EICMA 2023: SWM Hoku 125 - Επιθετικό design, πλαίσιο χωροδικτύωμα και TFT οθόνη 7 ιντσών

Με νεανική εμφάνιση και σύγχρονο εξοπλισμό
motomag EICMA 2023: SWM Hoku 125 – Στοχεύοντας στους αναβάτες της A1 και Α2 κατηγορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/11/2023

Η SWM με το Hoku 125 το οποίο αποτελεί μία σύγχρονη πρόταση στα 125 κυβικά θέλει να αυξήσει το αγοραστικό της κοινό στην Α1 κατηγορία, δείχνοντας και στα μικρά κυβικά το καλό νέο πρόσωπο της που χαρακτηρίζεται από άνοδο της ποιότητας κατασκευής και της επέκτασης της και στα μεγάλα κυβικά και σε διαφορετικές κατηγορίες.

Το Hoku 125 χρησιμοποιεί τον μονοκύλινδρο, τετράχρονο, υγρόψυκτο κινητήρα Euro 5 των 125 κυβικών εκατοστών απόδοσης 14,7 ίππων, με την σχεδίαση να είναι αιχμηρή και επιθετική. Το μικρό βάρος των 136 κιλών, καθώς και το ύψος της σέλας το οποίο βρίσκεται στα 790 χλστ. παίζουν σημαντικό ρόλο στην ευελιξία και στην ευκολία των χειρισμών σε στάση, ειδικά για τους αναβάτες οι οποίοι κάνουν τα πρώτα τους μοτοσυκλετιστικά βήματα.

SWM EICMA

Το Hoku 125 έχει Upside Down πιρούνι της KYB -χωρίς ρυθμίσεις- διαμέτρου 41 χλστ. ενώ πίσω εφοδιάζεται με μονό αμορτισέρ επίσης της KYΒ στο οποίο ρυθμίζεται η προφόρτιση. Τα φρένα του νέου μοντέλου της SWM αποτελούνται από ένα δισκόφρενο εμπρός 300 χλστ. και ένα ακόμα 200 χλστ. πίσω, ενώ το σύστημα πέδησης συμπληρώνεται από το ABS. Τα ελαστικά είναι τα Pilot Power της Michelin έχοντας διαστάσεις 110/70-17 εμπρός και 140/60-17 πίσω.

Στη σύγχρονη εικόνα της μοτοσυκλέτας συμβάλουν τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ενώ υπάρχει έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών η οποία συνδέεται με το κινητό μέσω Bluetooth, προσφέροντας τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης των ελαστικών.

EICMA 2023: SWM Hoku 125 – Στοχεύοντας στους αναβάτες της A1 και Α2 κατηγορίας
Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες