CFMOTO 800NK - Η εντυπωσιακή TFT οθόνη του στο επίσημο Video

Σε μέγεθος tablet, με πλοήγηση, CarPlay, Digital Key, συνδεσιμότητα, φωνητικές εντολές, κ.α.
CFMOTO 800NK
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/2/2023

Στο επίσημο βίντεο του επερχόμενου CFMOTO 800NK, η λεπτομέρεια που εντυπωσιάζει περισσότερο από όλες είναι η τεράστια, όρθια TFT έγχρωμη ψηφιακή οθόνη οργάνων που θυμίζει Tablet και έχει προηγμένες δυνατότητες.

Η έγχρωμη οθόνη οργάνων χωρίζεται οριζόντια στα δύο, με το πάνω μισό να αφορά σε πληροφορίες της κατάστασης της μοτοσυκλέτας, και στο κάτω μισό να φιλοξενεί το σύστημα CarPlay (αναρωτιόμαστε αν θα έχει και Android Auto), πλοήγηση με χάρτη, δυνατότητες τηλεφωνίας και πολυμέσων. Η οθόνη έχει και σύστημα ενδοεπικοινωνίας (Helmet Call), φωνητικών εντολών, κ.α., ενώ το λογισμικό της μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω δικτύου OTA (Over the Air). Μάλιστα απ' ότι φαίνεται ο αναβάτης θα μπορεί να ξεκλειδώσει τη μοτοσυκλέτα και με το smartphone του (digital key).

800NK

Μπορεί τώρα η πληροφόρηση και η εξυπηρετικότητα της νέας οθόνης να φτάνουν νέα πρωτόγνωρα στάνταρ, από την άλλη δεν ξέρουμε πόσο εμφανίσιμη θα είναι λόγω μεγέθους -και λόγω της... γύμνιας μπροστά- από την οπτική του αναβάτη.

Ετικέτες

ZXMOTO 250T ADV: Δικύλινδρο adventure scooter με τον κινητήρα στο κέντρο του πλαισίου

Με cruise control στον στάνταρ εξοπλισμό
ZXMOTO
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/9/2026

Η ZXMOTO συνεχίζει να εντυπωσιάζει τον μοτοσυκλετιστικό κόσμο, παρουσιάζοντας ένα adventure scooter με χαρακτήρα μοτοσυκλέτας και cruise control στην έκθεση CIMAMotor 2026.

Το Adventure Scooter της ZXMOTO φέρει δικύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 249 κυβικών που θα αποδίδει περίπου 27 ίππους. Βέβαια, η είδηση εδώ είναι πως το σκούτερ θα έχει στοιχεία μοτοσυκλέτας, αφού ο κινητήρας του είναι κεντρικά τοποθετημένος, όπως συμβαίνει συνήθως σε σκούτερ μεγαλύτερων κυβικών, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο.

Όσον αφορά τον τομέα των αναρτήσεων, μπροστά βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι και πίσω monoshock αμορτισέρ. Το μεταξόνιο ορίζεται στα 1.420 χιλιοστά και την τελική μετάδοση αναλαμβάνει ένας ιμάντας, ενώ οι διαστάσεις των τροχών του είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω.

ZXMOTO

Ο εξοπλισμός είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, καθώς περιλαμβάνει οθόνη TFT 5 ιντσών, cruise control (!) και traction control.

Προς το παρόν βρίσκεται ακόμα σε στάδιο πρωτότυπου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2027, οπότε τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά ίσως και να αλλάξουν. Εμείς θα σας ενημερώσουμε μόλις εκείνα ανακοινωθούν, αλλά και μόλις μάθουμε αν το σκούτερ θα εισαχθεί στην χώρα μας, τώρα που πλέον έχουμε και Έλληνα αντιπρόσωπο.