Yamaha - Εορτασμοί για την 50η επέτειο του YZ

Με ειδικό χρωματισμό στις εργοστασιακές MXGP μοτοσυκλέτες, εμπνευσμένο από το ΥΖ του 1993
YZ Special Livery
Από το

motomag

24/7/2023

Η Yamaha Motor Europe για την 50η επέτειο του ΥΖ ανακοίνωσε την έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων που θα κρατήσουν ολόκληρο το 2023, εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στον αγώνα MXGP του Βελγίου που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου 2023, με τις μοτοσυκλέτες των εργοστασιακών αναβατών της ιαπωνικής εταιρείας να φέρουν νοσταλγικούς χρωματισμούς.

To Yamaha YZ250 μπήκε αρχικά στην παραγωγή το 1974, ωστόσο ο Hakan Andersson από τον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross 250 κ. εκ. της FIM το 1973 αγωνίστηκε με μία πρωτότυπη έκδοση YZM250 με ανάρτηση monoshock. Εκείνη την χρονιά ο Andersson κατέκτησε το πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας για τη Yamaha τον πρώτο της Παγκόσμιο Τίτλο στο Motocross. Κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων ιστορίας του ΥΖ, οι διάφορες εκδοχές της μοτοσυκλέτας έχουν συγκεντρώσει 34 Παγκόσμιους Τίτλους FIM Motocross, με τον πιο πρόσφατο τίτλο να είναι αυτός της Nancy van de Ven στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Motocross Γυναικών του 2022 με το YZ250F.

YZ Special Livery

Για να τιμήσουν το ιστορικό ορόσημο των 50 ετών YZ, οι ομάδες Monster Energy Yamaha Factory MXGP και MX2 έλαβαν μέρος στον αγώνα MXGP of Flandres στο Βέλγιο με ειδικό χρωματισμό στις YZ450FM και YZ250FM. Το μοβ και λευκό χρώμα βασίζεται στις δίχρονες μοτοσυκλέτες YZ250, YZ125 και YZ80 που έβγαλε στην παραγωγή η Yamaha για τη σεζόν 1993. Το ίδιο livery θα υπάρχει στις YZ450F και YZ250F της Monster Energy Yamaha Star Racing και στον αγώνα AMA Pro Motocross στο Washougal της πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Ο Διευθυντής μάρκετινγκ και μηχανοκίνητου αθλητισμού της Yamaha Motor Europe Paolo Pavesio δήλωσε: "Είναι ταιριαστό να ξεκινήσουμε τον εορτασμό της 50ης επετείου της Yamaha YZ στο περιβάλλον στο οποίο, από την αρχή, σχεδιάστηκε για να διαπρέπει, τις πίστες. Ο ειδικός σχεδιασμός με τον οποίο συμμετείχαν οι αναβάτες μας στο Lommel ξύπνησε όμορφες αναμνήσεις στη γενιά των οπαδών του Motocross που θυμούνται το αρχικό χρώμα της YZ του 1993 στο οποίο βασίζεται, και είμαι σίγουρος ότι ενέπνευσε επίσης τη νεότερη γενιά των αναβατών της bLU cRU, δείχνοντάς τους πόσο cool ήταν οι γονείς τους. Είναι απίστευτο ότι γιορτάζουμε ήδη 50 χρόνια YZ. Υπάρχουν αμέτρητες αναμνήσεις και νίκες που μπορούμε να αναλογιστούμε, αλλά για μένα αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα-ορόσημο αποτελεί έμπνευση για τα επόμενα 50 χρόνια. Καθώς κοιτάμε πίσω στην ιστορία μας, έχουμε κίνητρο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να προσφέρουμε στους οπαδούς και τους πελάτες μας πολλά ακόμη χρόνια εκπληκτικών μοτοσυκλετών και συναρπαστικών αγώνων."

YZ Special Livery
Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες