Benelli TRK 902 & TRK 902 X - Στα σκαριά μεγαλύτερο μοντέλο με 105 hp

Τα πρώτα στοιχεία και οι πρώτες φωτογραφίες από τις εγκρίσεις τύπου
Benelli TRK 902
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/5/2024

Στην αρχή είχαμε τα TRK 502. Αργότερα βρεθήκαμε με δυο επιλογές, τα TRK 702 και TRK 800, εκ των οποίων η πρώτη ήρθε και στην Ελλάδα, για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό την πολύ καλή εμπορική πορεία των 502, ενώ η δεύτερη… αγνοείται. Όπως φαίνεται τώρα, η Benelli ετοιμάζει ακόμα μεγαλύτερα TRK, που πλησιάζουν ακόμα περισσότερο τα 1.000 κυβικά.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας παρά την ονομαστική χωρητικότητα έχει πραγματικό κυβισμό 904 κ.εκ., ενώ δείχνει ίδιος με τον κινητήρα που χρησιμοποιούν το Benelli 902 S και το QJMotor SRK 900. Δύο είναι οι επικεφαλής εκκεντροφόροι, τέσσερις οι βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο, με την ιπποδύναμη να φτάνει τους 105 hp (αξιόλογη αύξηση από τους 69 hp του 702) και τη ροπή τα 9,2 kgm (από 7,1 kgm στα 702). Ο συμπλέκτης αναμένεται να είναι περιορισμένης ολίσθησης, και ο κινητήρας να έχει διαφορετικά Riding Modes. Η τελική ταχύτητα ανακοινώνεται στα 215 χλμ/ώρα.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, το ψαλίδι αλουμινένιο, ενώ το ανεστραμμένο πιρούνι και το πίσω αμορτισέρ ανήκουν στη Marzzocchi. Τα φρένα είναι της Brembo, με δικάναλο ABS όπως ορίζουν οι Euro προδιαγραφές. Το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.540 mm και το ύψος σέλας στα 825 mm. Όπως συμβαίνει και με τα TRK 702 / 702 X, αναμένουμε το TRK 902 να φέρει χυτούς τροχούς 17 ιντσών με μπράτσα, και το Χ ακτινωτούς τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 24 λίτρων (4 περισσότερα από τα 702), ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 231 κιλά με προστατευτικά κάγκελα και κεντρικό σταντ -τα 702 ζυγίζουν 215 και 218 (Χ).

Η οθόνη οργάνων θα είναι έγχρωμη, μεγέθους 7 ιντσών με συνδεσιμότητα και όπως αναφέρεται και με turn by turn πλοήγηση. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και ένδειξη πίεσης ελαστικών, θερμαινόμενα γκριπ, πλαϊνές αλουμινένιες βαλίτσες και αλουμινένιο top case.

Αναμένουμε να δούμε τώρα το πότε θα παρουσιαστεί η νέα μοτοσυκλέτα στις δυο της εκδόσεις, που αρχικά το πιθανότερο είναι να βρει τον δρόμο της για την Κίνα. Αν πάντως κρίνουμε από την ιστορία της Benelli με τις παρουσιάσεις, δεν κρατάμε και την αναπνοή μας για την έλευση του 902 στις αγορές, και ούτε θα πρέπει να την κρατήσετε κι εσείς

Ετικέτες

CFMOTO 800MT-ES: Η έκδοση με ηλεκτρονικές αναρτήσεις βγαίνει στην Κίνα σε πολύ ανταγωνιστική τιμή

Το γνωστό 800άρι ωρίμασε και έρχεται σε νέα έκδοση με κορυφαίο εξοπλισμό
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/4/2026

Το CFMOTO 800MT-ES το είδαμε από κοντά στην έκθεση EICMA, με το μοντέλο να παίρνει έπειτα τον δρόμο για την παραγωγή και πλέον να βγαίνει στην κινεζική αγορά σε εξαιρετική τιμή.

Η μοτοσυκλέτα φέρει τον γνωστό κινητήρα των 799 cc που αποδίδει 95 ίππους και 7,85 kg.m ροπής. Η διαφορά όμως στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις της KYB, με το πιρούνι να έχει τρεις διαφορετικές λειτουργίες απόσβεσης και το μονό αμορτισέρ πίσω τέσσερις λειτουργίες προφόρτισης και τρεις λειτουργίες απόσβεσης, που θα αναφέρουμε παρακάτω. Το πιρούνι έχει διαδρομή 160 mm και το monoshock αμορτισέρ 150 mm.

CFMOTO

Οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις λοιπόν έχουν τις εξής τρεις διαφορετικές λειτουργίες απόσβεσης: την Comfort που εστιάζει την άνεση, τη Sport που εστιάζει στην πιο επιθετική οδήγηση και τη Standard ισορροπεί ανάμεσα στις προηγούμενες δύο λειτουργίες. Το πίσω αμορτισέρ προσφέρει τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες προφόρτισης για: ένα άτομο, ένα άτομο με φορτίο, δύο άτομα και δύο άτομα με φορτίο. Ο μπροστινός τροχός είναι διάστασης 19 ιντσών και ο πίσω 17, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Michelin Anakee Adventure.

Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 190 mm και το ύψος της σέλας στα 825 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντούμε ακτινικές δαγκάνες που συνεργάζονται με δίσκους των 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα με δίσκο των 260 mm πίσω.

CFMOTO

Ο εξοπλισμός του CFMOTO 800MT-ES περιλαμβάνει ride by wire, cornering ABS, TCS, Bosch Motorcycle Stability Control που συνδυάζεται με IMU 6 αξόνων, ραντάρ, cruise control, συμπλέκτη ολίσθησης, σταμπιλιζατέρ τιμονιού, θερμαινόμενα γκριπ, Quickshifter, σύστημα Keyless, θερμαινόμενη σέλα, οθόνη TFT 8 ιντσών με συνδεσιμότητα, προβολείς, ποδιά κινητήρα και κάγκελα προστασίας.

Η τιμή του στην κινεζική αγορά έχει οριστεί στα 6.708 ευρώ και αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τη διάθεσή του μοντέλου στη χώρα μας.

Ετικέτες