Monster Energy Yamaha Factory Team: Αναδιάρθρωση ομάδας με νέο αρχηγό και αναβάτες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross του 2024

Η ομάδα θα εδρεύει στο Γκενκ του Βελγίου, υπό την ηγεσία του Hans Corvers και θα έχει συνολικά έξι αναβάτες, τρεις στην MXGP και τρεις στην MX2
motomag Monster Energy Yamaha Factory Team: Αναδιάρθρωση της ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/10/2023

Η Monster Energy Yamaha Factory Team προχωρά σε αναδιάρθρωση της ομάδας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross και στις δύο κατηγορίες -MXGP και MX2- με τις αλλαγές να αφορούν τόσο την ηγεσία της ομάδας όσο και τους αναβάτες που θα αγωνίζονται από την επόμενη χρονιά.

Αρχικά από την νέα χρονιά η Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team θα εδρεύει στο Γκενκ του Βελγίου και θα διοικείται από τον Hans Corvers ο οποίος διανύει την 28η χρονιά στην ομάδα της Yamaha με τον Louis Vosters να αποχωρεί από το τιμόνι της ηγεσίας. Η ομάδα θα αγωνίζεται και στις δύο κατηγορίες και θα έχει συνολικά έξι αναβάτες, τρεις στην κατηγορία MXGP και τρεις στην κατηγορία MX2. Στην μεγάλη κατηγορία της MXGP ο Maxime Renaux θα είναι και φέτος ο ηγέτης, με τον Calvin Vlaanderen να είναι ο δεύτερος οδηγός, με τον Jago Geerts να ανεβαίνει στην κορυφαία κατηγορία προερχόμενος από την MX2, ολοκληρώνοντας την σύνθεση της Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team για το 2024.

Yamaha MXGP

Όσον αφορά την MX2 εδώ έγιναν περισσότερες αλλαγές, η ομάδα της Hutten Metaal Yamaha η οποία αγωνιζόταν στην κατηγορία EMX250 “προάγεται” στην ΜΧ2 και από το 2024 θα ενσωματωθεί στην Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team. Οι αναβάτες της ομάδας θα είναι οι Thibault Benistant και Rick Elzinga, με τον φετινό πρωταθλητή της EMX250 Andrea Bonacorsi να ανεβαίνει κατηγορία εξαργυρώνοντας τα πολύ καλά αποτελέσματα που πέτυχε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς στην EMX250.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες