CFMOTO – Πέντε νέα μοντέλα έρχονται στην EICMA ενώ πιθανότατα να δούμε και ένα ακόμη μοντέλο έκπληξη

Το τελευταίο αφορά σε μια νέα κοινοπραξία που ξεκίνησε πρόσφατα
CFMOTO
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/10/2023

Η CFMOTO τα τελευταία χρόνια κάνει άλματα προόδου παρουσιάζοντας συνεχώς νέα μοντέλα, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε την κινεζική εταιρεία να αυξάνει θεαματικά το μερίδιο της στον τομέα των πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά. Με γνώμονα τη συνεχή ανάπτυξη της η CFMOTO στην EICMA σκοπεύει να παρουσιάσει όχι ένα, αλλά πέντε νέα μοντέλα, ενώ αναμένεται να δούμε και ένα έκτο μοντέλο το οποίο είναι ο καρπός μιας νέας κοινοπραξίας.

Σε προηγούμενο άρθρο στο MOTO διαβάσατε για το MTX Concept το οποίο θα εμφανιστεί σε λίγες ημέρες στην EICMA, ενώ μαζί με αυτό η CFMOTO θα παρουσιάσει στην Ιταλία όπως έκανε γνωστό ακόμη άλλα τέσσερα μοντέλα, τα οποία στοχεύουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Ξεκινώντας από την οικογένεια των γυμνών, η CFMOTO αναμένεται να δείξει στο κοινό τα 125NK και 450ΝΚ. Όσον αφορά το 125ΝΚ το οποίο ακολουθεί και αυτό τη σχεδιαστική γραμμή των ΝΚ μοντέλων θα απευθύνεται στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων με την κινεζική εταιρεία να κάνει και εκεί την εμφάνιση της από το 2024. Επόμενο νέο τέκνο είναι το 450ΝΚ το οποίο είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε από κοντά στην επίσκεψη που κάναμε στο εργοστάσιο της CFMOTO στην Κίνα, για την οποία διαβάσατε στο τεύχος 647 το οποίο βρίσκεται στα περίπτερα. Το 450ΝΚ ακολουθεί και αυτό την σχεδίαση των μεγάλων ΝΚ αδερφών του ενώ στα σπλάχνα του βρίσκουμε τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 450 κυβικών εκατοστών του 450SR, ο οποίος αποδίδει 50 ίππους.

CFMOTO

Η επίθεση της CFMOTO όσον αφορά τα νέα μοντέλα του 2024 συνεχίζεται στην κατηγορία των cruisers. Σε φωτογραφία που δημοσίευσε η κινεζική εταιρεία, βλέπουμε ένα cruiser μοντέλο με ονομασία CL-C Low Ride Concept. Το επερχόμενο αυτό μοντέλο θα έχει μεγάλο μήκος ενώ στο σκίτσο βλέπουμε την ύπαρξη δύο εξατμίσεων ενώ δεν υπάρχει σέλα για συνεπιβάτη, αν και θεωρούμε πως στην έκδοση παραγωγής θα έχει συμπεριληφθεί και το δεύτερο άτομο. Το πέμπτο μοντέλο το οποίο θα αποκαλύψει στην έκθεση της EICMA θα είναι το CL-X Spirit Concept το οποίο έρχεται να “τρυπώσει” στην οικογένεια των CL-X. Το νέο αυτό μοντέλο σχεδιαστικά ακολουθεί τα μεγάλα αδέρφια του, 700CL-X Heritage, 700CL-X και 700CLX Adventure, με το CL-X Spirit Concept να εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 450 κυβικών εκατοστών. Η CFMOTO μπορεί να έκανε γνωστό πως θα παρουσιάσει αυτά τα νέα πέντε μοντέλα στην EICMA ωστόσο μπορεί να υπάρξει και ένα ακόμη μοντέλο στην μεσαία κατηγορία με χωμάτινο προσανατολισμό το οποίο προέκυψε μέσω της νέας κοινοπραξίας μεταξύ CFMOTO και Yamaha για την οποία διαβάσατε στο ΜΟΤΟ.

CFMOTOCFMOTOCFMOTOCFMOTO
Ετικέτες

Νέο μοντέλο BMW ενόψει: Χαμηλό, μακρύ και σκοτεινό

Αποκαλυπτήρια την Παρασκευή 15 Μαΐου
bmw-new-model-teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/5/2026

H BMW Motorrad δημοσίευσε μια ασαφή και σκοτεινή φωτογραφία για να προλογίσει την αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου την Παρασκευή 15/5 και ώρα 20:00 Ελλάδας (19:00 CEST).

Προφανώς δεν αποκαλύπτει περί τίνος πρόκειται, αλλά από τη φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε ένα μακρύ και χαμηλό σουλούπι που εύκολα θα ταίριαζε με ένα bagger μοντέλο.

Η BMW έχει ήδη στη γκάμα της baggers σε δύο μορφές, μια με τον μεγάλο boxer στο R 18 Β και μια με τον εξακύλινδρο στο Κ 1600 Β.

Τι νέο περιμένουμε από τους Γερμανούς; Ένα νέο μοντέλο που σίγουρα θα έρθει κάποια στιγμή σύντομα είναι το R20, με τον νέο μεγαλύτερο boxer όλων των εποχών στα δύο λίτρα χωρητικότητας. Αυτό έχει ήδη εμφανιστεί σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην ετήσια εκδήλωση Concorso d’ Eleganza – Villa d’ Este στην Ιταλία, οπότε ίσως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα να είναι αυτή που θα μας συστήσει την έκδοση παραγωγής του πρώτου μοντέλου R 20.

Από την άλλη το σύγχρονη αισθητικής φωτιστικό σώμα μπροστά δεν μοιάζει τόσο ταιριαστό με ένα Heritage μοντέλο, οπότε ίσως εδώ η BMW να μας επιφυλάσσει μια διαφορετική έκπληξη. Ένα νέο K 1600 B, για παράδειγμα, ή ίσως κάτι εντελώς καινούργιο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Σε κάθε περίπτωση, σε μερικές μέρες θα γνωρίζουμε πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας.

Ετικέτες