EICMA 2024: Aprilia Tuono 457 - Πρώτες φωτογραφίες, μοιάζει με Gen 2 Tuono!

Το νέο Α2 streetfighter είναι το δεύτερο μοντέλο της σειράς 457 - Αναμένουμε αργότερα και το Tuareg
Aprilia Tuono 457
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/11/2024

Το πρωί της 4ης Νοεμβρίου σας είχαμε γράψει για το πρώτο teaser video του επερχόμενου Aprilia Tuono 457, και τώρα σας έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες της μοτοσυκλέτας από τον.... κατασκοπευτικό φακό του ΜΟΤΟ, μέσα από την EICMA 2024, φωτογραφίες που μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε το δεύτερο μέλος της οικογένειας 457 του Noale, που βασίζεται στο RS 457, σε δύο χρωματισμούς: λευκό και γκρι με κόκκινες λεπτομέρειες, και κόκκινο-μαύρο.

Όμως το αναπάντεχο εδώ αφορά στη μάσκα του Tuono 457, που δείχνει πολύ διαφορετική από εκείνη του Tuono 660, θυμίζοντας περισσότερο το παλαιότερο Tuono 1000 δεύτερης γενιάς! Από το μυαλό μας, περνά η πιθανότητα η μοτοσυκλέτα που φωτογραφίσαμε να μην έχει συναρμολογηθεί στο 100% πριν το άνοιγμα της EICMA, όμως όσο την εξετάζουμε η μάσκα μας δείχνει τελειωμένη, χωρίς να επιδέχεται προσθήκες εξαρτημάτων όπως ζελατίνα, και άλλων πλαστικών, όπως στο 660.

Aprilia Tuono 457

Κι αν το Tuono 660 έρχεται με φαίρινγκ που καλύπτει μεγάλο μέρος του και το κάνει να ακροβατεί ανάμεσα στα Supersport και τα Naked, εδώ η Aprilia μας προσφέρει ένα πραγματικό Naked μοντέλο, με μινιμαλιστικό κοστούμι, όπως γνωρίζαμε και όπως μας αρέσει.

Πέρα τώρα από το γδύσιμο και το ψηλό τιμόνι, η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα δείχνει αυτούσια με το RS 457 όσον αφορά σε κινητήρα, αναρτήσεις, φρένα, σέλα και ρεζερβουάρ.

Περιμένουμε ίδια απόδοση από τον δικύλινδρο και υγρόψυκτο εν σειρά κινητήρα του RS 457, με ψεκασμό και ridy-by-wire, 3 Ride Modes και Traction Control τριών επιπέδων που μπορεί να απενεργοποιηθεί, και quickshifter στα έξτρα αξεσουάρ. Υπολογίστε 46,93 hp / 9.400 rpm και στα 4,43 kgm / 6.700 rpm, με 6τάχυτο κιβώτιο και συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση.

Aprilia Tuono 457

Στις αναρτήσεις το Tuono 457 φέρει ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm και πίσω μονό αμορτισέρ, αμφότερα χωρίς ρυθμίσεις, ενώ στα φρένα έχουμε δίσκο 320 mm της Bybre μπροστά με ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα Bybre και δίσκο 220 mm με δαγκάνα ενός εμβόλου -το δικάναλο ABS είναι φυσικά στάνταρ.

Το βάρος αναμένεται να είναι ελαφρώς μικρότερο από ότι στο RS 457, στο οποίο τα επίσημα νούμερα έκαναν λόγο για 159 στεγνά και 175 γεμάτα κιλά, και στη ζυγαριά του ΜΟΤΟ είχαμε μετρήσει 177,3 πραγματικά κιλά με υγρά.

Ετικέτες

Η CFMOTO σχεδιάζει δικύλινδρο 250SR-R

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
CFMOTO
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/7/2026

Το 2024 η CFMOTO παρουσίασε ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο για ένα μελλοντικό νέο μοντέλο 250SR-R κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης CFMOTO Day στην Κίνα. Τώρα η ίδια μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε σε αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας.

Επί του παρόντος η CFMOTO κατασκευάζει τα μοντέλα 250SR και 300SR με μονοκύλινδρο κινητήρα για να καλύψει την αγορά των σπορ μοτοσυκλετών μικρής χωρητικότητας. Όμως φαίνεται πως πλέον η εταιρεία θα στραφεί και σε δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα στα μικρά κυβικά.

Η πατέντα παρουσιάζει για πρώτη φορά αυτόν τον κινητήρα, αποκαλύπτοντας ότι είναι οπτικά παρόμοιος με αυτόν του γνωστού μας 450MT, αλλά με μικρότερες διαστάσεις, ενώ στην αίτηση φαίνεται και το πλαίσιο χωροδικτύωμα.

Η δημοσίευση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι δύο χρόνια μετά την αρχική εμφάνιση του μοντέλου, η 250SR-R ενδέχεται να πλησιάζει στη φάση της παραγωγής, προκειμένου να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως οι Kove 321RR και Yamaha R3.

Ετικέτες