Brixton BX500 Concept 2019 στην EICMA

Στην παραγωγή το 2020!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/11/2018

Έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια από το ντεμπούτο της Brixton ως εταιρεία, στην EICMA του Μιλάνου το 2015. Από τότε όμως η εξέλιξή της έγινε με ραγδαίους ρυθμούς και πλέον διαθέτει αρκετές και διαφορετικές εκδόσεις με τους δύο μονοκύλινδρους κινητήρες των 125 και 250 κυβικών, μετά και την παρουσίαση των Glanville 250 και Saxby 250 στην Intermot.
Τώρα στην EICMA, η Brixton κάνει ένα ακόμη βήμα εξέλιξης, με την παρουσίαση του concept bike BX500, το οποίο όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της KSR, θα παρουσιαστεί του χρόνου ως μοντέλο παραγωγής, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που έγινε με τα μονοκύλινδρα 250. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το ρεζερβουάρ, το οποίο σχηματίζει ένα τρισδιάστατο "Χ", όπως είναι και το λογότυπο της μοτοσυκλέτας, ενώ η νοητή ευθεία γραμμή από το πάνω μέρος του ρεζερβουάρ μέχρι τη σέλα, είναι το σήμα κατατεθέν των Brixton που υπάρχει και στο BX500.


Οι προβολείς είναι φουλ LED, όπως και τα φλας και το μπροστινό φωτιστικό σώμα ακολουθεί την αρχιτεκτονική των υπόλοιπων μοτέλων της εταιρείας. H ψηφιακή οθόνη των οργάνων είναι τεχνολογίας LCD-VA που δίνει την δυνατότητα για οπίσθιο φωτισμό και κατά συνέπεια τις ευκρινείς ενδείξεις κάτω από όλες τις φωτιστικές συνθήκες.
Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος εν σειρά, χωρητικότητας 486cc, με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Brixton, μετά από δύο χρόνια εξέλιξης από μια ομάδα 20 μηχανολόγων. Σύμφωνα με την Brixton, έχουν γίνει εξαντλητικά τεστ στον κινητήρα, ο οποίος έχει αποδείξει την αξιοπιστία του σε χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών, και παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί λίγος καιρός ακόμη μέχρι την τελική έγκριση τύπου, η εταιρεία θέλει να φτάσει στο όριο των 47 ίππων που θα επιτρέπει στο ΒΧ500 να οδηγηθεί με δίπλωμα κατηγορίας Α2.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση στο gallery

 

Ετικέτες

Yamaha YZF-R2: Γεννητούρια στη supersport οικογένεια τον Αύγουστο

Στην Ινδία η Yamaha έχει προαναγγείλει μια νέα μοτοσυκλέτα για τα τέλη Αυγούστου
yamaha
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Η πληροφορία κυκλοφορούσε ως είδηση εδώ και πολύ καιρό, ενώ απέκτησε επισημότερη υπόσταση άπαξ και δημοσιεύτηκε στην Ινδία η κατοχύρωση του ονόματος YZF-R2 από τη Yamaha τον περασμένο Χειμώνα.

Πρόκειται για ένα όνομα που είχαμε πρωτοακούσει το 2021, όταν η Yamaha είχε κατοχυρώσει μια μεγάλη σειρά ονομάτων που πρακτικά περιλάμβαναν όλα τα πιθανά YZF-R, από το 1 ως το 9 και επιπλέον τα R15, R20 και R25. Τότε δεν υπήρχαν ακόμη τα R7 και R9 ενώ, πλην αυτών των δύο και των R15, R1, R3 και R6 (για έναν χρόνο ακόμη), τα υπόλοιπα ονόματα εκείνης της λίστας δεν έχουν εμφανιστεί ως σήμερα.

Η αναζωπύρωση της είδησης οφείλεται στο γεγονός πως η Yamaha έχει προαναγγείλει στην Ινδία μια παρουσίαση νέου μοντέλου για τις 27 Αυγούστου. Οι Ινδοί συνάδελφοι ομόφωνα έχουν πειστεί πως εκείνη τη μέρα θα σκάσει μύτη επιτέλους το R2.

Επίσημες πληροφορίες προφανώς δεν υπάρχουν για τη μοτοσυκλέτα, ωστόσο η εκτίμηση είναι πως πρόκειται για μια υπερκυβισμένη εκδοχή του R15, δηλαδή του αντίστοιχου μοντέλου με το R125 με κινητήρα 155cc που κυκλοφορεί σε πολλές αγορές που δεν έχουν Α1 κατηγορία διπλωμάτων – γύρω στα 200 κυβικά εκατοστά και απόδοση περί τους 25 ίππους.

Εφόσον αυτό που θα παρουσιαστεί στην Ινδία είναι όντως το R2, είναι πολύ λογικό να το περιμένουμε με μονοκύλινδρο κινητήρα ώστε να μπορεί να έχει ανταγωνιστική τιμή στις ασιατικές αγορές – γι’ αυτό άλλωστε το ντεμπούτο του θα γίνει εκεί.

Στόχος του R2 είναι να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε απόδοση από το μικρό R125/R15, μένοντας αρκετά πιο χαμηλά από την τιμή του δικύλινδρου R3 που είναι το επόμενο βήμα στην οικογένεια.

Το R2 ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ενδιαφέρον και για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς στην πορεία του τελευταίου έτους η Yamaha έχει κατοχυρώσει το όνομα αυτό ξεχωριστά σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως δείγμα των προθέσεών της.

Ετικέτες