AMA Pro Motocross - O Jett Lawrence χάνει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμού

Μικρή πτώση με μεγάλες συνέπειες όμως για τον εργοστασιακό αναβάτη της Honda
motomag AMA Pro Motocross – O Jett Lawrence χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/7/2024

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Supercross Jett Lawrence δεν θα καταφέρει να παλέψει και για τον τίτλο του AMA Pro Motocross καθώς ένας τραυματισμός στον αντίχειρα κατά τη διάρκεια της προπόνησης τον θέτει εκτός Πρωταθλήματος με συνοπτικές διαδικασίες. Στο Πρωτάθλημα ο Jett βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 210 βαθμούς, έναντι 213 του πρώτου, αδελφού του, Hunter Lawrence. Αν ο Hunter τελικά στεφθεί Πρωταθλητής, τα δυο αδέλφια θα έχουν πάρει δυο τίτλους με το καλημέρα, την ίδια χρονιά.

Η πτώση η οποία έγινε πριν μερικές ημέρες στην πίστα Dog Pound στην Φλόριντα, σύμφωνα με τον ίδιο τον αναβάτη της Honda ήταν μικρή, ωστόσο το αποτέλεσμα τελικά είχε μεγάλες συνέπειες καθώς ο Jett Lawrence διαπιστώθηκε πως έχει σχισμένο ωλένιο παράπλευρο σύνδεσμο στον αντίχειρα του. Κάποιες από τις λειτουργίες του ωλένιου νεύρου αφορούν στην αίσθηση στα 2 τελευταία δάκτυλα του χεριού, και από πλευράς κίνησης στην κάμψη του καρπού και των 2 τελευταίων δακτύλων. Επίσης συμμετέχει σε πολλές λεπτές κινήσεις του χεριού, καθώς ελέγχει εν μέρει και τον αντιχειρα.

Τώρα ο αναβάτης της Honda θα υποβληθεί σε επέμβαση ώστε να επιστρέψει όσο το δυνατόν ταχύτερα στην ενεργό δράση.

Ο Jett Lawrence δήλωσε μετά τον τραυματισμό του: “Είναι προφανώς κρίμα, αλλά είναι μέρος του αθλήματός μας. Ήταν ειλικρινά ένα μικρό ατύχημα, αλλά είναι αυτό που είναι. Ήμουν αρκετά τυχερός με τους τραυματισμούς στην καριέρα μου μέχρι στιγμής, οπότε υποθέτω ότι ήρθε η σειρά μου. Θα επικεντρωθώ στο να επιστρέψω στο 100%".

Ο Lars Lindstrom, διευθυντής της Team Honda HRC ανέφερε: "Είναι αρκετά τρελό το γεγονός ότι τρεις από τους κορυφαίους αναβάτες του πρωταθλήματος έχουν μείνει τώρα εκτός με τον ίδιο τραυματισμό ο οποίος είναι αρκετά σπάνιος. Στόχος μας είναι να θεραπευτεί στο 100%”.

Ετικέτες

MXGP 2024, Τσεχία - Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στην ΜΧ2 και πάλι νικητής ο Kay De Wolf με Husqvarna
motomag MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

O 13ος γύρος της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ο οποίος έλαβε χώρα στην Τσεχία, είχε και ελληνική παρουσία εκτός των άλλων, με τον Παναγιώτη Κουζή να αγωνίζεται με ΤΜ στην MXGP κατηγορία και να καταφέρνει να τερματίσει στην 32η θέση από 40 συμμετέχοντες.

Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας MXGP, νικητής αναδείχθηκε με ευκολία ο Jeffrey Herlings (KTM), ο οποίος πήρε από την αρχή την πρωτοπορία και δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Prado με GASGAS, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει πίσω του στην τρίτη θέση τον Tim Gasjer (Honda). Όσον αφορά τον Παναγιώτη Κουζή στον πρώτο αγώνα κατάφερε να δώσει αρκετές μάχες τερματίζοντας με την μοτοσυκλέτα της TM στην 30η θέση.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στο δεύτερο αγώνα είχαμε αλλαγή του σκηνικού με τον Tim Gasjer (Honda), να περνά στην αντεπίθεση. Ο αναβάτης της ιαπωνικής ομάδας ο οποίος προηγείται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα τερματίζοντας, μετά από μεγάλη μάχη με τον Prado, στην πρώτη θέση. Αυτή του η επίδοση του έδωσε και τη συνολική νίκη στον αγώνα καθώς ο Jeffrey Herlings (KTM), ολοκλήρωσε τον δεύτερο αγώνα της ημέρας στην τέταρτη θέση. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Prado με τον Calvin Vlaanderen (Yamaha), να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Κουζής κατάφερε και στο δεύτερο αγώνα να τερματίσει με τον Έλληνα αναβάτη να αποσπά συνολικά την 32η θέση στην γενική κατάταξη.

Όσον αφορά την βαθμολογία της MXGP ο Tim Gasjer (Honda), προηγείται με 618 βαθμούς, με τον Jorge Prado (GASGAS), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 583 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 565 βαθμούς βρίσκεται ο Jeffrey Herlings (KTM).

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στην ΜΧ2 κατηγορία ο Sacha Coenen (ΚΤΜ) πήρε το Holeshot με τους δύο αναβάτες της Red Bull KTM Factory Racing, Adrea Adamo και Liam Everts να ακολουθούν. Η δράση στον αγώνα διακόπηκε γρήγορα καθώς ο αναβάτης της Kawasaki Jack Chambers είχε μία σφοδρή πτώση, με το ιατρικό επιτελείο της πίστας να του παρέχει τάχιστα τις πρώτες βοήθειες. Στην επανεκκίνηση, ο Sacha Coenen (ΚΤΜ) πετάχτηκε για άλλη μία φορά μπροστά με τον αδερφό του Lucas Coenen (Husqvarna) να ακολουθεί από κοντά. Στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Rick Elzinga (Yamaha), ο οποίος βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα.

Λίγο αργότερα θα είχαμε δράμα καθώς ο Sacha Coenen είχε μία πτώση με τους Lucas Coenen και Elzinga να κερδίζουν από μία θέση. Ο Lucas Coenen από εκεί και έπειτα έκανε έναν απροβλημάτιστο αγώνα για να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα ενώ μάχη είχαμε για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Ο Simon Laengenfelder (KTM) από το μέσο του αγώνα και μετά είχε ανοδική πορεία με τον ίδιο να κατακτά τη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kay de Wolf με Husqvarna.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στο δεύτερο αγώνα ο Kay de Wolf (Husqvarna) είχε αποφασίσει πως θα έκανε την αντεπίθεση του ώστε να καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα Lucas Coenen (Husqvarna). Αυτό τελικά το είδαμε να συμβαίνει από τα πρώτα στάδια του αγώνα, με τον αναβάτη της Husqvarna να παίρνει τα ηνία του αγώνα και να μένει εκεί μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας και τη συνολική νίκη στον αγώνα της Τσεχίας. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Simon Laengefelder (GASGAS), με τον Lucas Coenen (Husqvarna) να αρκείται στους βαθμούς της τρίτης θέσης.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στη βαθμολογία της MX2 ο Kay de Wolf προηγείται με 626 βαθμούς, με τον Lucas Coenen (Husqvarna) να έχει 580 βαθμούς και τον Simon Laengenfelder (GASGAS) να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 560 βαθμούς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίζει το ταξίδι του την επόμενη εβδομάδα στο Βέλγιο όπου στην πίστα του Lommel θα πραγματοποιηθεί ο 14ος γύρος της χρονιάς.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ