CFMOTO – Πέντε νέα μοντέλα έρχονται στην EICMA ενώ πιθανότατα να δούμε και ένα ακόμη μοντέλο έκπληξη

Το τελευταίο αφορά σε μια νέα κοινοπραξία που ξεκίνησε πρόσφατα
CFMOTO
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/10/2023

Η CFMOTO τα τελευταία χρόνια κάνει άλματα προόδου παρουσιάζοντας συνεχώς νέα μοντέλα, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε την κινεζική εταιρεία να αυξάνει θεαματικά το μερίδιο της στον τομέα των πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά. Με γνώμονα τη συνεχή ανάπτυξη της η CFMOTO στην EICMA σκοπεύει να παρουσιάσει όχι ένα, αλλά πέντε νέα μοντέλα, ενώ αναμένεται να δούμε και ένα έκτο μοντέλο το οποίο είναι ο καρπός μιας νέας κοινοπραξίας.

Σε προηγούμενο άρθρο στο MOTO διαβάσατε για το MTX Concept το οποίο θα εμφανιστεί σε λίγες ημέρες στην EICMA, ενώ μαζί με αυτό η CFMOTO θα παρουσιάσει στην Ιταλία όπως έκανε γνωστό ακόμη άλλα τέσσερα μοντέλα, τα οποία στοχεύουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Ξεκινώντας από την οικογένεια των γυμνών, η CFMOTO αναμένεται να δείξει στο κοινό τα 125NK και 450ΝΚ. Όσον αφορά το 125ΝΚ το οποίο ακολουθεί και αυτό τη σχεδιαστική γραμμή των ΝΚ μοντέλων θα απευθύνεται στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων με την κινεζική εταιρεία να κάνει και εκεί την εμφάνιση της από το 2024. Επόμενο νέο τέκνο είναι το 450ΝΚ το οποίο είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε από κοντά στην επίσκεψη που κάναμε στο εργοστάσιο της CFMOTO στην Κίνα, για την οποία διαβάσατε στο τεύχος 647 το οποίο βρίσκεται στα περίπτερα. Το 450ΝΚ ακολουθεί και αυτό την σχεδίαση των μεγάλων ΝΚ αδερφών του ενώ στα σπλάχνα του βρίσκουμε τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 450 κυβικών εκατοστών του 450SR, ο οποίος αποδίδει 50 ίππους.

CFMOTO

Η επίθεση της CFMOTO όσον αφορά τα νέα μοντέλα του 2024 συνεχίζεται στην κατηγορία των cruisers. Σε φωτογραφία που δημοσίευσε η κινεζική εταιρεία, βλέπουμε ένα cruiser μοντέλο με ονομασία CL-C Low Ride Concept. Το επερχόμενο αυτό μοντέλο θα έχει μεγάλο μήκος ενώ στο σκίτσο βλέπουμε την ύπαρξη δύο εξατμίσεων ενώ δεν υπάρχει σέλα για συνεπιβάτη, αν και θεωρούμε πως στην έκδοση παραγωγής θα έχει συμπεριληφθεί και το δεύτερο άτομο. Το πέμπτο μοντέλο το οποίο θα αποκαλύψει στην έκθεση της EICMA θα είναι το CL-X Spirit Concept το οποίο έρχεται να “τρυπώσει” στην οικογένεια των CL-X. Το νέο αυτό μοντέλο σχεδιαστικά ακολουθεί τα μεγάλα αδέρφια του, 700CL-X Heritage, 700CL-X και 700CLX Adventure, με το CL-X Spirit Concept να εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 450 κυβικών εκατοστών. Η CFMOTO μπορεί να έκανε γνωστό πως θα παρουσιάσει αυτά τα νέα πέντε μοντέλα στην EICMA ωστόσο μπορεί να υπάρξει και ένα ακόμη μοντέλο στην μεσαία κατηγορία με χωμάτινο προσανατολισμό το οποίο προέκυψε μέσω της νέας κοινοπραξίας μεταξύ CFMOTO και Yamaha για την οποία διαβάσατε στο ΜΟΤΟ.

CFMOTOCFMOTOCFMOTOCFMOTO
Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Παρουσιάστηκε ανανεωμένο στην Κίνα

Το νέο μοντέλο ξεφεύγει από την σχεδιαστική ταυτότητα του προηγούμενου SRT 700
motomagQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/5/2024

Η QJMOTOR παρουσίασε στην Έκθεση του Πεκίνο την ανανεωμένη έκδοση του γνωστού και στη χώρα μας SRT 700, βάζοντάς του δίπλα κι ένα “S”, ξεφεύγοντας εντελώς από την πρότερη σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας, ενώ το νέο SRT 700S έρχεται σε δύο εκδόσεις, μία με πιο ασφάλτινο προσανατολισμό και μία για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω στο χώμα.

Εξωτερικά, το νέο SRT 700S δεν θυμίζει σε τίποτα το SRT 700 που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, έχοντας αλλαγές παντού. Ξεκινώντας από μπροστά, οι δύο LED προβολείς είναι πλέον ο ένας πάνω από τον άλλον -βλ. Suzuki. Ταυτόχρονα, η ζελατίνα είναι πιο κοντή και πιο μαζεμένη σε διαστάσεις, ενώ τουλάχιστον σύμφωνα με τις φωτογραφίες, το φτερό κάτω από την μάσκα φαίνεται να είναι ελαφρώς μικρότερο. Τα κάγκελα παραμένουν κομμάτι του βασικού εξοπλισμού, με παρόμοιο σχεδιασμό με του προηγούμενου μοντέλου. Αλλαγές έχουμε και στο πίσω τμήμα με περισσότερα πλαστικά γύρω από τη σέλα του συνεπιβάτη και σχάρα που έρχεται πιο ψηλά από την σέλα, θέτοντας ερωτηματικά για την ευκολία φορτώματος της μοτοσυκλέτας.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά 698 κυβικών που έχουμε γνωρίσει μέσα από το SRT 700. Η απόδοση αγγίζει τους 73,4 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 6,83 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, με το SRT 700S να εξοπλίζεται με υγρό, πολύδισκο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης και κιβώτιο 6 σχέσεων. Όπως βλέπουμε, η Brembo παραμένει ο προμηθευτής στα φρένα, με δύο ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες 4 εμβόλων να πιάνουν πάνω σε δίσκους τύπου μαργαρίτα -στο SRT 700S- 320 χιλιοστών, ενώ πίσω μία δαγκάνα ενός εμβόλου πιάνει πάνω σε δίσκο 260 χιλιοστών.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Το ευμέγεθες ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και το επίσης ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ πίσω, είναι της Marzzocchi. Για την ώρα, δεν αναφέρονται οι διαδρομές, όμως το ύψος της σέλας στα 795 χιλιοστά υποδηλώνει ότι πιθανότατα δεν ξεφεύγουν ιδιαίτερα. Το ρεζερβουάρ των 19,5 λίτρων συνεχίζει να υφίσταται και στο SRT 700S, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να ανακοινώνεται στα 238 γεμάτα κιλά, 3 περισσότερα από τα 235.

Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων εντοπίζεται στους τροχούς. Στη μεν πρώτη, την ασφάλτινη, έχουμε 17 ιντσών χυτούς με μπράτσα μπροστά και πίσω, με τις διαστάσεις ελαστικών 120/70-17 και 160/60-17, αντίστοιχα. Από την άλλη, η “off-road” όπως την ονομάζει η εταιρεία έκδοση αποκτά ακτινωτούς τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, με διαστάσεις 110/80-19 και 150/70-17, αντίστοιχα, ενώ κρίνοντας από τις φωτογραφίες τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης έρχονται από την Metzeler.

​QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Συγκρίνοντας λίγο τις διαστάσεις μεταξύ του SRT 700 και SRT 700S βλέπουμε ότι το νέο μοντέλο έχει δεχτεί μία γενναία αύξηση στο πλάτος -από τα 925 φτάνει πλέον τα 940 χιλιοστά-, ενώ έχει μεγαλώσει σε μήκος (2.330 χιλιοστά έναντι 2.200 χιλιοστών). Το SRT 700S χαμήλωσε και σε ύψος, φτάνοντας τα 1.395 χιλιοστά από τα 1.450 του προγόνου του.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Στον βασικό εξοπλισμό του SRT 700S συναντάμε έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με συνδεσιμότητα, θερμαινόμενες σέλες, φωτιζόμενους διακόπτες, κεντρικό σταντ, κάγκελα προστασίας, έτοιμες βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες, ABS, traction control, σύστημα μέτρησης πίεσης ελαστικών, σχάρα και χούφτες. Η τιμή για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς στην Κίνα έχει ανακοινωθεί στα 37.999 γουάν (4.834€). Ελαφρώς ακριβότερη είναι αυτή με τους ακτινωτούς τροχούς και τον 19 ιντσών μπροστινό στα 41.999 γουάν (5.343€). Οι τιμές βέβαια είναι ενδεικτικές και αφορούν την αγορά της Κίνας, όπου προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στον κόκκινο χρωματισμό που βλέπουμε και στις φωτογραφίες.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Λόγω των νέων Euro5+ προδιαγραφών, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από 1/1/2025 για όλα τα νέα μοντέλα που θα πατάνε τις ρόδες τους στην Ευρώπη, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια από αυτά που βλέπουμε να παρουσιάζονται στην Κίνα αυτή την περίοδο, θα έρθουν και προς τα μέρη μας. Το κόστος της έγκρισης τύπου είναι αρκετά αυξημένο, επομένως κάθε κατασκευαστής θα πρέπει να αποφασίσει για ποια μοντέλα αξίζει να δαπανήσει το ποσό που απαιτείται, ανάλογα με το αν η αγορά που απευθύνεται θα μπορέσει να κάνει απόσβεση του κόστους στην πορεία.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

 

Ετικέτες