Benelli TRK 902 & TRK 902 X - Στα σκαριά μεγαλύτερο μοντέλο με 105 hp

Τα πρώτα στοιχεία και οι πρώτες φωτογραφίες από τις εγκρίσεις τύπου
Benelli TRK 902
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/5/2024

Στην αρχή είχαμε τα TRK 502. Αργότερα βρεθήκαμε με δυο επιλογές, τα TRK 702 και TRK 800, εκ των οποίων η πρώτη ήρθε και στην Ελλάδα, για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό την πολύ καλή εμπορική πορεία των 502, ενώ η δεύτερη… αγνοείται. Όπως φαίνεται τώρα, η Benelli ετοιμάζει ακόμα μεγαλύτερα TRK, που πλησιάζουν ακόμα περισσότερο τα 1.000 κυβικά.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας παρά την ονομαστική χωρητικότητα έχει πραγματικό κυβισμό 904 κ.εκ., ενώ δείχνει ίδιος με τον κινητήρα που χρησιμοποιούν το Benelli 902 S και το QJMotor SRK 900. Δύο είναι οι επικεφαλής εκκεντροφόροι, τέσσερις οι βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο, με την ιπποδύναμη να φτάνει τους 105 hp (αξιόλογη αύξηση από τους 69 hp του 702) και τη ροπή τα 9,2 kgm (από 7,1 kgm στα 702). Ο συμπλέκτης αναμένεται να είναι περιορισμένης ολίσθησης, και ο κινητήρας να έχει διαφορετικά Riding Modes. Η τελική ταχύτητα ανακοινώνεται στα 215 χλμ/ώρα.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, το ψαλίδι αλουμινένιο, ενώ το ανεστραμμένο πιρούνι και το πίσω αμορτισέρ ανήκουν στη Marzzocchi. Τα φρένα είναι της Brembo, με δικάναλο ABS όπως ορίζουν οι Euro προδιαγραφές. Το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.540 mm και το ύψος σέλας στα 825 mm. Όπως συμβαίνει και με τα TRK 702 / 702 X, αναμένουμε το TRK 902 να φέρει χυτούς τροχούς 17 ιντσών με μπράτσα, και το Χ ακτινωτούς τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 24 λίτρων (4 περισσότερα από τα 702), ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 231 κιλά με προστατευτικά κάγκελα και κεντρικό σταντ -τα 702 ζυγίζουν 215 και 218 (Χ).

Η οθόνη οργάνων θα είναι έγχρωμη, μεγέθους 7 ιντσών με συνδεσιμότητα και όπως αναφέρεται και με turn by turn πλοήγηση. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και ένδειξη πίεσης ελαστικών, θερμαινόμενα γκριπ, πλαϊνές αλουμινένιες βαλίτσες και αλουμινένιο top case.

Αναμένουμε να δούμε τώρα το πότε θα παρουσιαστεί η νέα μοτοσυκλέτα στις δυο της εκδόσεις, που αρχικά το πιθανότερο είναι να βρει τον δρόμο της για την Κίνα. Αν πάντως κρίνουμε από την ιστορία της Benelli με τις παρουσιάσεις, δεν κρατάμε και την αναπνοή μας για την έλευση του 902 στις αγορές, και ούτε θα πρέπει να την κρατήσετε κι εσείς

Ετικέτες

Peugeot Pulsion Evo 125 2026: Ανανεώνεται το μικρό σκούτερ των Γάλλων

Με 13 ίππους, τελική ταχύτητα 115 km/h και made in France!
Peugeot
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/10/2025

Ως νέα παρουσίαση στην EICMA 2025, η Peugeot Motocycles ανακοίνωσε το Pulsion Evo των 13 ίππων, που κατασκευάζεται στην Γαλλία, στην έδρα της εταιρείας στο Beaulieu-Mandeure.

Το σκούτερ της Peugeot αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιανουάριο του 2026. Το νέο Peugeot Pulsion Evo 125 διαθέτει έναν μονοκύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 13 ίππους, 1,2 kg.m ροπής και μέγιστη ταχύτητα 115 km/h.

Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 11 λίτρα, δίνοντας μία πολύ μεγάλη αυτονομία, ειδικά για την συγκεκριμένη κατηγορία. Ο μπροστινός τροχός είναι 14 ιντσών και 13 ιντσών είναι ο πίσω.

Μπροστά συναντάμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι, με καλάμια διαμέτρου 37mm και πίσω διπλά αμορτισέρ. Το σκούτερ διαθέτει ABS, χώρο 45 λίτρων κάτω από την σέλα και έχει 4ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Στην έκδοση Urban προστίθενται επιπλέον 35 λίτρα αποθηκευτικού χώρου που προέρχονται από την κεντρική βαλίτσα, καθώς και μία υψηλότερη ζελατίνα. Οι τιμές των δύο εκδόσεων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.