Monster Energy Yamaha Factory Team: Αναδιάρθρωση ομάδας με νέο αρχηγό και αναβάτες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross του 2024

Η ομάδα θα εδρεύει στο Γκενκ του Βελγίου, υπό την ηγεσία του Hans Corvers και θα έχει συνολικά έξι αναβάτες, τρεις στην MXGP και τρεις στην MX2
motomag Monster Energy Yamaha Factory Team: Αναδιάρθρωση της ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/10/2023

Η Monster Energy Yamaha Factory Team προχωρά σε αναδιάρθρωση της ομάδας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross και στις δύο κατηγορίες -MXGP και MX2- με τις αλλαγές να αφορούν τόσο την ηγεσία της ομάδας όσο και τους αναβάτες που θα αγωνίζονται από την επόμενη χρονιά.

Αρχικά από την νέα χρονιά η Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team θα εδρεύει στο Γκενκ του Βελγίου και θα διοικείται από τον Hans Corvers ο οποίος διανύει την 28η χρονιά στην ομάδα της Yamaha με τον Louis Vosters να αποχωρεί από το τιμόνι της ηγεσίας. Η ομάδα θα αγωνίζεται και στις δύο κατηγορίες και θα έχει συνολικά έξι αναβάτες, τρεις στην κατηγορία MXGP και τρεις στην κατηγορία MX2. Στην μεγάλη κατηγορία της MXGP ο Maxime Renaux θα είναι και φέτος ο ηγέτης, με τον Calvin Vlaanderen να είναι ο δεύτερος οδηγός, με τον Jago Geerts να ανεβαίνει στην κορυφαία κατηγορία προερχόμενος από την MX2, ολοκληρώνοντας την σύνθεση της Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team για το 2024.

Yamaha MXGP

Όσον αφορά την MX2 εδώ έγιναν περισσότερες αλλαγές, η ομάδα της Hutten Metaal Yamaha η οποία αγωνιζόταν στην κατηγορία EMX250 “προάγεται” στην ΜΧ2 και από το 2024 θα ενσωματωθεί στην Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team. Οι αναβάτες της ομάδας θα είναι οι Thibault Benistant και Rick Elzinga, με τον φετινό πρωταθλητή της EMX250 Andrea Bonacorsi να ανεβαίνει κατηγορία εξαργυρώνοντας τα πολύ καλά αποτελέσματα που πέτυχε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς στην EMX250.

Ετικέτες

MXGP: Έτσι κλείνει το κενό στο Honda HRC! Πήραν τον Jeffrey Herlings που είχε 16 χρόνια στην KTM!

Πήγε στην Ιαπωνική εταιρεία έπειτα από 16 χρόνια στην KTM
Herlings
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/1/2026

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jeffrey Herlings, εντάσσεται στην Honda HRC με πολυετές συμβόλαιο. Σε μια τεράστια αλλαγή για τον Ολλανδό που θα αγωνιστεί με μια Honda CRF450R για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Herlings έχει κερδίσει πέντε παγκόσμιους τίτλους – τρεις στην MX2 (2012, 2013 και 2016) και δύο στην MXGP (2018 και 2021). Μάλιστα όλους αυτούς τους τίτλους τους πήρε πάνω στην σέλα μοτοσυκλετών KTM, αφού εντάχθηκε στην ομάδα Red Bull KTM Factory Racing στην ηλικία των 15 ετών το 2010!

Οπότε το κενό που άνοιξε στο HRC από την μεταγραφή του Tim Gajser στην Yamaha, μετακυλά στην KTM!

Honda HRC

Το 2026 θα έχει teammates στην Honda HRC τους Tom Vialle και Ruben Fernandez. Ας δούμε παρακάτω τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του.

•    2025 – Αυξάνει το ρεκόρ νικών σε GP σε 112 νίκες

•    2023 – Ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε GP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM (103)

•    2021 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM MXGP Motocross

•    2021 – Νικητής Κατηγορίας FIM Motocross of Nations

•    2019 – Πρωταθλητής FIM Motocross of Nations με την Ομάδα της Ολλανδίας

•    2018 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM MXGP Motocross

•    2017 – Νικητής της κατηγορίας FIM Motocross of Nations

•    2016 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM MX2 Motocross

•    2016 – Νικητής της κατηγορίας FIM Motocross of Nations

•    2013 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM MX2 Motocross

•    2012 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM MX2 Motocross

•    2012 – Νικητής κατηγορίας FIM Motocross of Nations

•    2008 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής 85cc FIM Junior Motocross World Champion

Honda HRC

Jeffrey Herlings: “Προφανώς αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή για μένα, αλλά ειλικρινά, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στην Honda HRC και θα οδηγήσω μια CRF450R. Έχοντας περάσει πολύ καιρό στο paddock, έχεις την ευκαιρία να δεις πώς λειτουργούν οι διάφορες ομάδες και οι άνθρωποι, οπότε όταν έμαθα ότι ενδιαφέρονταν να με προσλάβουν, δεν ήταν δύσκολη απόφαση, γιατί ήξερα ότι θα εντασσόμουν σε μια εξαιρετικά επαγγελματική και οργανωμένη ομάδα, που κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει έναν αναβάτη να πετύχει. Από σήμερα, μέχρι το MXGP της Αργεντινής απομένουν λίγο περισσότερο από δύο μήνες, οπότε δεν έχω πολύ χρόνο να προσαρμοστώ σε αυτή την ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, αλλά θα αρχίσουμε να οδηγούμε αμέσως και νιώθω σαν παιδί τα Χριστούγεννα, που περιμένει να ξετυλίξει ένα καινούργιο παιχνίδι. Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα βρεθώ ποτέ σε αυτή τη θέση, αλλά τώρα που είμαι, ανυπομονώ να ξεκινήσω ως εργοστασιακός αναβάτης της HRC”.

 

Marcus Pereira de Freitas, Γενικός Διευθυντής HRC – MXGP: “Η ευκαιρία να υπογράψουμε έναν πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή και κορυφαίο νικητή GP δεν παρουσιάζεται συχνά, οπότε ξέραμε ότι όταν θα εμφανιζόταν η ευκαιρία, έπρεπε να την εκμεταλλευτούμε. Αμέσως καταλάβαμε ότι ο Τζέφρι ήταν ενθουσιασμένος για την πρόκληση και πολύ αποφασισμένος να προσθέσει ένα ακόμη τίτλο στη λίστα των διακρίσεών του, οπότε πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ συναρπαστική σεζόν για όλους στην ομάδα. Είναι ένα νέο περιβάλλον για τον Jeffrey και δεν θα έχει όσο χρόνο θα θέλαμε όλοι πριν από την έναρξη της σεζόν, αλλά ο #84 θα οδηγήσει αμέσως και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα τα πάει με μια Honda CRF450R”.