Brixton: Μπήκε δυναμικά στη κατηγορία των 250cc

Glanville 250 X και Saxby 250
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/8/2019

Η πορεία της Brixton στην Ελλάδα, που εκπροσωπείται από την TEOMOTO A.E., έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής χάρη στις προσιτές τιμές των μοντέλων της γκάμας της. Μάλιστα, οι μοτοσυκλέτες των 125cc που διαθέτει, είναι αρκετά δελεαστικές για όσους δεν επιθυμούν κάποιο παπί ή σκούτερ για τις αστικές τους μετακινήσεις και έτσι οι διάφορες εκδόσεις του BX125 συναντώνται αρκετά συχνά στους δρόμους της πόλης. Πέρσι, η Brixton παρουσίασε πολλά νέα μοντέλα στις διεθνείς εκθέσεις της κατηγορίας των 250cc αλλά και το πρωτότυπο BX 500, που αποτελεί το “δυνατό της χαρτί”. Τώρα, το Glanville 250 X διατίθεται ήδη στη χώρα μας με κόστος απόκτησης στα €3.850, ενώ το σε λίγες μέρες θα έρθει και το Saxby 250, του οποίου η τιμή θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβρη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Glanville 250 X μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

Νέα Brixton Glanville 250 X: Δυνατή πρόκληση

Η ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε. παρουσιάζει στην Ελλάδα την πρώτη Brixton με κινητήρα 250cc.Η Brixton Motorcycles έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση EICMA το 2015. Ακολούθησε μια αλματώδης πορεία εξέλιξης και παγκόσμιας επιτυχίας στην κατηγορία μοτοσυκλετών 125cc με τις διαφορετικές εκδόσεις του BX125. Στην έκθεση Intermot 2018 η Brixton Motorcycles παρουσίασε δύο νέες μοτοσυκλέτες παραγωγής, την Glanville 250 X και τη Saxby 250 επεκτείνοντας τη γκάμα των μοντέλων της στην κατηγορία των 250cc ενώ λίγο αργότερα, στην έκθεση EICMA 2018 στο Μιλάνο παρουσίασε τη νέα Concept μοτοσυκλέτα BX 500 δίνοντας την υπόσχεση να διατηρήσει τον ίδιο υψηλό ρυθμό εξέλιξης τα επόμενα χρόνια και με στόχο οι νέες μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού να γίνουν από τις πιο δημοφιλείς στην κατηγορία Α2 μέχρι το 2020.

Η Brixton Motorcycles ανεβάζει τον πήχη με τη νέα Glanville 250 X. Διατηρώντας τη ρετρό αισθητική, αλλά με νέα, πιο επιθετική και αιχμηρή σχεδίαση, σύγχρονη τεχνολογία, φιλική συμπεριφορά και μοναδικό στυλ, η νέα Glanville 250 X προκαλεί με την παρουσία της και διευρύνει τους ορίζοντες. Μια νέα επική περιπέτεια ξεκινά από την πόλη και οδηγεί όπου εσύ επιλέξεις. Ο ιαπωνικής τεχνολογίας injection κινητήρας 250cc και η εμπρός upside-down ανάρτηση υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις στο δρόμο. Με scrambler τιμόνι και κλασική “burn-free” επένδυση του λαιμού της εξάτμισης, η Glanville 250 X είναι γεννημένη για τον αναβάτη που θέλει μια μοτοσυκλέτα με ξεχωριστό στυλ και συναίσθημα. Με σύστημα ABS, φώτα LED, ρυθμιζόμενα πίσω αμορτισέρ, θύρα USB, κεντρικό και πλαϊνό stand, ψηφιακό πίνακα οργάνων με αναλογικό στροφόμετρο και όλα όσα θα χρειαστείς για να κάνεις την κάθε στιγμή στη σέλα της…μια συγκλονιστική εμπειρία! Η Brixton Glanville 250 X είναι διαθέσιμη σε δύο χρωματισμούς, Backstage black/Timberwolf Grey με οριζόντια διχρωμία γκρι/μαύρο στο ρεζερβουάρ και μαύρη σέλα καθώς και σε Backstage Black με καφέ σέλα.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ                              Brixton Glanville 250 X
Αντιπρόσωπος:
ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε.
Τιμή:
€3.850
 
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος (mm):
2.020
Ύψος (mm):
1.150
 
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος:
Ατσάλινο σωληνωτό
Πλάτος (mm):
830
Βάρος κατασκευαστή, κενή/γεμάτη (kg):
150/-
Ρεζερβουάρ (l):
13
 
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος:
Αερόψυκτος, τετράχρονος μονοκύλινδρος
Διάμετρος επί διαδρομή (mm):
-
Χωρητικότητα (cc):
249
Σχέση συμπίεσης:
-
Ισχύς (ΗΡ/rpm):
17,7/7.500
Ροπή (kg.m/rpm):
-
Ειδική ισχύς (ΗΡ/l):
70,8
Τροφοδοσία:
Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής:
2 σε 1
Σύστημα λίπανσης:
Υγρό κάρτερ
Σύστημα εκκίνησης:
Μίζα
 
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Συμπλέκτης:
Υγρός πολύδισκος
 
ΠΙΣΩ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Δύο αμορτισέρ με δοχείο αερίου
Διαδρομή (mm):
-
Ρυθμίσεις:
Προφόρτιση
ΦΡΕΝΟ
Ένας δίσκος με δαγκάνα δύο εμβόλων
 
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ABS, προβολέας αλογόνου, LED φώτα ημέρας και φλας, θύρα USB και κεντρικό σταντ.
 
ΕΜΠΡΟΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Ανεστραμμένο πιρούνι
Διαδρομή/Διάμετρος (mm):
-
Ρυθμίσεις:
καμία
ΦΡΕΝΟ
Ένας δίσκος με δαγκάνα δύο εμβόλων
 

 

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες