EICMA 2024: Aprilia Tuono 457 - Πρώτες φωτογραφίες, μοιάζει με Gen 2 Tuono!

Το νέο Α2 streetfighter είναι το δεύτερο μοντέλο της σειράς 457 - Αναμένουμε αργότερα και το Tuareg
Aprilia Tuono 457
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/11/2024

Το πρωί της 4ης Νοεμβρίου σας είχαμε γράψει για το πρώτο teaser video του επερχόμενου Aprilia Tuono 457, και τώρα σας έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες της μοτοσυκλέτας από τον.... κατασκοπευτικό φακό του ΜΟΤΟ, μέσα από την EICMA 2024, φωτογραφίες που μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε το δεύτερο μέλος της οικογένειας 457 του Noale, που βασίζεται στο RS 457, σε δύο χρωματισμούς: λευκό και γκρι με κόκκινες λεπτομέρειες, και κόκκινο-μαύρο.

Όμως το αναπάντεχο εδώ αφορά στη μάσκα του Tuono 457, που δείχνει πολύ διαφορετική από εκείνη του Tuono 660, θυμίζοντας περισσότερο το παλαιότερο Tuono 1000 δεύτερης γενιάς! Από το μυαλό μας, περνά η πιθανότητα η μοτοσυκλέτα που φωτογραφίσαμε να μην έχει συναρμολογηθεί στο 100% πριν το άνοιγμα της EICMA, όμως όσο την εξετάζουμε η μάσκα μας δείχνει τελειωμένη, χωρίς να επιδέχεται προσθήκες εξαρτημάτων όπως ζελατίνα, και άλλων πλαστικών, όπως στο 660.

Aprilia Tuono 457

Κι αν το Tuono 660 έρχεται με φαίρινγκ που καλύπτει μεγάλο μέρος του και το κάνει να ακροβατεί ανάμεσα στα Supersport και τα Naked, εδώ η Aprilia μας προσφέρει ένα πραγματικό Naked μοντέλο, με μινιμαλιστικό κοστούμι, όπως γνωρίζαμε και όπως μας αρέσει.

Πέρα τώρα από το γδύσιμο και το ψηλό τιμόνι, η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα δείχνει αυτούσια με το RS 457 όσον αφορά σε κινητήρα, αναρτήσεις, φρένα, σέλα και ρεζερβουάρ.

Περιμένουμε ίδια απόδοση από τον δικύλινδρο και υγρόψυκτο εν σειρά κινητήρα του RS 457, με ψεκασμό και ridy-by-wire, 3 Ride Modes και Traction Control τριών επιπέδων που μπορεί να απενεργοποιηθεί, και quickshifter στα έξτρα αξεσουάρ. Υπολογίστε 46,93 hp / 9.400 rpm και στα 4,43 kgm / 6.700 rpm, με 6τάχυτο κιβώτιο και συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση.

Aprilia Tuono 457

Στις αναρτήσεις το Tuono 457 φέρει ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm και πίσω μονό αμορτισέρ, αμφότερα χωρίς ρυθμίσεις, ενώ στα φρένα έχουμε δίσκο 320 mm της Bybre μπροστά με ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα Bybre και δίσκο 220 mm με δαγκάνα ενός εμβόλου -το δικάναλο ABS είναι φυσικά στάνταρ.

Το βάρος αναμένεται να είναι ελαφρώς μικρότερο από ότι στο RS 457, στο οποίο τα επίσημα νούμερα έκαναν λόγο για 159 στεγνά και 175 γεμάτα κιλά, και στη ζυγαριά του ΜΟΤΟ είχαμε μετρήσει 177,3 πραγματικά κιλά με υγρά.

Ετικέτες

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.