Brixton BX500 Concept 2019 στην EICMA

Στην παραγωγή το 2020!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/11/2018

Έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια από το ντεμπούτο της Brixton ως εταιρεία, στην EICMA του Μιλάνου το 2015. Από τότε όμως η εξέλιξή της έγινε με ραγδαίους ρυθμούς και πλέον διαθέτει αρκετές και διαφορετικές εκδόσεις με τους δύο μονοκύλινδρους κινητήρες των 125 και 250 κυβικών, μετά και την παρουσίαση των Glanville 250 και Saxby 250 στην Intermot.
Τώρα στην EICMA, η Brixton κάνει ένα ακόμη βήμα εξέλιξης, με την παρουσίαση του concept bike BX500, το οποίο όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της KSR, θα παρουσιαστεί του χρόνου ως μοντέλο παραγωγής, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που έγινε με τα μονοκύλινδρα 250. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το ρεζερβουάρ, το οποίο σχηματίζει ένα τρισδιάστατο "Χ", όπως είναι και το λογότυπο της μοτοσυκλέτας, ενώ η νοητή ευθεία γραμμή από το πάνω μέρος του ρεζερβουάρ μέχρι τη σέλα, είναι το σήμα κατατεθέν των Brixton που υπάρχει και στο BX500.


Οι προβολείς είναι φουλ LED, όπως και τα φλας και το μπροστινό φωτιστικό σώμα ακολουθεί την αρχιτεκτονική των υπόλοιπων μοτέλων της εταιρείας. H ψηφιακή οθόνη των οργάνων είναι τεχνολογίας LCD-VA που δίνει την δυνατότητα για οπίσθιο φωτισμό και κατά συνέπεια τις ευκρινείς ενδείξεις κάτω από όλες τις φωτιστικές συνθήκες.
Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος εν σειρά, χωρητικότητας 486cc, με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Brixton, μετά από δύο χρόνια εξέλιξης από μια ομάδα 20 μηχανολόγων. Σύμφωνα με την Brixton, έχουν γίνει εξαντλητικά τεστ στον κινητήρα, ο οποίος έχει αποδείξει την αξιοπιστία του σε χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών, και παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί λίγος καιρός ακόμη μέχρι την τελική έγκριση τύπου, η εταιρεία θέλει να φτάσει στο όριο των 47 ίππων που θα επιτρέπει στο ΒΧ500 να οδηγηθεί με δίπλωμα κατηγορίας Α2.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση στο gallery

 

Ετικέτες

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες