Brixton BX500 Concept 2019 στην EICMA

Στην παραγωγή το 2020!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/11/2018

Έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια από το ντεμπούτο της Brixton ως εταιρεία, στην EICMA του Μιλάνου το 2015. Από τότε όμως η εξέλιξή της έγινε με ραγδαίους ρυθμούς και πλέον διαθέτει αρκετές και διαφορετικές εκδόσεις με τους δύο μονοκύλινδρους κινητήρες των 125 και 250 κυβικών, μετά και την παρουσίαση των Glanville 250 και Saxby 250 στην Intermot.
Τώρα στην EICMA, η Brixton κάνει ένα ακόμη βήμα εξέλιξης, με την παρουσίαση του concept bike BX500, το οποίο όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της KSR, θα παρουσιαστεί του χρόνου ως μοντέλο παραγωγής, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που έγινε με τα μονοκύλινδρα 250. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το ρεζερβουάρ, το οποίο σχηματίζει ένα τρισδιάστατο "Χ", όπως είναι και το λογότυπο της μοτοσυκλέτας, ενώ η νοητή ευθεία γραμμή από το πάνω μέρος του ρεζερβουάρ μέχρι τη σέλα, είναι το σήμα κατατεθέν των Brixton που υπάρχει και στο BX500.


Οι προβολείς είναι φουλ LED, όπως και τα φλας και το μπροστινό φωτιστικό σώμα ακολουθεί την αρχιτεκτονική των υπόλοιπων μοτέλων της εταιρείας. H ψηφιακή οθόνη των οργάνων είναι τεχνολογίας LCD-VA που δίνει την δυνατότητα για οπίσθιο φωτισμό και κατά συνέπεια τις ευκρινείς ενδείξεις κάτω από όλες τις φωτιστικές συνθήκες.
Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος εν σειρά, χωρητικότητας 486cc, με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Brixton, μετά από δύο χρόνια εξέλιξης από μια ομάδα 20 μηχανολόγων. Σύμφωνα με την Brixton, έχουν γίνει εξαντλητικά τεστ στον κινητήρα, ο οποίος έχει αποδείξει την αξιοπιστία του σε χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών, και παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί λίγος καιρός ακόμη μέχρι την τελική έγκριση τύπου, η εταιρεία θέλει να φτάσει στο όριο των 47 ίππων που θα επιτρέπει στο ΒΧ500 να οδηγηθεί με δίπλωμα κατηγορίας Α2.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση στο gallery

 

Ετικέτες

CFMOTO 700MT - Πρώτη επίσημη εμφάνιση

Ο αντικαταστάτης του 650MT σε έκθεση μοτοσυκλέτας στην… Αργεντινή
CFMOTO 700MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/5/2023

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε στο σαλόνι του Buenos Aires στην Αργεντινή, το επερχόμενο CFMOTO 700MT που έρχεται να αντικαταστήσει το δημοφιλές και στη χώρα μας 650MT.

Εμφανισιακά το 700MT πατάει πάνω στα πρότυπα του 650ΜΤ, με ελαφρώς διαφορετικό προβολέα, νέο πίσω φωτιστικό σώμα, ανανεωμένο κοστούμι, συμβατικούς δίσκους αντί για “μαργαρίτες” στα φρένα μπροστά, μαύρο αντί χρυσό χρώμα στο πιρούνι, νέα σέλα, νέες χειρολαβές συνεπιβάτη και νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Νέος είναι και ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας που ανεβαίνει στα 693 κ.εκ. (από 649 κ.εκ.), διαθέτοντας 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, υγρόψυξη και ηλεκτρονικό ψεκασμό Bosch.

CFMOTO 700MT

Το πιθανότερο είναι ο κινητήρας αυτός να είναι ίδιος με εκείνον που κινεί την οικογένεια 700 CL-X, και αν αυτό όντως συμβαίνει τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο και για παρόμοια απόδοση 74 hp / 8.750 rpm και 6,2 kgm / 6.500 rpm, που θα ήταν μια σημαντική άνοδος επιδόσεων σε σχέση με τους 60,3 hp / 8.750 rpm και τα 5,7 kgm / 7.000 rpm.

Τα φώτα είναι full-LED, υπάρχει δικάναλο ABS στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ στα φρένα υπεύθυνη είναι η J.Juan.

CFMOTO 700MT

Ελαφρώς διαφορετική είναι όσον αφορά στην απεικόνιση των ενδείξεων η νέα έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων (TFT ήταν και στο τελευταίο 650MT).

CFMOTO 700MT

Και τέλος νέοι και πιο εργονομικοί είναι οι διακόπτες της μοτοσυκλέτας.

CFMOTO 700MT

Σημειώστε πως ενώ η CFMOTO έχει επίσημες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του 700MT στο global site της, ακόμα δεν έχει ανεβάσει κανένα επίσημο τεχνικό χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας.

Ετικέτες