CFMOTO – Πέντε νέα μοντέλα έρχονται στην EICMA ενώ πιθανότατα να δούμε και ένα ακόμη μοντέλο έκπληξη

Το τελευταίο αφορά σε μια νέα κοινοπραξία που ξεκίνησε πρόσφατα
CFMOTO
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/10/2023

Η CFMOTO τα τελευταία χρόνια κάνει άλματα προόδου παρουσιάζοντας συνεχώς νέα μοντέλα, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε την κινεζική εταιρεία να αυξάνει θεαματικά το μερίδιο της στον τομέα των πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά. Με γνώμονα τη συνεχή ανάπτυξη της η CFMOTO στην EICMA σκοπεύει να παρουσιάσει όχι ένα, αλλά πέντε νέα μοντέλα, ενώ αναμένεται να δούμε και ένα έκτο μοντέλο το οποίο είναι ο καρπός μιας νέας κοινοπραξίας.

Σε προηγούμενο άρθρο στο MOTO διαβάσατε για το MTX Concept το οποίο θα εμφανιστεί σε λίγες ημέρες στην EICMA, ενώ μαζί με αυτό η CFMOTO θα παρουσιάσει στην Ιταλία όπως έκανε γνωστό ακόμη άλλα τέσσερα μοντέλα, τα οποία στοχεύουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Ξεκινώντας από την οικογένεια των γυμνών, η CFMOTO αναμένεται να δείξει στο κοινό τα 125NK και 450ΝΚ. Όσον αφορά το 125ΝΚ το οποίο ακολουθεί και αυτό τη σχεδιαστική γραμμή των ΝΚ μοντέλων θα απευθύνεται στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων με την κινεζική εταιρεία να κάνει και εκεί την εμφάνιση της από το 2024. Επόμενο νέο τέκνο είναι το 450ΝΚ το οποίο είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε από κοντά στην επίσκεψη που κάναμε στο εργοστάσιο της CFMOTO στην Κίνα, για την οποία διαβάσατε στο τεύχος 647 το οποίο βρίσκεται στα περίπτερα. Το 450ΝΚ ακολουθεί και αυτό την σχεδίαση των μεγάλων ΝΚ αδερφών του ενώ στα σπλάχνα του βρίσκουμε τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 450 κυβικών εκατοστών του 450SR, ο οποίος αποδίδει 50 ίππους.

CFMOTO

Η επίθεση της CFMOTO όσον αφορά τα νέα μοντέλα του 2024 συνεχίζεται στην κατηγορία των cruisers. Σε φωτογραφία που δημοσίευσε η κινεζική εταιρεία, βλέπουμε ένα cruiser μοντέλο με ονομασία CL-C Low Ride Concept. Το επερχόμενο αυτό μοντέλο θα έχει μεγάλο μήκος ενώ στο σκίτσο βλέπουμε την ύπαρξη δύο εξατμίσεων ενώ δεν υπάρχει σέλα για συνεπιβάτη, αν και θεωρούμε πως στην έκδοση παραγωγής θα έχει συμπεριληφθεί και το δεύτερο άτομο. Το πέμπτο μοντέλο το οποίο θα αποκαλύψει στην έκθεση της EICMA θα είναι το CL-X Spirit Concept το οποίο έρχεται να “τρυπώσει” στην οικογένεια των CL-X. Το νέο αυτό μοντέλο σχεδιαστικά ακολουθεί τα μεγάλα αδέρφια του, 700CL-X Heritage, 700CL-X και 700CLX Adventure, με το CL-X Spirit Concept να εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 450 κυβικών εκατοστών. Η CFMOTO μπορεί να έκανε γνωστό πως θα παρουσιάσει αυτά τα νέα πέντε μοντέλα στην EICMA ωστόσο μπορεί να υπάρξει και ένα ακόμη μοντέλο στην μεσαία κατηγορία με χωμάτινο προσανατολισμό το οποίο προέκυψε μέσω της νέας κοινοπραξίας μεταξύ CFMOTO και Yamaha για την οποία διαβάσατε στο ΜΟΤΟ.

CFMOTOCFMOTOCFMOTOCFMOTO
Ετικέτες

Ducati Scrambler x Van Orton - Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Σε 50 μόλις κομμάτια και έρχεται σύντομα και συλλογή ρουχισμού
motomag Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Είναι πλέον της μόδας οι κατασκευαστές να συνεργάζονται με διάσημους σχεδιαστές ώστε να κάνουν τα μοντέλα τους ακόμη πιο ξεχωριστά δίνοντας τους ταυτόχρονα μια πιο φρέσκια εικόνα. Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει η Ducati με το Scrambler Icon και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την Van Orton Design να σχεδιάσει ένα κιτ από πλαστικά και αυτοκόλλητα τα οποία θα πουληθούν σε μόλις 50 κομμάτια.

Πίσω από την Van Orton Design βρίσκονται τα δύο αδέρφια Stefano και Marco από το Τορίνο της Ιταλίας οι οποίοι δανείζονται το ψευδώνυμο "Van Orton", από τον Nicholas Van Orton, τον πρωταγωνιστή της διάσημης ταινίας του David Fincher "The Game" του 1997. Η Ducati θέλοντας φυσικά να στηρίξει τον Made in Italy χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας θέλησε να απευθυνθεί στους δύο Ιταλούς σχεδιαστές οι οποίοι συνδυάζουν την καινοτομία με την ποπ κουλτούρα.

Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Τώρα όσον αφορά το κιτ που ανέλαβαν να σχεδιάσουν για την Ducati αυτό περιλαμβάνει τα πλαστικά που τοποθετούνται πέριξ του ρεζερβουάρ, στα φτερά, στην ουρά της μοτοσυκλέτας, και στα πλαϊνά μέρη της μοτοσυκλέτας. Στα πλαστικά βρίσκουμε γεωμετρικά σχέδια με τα έντονα χρώματα να κυριαρχούν παντού. 

To κιτ πλαστικών θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 κομματιών στην τιμή των 690 ευρώ συν φ.π.α. με την τιμή να αλλάζει από χώρα σε χώρα με τους αγοραστές να το παραλαμβάνουν σε ειδικό κουτί μαζί με κάποια αυτοκόλλητα καθώς και πιστοποίηση γνησιότητας. Εκτός όμως από το κιτ πλαστικών η Ducati σε συνεργασία με την Van Orton Design θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μία σειρά ρουχισμού με την ονομασία Capsule την οποία θα μπορεί κάποιος να την προπαραγγείλει μέσα από το e-shop της Ducati.

Ducati
Ετικέτες