Ducati Monster: Νέος χρωματισμός για το 2024

Τώρα και σε λευκό, δίπλα σε κόκκινο και γκρι
Ducati Monster 2023, iceberg white
Από το

motomag

25/5/2023

Η Ducati για το 2024 προσθέτει το “Iceberg White” δίπλα στα ήδη υπάρχοντα “Ducati Red” και “Aviator Grey” εμπλουτίζοντας την χρωματική παλέτα για τα Monster και Monster+, χωρίς άλλες αλλαγές σε σχέση με τα περυσινά μοντέλα.

Τα Monster και Monster+ που έκαναν το ντεμπούτο τους πριν από δύο χρόνια, για το 2024 υποδέχονται μία νέα χρωματική επιλογή στο “λευκό του παγόβουνου”, η οποία τονίζει περισσότερο τις επιθετικές και καθαρές γραμμές των δύο εκδόσεων του μοντέλου. Το “Iceberg White” που καλύπτει τα πλαστικά και το ρεζερβουάρ, συνδυάζεται με νέο κάλυμμα σέλας σε “Ducati Red” χρώμα που μαζί με τις κόκκινες λεπτομέρειες στους τροχούς δίνουν ιδιαίτερη εμφάνιση στο γυμνό σπορ μοντέλο των Ιταλών.

Τα γραφικά παραμένουν ως είχαν, χωρίς αλλαγές. Το ίδιο ισχύει για τα μηχανικά μέρη της μοτοσυκλέτας αλλά και για τον δικύλινδρο V-90° Testastretta 11° κινητήρα 937 κυβικών, ονομαστικής απόδοσης 111 ίππων στις 9.250 στροφές και 9,5 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 6.500 στροφές.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες