Benelli TRK 902 & TRK 902 X - Στα σκαριά μεγαλύτερο μοντέλο με 105 hp

Τα πρώτα στοιχεία και οι πρώτες φωτογραφίες από τις εγκρίσεις τύπου
Benelli TRK 902
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/5/2024

Στην αρχή είχαμε τα TRK 502. Αργότερα βρεθήκαμε με δυο επιλογές, τα TRK 702 και TRK 800, εκ των οποίων η πρώτη ήρθε και στην Ελλάδα, για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό την πολύ καλή εμπορική πορεία των 502, ενώ η δεύτερη… αγνοείται. Όπως φαίνεται τώρα, η Benelli ετοιμάζει ακόμα μεγαλύτερα TRK, που πλησιάζουν ακόμα περισσότερο τα 1.000 κυβικά.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας παρά την ονομαστική χωρητικότητα έχει πραγματικό κυβισμό 904 κ.εκ., ενώ δείχνει ίδιος με τον κινητήρα που χρησιμοποιούν το Benelli 902 S και το QJMotor SRK 900. Δύο είναι οι επικεφαλής εκκεντροφόροι, τέσσερις οι βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο, με την ιπποδύναμη να φτάνει τους 105 hp (αξιόλογη αύξηση από τους 69 hp του 702) και τη ροπή τα 9,2 kgm (από 7,1 kgm στα 702). Ο συμπλέκτης αναμένεται να είναι περιορισμένης ολίσθησης, και ο κινητήρας να έχει διαφορετικά Riding Modes. Η τελική ταχύτητα ανακοινώνεται στα 215 χλμ/ώρα.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, το ψαλίδι αλουμινένιο, ενώ το ανεστραμμένο πιρούνι και το πίσω αμορτισέρ ανήκουν στη Marzzocchi. Τα φρένα είναι της Brembo, με δικάναλο ABS όπως ορίζουν οι Euro προδιαγραφές. Το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.540 mm και το ύψος σέλας στα 825 mm. Όπως συμβαίνει και με τα TRK 702 / 702 X, αναμένουμε το TRK 902 να φέρει χυτούς τροχούς 17 ιντσών με μπράτσα, και το Χ ακτινωτούς τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω.

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 24 λίτρων (4 περισσότερα από τα 702), ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 231 κιλά με προστατευτικά κάγκελα και κεντρικό σταντ -τα 702 ζυγίζουν 215 και 218 (Χ).

Η οθόνη οργάνων θα είναι έγχρωμη, μεγέθους 7 ιντσών με συνδεσιμότητα και όπως αναφέρεται και με turn by turn πλοήγηση. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και ένδειξη πίεσης ελαστικών, θερμαινόμενα γκριπ, πλαϊνές αλουμινένιες βαλίτσες και αλουμινένιο top case.

Αναμένουμε να δούμε τώρα το πότε θα παρουσιαστεί η νέα μοτοσυκλέτα στις δυο της εκδόσεις, που αρχικά το πιθανότερο είναι να βρει τον δρόμο της για την Κίνα. Αν πάντως κρίνουμε από την ιστορία της Benelli με τις παρουσιάσεις, δεν κρατάμε και την αναπνοή μας για την έλευση του 902 στις αγορές, και ούτε θα πρέπει να την κρατήσετε κι εσείς

Ετικέτες

Kove 650RR 2026 – Στην παραγωγή η τετρακύλινδρη supersport με 122 hp για 188 kg

Η νέα supersport της Kove ετοιμάζεται να βγει στις αγορές με εντυπωσιακά νούμερα, ακόμη εντυπωσιακότερο εξοπλισμό και στο βάθος WSSP
Kove 650RR 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/2/2026

Την πρωτοείδαμε το περασμένο Φθινόπωρο, την ξαναείδαμε στην EICMA πριν λίγους μήνες και τώρα φτάνει η ώρα να τη δούμε και στους δρόμους. Η αρχή προφανώς θα γίνει τους δρόμους της πατρίδας της, καθώς η 650RR  εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του κινέζικου υπουργείου Βιομηχανίας με βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η 650RR φορά έναν νέο τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 645 cc που αποδίδει μέγιστη ισχύ 122 hp (91 kW) στις 13.000 rpm, 7 kgm στις 11.000 rpm και δηλώνει τελική ταχύτητα 260 km/h, αλλά για μια φορά ακόμη η Kove κλέβει την παράσταση με το ζύγι της μοτοσυκλέτας.

Στα 188 κιλά με όλα της τα υγρά, η supersport της Kove ρίχνει άνετα από 5 ως 10 κιλά σε κάθε τετρακύλινδρη ομόλογό της από την Ιαπωνία – πλην της Yamaha R6 Race, που ωστόσο δεν έχει καθόλου εξοπλισμό δρόμου. Και αυτό έχει τη σημασία του, καθώς η Kove δεν κρύβει πως η 650RR έρχεται με βασικό στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport (WSSP).

Kove 650RR 2026

 

Η μοτοσυκλέτα που εκτέθηκε στην EICMA (κεντρική και πάνω φωτό) ξεχείλιζε από εξοπλισμό, με αδρανειακά ηλεκτρονικά, ride modes cornering ABS, ρυθμιζόμενο traction control, wheelie control, launch control, cruise control, ημιενεργές ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, keyless κεντρικό διακόπτη, μεγάλη και ευρεία TFT οθόνη με συνδεσιμότητα και κάμερες μπρος-πίσω, ωστόσο δεν αναφέρονται όλα τα παραπάνω στοιχεία στην εμφάνισή της στην κινέζικη κρατική ιστοσελίδα. Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πόσα από αυτά θα βρίσκονται στην τελική της μορφή παραγωγής.

Ένα πράγμα που οπωσδήποτε έχει αλλάξει είναι το μπροστινό σύστημα φρένων, καθώς οι Brembo M50 που φορούσε το εκθεσιακό μοντέλο του Μιλάνου έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα ζεύγος ακτινικών τετραπίστονων δαγκανών της Taisko.

 

Kove 650RR 2026

Εφόσον πάντως υπάρχει δεδηλωμένο πλάνο προς τις πίστες του παγκοσμίου, είναι προφανές πως η εκδοχή με τον πλούσιο εξοπλισμό είναι αυτή που προορίζεται για τον δρόμο. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως η αγωνιστική έκδοσή της θα ζυγίζει πολύ λιγότερα κιλά, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να φορά ηλεκτρονικές αναρτήσεις, κάμερες και cruise control.

Kove 650RR 2026

Στον κινέζικο Τύπο κυκλοφορεί και μια ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία, ανεπιβεβαίωτη μεν, αλλά εξόχως πιπεράτη: η Kove, λέει, θέλει να σπάσει τη μπάνκα της κινέζικης αγοράς πουλώντας το νέο της 650RR φθηνότερα από όλους τους ανταγωνιστές της - εγχώριων αντιπάλων συμπεριλαμβανομένων – και στοχεύει σε λιανική τιμή 40.000 γιουάν στην πατρίδα της, κάτι που (με την ισοτιμία της 10/2/2026) μεταφράζεται σε περίπου €4.800! Αν αυτό αληθεύει, θα προκαλέσει σεισμούς σε πολλές ακόμη αγορές, όσους φόρους και μεταφορικά κόστη κι αν προσθέσει κανείς στην παραπάνω τιμή.

Ετικέτες