Yamaha Racing: 4 Πρωταθλήματα στο Motocross και παρουσία σε όλα τα βάθρα

Δελτίο Τύπου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/10/2020

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, εισαγωγική εταιρεία των μοτοσυκλετών Yamaha μεταξύ άλλων, επενδύει δυναμικά όπως είναι και το όνομά της στους αγώνες μοτοσυκλέτας, ακόμη και τώρα στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει ο αθλητισμός γενικά και ο μηχανοκίνητος ακόμη περισσότερο.

Με την λήξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross ο φετινός απολογισμός φέρνει μία πλούσια σοδιά σε τίτλους, που πέρα από το ρεπορτάζ του ΜΟΤΟ εκείνη την ημέρα, συγκεντρωτικά για την Yamaha εμφανίζονται στο παρακάτω Δελτίο Τύπου:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2020
ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΒΓΗΚΑΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ 

Μια αγωνιστική χρονιά διαφορετική από κάθε προηγούμενη, άγνωστη ως προς το τι θα φέρει, με δυσκολίες, αμφιβολίες, πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους, εντάσεις, ανταγωνισμό, εναλλαγές συναισθημάτων, απορίες αλλά και με πολύ θέαμα και συγκινητικές στιγμές ήταν η φετινή χρονιά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, η οποία ξεκίνησε με αναβολές, ακυρώσεις αγώνων, αλλαγές στις πίστες και στις ημερομηνίες…

Κατάφερε όμως να φτάσει στο τέλος της, γεμίζοντας χαρά, υπερηφάνεια, δικαίωση και επιβράβευση τους αθλητές που έδωσαν σε κάθε έναν από τους 7 συνολικά αγώνες του πρωταθλήματος τη δική τους μάχη, ο κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν ομάδα.

Μια ομάδα που χτίστηκε σιγά σιγά τα τελευταία 8 χρόνια με πολλή αγάπη και αμοιβαία συνεργασία. Μια ομάδα που εξελίσσεται μέσα στα χρόνια, αθλητές που ξεκινούν δειλά τα πρώτα τους βήματα με μια μικρή ΜΠΛΕ Yamaha και εξελίσσονται σε Πρωταθλητές! Αυτό είναι που μας κρατάει υπερήφανους αλλά συγχρόνως «δεμένους» σε κάθε αγώνα, σε κάθε πρωτάθλημα, σε κάθε επιτυχία αλλά και σε κάθε άτυχη στιγμή.

Μετά το πέσιμο της αυλαίας το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου στα Γιαννιτσά, φύγαμε και πάλι με το κεφάλι ψηλά, γεμάτοι εμπειρίες και όμορφες στιγμές, κατακτώντας 4 Πρωταθλήματα και ανεβαίνοντας σε όλα τα βάθρα σε όλες τις κατηγορίες. Κρατήσαμε αποστάσεις, μείναμε ασφαλείς, αγωνιστήκαμε με ασφάλεια.. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό τελικά φαίνεται στον απολογισμό:

ΜΧ1: Γιάννης Τουρατζίδης (#100): 2η θέση - Δημήτρης Μπαξεβάνης (#131): 3η θέση 

ΜΧ300: Δημήτρης Μπαξεβάνης (#131): Πρωταθλητής 2020 – Φοίβος Κολιοπάνος (#335): 2η θέση.

ΜΧ2: Ανδρέας Ανδρέου (#101) : Πρωταθλητής 2020 - Αντώνης Σάγμαλης (#192):3η θέση.

ΜΧ2Τ: Αντώνης Σάγμαλης (#192): Πρωταθλητής 2020.

OPEN: Βασίλης Πακαταρίδης (#72):  Πρωταθλητής 2020.

ΜΧ85: Δημήτρης Γανωτής (#141): 2η θέση – Ιάκωβος Παπαδόπουλος (#313): 4η θέση

ΜΧ65:  Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (#66): 2η θέση

 

Ευχαριστούμε ακόμα μια φορά αθλητές και ομάδες που βρέθηκαν εκεί και κατάφεραν να μείνουν ενωμένοι ως το τέλος τηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες αποστάσεις και κανόνες, τους οργανωτές και τις πίστες που μας φιλοξένησαν σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για τους αγώνες και την κοινωνία. Δεν σταματάμε εδώ! Συνεχίζουμε ακάθεκτοι, με βασικό σκοπό μας τη μετάδοση της αγάπης για το άθλημα!

 

 

ΑΜΑ Supercross 2026, 4oς Γύρος: Ο Webb κορυφαίος στο Χιούστον ακόμα και χωρίς νίκη [VIDEO]

Στοn πρώτο τριπλό αγώνα της χρονιάς - Τρεις διαφορετικοί νικητές στα 450 και ο Deegan κυρίαρχος στα 250
AMA SMX 2026 Rnd 4
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/2/2026

Στον πρώτο αγώνα Triple Crown της σεζόν 2026, το Χιούστον χάρισε έναν απρόβλεπτο και θεαματικό αγώνα Supercross, με τον υπερασπιστή του τίτλου Cooper Webb να επικρατεί χωρίς νίκη χάρη στη σταθερότητά του και τον Haiden Deegan να εξασφαλίζει και τα τρία σκέλη στα 250.

Ο 4ος γύρος του Monster Energy AMA Supercross 2026 και ταυτόχρονα ο πρώτος Triple Crown του πρωταθλήματος ( ένας εκ των τριών τριπλών αγώνων της σεζόν, μαζί με Indianapolis και Cleveland) πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο και κλειστό NRG Stadium του Χιούστον.

450SX - Η σταθερότητα ανταμοίβει

1ος Αγώνας

Ο Ken Roczen (Progressive Insurance Cycle Gear Suzuki) έκανε τέλεια εκκίνηση και εξαφανίστηκε μπροστά, φτάνοντας σε μια καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη, 1.9s μπροστά από τον Chase Sexton (Monster Energy Kawasaki). Ο Eli Tomac ήταν τρίτος, ο Cooper Webb τέταρτος, ενώ ο Jorge Prado συμπλήρωσε την πεντάδα. Ο Hunter Lawrence έχασε ένα σίγουρο βάθρο με πτώση στα τελευταία λεπτά και τερμάτισε 7ος.

AMA SMX 2026 Rnd 4

2ος Αγώνας

Ο Prado πήρε το holeshot, με Lawrence και τον πρωταθλητή supercross της FIM SX1 Jason Anderson πίσω του. Ο Webb εκκίνησε 4ος, ο Roczen 8ος, ενώ Tomac και Sexton βρέθηκαν εκτός δεκάδας. Ο Lawrence πέρασε τον Prado στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη, με τον Webb να ανεβαίνει δεύτερος και τον Prado τρίτο. Ο Tomac είχε πτώση ενώ ήταν 6ος και κατέληξε 13ος. Μετά από δύο αγώνες, Webb και Roczen ήταν ισόβαθμοι στην κορυφή.

AMA SMX 2026 Rnd 4

3ος Αγώνας

Ο Tomac έστριψε πρώτος, μπροστά από Anderson και Lawrence. Ο Webb βρέθηκε 7ος και μάλιστα έκανε λάθος που τον έριξε ακόμα πιο πίσω. Στην κορυφή ο Anderson πέρασε τον Tomac, αλλά ο αναβάτης της KTM αντεπιτέθηκε, ξαναπέρασε και πήρε τη νίκη. Πίσω τους λάθη του Roczen και του Sexton ανακάτεψαν την τράπουλα και ο Webb, με επιθετική αλλά καθαρή οδήγηση, πέρασε τρίτος, θέση που του χάρισε τη συνολική νίκη, παρότι δεν κέρδισε κανέναν από τους αγώνες του πρώτου Triple Crown

AMA SMX 2026 Rnd 4

Συνολικά

Με αποτελέσματα 4-2-3 και μόλις 9 βαθμούς, ο Cooper Webb πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν και την 31η της καριέρας του, καθώς και την 6η σε Triple Crown.
Ο Hunter Lawrence ήταν δεύτερος με 7-1-2, μόλις έναν βαθμό πίσω, ενώ ο Roczen τρίτος μετά από ισοβαθμία (1-5-4). Ο Tomac, παρά τη νίκη στο Race 3, έμεινε εκτός βάθρου στην 4η θέση συνολικά.

Στη βαθμολογία, η διαφορά του Tomac μειώθηκε στους μόλις 4 βαθμούς από τον Lawrence, με τον Roczen στους -12 και τον Webb πλέον 5ο στο -17.

AMA SMX 2026 Rnd 4

250SMX West - Ο Deegan ασταμάτητος έκανε το τρία στα τρία

Στην κατηγορία των 250SX, ο Haiden Deegan (Monster Energy Yamaha Star Racing) δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

AMA SMX 2026 Rnd 4

Με 1-1-1 ο Deegan πήρε μια εμφατική νίκη, την τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, αυξάνοντας τη διαφορά του στους 19 βαθμούς από τον Anstie και στους 20 από τον ομόσταυλο του, Michael Mosiman. Ο Levi Kitchen πήρε το πρώτο του βάθρο για φέτος με 2-2-3, ενώ ο Cameron McAdoo ήταν τρίτος με 3-3-4.