGP μετά από 20 χρόνια. Για αυτό και τονίζει πως οι μελλοντικοί -αριθμημένοι- ιδιοκτήτες δεν θα έχουν μόνο μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα για track days, αλλά και ένα κομμάτι της ιστορίας της μοναδικής αυτής ομάδας.

Η σχεδόν διπλάσια τιμή της συγκεκριμένης replica δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό από αναρτήσεις, φρένα και τροχούς, αλλά όχι σε σημείο να είναι ευκαιρία για κάποιον που κοιτά το κόστος των €46.000. Ευκαιρία για αυτά τα λίγα πορτοφόλια που μπορούν να αντέξουν το βάρος, μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη μόλις δεις όλο τα πακέτο συνολικά, μαζί με το στήσιμο από το YART, που από μόνο του είναι μία ακριβή υπηρεσία…

Test Ride ROYAL ENFIELD στη Χίο

Από 08 έως 15 Ιουνίου 2023
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/6/2023

Η Royal Enfield Hellas ενημερώνει ότι τα μοντέλα HNTR 350, Classic 350, Himalayan 410, Super Meteor 650 και Interceptor 650 θα είναι διαθέσιμα για Test Ride στη Χίο στις 08 – 15 Ιουνίου 2023, στην εταιρεία MOTO ΜΠΟΥΛΑS, Νεωρείων 1, ΤΚ 82131 τηλ.: 2271042495 και email: [email protected]

 

Προτείνεται στους ενδιαφερόμενους να έχουν κλείσει ραντεβού για να εξασφαλίσουν ότι θα οδηγήσουν το μοντέλο της αρεσκείας τους, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.