Ανανεώνεται το Honda CBR250RR ελέω… Kawasaki!

Η απάντηση της Big-H στο Kawasaki ZX-25R!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/2/2020

Η κόντρα της Honda με την Kawasaki στη μικρή κατηγορία των supersport των 250cc έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, όταν η Big-H παρουσίασε στο Tokyo Motor Show το δικύλινδρο CBR250RR για τις ασιατικές αγορές. Τότε, το ΜΟΤΟ ήταν εκεί και μιλώντας από κοντά με τους ανθρώπους της Kawasaki σχετικά με τη νέα μοτοσυκλέτα της Honda, σας είχαμε μεταφέρει πως το εργοστάσιο απ’ το Akashi είχε κι αυτό στα πλάνα του να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο, όμως ήθελε πρώτα να βολιδοσκοπήσει την εμπορική επιτυχία που θα είχε μια supersport των 250cc πριν παρουσιάσει τη δική του πρόταση.

Τα χρόνια πέρασαν και το CBR250RR έγινε ένα απ’ τα best seller στις ασιατικές αγορές, ενώ την ίδια ώρα οι πληροφορίες για το supersport της Kawasaki ερχόντουσαν απ’ την Άπω Ανατολή με το σταγονόμετρο. Πέρσι, στο Tokyo Motor Show, παρά την παρουσίαση του άκρως εντυπωσιακού ZH2, την προσοχή έκλεψε το ZX-25R της Kawasaki, η μοναδική τετρακύλινδρη supersport σε αυτή τη κατηγορία, με έναν πλούσιο εξοπλισμό. Πρόσφατα μάλιστα, το ZX-25R είχε εμφανιστεί στην πίστα της Jerez για τη δημιουργία του promo video των “Πράσινων” και κέρδισε για άλλη μια φορά την προσοχή.

Με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται κατακόρυφα στις ασιατικές αγορές απ’ την έλευση του ZX-25R, η Honda δεν θέλει να χάσει το τρένο της εξέλιξης και γι' αυτό ανανεώνει το CBR250RR. Οι πρώτες πληροφορίες προέρχονται απ’ την συνάντηση των αντιπροσώπων της, μαζί με μερικές φωτογραφίες. Η ιπποδύναμη του δικύλινδρου supersport έχει αυξηθεί στους 41 ίππους απ’ τους 38 που είχε στο παρελθόν και παρότι δεν φτάνει τους 45 του ZX-25R, είναι αρκετοί για να κάνουν τη διαφορά σε αυτή τη κατηγορία. Παράλληλα, το CBR250RR εκσυγχρονίζεται και αποκτά quickshifter, μονόδρομο υποβοηθούμενο συμπλέκτη και ηλεκτρονικό έλεγχο του γκαζιού (με τρία riding modes, Comfort, Sports και Sports+). Τα όργανα ακολουθούν τη φιλοσοφία αυτών της σειράς CB500, ενώ όπως φαίνεται θα είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές εκδόσεις, όλες με χρυσές ζάντες: Μαύρο με κόκκινα αυτοκόλλητα, τρικολόρε με τα χρώματα του HRC και λευκό με κόκκινο πλαίσιο. Δυστυχώς για εμάς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, δεν υπάρχουν ακόμη χειροπιαστές αποδείξεις που να υπονοούν ότι θα εισαχθούν στην Γηραιά ήπειρο.

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ